Næringsrik gulrotsuppe tarmen din elsker

 • 05.02.2017 kl. 19:14

Hei og hopp søndag, her skal en ikke ligge på latsiden. Jeg satt hjemme og jobbet i går og plutselig får jeg melding av min venninne som lurer på hvor jeg er. Det viste seg at jeg hadde bommet totalt på dagene og egentlig skulle vært i navnfest. Jeg hoppet i dusjen og var klar i bunad på 30 min også kjørte vi ut til festen. Jeg var så flau, men heldigvis var vi savnet slik at vi fikk melding og fikk det med oss. Lille Noah var så nydelig og blid der han gikk fra arm til arm, lille solstrålen. Jeg gleder meg sånn til det er oss en dag.

Jeg ble sittende oppe og jobbe til klokken et i natt og i dag var jeg oppe med solen og fortsatte. Sånn er det i blant altså. Vi har også vært en runde på visning og sett på 5 leiligheter, så spennende!! Nå skal vi få finansieringen i orden også skal vi se om det ikke blir leilighet på oss <3

Den kommende uken er super busy og derfor skal jeg lage en diger porsjon suppe som jeg kan ta med meg rundt. Snakk om lettfordøyelig, næringsrik fastfood. Noe bedre skal du lete lenge etter!

Helenes gulrotsuppe

Ca 1 liter ekte kraft (eventuelt vann og buljong)

500 gram gulrøtter (gjerne øko)

1/4 blomkål, en halv søtpotet eller en bit pastinakk

4 gule løk (reduser eventuelt hvis du reagerer på løk)

1 kinesisk hvitløk eller 2 båter hvitløk

Krydder: karri, salt, ingefær, gurkemeie

4 store ss kokoskrem (den fete delen av kokosmelken)

1. Kutt opp gulrøtter og blomkål (eventuelt andre grønnsaker)

2. Kok opp kraften og tilsett grønnsakene

3. Skrell løken og del i terniner

4. Hakk hvitløk og stek denne sammen med løken til den er blank. Jeg steker i smør.

5. Når løken er blank tilsetter du dette til kraften og lar det koke på lav varme med resten av grønnsakene.

6. Tilsett ønsket krydder og la alt småputre til alle grønnsakene er møte.

7. Bruk en stavmikser til du får en glatt suppe.

8. Tilsett kokoskrem og stavmiks litt til.

9. Nå kan du eventuelt smake til med mer krydder.

10. Topp suppen med akkurat det du ønsker. Selv elsker jeg gresskarkjerner, chorizo, parmesan, nøtter, bacon eller andre pølsebiter (av høy kvalitet). Her haddejeg pesto, men det er nok ikke favoritten :)

Nå skal jeg ha min første live i den nye kursgjengen, jeg er så klar for å komme i gang! Først skal vi spise øko biff, det ble nemlig ikke noe av på fredag, hehe.

Har du ikke kastet deg på krafttoget kan du laste ned den store kraftguiden her - helt gratis!

Nyt søndagen <3

Kremet kyllingsuppe med kokos og karri

 • 12.10.2016 kl. 20:09

Høst er suppetid, og jeg eeelsker suppe! Jeg elsker også alt annet med høsten; løvet, te, friske roser i skinnene, store skjerf og fyr i peisen.

Jeg har jo delt så mange suppeoppskrifter før, og som de andre er denne laget på slump. Jeg lager supper på rester av grønnsaker jeg har liggende, da kaster jeg mer og sparer miljøet litt. Jeg har likevel sånn ca oppskrift til dere så dere kan lage den, for denne var så god at den gikk rett inn i rekken av favoritter.

Helenes kyllingsuppe med karri og kokos

En liter kyllingkraft (eller 1 liter vann og en buljongterning)

2 store guler løk

2 kinesiske hvitløk eller tre fedd vanlig hvitløk

4 gulrøtter

1 lite blomkålhode

1/2 søtpotet

3 dl fullfedt kokosmelk

1 ts karri (jeg bruker denne) (10% rabatt på alt på arnika med koden 107347)

Salt, paprika, chili (smak til)

Ca 2/3 kyllingfilet per person

Skrell og hakk løk og hvitløk og stek dette i et par ss smør til det er blankt.

