Mat når livet blir hektisk – mine beste tips

Failing to plan, is planning to fail! Sånn er det bare. Jeg setter frem en liten kjele med bær hver morgen så jeg har froksoten klar, jeg planlegger hva vi skal ha til middag og jeg tar med meg mat overalt. Ellers opplever jeg at maten blir langt fra optimal, det blir dyrt og jeg blir så sulten at jeg tar dårligere valg.

Planlegg, planlegg, planlegg

Det er nemlig slik at kroppen vår er programmert til å lete etter energi. Så hopper du over måltider eller spiser feil vil kroppen din automatisk 

De siste ukene har jeg hatt det veldig hektisk på jobb, det har faktisk vært litt ekstremt. Og de to siste dagene merket jeg at jeg spiste langt fra optimalt. Kjøpte meg et brød på helsekosten, og en dag var det brødskive med smør til både lunsj og middag. Ikke direkte usunt, men langt fra energimaten som får meg til å føle meg best. Ikke minst fikk jeg to stresskviser som jeg er sikker på at jeg kunne unngått om jeg hadde valgt annerledes.

Når jeg skal drive firma, holde foredrag både live og på nett flere uker på rad, gå turer, være kjæreste, venninne, datter, hundemamma og i tillegg dele kroppen med en liten prinsesse, ja da trenger jeg energi. Og det er jeg helt sikker på at du trenger også. Jeg vet jo så godt hva jeg må gjøre, men også jeg må gjøre det!

Derfor kjære deg, planlegg det du kan. Hva trenger du, hva må du handle, hva har du i kjøleskapet? Hva skal du ha med deg i vesken, på skole, på jobben eller på venninnekvelden i morgen. I starten er det litt krunglete, men så sitter vanene og da blir det lett. Også lover jeg deg at du vil føle deg hundre ganger bedre <3

Var du ikke med på tirsdag har jeg satt opp et ekstra foredrag på onsdag den 04. oktober kl 20. Dette er absolutt siste sjanse hvis du vil lære mine beste energitips!

Hold av din plass her, og vær rask, for sist ble det fullt!

Nå er jeg på vei til Rømskog spa for å holde et foredrag for en gjeng nydelige grûnderdamer. Vi skal snakke om mat for mer energi, så egentlig nettopp det jeg skal snakke om på foredraget på onsdag 😀

Etterpå skal jeg selv nyte foredrag, litt spa, yoga og god mat, det gleder jeg meg til nå <3

Se hun sparker!!

Når jeg har så fulle dager som det har vært i det siste kunne jeg nesten glemt at jeg er gravid. Heldigvis har jeg fått verdens koseligste påminnelse i flere uker – lille har begynt å sparke <3

Første gang jeg kjente det var i uke 20. Jeg satt på en kafé i Lillestrøm før jeg skulle på skolen og plutselig kjente jeg et lite dunk nederst i magen. Så forsiktig, men samtidig helt tydelig! Jeg måtte sende Jonna ml med en gang <3

Siden det har det blitt oftere og oftere, og nå er det hver dag. Det kjennes også bedre og bedre. Det er ingen andre som har fått kjenne enda, men det er fordi jeg har vært alene når det har vært så kraftig. Jeg håper Jonna får mulighet i helgen når han kommer hjem.

Siden han er bortreist filmet jeg denne snutten på fredag, helt vilt!!

Hun sparker som oftest når jeg ligger på sofaen, men også når jeg blir stressa. Da jeg holdt foredrag på tirsdag skjedde jo selvfølgelig det som ikke skulle skje. Med 1400 mennesker på live gikk hele get nettet ned her, det var jo den eneste tingen jeg ikke kunne kontrollere. Heldigvis klarte jeg å komme meg på igjen, ved å dele nettet fra telefonen. Da sparket lille som crazy da jeg satte meg ned, hehe. Fikk du ikke med deg foredraget, har du en ny mulighet på onsdag, meld deg på her!

Det er på tide med en oppdatering <3

Hvor langt er jeg på vei: Jeg er i 23 svangerskapsuke, og 22+2 i dag.

Kjønn: Lille jenta vår i magen <3 Heldigvis bekreftet på OUL!

Vektoppgang: 5-6 kg opp, varierer litt 😉

Babyen er så stor som: Maiskolbe, haha, elsker disse fruktgreiene altså! I følge appen veier hun nå rundt en halv kg, herregud <3

Neste ultralyd: Ekstra ultralyd den 4. desember, for å sjekke at morkaken har trukket seg tilbake. Krysser fingrene!

