Årets siste dag

Tenk at dette er siste dagen i 2016! Det er helt utrolig synes jeg, jeg skjønner nesten ikke hvor året ble av. Det som er sikkert er at jeg gleder meg til alt det fantastiske som skal skje i det neste.

Jeg bestemte meg for å begynne tidlig med gode vaner og gjøre det beste ut av de siste dagene. Derfor tok jeg endelig mot til meg og kom meg på trening i går! For en mestringsfølelse sier jeg bare! Er det noen andre som kjenner seg igjen i følelsen av å ikke ha vært på senteret på lenge, og føle at du ikke hører hjemme der lenger? Av en eller annen grunn tenker jeg at alle vet at jeg ikke har trent på lenge. Haha, heldigvis er dette tull og ingen tenker på deg når du trener, alle er opptatt av seg selv vet du 😉

Med en gang jeg kom på elixia føltes alt som før, stepkassen var som før, instruktøren var like smilende og formen var faktisk ikke så verst. Jeg tror ikke jeg har satt foten der på over 8 uker og det er ikke likt meg. Jeg skylder rett og slett på en god blanding av fertilitetsmedisiner som har herpa immunforsvaret mitt og en tung periode som tok rotta på motivasjonen. Jeg vet jo hvor godt trening hjelper på humøret, så fra nå blir det trening hver eneste uke fremover.

Jeg har også trikset litt med kostholdet mitt og jeg er spent på å se hvordan det påvirker kroppen fremover. Jeg forteller mer når jeg har testet en stund. De siste dagene har jeg nemlig lest masse forskning på hormonhelse, infertilitet, PCOS osv, og har bestemt meg for å gjøre litt endringer.

Jeg vil gjerne høre dine forsetter, hvilke grep skal du ta for å bli ditt beste jeg?

I kveld skal vi feire det nye året med gode venner, som jeg gleder meg! Jeg ønsker deg en fin feiring og alt godt i det nye året! Følg med på snap for bilder fra min siste dag <3

P.S. Følg gjerne facebooksiden min så kan du få med en liten facebooklive jeg setter opp i morgen om nye mål i det nye året 😀

Slik skal jeg gjøre 2017 til mitt år

Hei fine du <3

Jeg håper du har hatt en nydelig jul og mange fine dager med familie og venner. Vi har hatt juleselskaper hver dag siden lille julaften og i går var første dagen vi var hjemme i leiligheten bare oss to. Jeg har kost meg masse i julen med god mat, vin, helt vanlig godis og mange pepperkakecookies. Det er deilig å slappe helt av, men det gikk ikke mange dagene før jeg begynte å fyse på grønne shaker og sunne saker. Jeg er og blir en helsefreak og jeg elsker følelsen sunn mat og trening gir meg. Nå gleder jeg meg til ny motivasjon, nye mål og masse gøy i 2017.

Jeg elsker følelsen av blanke ark og nye muligheter som kommer med et splitter nytt år. Det er ikke alltid jeg er motivert for å gjøre store endringer i januar, og det er heller ikke alle som trenger det, men akkurat nå kunne jeg ikke følt meg mer motivert for en ny start. Selvfølgelig kan du gjøre endringer hele året, hvilken som helst dag, men det er noe med følelsen av et nytt år.

2016 var året jeg akkurat var ferdig med utdannelsen min, startet mitt eget firma, gjorde mange ting utenfor min komforsone og var veldig klar for å bli mamma. Jeg var faktisk bombesikker på at en baby ville prege hele året, og på mange måter ble det akkurat slik. Hormoner, fertilitet, sprøyter, fertilitetsdiet, håp og skuffelser tok meg gjennom et av de tøffeste årene i mitt liv. Denne reisen har satt meg mer på prøve og lært meg mer enn jeg noen gang kunne sett for meg. Jeg har ikke gitt opp babydrømmen, langt fra, men jeg har innsett at dette ikke er noe jeg kan tvinge frem. Ikke minst kan jeg ikke la hele lykken min avhenge av en graviditet hver måned. Dette kommer til å skje, men jeg må leve i mellomtiden.