Kok opp kraft i en stor kjele.

Skjær blomkål, gulrøtter og skrelt søtpotet i biter og ha det oppi kraften når det koker.

La det koke til det er mørt, altså til du lett kan stikken gaffel gjennom.

Mens grønnsakene koker kan du dele kyllingen i passe store biter.

Ha den stekte løken over i resten og tilsett kokosmelk og krydder.

Fres kyllingen i pannen du hadde løken i, med litt mer smør.

Stavmiks hele suppen glatt.

Tilsett kylling og la det stå og putre til kyllingen er ferdig kokt.

På bildene hadde jeg oppi kylling som var ferdigstekt, det fungerer det også ;)

Server med ferskt brød til, nå kan det ikke bli mer høst! <3

Kjøttfri mandag - glødende linsesuppe

 • 29.08.2016 kl. 07:19

God morgen fine du! Jeg håper du er klar for en ny, sporty uke!

Jeg startet dagen med morgentur og nå sitter jeg her med håret surret i et håndkle, kaffekoppen fylt og et tent lys ved siden av meg. Høst er så koselig synes jeg, selv med ruskevær <3

For meg er det ikke noe mål å kutte alt kjøtt, da jeg mener det er en viktig del av et sunt kosthold. Likevel skal jeg glatt innrømme at jeg ikke er så glad i kjøtt, og absolutt ikke spiser det hver dag. Slik har jeg alltid vært, helt siden jeg var liten. Jeg er veldig glad i grønnsaker, frukt, bær, egg, nøtter og fisk. For oss er det heller et mål å spise mindre kjøtt, og velge bedre kvalitet på det vi kjøper.

Supper er en stor del av mitt kosthold da de metter godt, er lett å lage i store porsjoner, er billig og smaker fantastisk. Høst er klassisk suppetid, så forbered deg på å se supper i fleng fremover. Denne suppeoppskriften er født slik de fleste av mine oppskrifter, ut i fra det jeg hadde hjemme. Å lage suppe er ikke rakettforskning, du kan ikke gjøre så mye feil! Følg gjerne oppskrifter i starten, men eksperimenter og lag dine egne versjoner hvis du vil ;)Glødende linsesuppe

2 gule løk

1-2 fedd hvitløk (eller 1-2 kinesiske hvitløk)

5 gulrøtter

Et lite blomkålhode (trenger ikke være en gul slik jeg hadde)

En bit fersk ingefær

1 liter kraft eller 1 liter vann og buljong

Kokosmelk

Krydder: salt, paprika, gurkemeie, curry (jeg måler ikke men drysser godt, og smaker til mens jeg holder på)

2 dl røde linser

Kutt løk og hvitløk og stek dette i et par ss smør til det er blankt.

Kok opp kraft eller vann med buljong. Fjern gulrotstilken og del opp gulrøttene og blomkålen i biter. Ha dette oppi kraften og kok til det er mørt (ca 10-12 minutter).

Skrell ingefæren og del den i biter. Ha ingefær og den stekte løken over i suppekjelen sammen med gulrøttene og blomkålen. Krydre godt med krydderet du ønsker.

Kokosmelk: hvis du bruker kartong kan du ha hele i. Bruker du boks kan du gjerne fiske ut den tykke delen og heller bruke resten av vannet i en smoothie.

Stavmiks hele suppen til den er helt glatt. Tilsett så linsene og kok i 15-20 minutter. Smak eventuelt til med mer krydder.

Her har jeg toppet med valnøtter <3 (og en kvast grønnkål, men det er for at bilde skulle bli lekkert, haha)
Hva er din favorittoppskrift til kjøttfri mandag? Jeg tar gjerne imot tips!