Symptomer: Her om dagen våknet jeg opp med flekker på pysjen, så jeg har tydeligvis begynt å lekke melk! Haha, sorry med mye info!! Litt halsbrann, men ellers har formen vært bra!

Cravings: Frukt, må ha det hver dag! Kiwi, mango og pærer! Iskaffe med havremelk og kefirskål med bær og brunost <3 passer på å få i meg egg hver dag, grønnsaker, prøver å spise nok supper og kraft.

Aversjoner: Ikke så lyst kjøtt, men ellers lite 🙂

Trening: Forrige uke var jeg så flink, men denne har vært så hektisk så jeg har ikke rukket noen ting bortsett fra gravidyoga på tirsdag 🙂

Innkjøp: Jeg har klart å roe meg litt, hehe. Noen flere ting har kommet på plass som jeg gleder meg til å vise dere de neste ukene <3

Når begynte du å kjenne spark?? <3

Dette var helt rått!

Jeg lever! Herregud, for en kveld det var i går!!

Til deg som var med – tusen takk! Det var helt amazing stemning og jeg koste meg så mye med dere! Kapasiteten ble helt sprengt og derfor var det mange av dere som ikke kom på. Jeg har aldri opplevd lignende, på det meste var vi over 1400 live!

Takk for så mange søte bilder – her er noen <3

Fordi så mange ikke kom inn, og ikke minst mange av dere ikke fikk til å komme har jeg satt opp en ny mulighet på onsdag!

Påmelding finner du her: www.heleneragnhild.no/energi

Stor klem fra overveldet Helene <3

Enkle energikuler – perfekt som hverdagsgodt

Jeg hadde noen skikkelig modne og gode bananer liggende her hjemme, så da ville jeg trylle litt på kjøkkenet. Vanligvis bruker jeg bananer i smoothie, men de er også geniale som søtning! Det smaker faktisk ikke så mye banan heller 😉

Disse kulene trengte jeg nå, dagene har gått i et og jeg trenger ekstra energi til både meg og lille! Tipper disse er poppis hos barn også, så milde og søte!

Jeg er så spent på foredraget i kveld at jeg nesten svimer av, herregud, nå er vi mange!! Absolutt siste sjanse å melde seg på nå – du finner påmeldingen her 🙂

Enkle energikuler ala Helene

2 godt modne bananer

150 gram cashewnøtter (naturelle)

100 gram kokosmasse

50-100 gram havregryn (husk glutenfrie for glutenfrie kuler)

Noen dæsj med salt

1/2 – 1 scoop vaniljeprotein eller 1-2 ss annen søtning

Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor, eller med en stavmikser. Jeg bruker denne gamle saken arvet av farmor.

Hvis deigen er for løs kan du tilsette mer av tørrvarene, enten litt mer havre eller eventuelt en ss kokosmel (suger mye væske).

Rull ut kuler og oppbevar dem i fryseren. De tiner raskt og er like gode til kaffen som energiboost i vesken 😉

Sees vi i kveld kl 20??

 

Krydder uten juks

Wow, jeg er overveldet av responsen på foredraget mitt i morgen, utrolig kult at så mange vil komme!! Kapasiteten er sprengt, så det kan hende alle ikke kommer seg på. Jobber på spreng for å finne en løsning. Har du ikke meldt deg på kan du gjøre det her!

På matkontrollen for noen uker siden ble det avslørt krydderjuks i en rekke krydder. Selv har jeg prøvd å bytte ut det meste av krydderet hjemme med økologiske, ubestrålte krydder. Dette er fordi jeg tror disse er renere, de inneholder ikke sprøyterester, de smaker så mye bedre og de er mer potente. Når krydderne er tørket forsiktig bevares antioksidanter og andre plantestoffer langt bedre. En økologiske, ubestrålt gurkemeie vil dermed ha en større betennelsesdempende effekt enn den du finner på kiwi.

For å være ærlig så kan vi jo faktisk ikke vite 100% at det som står på emballasjen er det som finnes i maten i kjøper. Trist, men sant. Vi må nok prøve å til en viss grad leve i god tro, ellers hadde det blitt veldig slitsomt å spise. Vi kan likevel ta gode valg som ikke minst føles godt for oss!

Jeg har byttet ut mitt krydder litt etter litt, med krydder kjøpt på iherb. Et av mine favorittmerker er simply organic! De har lekre glassbokser og veldig gode krydder. De er faktisk like billige eller billigere enn de vanlige krydderne du finner i butikken! Jeg har også glad i frontier, her kjøper jeg også store poser med ceylon kanel.