Helt siden jeg var liten har jeg ønsket meg å bli mamma, jeg føler virkelig at jeg ble skapt for nettopp dette. Etterhvert som problemene våre med å bli gravide ble mer og mer tydelige opplevde jeg en slags personlighetskrise. Jeg hadde allerede sklidd inn i mammarollen og var så klar for å sette barnet mitt forran meg selv. Jeg mistet mange av tingene jeg før satte så pris på og som virkelig var “meg”. Ingenting føltes riktig lenger rett og slett. Til og med ernæring, mitt hjertebarn som jeg har en enorm lidenskap for føltes ikke viktig lenger.

Noen ganger blir ikke livet slik vi planlegger, men vi kan ikke la det skygge over alt det fantastiske som skjer. Jeg har fått meg noen slike aha opplevelser de siste månedene og jeg føler meg sterkere enn noen sinne.

Det har vært så godt å bare ta litt fri, å la meg selv slippe å være ernæringsdama som snakker om sitronvann, aminosyrerer eller hvor bra fett er for deg. Disse juledagene har vist meg hvor mye jeg har, hvor mye jeg har å være takknemlig for og hvor mange ting jeg gleder meg til. Jeg har også fått mulighet til å planlegge flere store prosjekter jeg skal gjennomføre i det nye året, tenke over hva jeg vil personlig og ta gode valg for meg selv.

Dette skal bli mitt år, og jeg gleder meg til å ta deg med på min reise. Kanskje kan jeg også motivere deg til å gjøre det beste for deg? I år skal jeg nemlig sette meg selv først og bli min beste versjon, og det kan du også <3 Er du med?

 

 

Juleferie

Nå sitter jeg nydusjet, pakket og klar for snart å reise hjem til jul. I kveld skal vi være hos “min familie” og i morgen drar vi opp til Hamar for å feire med “familien til Jon Anders”. Dette er første året vi feirer sammen, og jeg er så glad vi tok denne avgjørelsen tidligere i desember. I fjor sa vi at det skulle være den siste julen vi feiret fra hverandre, og selv om det ikke ble noen baby i år, ville vi holde det vi lovet.

Julen handler om å være sammen med de sombetyr aller mest, og det er jo Jonna <3 I tillegg er vi så heldige som har familie så nærme at vi kan se alle hele julen. Jeg gleder meg veldig, men kjenner at det er ekstra godt å ha ham ved min side hele tiden.

Mine første to babyer, Kokos og Perle <3 Juleteppe har mamma sydd!

Det er ikke til å stikke under en stol at jul også bringer med seg noen vonde tanker. Vi hadde virkelig håpet at den siste prøverunden med sprøyter skulle gi oss det vi ønsket oss aller mest til jul, men slik ble det altså ikke. Nå blir det nye planer frem mot og etter nyttår, vi gir uansett ikke opp. 2017 skal bli vårt år!

Jeg kjenner at jeg er sliten. Det er en følelseskarusell uten like å slite med fertilitet og nå trenger jeg en ordentlig pause. Juledagene er en tid for å senke skuldrene, ta inn roen, nyte god mat, god drikke og tid med de du er glad i. Det er vel egentlig ikke en tid for ernæringsråd? Jeg har jo allerede tipset deg om sunnere julebakst, fordøyelseshjelpere, glutenfrie rundstykker og hvordan du kan nyte julen. Derfor tar jeg helt fri noen dager. Jeg trenger også det kjenner jeg, jeg er ingen superkvinne. Det er jo viktig å logge av også, men litt snapping blir det nok (heleneragnhild).

Jeg gleder meg virkelig til et nytt år, blanke ark og nytt pågangsmot. Jeg har så mange morsomme planer i det nye året, både personlig og på jobb, så dette skal bli dødsbra.