Lag hjemmelaget suppe - høstens favoritt

 • 08.08.2016 kl. 21:19

Okey, et innlegg om hjemmelaget suppe hører kanskje høsten til, men dette været altså! Suppebehovet blir stort jeg sitter inne og jobber og regnet trommer ned ute. Suppeoppskriftene mine er noen av de mest populære på bloggen, og det er jeg stolt av. Jeg har mange ganger fått høre at dette er verdens beste supper som har blitt favoritter hos både store og små, og det gjør meg veldig glad!

hjemmelaget suppe

Suppe kan fint spises til frokost! I dag hadde jeg gulrot- og søtpotetsuppe med gresskarkjerner, sammen med en bulletproof kaffe og en dl surkål! Rart sier du sikkert, men er du en fast leser så vet du allerede at jeg er litt rar i matveien (eller utradisjonell kanskje?).

Lag hjemmelaget suppe

hjemmelaget suppeDet er veldig lett å lage hjemmelaget suppe! Jeg bruker aldri oppskrift, men jeg bruker ca de samme målene hver gang. En annen ting jeg gjør er å alltid lage en stor porsjon og fryse ned det som blir til overs. Da har du alltid næringsrik, hjemmelaget mat raskt tilgjengelig.

Væske

hjemmelaget suppeFavorittvæsken er hjemmelaget kraft. Det er utrolig sunt og utrolig godt, ingen over, ingen ved siden av. Når det er sagt vil jeg ikke at du skal la være å lage hjemmelaget suppe fordi du ikke orker å lage kraft, eller ikke finner dette på butikken. Du kan bruke buljong av høy kvalitet, da anbefaler jeg en økologisk. Du kan også droppe buljong og krydre suppen selv med ekstra krydder og salt.

Grønnsaker

hjemmelaget suppeHer finnes det mange alternativer og jeg rullerer etter lyst og sesong. Uansett tilsetter jeg både løk og hvitløk. Jeg tar en løk og 1/2 – 1 fedd hvitløk per 2 dl kraft ca. Så fyller jeg på med andre grønnsaker, ofte det jeg har liggende som er litt på hell.

Krydder

hjemmelaget suppeJeg elsker krydder og tilsetter masse til suppen! Favorittene er salt, basilikum, ingefær, gurkemeie, paprika, curry, chili og kayenne. Hva jeg har i vil selvfølgelig variere ut i fra hvilken suppe jeg lager. Basilikum er veldig godt i tomatsuppe, ingefær smaker himmelsk i gulrotsuppe. En skvis sitron setter også spissen på sistnevnte, mens en ts honning (eller annen søtning) runder av tomatsmaken og fremhever sødmen i tomatsuppe.

Det lille ekstra (og metthet)

hjemmelaget suppeSuppe smaker best om den er kremet, og det oppnår du ved å tilsette fett. Jeg tilsetter som regel kokoskrem eller kokosmelk. Kokoskrem er det harde laget på kokosmelken som dannes når du setter kokosmelk i kjøleskapet. Du kan også tilsette fløte, laktosefrifløte eller matfløte, men da blir ikke suppen melkefri. Jeg synes ikke kokosmelken gir særlig kokossmak og lager derfor suppen melkefri. Kokosmelk er også veldig sunt, men det er helt opp til deg!

Topping

hjemmelaget suppeHva er suppe uten noe digg på toppen? Dere har sikkert sett at gresskarkjerner er min favoritt? Andre favoritter er egg, parmesan, hampfrø, krutonger laget av grovt brød/lavkarbobrød, chorizo eller andre pølsebiter, linser og bacon!

Standardoppskrift

hjemmelaget suppe8 – 10 dl kraft (eller vann og buljong/krydder)

4 gule løk og smør til steking

2-4 fedd hvitløk eller to kinesiske hvitløk

750 gram kokt gulrot + en søtpotet eller 4 bokser/kartonger hakkede tomater eller 1-2 hoder blomkål eller et flaskegresskar og to gulrøtter osv