Mine musthaves er gurkemeie, ingefær, ceylon kanel, paprika, basilikum og karve (til sukål).

Jeg kjøper også mitt yndlingssalt på iherb, det smaker så godt og da trenger du faktisk mindre 😉

Hva er ditt favoritt krydder?

Tårene rant nedover kinnene mine

De siste dagene har jeg fått så mange gode mailer av fine kvinner! Smil, hjerter, takk og klemmer, noen korte og noen lange. Du skal vite at det betyr mer enn du aner!

Jeg brenner for ernæring, for å gjøre maten til din medisin og for å ta valg i livet ditt som gjør kroppen din godt. Som gjør deg godt! Jeg er så heldig å nå ut til og få lov til å dele dette meg deg, og å komme i kontakt med utrolig mange vakre mennesker. Noen sier sosiale medier er overfladisk, men for meg er det terapi, glede og så ekte. Jeg deler det som er meg, det som opptar meg, på godt og vondt.

I går fikk jeg en mail fra min kunde May Kristine med en setning som traff meg midt i hjerte. Hun skrev at hun nå kunne skifte på sengen uten å tenke over det, energien strakk bare til.

Da jeg leste dette rant tårene nedover kinnen mine, fordi det beskriver så mye. At en så liten ting, kan føles uoverkommelig, det var livet mitt. Og det er fortsatt livet til mange.

At alt må planlegges, og små ting blir store som fjell!

Det er ikke riktig, det er ikke slik det skal være!! Du vil jo kunne bake den kaken til barnet ditt, eller ha energi til den løpeturen. Du vil ikke ligge på sofaen, mens livet ditt raser forbi. Det er ikke riktig!

Nå er vi over 2200 påmeldte til foredraget jeg skal ha på tirsdag kl 20, kanskje er det nettopp fordi det er energi dere trenger? Det er jo energi vi skal snakke om! Hvordan kan du få energien tilbake?

Hvordan kan du bli som May Kristine? Hoppe opp og bare re opp den sengen, helt uten å tenke på det?

Her kan du holde av din plass

 

10 ting som gir energi!

Som tidligere ME-syk kan du si at jeg er over middels gira på alt som gir energi. Da jeg var syk var jeg vel lettere besatt av dette, hehe. Jeg leste artikler, bøker og hørte flere hundre timer på podcast, alt for at jeg skulle lære om energi.

Jo eldre jeg har blitt, jo mer innser jeg at energi er helhetlig, og noe jeg i stor grad kan påvirke selv!

Det kan du også!

Her er min topp ti liste!

1. Å spise riktig (selvfølgelig!). Riktig bensin på bilen får den til å fungere optimalt!

2. Lange gåturer

3. Å skravle med venninner

4. Når Jon Anders får meg til å le så hardt at jeg begynner å gråte

5. Den siste sangen på steptimen

6. Solstråler mot ansiktet på Malmøye

7. Den første kaffekoppen i sofaen om morgenen

8. Riktig og god hvile

9. Når jeg føler at jeg tar gode valg for meg selv

10. Når jeg kjenner mestring

Selv om det er mange “små” ting på denne listen vil jeg si at den øverste skal ha stor betydning for at jeg har kommet så langt som jeg har. Jeg vil så gjerne at flere skal få mer energi, derfor vil jeg lære bort tre konkrete, enkle steg til mer energi på mitt foredrag tirsdag.

Det er nå over 1200 påmeldt, sykt! Det er tydeligvis mange som vil ha mer energi, og det skjønner jeg godt! Det nærmer som maks antall, så vær rask hvis du vil henge på.

Hold av din plass her eller ved å trykke på bilde under 🙂

Nå skal jeg sette meg i bilen og kjøre til Nes kommune for å holde foredrag for 170 barn! Vi skal snakke om matpakken og hvor viktig det er å spise næringsrik mat. Dette var så gøy i fjor og det er en stor ære å få komme tilbake og snakke med så mange herlige barn! Wish me luck <3

Vårt guttenavn <3

Som mange av dere husket (luringer) har jeg jo nevnt guttenavnet vårt før. Nå som jeg har delt, og det har blitt bekreftet at det ligger en liten tulle i magen, kan jeg jo bekrefte at mange av dere hadde rett. Hadde vi ventet gutt skulle han hett Ludvig etter verdens fineste morfar Ludde <3

Min morfar var en helt spesiell person for meg og for mange andre. Han gikk dessverre bort for et par år siden, noe vi alle tok veldig tungt. Han var gammel og sovnet stille inn, men han er fortsatt dypt savnet. Når du mister noen du er glad i har det ikke så mye å si om de var unge eller gamle. Jeg har ikke slettet nummeret hans fra telefonen min og kan fortsatt tenke at jeg må ringe ham. Han hadde jo synes at dette var utrolig stas, og jeg er så lei meg for at han ikke skal få oppleve å bli oldefar.