Frem til vi snakkes igjen ønsker jeg deg en magisk jul, fylt med alt du måtte ønske deg. Vær takknemlig for de rundt deg, vis kjærlighet, også til deg selv. Tusen takk for at du har fulgt meg i år, vært med på min reise og kanskje også delt av deg selv. Jeg setter enormt stor pris på deg <3

Verdens største juleklem og smil fra meg <3

A smoothie a day

Når ting går i et og matlaging er det siste jeg har tid passer jeg alltid på å få inn en smoothie en gang om dagen. Nå snakker jeg om en smoothie full av næring, som balanserer blodsukkeret og gir meg langvarig energi, ikke en sukkerbombe kjøpt hos bakeren altså 😉

Smoothie (er en genial måte å få i seg ekstra grønnsaker, proteiner, sunne fettsynerer, bær, frukt og supermat. Jeg har noen faste jeg sverger til som jeg lager igjen og igjen, og denne grønne er en av dem. I desemnber har jeg toppet den med pepperkakegranola og det har vært himmelsk!

Grønn vaniljesmoothie

1/2 avokado

1/3 – 1/2 frossen banan

1 scoop proteinpulver (registrer deg med kode 107347 så får du 10% på alt)

En stor neve grønnkål

2-3 puter frossen spinat eller en håndfull fersk og isbiter

2 dl mandelmelk eller vann

Supermat for energi, hud, hår og negler:

1 ts purely greens

1 ts lecithin

1 ts ricebran

Blend alt i en blender og nyt med noen ss granola på! Det smaker faktisk himmelsk mellom alle pepperkakene og ribben, jeg lover!

<3
 

Himmelsk julegløgg uten tilsatt søtning

Hei bloggen! Nå har jeg savnet dere. Det blir roligere de neste dagene, men det vet jeg at dere tåler fint. Jeg trenger plass til å bare være meg, senke skuldrene og nyte julen. Det blir lite fri når en blogger, aldri helt fri! Det trenger jeg nå 🙂 Jeg oppdaterer på snapchat så følg meg gjerne der (heleneragnhild) <3

På fredag hadde jeg jentekveld med masse julekos og da serverte jeg en sunn og deilig julegløgg som ble godt tatt imot. Gløgg er jo ikke hjernekirurgi, det er en eller annen søt drikke med masse deilig krydder. Du kan altså fint prøve deg frem med andre smaker og juicer. Eple er også veldig godt, men jeg hadde en tranebærjuice jeg skulle bruke opp 🙂

Helenes sunne gløgg

2 dl husholdningssaft uten tilsatt sukker (jeg brukte lerum)

Ca 3 dl tranebærjuice (du kan også bruke eple)

8 dl vann

Ferske ingefærskiver (jeg liker masse)

2-3 kanelstenger

10-15 nellikspiker

Stjerneanis (jeg hadde i to)

Hemmeligheten er å la det hele stå og trekke på lav varme lenge så alle de gode smakene får utviklet seg. Jeg hadde ingen behov for søtning i denne, den var mer enn søt nok (til og med Jonna synes det).

Når den har trukket i minst 30 minutter siler du av krydderet og serverer sammen med hakkede nøtter og gojibær.

Nam <3

Nyt julen uten å gå opp i vekt

Jeg ønsker ikke å gi noen dårlig samvittighet for å nyte julen fullt ut, men heller vise hvordan en kan kose seg i julen med god samvittighet. Mange kjører et alt for strengt opplegg og ender i stedet opp med overspise. Du lover deg selv at det er siste gangen, men så skjer det igjen og igjen og det blir en ond sirkel.

Julen skal ikke handle om mat. Den skal handle om å være sammen med mennesker du er glad i, takknemlighet og ro. Jeg kunne sikkert skrevet at du derfor skulle legge bort dårlig samvittighet helt, kost deg med maten og ferdig med det, og i en perfekt verden hadde det gått. For de som blir stressa rundt mat og bruker dette mat som mer enn næring blir de rådene litt tynne dessverre. Når det gjelder vekten kommer den faktisk litt av seg selv når du slutter med overspising, kjedespising og svart/hvit tankegang.

Hvordan nyte julen med den beste samvittighet

Vi har kommet til desember måned og mange festligheter står forran oss. Julen er en tid fylt med sosialt samvær, og med det kommer ofte et høyt mat- og alkoholinntak. Selvfølgelig skal vi kose oss i julen. Likevel er det lurt å ikke la alle de gode vanene du har opparbeidet deg falle bort. Her er en liste med noen triks du kan bruke for å gå inn i det nye året på best mulig måte!

