Green friday hos soma – 30%

Adlinks

Green friday er vårens svar på black friday, og hva passer vel bedre enn å fylle på med dine supermatfavoritter nå som våren er her?

Jeg er veldig glad i supermat og kjenner godt effekten på egen kropp når jeg bruker dette. Det er selvfølgelig i kombinasjon med et næringsrikt kosthold, men for meg er supermaten som en forsikring. I hektiske perioder (les alltid, hehe) hiver jeg greens i smoothien min og vips har jeg økt næringsinnholdet betraktelig!

Det er veldig viktig for meg at du skjønner at supermat er nettopp mat. Jeg pleier å sammenligne det med en historie om da mamma og jeg var på sopptur. Vi plukket to store kurver med sopp og tørket dem i en dehydrator. Da soppen var knusktørr kvernet vi den i blenderen og resultatet ble to ganske små glass med kantarellkrydder. Dette krydderet var magisk i matlagingen, for en bedre smak til supper og sauser skal du lete lenge etter. Dette var jo en konsentrert smaksbombe, så du trengte ikke så mye.

Hadde du tørket store mengder urter, grønne blader og alger, for så å kverne det hadde du jo sittet igjen med et slags greens pulver, verre er det jo ikke 😉

Supermat er mat med høyt næringsinnhold, og mange av produktene har nyttige egenskaper i matlaging. Lecithin blander fett og væske i smoothie og lager dermed en fløyelsmyk konsistens. Chiafrø sveller slik at du kan lage en nydelig chiagrøt eller bake et saftigere brød. Dessuten får chiafrø fart på treg mage 😉

Mine favoritter innen supermat er helt klart chlorella som jeg har brukt i mange år, helt siden jeg fikk den anbefalt for min ME. Det renser skånsomt via tarmkanalen og gir meg mer energi.

Ingredienser til å lage supersjokolade er også en favoritt her hjemme. Kakaomasse, kakaosmør og kakaopulver blir alle brukt til å lage sunn sjokolade og sjokolademousse.

Ellers er purely greens og lecithin gjengangere i smoothiene mine. Du finner alle disse, i tillegg til bipollen, gojibær og masse mer, her!

Har du spørsmål om supermat, legg gjerne igjen en kommentar 🙂

Beautysmoothie og sprøyter

I dag er den første dagen jeg skal ta sprøyter igjen, så nå er vi i gang. Jeg har ventet og ventet på mensen, den ene gangen du faktisk vil at den skal komme ville den selvfølgelig vente ekstra lenge, hehe. Jeg vet ikke når det blir egguttak og innsett da vi ikke vet hvordan kroppen min reagerer på hormonene enda. Det kan ta mange dager fordi vi skal stimulere sakte for å prøve å unngå overstimulering. Jeg er uansett glad for å være i gang, og for å være ferdig med trisekvens som jeg har stått på de siste månedene. Den gir meg så utrolig mye vann i kroppen før mensen og det er så slitsomt.

Nå gjelder det å gi kroppen mest mulig ro og næring, samt prøve å konsentrere oss om andre ting. Det er nok å gjøre om dagen og det kjenner jeg at hjelper <3

Denne smoothien slang jeg sammen før jeg dro på jobb her om dagen, og den ble bare så god!! Jeg måtte sjappe meg og skrive ned hva jeg hadde slengt oppi med en gang. Det kan se ut som mange ingredienser, men det er mange du kan droppe eller bytte. Jeg har alltid frosne grønnsaker og bær i fryseren så jeg kan lage smoothier i en fei. Sjekk mitt siste tips til mer grønt i smoothien her.