Selv om jeg ikke helt vet om jeg tror på himmelen, tror jeg på en måte at han fortsatt finnes et sted. Kanskje følger han med. Han er helt sikkert sammen med Midi, familiehunden han var så glad i, som gikk bort i april.

Navnet Ludvig vil sikkert bli brukt hvis en av mine søstre får gutter, eller om vi er så heldige å få en gutt en dag <3

Da han døde skrev jeg dette innlegget, og nå måtte jeg hente det frem igjen.

Kjære Morfar Ludvig

“På tirsdag sovnet du stille. Jeg var på vei til sykehuset da det skjedde, men Mamma og Pappa var med deg. Jeg tror det var riktig sånn. Jeg har vært der så mye, fått så mye tid med deg og det er jeg så glad for. Jon Anders og jeg fikk sitte en stund med deg alene etterpå, og selv og det var veldig tøft, var det også veldig fint. Du så så fredelig ut der du lå. Vi snakket om alt som var fint med deg, Jon Anders har alltid vært flink til det, og det var så fint for meg. Jeg skjønner ikke helt at du er borte. Alt gikk så fort, og jeg blir aldri forberedt. Jeg klarer ikke ta det helt inn over meg at du ikke er mer, og at vi ikke skal sees…

Du var en helt spesielt person Morfar. Alltid i godt humør, glad i mennesker og i livet generelt. Du var så viktig for meg. Det er så mange som har sendt meg meldinger om hvor flott du var, enten de hadde møtt deg eller hørt om deg fra meg. På dine eldre dager ble du stadig frekkere, og mer tørrvittig. Du har flere ganger fortalt meg hemmeligheter om de yngre dager, historier om deg og vennene dine. Ikke si det til mamma sa du og lo. Du fortalte meg alltid hvor pen jeg var, for så å følge det opp med å si at jeg lignet på deg. Jeg kan ikke tro jeg aldri skal snakke med deg igjen. Aldri hente en kopp kaffe til deg, eller sette en av hundene i fanget ditt.

Noe av det fineste med deg var forholdet ditt til Jon Anders. Som du sa var dere to kamerater, og hadde et helt spesielt bånd. Han kalte deg Ludde, du kalte ham langemann og ringte til slutt ham oftere enn meg. Det var helt greit for meg, dere hadde sånn glede av hverandre. Dere delte gleden for sport og pratet om dette konstant. Du fulgte Nittedal på nett og ringte alltid dagen etter kamp for å høre hvordan alt hadde forløpt seg. Hvem hadde «scora» og hvem skaffet straffe. Også ville du høre om bikkjene. Perle og Kokos, som du kalte klin da du mente det burde være fornavnet hans. De hadde en spesiel stjerne hos deg.

Jeg skulle så ønske jeg kunne ringe deg en gang til. Høre stemmen din og fortelle deg om hyggelig ting som har skjedd. Jeg klarer ikke se for meg julen uten deg. Hvem skal spille piano og banne over hvor ustemt det gamle pianoet vårt er? Jeg har hatt en drøm om et bilde av deg og ditt første oldebarn, men det fikk jeg ikke. Jeg ville at du skulle love å leve så lenge, men du sa at jeg da måtte skynde meg litt. Det rakk jeg ikke. Heldigvis fikk jeg forsikret deg om du ville være med uansett. Det er mange år siden vi bestemte at en fremtidig sønn skulle få dele ditt navn. Som du sa til meg på sykehuset for kun få dager siden; «jeg vil aldri glemme det du har gjort for meg». Du vil aldri bli glemt Morfar.

<3

Selv om det er trist å miste en du er glad i, synes jeg det er fint å tenke tilbake på alt det fine. Minnene varer evig vet du <3

Første kjøp til rommet hennes

Sponset produkt

Siden vi har et kombinert kontor og barnerom blir det en liten stund før barnerommet er ferdig. Nå har vi to kontorpulter, men noen måneder før hun kommer skal vi hive ut den ene. Lille skal jo ligge på rommet vårt, men jeg har så lyst til å innrede barnerom og ha mest mulig klart. Når hun kommer vil jeg bruke energien på henne, ikke å henge opp hyller osv. Eller lettere sagt mase om at Jonna skal gjøre det, jeg er nemlig ikke så handy selv. Jeg klarer å skru opp en ikea hylle, men å borre i veggen osv lar jeg han gjøre.