Start dagen din som du pleier

Her snakker jeg ikke om julaften og 1. Juledag med lang frokost med rester og godis, men alle de andre morgenene. Ikke fall for fristelsen til å trekke julematen over hele desember. Den beste starten på morgenen får du ved å drikke varmt vann med ferskpresset sitron så snart du står opp. Dette kickstarter fordøyelsen og forbrenningen din. Så kan du spise en frokost rik på proteiner og fett. Dette setter deg opp for en god appetittregulering resten av dagen.

Ikke hopp over måltider

Det er lett å tenke at en kan spare kalorier til neste måltid ved å hoppe over frokost eller lunsj. Dette vil faktisk kun gjøre at du spiser mer! Har du trent før et juleselskap, eller er ekstra sulten, er det lurt å få i seg et lite proteinrikt måltid før du drar. Ellers vil du være kjempe sulten, noe som både gjør at du spiser mer, og at du lettere tar valg som er ugunstige.

Ikke tenk svart-hvitt

Ikke press deg ekstra mett med tanker om at du skal spise 100% sunt i morgen. Det er heller ikke lurt å nekte seg det en faktisk har lyst på. Hvis du tenker ?ikke-sjokolade? hører hjernen din kun ?sjokolade?, og det vil være ekstra vanskelig å styre seg. Ofte ender det med at en sprekker og spiser alt for mye. Unn deg heller en bit, spis den sakte og nyt, gjerne med en kopp kaffe til.

Ta med deg en sunn rett

Det er alltid hyggelig å bidra med noe til et selskap. Ta med en salat, bakte rotgrønnsaker eller klementiner for eksempel. Da vet du at det er noe sunt du kan spise, og det blir etter min erfaring alltid godt tatt i mot. Du skal selvfølgelig ikke bare spise det sunne du har med, men da har du i hvert fall noe du kan fylle tallerkenen din med.

Puss tennene etter at du har spist

Dette kan hjelpe deg å avslutte et måltid, så slipper du å sitte og småspise når du egentlig er mett.

Bestem deg på forhånd

Kjenn etter om du faktisk har lyst på de tørre kakene på jobben, eller om du tar en for å være høflig eller fordi du kjeder deg. Er du sulten bør du spise noe proteinrikt i stedet. Skal du på en bedre middag, nyt det! Men ikke spis bare for å spise, eller fordi du tror at andre forventer det. Det er din kropp, og det er du som bestemmer hva som skal i den, husk det! Menneskene rundt deg vil kanskje kommentere dine valg, men dette er mye grunnet deres egen usikkerhet, og har ingenting med deg å gjøre.

Spis med tilstedeværelse

Ikke kast i deg maten, men nyt hver eneste bit. Smakene, luktene og utseende. Tygg godt og legg ned bestikket mellom bitene. Det viser seg at å konsentrere seg om maten vi spiser, gjør at vi faktisk spiser mindre. Nyt julematen skikkelig, med god samvittighet.

Planlegg en hyggelig aktivit, gjerne noe aktivt

Juledagene trenger ikke kun å bestå av TV-titting og spising. Ta med venner og familie ut på skogstur, skitur eller en tur på skøytebanen. Mange har også behov for litt alenetid i julen, og lar det seg gjøre er en treningsøkt helt alene også nydelig. Alle har godt av å komme seg ut av huset og få frisk luft. Da smaker middagen også ekstra godt etterpå.