4 toppede ss kokoskrem

Masse krydder

hjemmelaget suppe

 1. Kok opp kraft/vann og buljong/krydder
 2. Hakk løk og hvitløk og stek i godt med smør, jeg bruker en ss per løk
 3. Del opp grønnsaker og tilsett til kraften/vannet, lager du tomat er det selvfølgelig bare å tomatene i
 4. Når løken er blank har du den oppi sammen med resten av grønnsakene
 5. Tilsett ønsket krydder
 6. Når alt er mørt stavmikser jeg suppen til den er helt jevn (jeg liker best most suppe, hehe)
 7. Tilsett kokoskrem eller fløte og stavmiks litt til
 8. Smak eventuelt til med mer krydder, mer salt, sitronsaft, honning eller noe annet godt

hjemmelaget tomatsuppe hjemmelaget tomatsuppe

Mine favoritter

Tomatsuppe (samme oppskrift, annet innlegg)

hjemmelaget tomatsuppeBlomkålsuppe

hjemmelaget blomkålsuppeSøtpotetsuppe

DSC04711Linsesuppe

linsesuppe Gresskarsuppe

gresskarsuppeGulrotsuppe

Har du en suppe du vil at jeg skal lage?

 

Søtpotetsuppe med kokosmelk

 • 19.04.2016 kl. 20:20

Suppeoppskriftene er noen av de mest populære oppskriftene mine! Både på instagram, snap og når jeg møter dere hører jeg at dere har laget suppe og det gjør meg så glad! Å lage hjemmelaget suppe er nemlig både enkelt og veldig sunt. Jeg lager en stor porsjon ca en gang i uken og har dermed alltid suppe tilgjengelig. Dette er ikke bare næringsrikt og mettende, det er også godt og klassifiseres som «comfort food». Det vil si mat som får deg til å føle deg vel i mine øyne.

søtpotetsuppe

Søtpotetsuppe

For å lage en stor porsjon (nok til en hel familie og litt rester) trenger du:

♥ 2 store søtpoteter ♥ en bit sellerirot eller blomkål ♥ 4 gule løk ♥ 2 kinesiske hvitløk eller 2-3 fedd ♥ smør til steking (kokosolje for melkefri) ♥ ca 8 dl kraft eller vann og buljong ♥ Fersk ingefær ♥ en kartong eller boks kokosmelk ♥ krydder ♥

søtpotetsuppe med kokosmelkSkrell søtpotet og sellerirot og del det i terninger. Bruker du blomkål kan du selvfølgelig bare dele den i biter. Kok opp kraft/vann og tilsett grønnsakene når det koker. La dette koke til det blir mørt. Jeg har tatt bilde av mengdene jeg brukte ;)

DSC04690Skrell og hakk løk og hvitløk, for så å steke dette i smør til det er blankt. Ha dette oppi med søtpotet og sellerirot og tilsett skrelt og del fersk ingefær.

ingefærMin suppe ble ganske sterk og jeg brukte mengden på bilde.

søtpotetsuppe med kokosmelkTilsett en hel kartong eller boks kokosmelk og stavmiks suppen glatt.

søtpotetsuppe med kokosmelkSkvis en liten sitron i suppen og stavmiks igjen.

søtpotetsuppe med kokosmelkSmak til med salt og pepper. Jeg hadde også i paprikakrydder, cummin og gurkemeie. Sistnevnte er betennelsesdempende og gir suppen en sterkere gulfarge.

søtpotetsuppe med kokosmelkSuppen er uten gluten og melk, lindrende for slitne tarmer og god for hormonene.

søtpotetsuppe med kokosmelk  Jeg elsker å toppe suppene mine med gresskarkjerner. Jeg vet ikke helt hvordan jeg begynte med dette, men det er utrolig godt. Gresskarkjerner er rike på blant annet sink, et viktig mineral for blant annet hud og mannlig fertilitet. Dagens funfact ;)

P.S. Du kan se meg lage suppen på snapchat frem til i morgen!

søtpotetsuppe med kokosmelkHåper det smaker <3

 Vinneren av konkurransen med synergy er nå trukket og kontaktet. Husk at arnika.no gir 10% rabatt på alle kjøp ved bruk av koden 107347. For å bruke koden må en registrere seg med koden, ikke bruke den ved utsjekk. Du får dermed 10% rabatt på alle fremtidige kjøp :)

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernæringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til å leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg håper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no