En ting jeg likevel ville få på plass så fort som mulig var et sted jeg kunne henge opp noen av de fine klærne hennes. Kjoler og de fineste plaggene har nå fått plass på verdens fineste klesstativ. Jeg har lett rundt i alle butikker for å finne det rette, og endelig fant jeg det fra Alice and fox. Jeg ville ha et stativ som var veldig enkelt og moderne, og dette er i mine øyne helt perfekt!

Å omringe meg med babyklær, små sko og bamser minner meg på at hun snart skal komme. Selv om det er noen måneder til termin raser jo tiden forbi. Når jeg sitter og jobber på kontoret minner tingene hennes meg om hvorfor jeg gjør det, altså jobber så mye. Det tar meg til visjonen min, den jeg har skapt meg, som driver meg til å ta gode valg for meg selv om min familie hver dag.

Det er langt fra alle dager jeg får gjort alt jeg har på lista, det er faktisk de fleste, men jeg gjør det jeg kan og det er nok.

Å bli mamma handler ikke om å være perfekt, men å gjøre så godt du kan nemlig <3

Klesstativet finner du her, faktisk på salg!

Denne lille kjolen strikket min farmor til meg da jeg var baby, og nå skal lille få arve den. Å, som jeg gleder meg til å treffe henne og bli kjent med det lille mirakelet vårt <3

Når begynte du å innrede barnerommet?

Få energien tilbake – gratis foredrag

God morgen fine deg! Så gøy at så mange likte innlegget i går. Jeg håper dere skjønte at det var litt humoristisk skrevet, hehe 😉

I dag har jeg en gladnyhet til deg!!

Hva er definisjonen på god helse for deg? Vitalitet? Å være fri for sykdom? Sannheten er at det finnes mange definisjoner, og hvilken som er offisiell er ikke så viktig. Det viktigste er jo hva som stemmer for deg! For meg er definisjonen på god helse at jeg har energi til det jeg selv ønsker 🙂

  • At jeg har overskudd!
  • At jeg føler at kroppen fungerer
  • Å ikke måtte stresse over hvordan magen min skal reagere
  • Å ikke måtte være redd for at energien skal renne ut
  • Å få delta på det jeg vil
  • Å si ja!!
  • Å kunne stole på kroppen min

Kroppen henger sammen, derfor er det så viktig å se på den som en helhet. Når jeg gir kroppen min det den trenger faller brikkene på plass. Huden er ren og gløder, immunforsvaret er sterkt og stabilt, energien er jevn, søvnen er god og humøret er bra.

Det gjør meg så trist å tenke på alle som ikke har det slik. Energi som svikter deg, eller ingen energi i det hele tatt. Å gå rundt som en zombie i din egen hverdag, om du i det hele tatt kan delta i det du før kalte hverdag.

Hva skal du gjøre når kroppen ikke er med? Når den ikke vil uansett hva du gjør?

For du har jo prøvd, det ser jeg! Du har kanskje kjøpt mange tilskudd, levd gluten og melkefritt eller i hvert fall lest at du burde det. Eller burde du kutte kjøtt? Hvor skal du starte??

Jeg vil så gjerne få hjelpe deg. Jeg har nemlig vært der du er, utslitt og lei. Jeg hadde uren hud, en verkende kropp og et hode som ikke fungerte. For ikke å snakke om magen, det var bare krøll! Jeg hadde null energi, og følte meg som en oppvridd klut. Det trenger ikke være slik!!

På tirsdag 26. september klokken 20.00 skal jeg holde et foredrag, og jeg vil så gjerne se deg der. Jeg skal dele noen av mine beste tips med deg, enkle ting du kan ta i bruk med en gang! Vi skal snakke om hvordan du kan få tilbake energien din.

Hold av din plass her!

Foredraget er gratis, og du kan se det fra din egen stue. Du kan til og med ligge på sofaen hvis det er det som er best for deg 😉

Det er begrensede plasser, og siden jeg slapp til listen min i går er det allerede over 600 påmeldte! Wow, gleder meg!!

Du kan melde deg på her 🙂

Stort smil fra meg!