Ikke ha godteri liggende hjemme

Det er lett at rester fra selskap blir liggende hjemme og friste. En sjokolade kan nærmest rope på deg fra kjøleskapet. Send rester med venner når de drar, eller kast det du faktisk ikke har lyst til å spise. Jeg er selvfølgelig imot å kaste mat unødvendig, men jeg vil heller ikke at du skal være søppelbøtte. Ikke spis mat du egentlig ikke har lyst på, og som ikke gir kroppen din næring, kun for at det ikke skal gå til spille. Prøv heller å lage mindre porsjoner neste gang 🙂

Senk skuldrene

Pust med magen, ta gjerne avspenning eller les en god bok. Det er nok det du trenger, ikke den ekstra pepperkaken. Legg inn pauser i alt som skjer i julen og ta litt tid for deg selv <3

Jeg håper disse rådene kan gjøre julemåneden din fri for dårlig samvittighet <3

 

Sukkerfrie risboller

Adlinks

Tusen takk til alle som var med på livesending i går! Det var kjempe koselig og jeg elsker å komme i kontakt med dere 🙂 Fikk du det ikke med deg kan du se opptaket her.

I dag har jeg vært en tur hos Frøyaklinikken og fått behandling fra fineste Anette <3 Jeg føler meg alltid som et nytt menneske etter å ha vært hos henne, og jeg har faktisk begynt å like å ha ørene fulle av nåler. Det er så deilig å ha noen å snakke med i dagene etter eggløsning, for selv om jeg ikke har skrevet så mye om det på bloggen i det siste er det klart at prøvingen preger meg. Følelsene går opp og ned hele tiden, og jeg prøver å bare akseptere det. Nå vet jeg i hvert fall helt sikkert hvilken dag jeg kan teste og jeg skal prøve å fokusere på andre ting frem til da.

I kveld skal jeg ha besøk av de fineste jentene jeg kjenner. Vi skal drikke sunn gløgg, spise masse julegodt, skravle og høre på julemusikk. Jeg gleder meg masse og har stått på kjøkkenet i flere timer allerede. Dessverre ble ikke snickerskaken vellykket, men sånn går det noen ganger. Det som ble vellykket var disse risbollene, de må dere prøve!

Sukkerfrie risboller

125 gram kokosolje

100 gram 86% sjokolade

1 dl søtning (jeg brukte 50/50 sukrin gold og sukrinmelis, men du kan også bruke kokossukker)

1 egg

1,5 ss espresso eller sterk kaffe

En klype salt (jeg bruker himalayasalt)

50 gram puffet ris

Smelt kokosolje og den mørke sjokoladen på lav varme.

Visp sukker og egg til eggedosis før du tilsetter en klype salt og rører godt.

Tilsett kokosolje- og sjokoladeblandingen og egget, og rør alt sammen.

Tilslutt rører du inn den puffede risen til alle riskornene er dekket av sjokolade.

Bruk en skje til å fylle muffinsformer med risen og sett kaldt til de stivner.

Disse faller i smak hos både store og små, supergode!

Ha en fin fredag <3

Hvordan finne den berømte balansen i julen? Gratistrening!

Jeg stikker bare innom for å minne dere om at jeg går live på facebook i kveld klokken åtte. Vi skal diskutere hvorvidt en kan leve sunt i julen uten dårlig samvittighet og om det er mulig å finne en balanse. Jeg håper virkelig jeg får se akkurat deg, og gjerne at du stiller spørsmål og er med i diskusjonen. Jeg logger inn fra min stue og du fra din, er det ikke fantastisk? Du kan se meg, men jeg kan ikke se deg altså 😉

Det eneste du må gjøre for å være med er å gå inn på min facebookside rett før klokken åtte også dukker jeg opp der. Lik gjerne siden så er det lettere for deg å få det med deg.

Jeg gleder meg til å se deg og gi deg mine tips og triks 🙂

Spis deg til mindre vinterdepresjon

Sen oppdatering fra meg i dag, men jobbingen skal det ikke stå på. Jeg sitter med spennende prosjekter som skal ut neste år. Det er rart å ligge sånn i forkjøpet, men det må en altså. Min venninne Hanna sendte meg i dag en sak fra KK der jeg har bidratt med råd for å spise godt i vintermånedene. Det er ikke til å stikke under en stol at mangel på sol og lys gjør noe med oss, og det er så viktig å pleie kroppen riktig i denne tiden!

Her kan du lese mine beste tips!

Vinneren av bakepakken er nå trukket og kontaktet, men fortvil ikke, det kommer en ny konkurranse allerede om få dager! Ha en nydelig onsdagskveld fine du <3