Dette er fast food hjemme hos oss kan du si 🙂

Beautysmoothie

2 dl cashewmelk (eller annen melk)

1 dl kokosvann (kan byttes med annen melk eller vann)

2 puter frossen spinat

4 biter frossen blomkål og brokkoli

en dl frosne blåbær

6 frosne jordbær

noen biter frossen banan (kan sløyfes)

En scoop vaniljeprotein fra synergy (kan byttes mot 1/2 banan)

2 ss linfrø

Supermat hvis du vil:

en ts purely greens

1 ts lecithin

Jeg toppet min med litt musli og bipollen 🙂

Denne smoothien har blitt med meg på farten i det siste, helt fantastisk god og holder meg mett lenge <3

Nå skal jeg ned på “kontoret” en tur også skal jeg tilbake på frøyaklinikken for akupunktur og for å planlegge alt rundt prøverørsbehandlingen 🙂

Genialt smoothie tips

I dag skal jeg avgårde på garderobemannen for å kjøpe skapene til den nye leiligheten, tenk kun 4 dager til vi overtar den!! Fy søren det er dyrt med alt av møbler, oppussing osv altså. Her går det unnå merker jeg, og jeg som egentlig er veldig sparsom får litt hette. Men fint skal det bli, det er sikkert!

Senere skal jeg holde foredrag for Apotek 1 i regi av Johnson&Johnson. Det er så gøy at flere og flere vil lære om tarmhelse og hvor viktig dette er for god helse. Det varmer et ernæringshjerte <3

Noen ganger er virkelig det enkleste det beste – og det har det vært i det siste. Både Jon Anders og jeg er så måtlei og vi har syndet litt med middagene. For meg har det gått mye i smoothie da jeg rett og slett ikke har lyst på så mye annet. Kroppen min er litt rar om dagen rett og slett, kanskje ikke så rart. Jeg synes uansett det er viktig å lytte til kroppen og gi den så mye pleie som mulig, selv når jeg føler at den jobber mot meg.

For å få i meg mer grønt tenkte jeg å teste ut noe nytt. Jeg prøver å bli flinkere til å bruke frosne grønnsaker. De er billige, jeg kaster mindre mat og de er enkle å få tak i. En annen fordel er at frosne grønnsaker som regel er dampet eller forvellet, noe som kan gjøre dem lettere å fordøye selv når du bruker dem rett fra fryseren.

I den anledning har jeg puttet ca 4 buketter blomkål og brokkoli i smoothien min, med stolt hell! Det gir faktisk ingen smak, samtidig som det gir en bedre konsistens. Absolutt noe å teste for deg som vil ha inn mer grønt i kostholdet (hvem vil vel ikke det), eller kanskje du vil snike litt mer grønnsaker i barnas mat?

Denne posen kjøpte jeg på rema!

Ha en deilig dag kjære du <3

Hjemmelagde proteinbarer – uten gluten, melk, sukker og veganske

Adlinks

Jeg er egentlig en skikkelig proteinbar junky og kan lett havne i en ond sirkel der jeg havner i proteinbarfellen. Mange av disse barene har lange ingredienslister og inneholder endel uheldige ingredienser, og endel av dem er mer som godteri enn mat. Bare fordi de for eksempel ikke inneholder hvitt sukker, eller inneholder lite kalorier eller karbohydrater, betyr ikke dette at de er sunne.

Jeg spiser ikke så mye melk om dagen og derfor spiser jeg heller ikke questbarer (innmellom gjør jeg det da) og de fleste raw food barer har omtrent 50% dadler, noe jeg synes gir for mye sukker. Derfor har jeg ofte laget mine egne barer, da kan jeg selv bestemme ingrediensene og bruke et proteinpulver jeg stoler på.

Som mange av dere vet så bruker jeg kun synergy proteinpulver da det er det reneste proteinpulveret på markedet og produseres av et firma jeg stoler 100% på. Før brukte jeg et pulver fra sunwarrior, men etter å ha lært om denne industrien og hva det inneholder bruker jeg det ikke lenger. Proteinpulveret jeg bruker er uten melk, gluten, egg og soya, det er lett å fordøye og smaker veldig godt! Det har også fått en mindre søt smak enn før, da det før var litt for søtt for noen 🙂

Hvis du registrerer profil hos arnika.no, går inn på min side og registrerer koden 107347 får du 10% på alle kjøp 🙂

Når det er sagt så liker jeg også proteinpulveret til myrevolution, og vil du bruke et melkeprotein anbefaler jeg dette.

Hjemmelagde proteinbarer

200 gram mandler

100 gram revet kokos

6-8 tørkede fiken (jeg kjøpe disse på coop, husk å unngå de med sukker)

4-5 ss kokosolje

En klype salt

En scoop (ca 2 ss) synergy proteinpulver vanilje

Kjør mandlene i en foodprosessor helt til de er pulverisert. Så tilsetter du alle de andre ingrediensene og kjører til du har en jevn konsistens. Hvis deigen er for smuldrete kan du tilsette en ts vann til ønsket konsistens.

Jeg trykket mine ned i en form og satte den i kjøleskapet. Da de var stive og jeg hadde delt dem opp oppbevarte jeg dem i fryseren 🙂

Så deilig å kose seg med som et mellommåltid eller ha med i vesken <3

Enkel middag – Linseburger med gulrot og mynte

Hei og hopp i mandagen! Denne dagen kjenner jeg at skal bli god!! For selv om det er ruskevær i Oslo, skal jeg ikke surmule. Nå er det kun 1 uke til vi overtar ny leilighet og jeg har masse å gjøre! Jeg vil få ned rotet her hjemme, så her skal det kastes, gis bort, selges og organiseres. Et ryddig hjem er så viktig for meg, både med tanke på stress og for produktivitet.

Nå har jeg allerede rukket å drikke sitronvann og smoothie, sendt mailer til de fine kursdeltakerne mine og fått unna litt smågreier. Nå blir det mer jobb og rydding mellom slagene. Har dere tips til gode garderobeløsninger forresten? Garderobemannen har salg på onsdag, så tenkte meg innom de, men liker jo også IKEA sine godt, hjelp!

Forrige uke fant jeg noen veldig gode linseburgere på coop som jeg fikk mange spørsmål om. Helst vil jeg lage slike selv, men vet du hva, av og til er det så lov å kjøpe ferdig! Nå har jeg jo også fått inspirasjon til å kjøpe mine egne, bløtlagte varianter. Jeg er jo ikke vegetarianer, men jeg synes linser er veldig godt og så lenge du klarer å fordøye dem så er de supre! Jeg synes også det er fint å bidra til et lavere kjøttforbruk 🙂

Jeg stekte dem i litt smør og laget squashpasta til. Jeg bruker en liten maskin til å lage det som jeg har kjøpt i usa, men den finnes på endel nettbutikker i Norge også, både dyrere og billige varianter.

Jeg stekte “nudlene” i lit smør og hadde over parmesan, nam!

Denne middagen lagde jeg så fort og den ble kjempe god! Perfekt mat når jeg er alene, og Jonna er på skolen sent. Jeg skal innrømme at jeg måtte ha litt dessert senere, for det ble litt for lite mat for å holde meg mett kjempe lenge, så neste gang skal jeg lage litt mer.

Har du laget linseburger før?

Mandagsklem fra meg <3

Navnfest for lille Walter

I går var jeg så heldig å få tilbringe noen timer sammen med en av mine beste venninner, hennes flotte samboer og deres familie. Lille Walter skulle nemlig feire navnfest og slikt er det jo så stas å få være en del av. Jeg var jo nesten til stede da Walter ble født og tilbake og hilste på da han var under to dager gammel. For meg som virkelig elsker barn og ønsker meg en liten en mer enn noe annet betyr det mye for meg å få være så nærme mine venninner med barn.

Jeg tok masse bilder og vil gjerne dele noen av dem med dere <3


Her var min gave til lille W <3 Bilde jeg tok av ham da han var 1,5 dager gammel <3

Jeg gleder meg bare enda mer til å bli mamma selv, forhåpentligvis er det ikke så lenge til det er min tur til å bli gravid nå <3

Snart skal jeg gå tur i skogen med pappaen min, men først skal jeg drikke te og lese i interiørblader!

God søndagsklem fra meg <3

 

Mine beste råd mot stress

Før trodde jeg det var kult å gå rundt og være stressa. Jeg fortalte alle at jeg hadde sykt mye å gjøre og at jeg ikke hadde nok timer i døgnet. Å være i tidsklemma har liksom blitt så status, for da er du viktig og du får gjort mest mulig sant?

Not!

Nå har jeg lært at det å roe ned faktisk er løsningen for å få gjort mer! Jo mer jeg lærer om hvordan stress påvirker oss, jo flinkere blir jeg til å prioritere stressmestring i min hverdag. Jeg opplever at vi klarer å være stressa uansett hvor lite vi har å gjøre, slik er det i hvert fall for meg. Jeg har endel å drive med, og ikke minst endel emosjonelle påkjenninger om dagen. Likevel har jeg faktisk blirr roligere og mer balansert etter at jeg virkelig bestemte meg for å jobbe med stresset mitt.

Jeg vil gjerne dele med deg noen av tingene som har hjulpet meg, for kanskje kan de hjelpe deg også? Jeg gjør ikke alt på en gang, men jeg sniker dem inn og krydrer hverdagen med ro og tilstedeværelse <3

1. Gå turer ute i naturen, i solen så ofte du kan!

2. Skriv ned tanker og ting du må huske før du legger deg

3. Sjekk epost 1-2 ganger om dagen

4. Pust 10-20 dype pust hver eneste dag. Når du jobber, sitter på bussen osv.

5. Lær deg å si nei, kjenn etter i magen hva du har lyst til å prioritere

6. Legg deg på gulvet med bena opp etter veggen i 10 minutter, lukk øynene og pust

7. Sett mobilen på flymodus 30-60 minutter om dagen minimum – du trenger ikke være tilgjengelig 24/7

8. Snakk med mennesker som løfter deg

9. Ta et bad med epsomsalt – magnesium virker nemlig svært beroligende

10. Skriv ned 5 ting du er takknemlig for – ekstremt effektivt!

11. Gi deg selv lov til å hvile – til å bare være

12. Vær deg selv <3

Først følte jeg at mange av disse rådene var egoistiske. Skal jeg la folk vente på meg? Skal jeg sette meg selv først? Ja, det skal du!! Setter du ikke deg selv først vil du heller ikke være i stand til å hjelpe andre. Du må sette på din egen oksygenmaske før du kan sette på naboens 😉

Se for deg at du har et glass. Jo mindre du har i glasset, jo mindre har du å gi. Når glasset er fullt renner det automatisk over på andre i livet ditt <3

Ta vare, og god fredagsklem fra meg <3

Vannkefir – brus som styrker tarmen

Denne vet jeg at mange har gledet seg til – ikke minst jeg!! Mitt første møte med vannkefir var for 5 år siden da jeg bodde et år hjemme hos mamma og pappa. Vannkefir ser noe snålt ut, med noen rare kefirkorn og rosiner som stiger opp og ned som et akvarium på kjøkkenbenken. Likevel tror jeg de synes det var helt greit med disse rare greiene mine, helt til jeg omtrent eksploderte et glass med vannkefir på det hvite kjøkkenet deres, hehe.

Når det gjelder fermentering så går jeg i perioder. Jeg har hatt kjøkkenet fullt av glass med boblende matvarer og jeg har hatt perioder der jeg har vært lei av hele greia. Det må være lov synes jeg! Akkurat nå sliter jeg litt med maten, er mye kvalm og har lite matlyst. Det er ikke fordi jeg er gravid dessverre, men på grunn av medisiner jeg går på. Uansett så synes jeg vannkefir har vært rednignen for å få i meg fermenterte godsaker og gunstige bakterier. Mamma elsker det også, så jeg leverer en flaske til henne titt og ofte.

Vannkefir er altså en slags kefir laget på vannkefirkorn og vann. Du kan altså ikke bruke melkekefirkorn til å lage denne drikken dessverre. Heldigvis er det ikke så vanskelig å få tak i vannkefirkorn da de formerer seg relativt raskt og mange er villige til å sende mot frakt. Sjekk ut facebookgruppen fermentering for å få tak i vannkefirkorn.

Vannkefir med smak av bringebær og mynte

1 liter vann

3 ss økologisk sukker

2 ss vannkefirkorn

En liten håndfull økologiske rosiner

En skive økologisk sitron

Bland sukker i kaldt vann i et glass til alt sukkeret er oppløst. Nå kan du ha i sitron, rosiner og kefirkornene.

Dekk til glasset og la det stå på benken i 24-48 timer. Jeg liker best å la det stå såpass lenge for at mest mulig av sukkeret skal spises opp av kefirkornene.

Sil av rosiner, kefirkorn og sitron. Plukk bort rosiner og sitron, og kast disse. Det er viktig at du bruker vann som hverken er for varmt eller for kaldt, før du forsiktig skyller vannkefirkornene. Nå kan du bruke kefirkornene til å lage mer vannkefir.

Bilde: naturligliv.no

Jeg var helt sikker på at jeg hadde tatt et bilde av selv krukken, men det finner jeg ikke igjen. Derfor låner jeg dette bilde til naturligliv og kan i samme slengen anbefale deres nettbutikk på det sterkeste. Der kan du faktisk kjøpe vannkefirkorn, i tillegg til wonderbag, omega cure (mitt favoritt omega 3) og mange andre godsaker! De har også masse bilder og en egen oppskrift på vannkefir som du finner her.

Etterfermentering

For å få en bedre smak liker jeg å etterfermentere vannkefiren min. Jeg heller kefiren over på tette glassflakser og har i bær og mynte. Du kan også bruke mango, ingefær og mer sitron. Skru lokket helt tett og la flasken stå fremme i 24-36 timer. Det er også under annengangsfermenteringen at brusen utvikles.

Nyt et glass vannkefir til maten du spiser, gjerne i et vinglass med en isbit og en skive sitron!

 

Tusen takk og vinner av billette til Soma dagen <3

Jeg er så takknemlig for å ha så mange fine mennesker rundt meg! Jeg måtte gråte litt av alle de fine kommentarene <3

Selv om jeg ikke kjenner deg personlig føler jeg virkelig at du bryr deg, og som så mange skriver heier på meg. For meg var det alltid naturlig å være åpen, det er slik jeg er skapt. Samtidig har jeg kjent på frykten for å bli dømt. For skal ikke jeg være så sunn og perfekt, som til og med mange sier jeg fremstilles som? Hvorfor er jeg ikke da en fertilitetsgudinne som kan bli gravid akkurat når jeg ønsker det.

Du tenker kanskje at ingen ville skrevet det til emg, men tro meg, jeg har fått de kommentarene. “Hvis du kan så mye om ernæring og helse, hvorfor klarer du ikke å bli gravid?”. Det gjør faktisk ganske vondt, selv om jeg prøver å tenke at jeg gjør det beste jeg kan.

Hvis jeg er åpen tenker jeg også at det kan hjelpe andre, noe jeg faktisk vet det har gjort. Det har hjulpet meg å lese andres historier, særlig når de har vist hvordan de har følt det hele veien. Det er veldig mye lettere å dele når du er ferdig med noe. Det var for eksempel på så mange måter lettere for meg å snakke om ME da jeg var ferdig med det. Samtidig ville jeg aldri valgt å gjøre det annerledes.

Nå har jeg vært på trening for første gang på evigheter!! Så deilig, hver gang jeg får rumpa på elixia føler jeg meg 100 ganger bedre med en gang. Nå er det bare å komme inn i den gode rytmen igjen. Jeg gleder meg sånn til vi skal flytte for da begynner jeg på mitt gamle senter igjen, der er det så fint og jeg elsker å trene der.

Vinneren av konkurransen som skal få komme på Soma dagen 20. mai med meg ble heldige Solveig!! Du har fått mail fra meg 😀

Hvis det ikke ble deg så er det fortsatt mulighet til å skaffe billett og komme og henge med meg! Du finner påmeldingen her, håper vi sees!! Hvis du skal er det kjempe koselig om du kommer bort og sier hei!

Svett klem fra meg som må hoppe i dusjen cog lage kvelds. Følg meg gjerne på snapchat hvis du vil se meg lage mer mat, jeg heter heleneragnhild der <3

Babyen vår er på vei

Etter at jeg delte innlegget om vår opplevelse på riksen har sikkert de fleste skjønt hva som er neste steg i vår reise mot babydrømmen. Nå er det 2,5 år siden vi begynte å prøve oss på en liten en. Det har vært en utrolig tøff og vond tid, samtidig som jeg føler at jeg har vokst enormt. Jeg unner ingen å oppleve å være ufrivillig barnløs, men når du sitter i en vanskelig situasjon i livet har du faktisk ikke noe valg. For oss har det aldri vært et valg å gi opp, men heller å se fremover. Vi har tatt kampene når de har kommet, og prøvd å ikke stresse for mye med hvordan ting vil bli (lettere sagt enn gjort).

Nå har vi altså kommet til et nytt steg, nemlig en prøverørsbehandling. Etter to ruder med piller og tre runder med sprøyter og likevel ingen graviditet er det naturlige valget nå å gå videre til en ny behandling. På en måte er det spennende og gledesfullt, på en annen er det vanskelig og veldig skummelt.

Siden etter jul har jeg lagt fokuset et helt annet sted enn baby. Jeg har jobbet hardt og strukturert og jobbet med å finne meg selv. Jeg kunne ikke lenger leve slik jeg gjorde, jeg klarte ikke å gå videre rett og slett. Nå kjenner jeg at jeg er livredd for å gå inn i håpet igjen.

Jeg er redd for den store skuffelsen jeg kan få – hvis jeg innrømmer ovenfor meg selv og andre at jeg så inderlig ønsker å bli gravid. Jeg er så redd for å være inni det igjen, berg og dalbanen med håp, spenning og venting.

For hva hvis det ikke fungerer, hva hvis prøverør – som kan føles litt som siste mulighet – ikke fungerer? Hva da?

De siste månedene har jeg jobbet med coach for å virkelig forankre mine verdier. Jeg føler at jeg har vokst enormt som menneske og tør virkelig å stå for det jeg mener er riktig for meg. Det første valget vi tok var at vi fortsetter på fertilitetssenteret og setter riksen på vent. Jeg er helt sikker på at det er en god behandling, men for meg som har vært syk store deler av livet føles det bare helt feil å gå til en behandling der jeg ikke blir sett som et individ. Hadde jeg ikke klart å si ifra hadde jeg faktisk fått feil behandling, og derfor føler jeg ikke at jeg kan stole på riksen. Jeg er åpen for forsøk der i fremtiden, og jeg håper virkelig ingen blir lei seg av at vi velger privat. Kanskje hadde du en helt annen opplevelse.

Jeg har gått til dr Holst i et år og han kjenner meg og syklusen min godt. Han vil legge opp et opplegg som passer spesifikt for meg. Hvilke medisiner og doser jeg har reagert best på, tett oppfølging og ikke minst støtte. Etter såpass lang prøving synes jeg også det er litt leit å måtte vente helt til august så jeg er glad vi skal i gang om kun få uker. Jeg kommer også til å fortsette med akupunktur hos Frøyaklinikken gjennom hele behandlingen – da akupunktur faktisk er vist å kunne øke sjansene for et vellykket forsøk.

En av verdiene jeg har jobbet med er mot. Jeg ønsket å være modig – og vise frem hvem jeg egentlig er. For meg er det å være modig å være sårbar, og tørre å stå frem med mine følelser. Ikke bare etterpå, men der og da, når jeg kjenner på dem.

Derfor ønsker jeg å dele og manifistere. Jeg skal bli gravid nå – jeg føler at vår baby er på vei til oss <3

Jeg kommer ikke til å dele spesifikke datoer da det blir for stressende for Jon Anders og meg. Vi må få ha det litt for oss selv – også når vi finner ut resultatet. Det er viktig for oss å få være de eneste som vet en liten stund – for dette er jo vårt.

Men du skal vite at du er med i prosessen min – du som har heiet hele veien og sendt oss så mye kjærlighet. Selv om jeg ikke alltid orker å snakke om det er jeg så takknemlig, tusen takk <3