Spis avokado for fertilitet og helse

Visste du at avokado er fantastisk for fertilitet? Jeg har skrevet om hvor sunt avokado er før, bare se her. Her kommer likevel noen punkter om hvorfor nettopp vi kvinner bør spise denne frukten (ja, det er faktisk en frukt).

Avokado for fertilitet

Renser kroppen for overflødig østrogen

Avokado inneholder plantesteroler som kan blokkere overflødig østrogen. Dette er postivt for oss da mange kvinner har en overflod av østrogen i kroppen. Dette skjer både fordi vi får i oss hormonforstyrrende stoffer gjennom plast, vaskemidler og soyaprodukter, og fordi leveren vår ikke alltid er flink nok til å skille disse stoffene ut. Dessuten er det mange av oss som ikke går nok på do (minst en gang per dag) og da skilles ikke overflødige hormoner ut, men i stedet resirkuleres til blodbanen.

Produksjon av progesteron

Avokado booster produksjonen av progesteron, det mindre kjente hormonet som er viktig for syklusen vår. Etter eggløsning skal nivåene av progesteron øke og bidrar blant annet til å opprettholde en graviditet. Progesteron er viktig for hormonbalanse, så det er supert å spise for å booste dette hormonet.

Avokado demper betennelse

Avokado kan dempe betennelser og dermed smerter som oppleves grunnet endometriose. Dette er en tilstand der livmorslimhinne dannes andre steder enn i livmoren, og det kan være veldig smertefullt. Ved endometriose er det viktig å spise et betennelsesdempende kosthold med masse grønne grønnsaker, ingefær, gurkemeie, bær og gjerne greens.

Kilde til folat

Avokado er en fantastisk kilde til folat, B-vitaminet alle kvinner i fertil alder må passe på å få i seg. Folat er viktig for dannelsen av baby, så det er særlig i første trimester dette vitaminet er livsviktig. Det anbefales å ta et tilskudd på 400 mikrogram, men dessverre kommer de fleste tilskudd som folsyre og det er ikke alle kvinner som klarer å konvertere folsyre til folat. Andre kilder til folat er lever, grønne grønnsaker, fullkorn, bønner og sitrus.

Avokado er blodsukkerstabiliserende

Et stabilt blodsukker er veldig viktig for inflammasjon og hormonbalanse, begge veldig viktig for fertilitet og god helse. Særlig jenter med PCOS må passe på blodsukkeret, da mange har insulinresistens. Da er avokado helt tipp topp!

Jeg anbefaler alle å få i seg minst en halv avokado per dag, og en av mine favoritter er rå sjokolademos (se steg for steg her). Jeg putter også avokado på surdeigsskive eller glutenfritt brød, i salat, i nicecream og i min favorittsmoothie.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg