Godiskuler og hjerneceller

God fredag fine du <3

Et par ganger forrige uke prøvde jeg å sette meg ved macen og skrive til deg, men så har jeg vært helt blank! Ellers kommer bare tanker som er helt uinteressante opp, for eksempel; “jeg har melkespreng i den venstre puppen, var det på den jeg ammet sist?” eller “husket jeg å legge en ren body i stellebagen”. Så siden hjernen min tydeligvis har tatt mammaperm, vil jeg dele noe uhyre enkelt med deg i dag 🙂

Godiskuler med tre ingredienser <3

Nå som dietten min er uten “det meste” er det ytterst få ferdigprodukter jeg kan spise. Da gjelder det å ha mange snacks på lur, og jo enklere de er å lage jo bedre. Disse kulene er også perfekte for deg, for sunne er de og jeg regner med at du som leser dette liker ting som både er sunt og smaker godt. De metter også godt og er perfekte for deg som skal på trening, leser til eksamen eller må løpe rundt og vugge vogn konstant 🙂

Du trenger:

5 dl naturelle cashewnøtter

20-25 små ferske dadler

2 dl kokosmasse

eventuelt en klype salt

Kjør først nøttene til de er finhakket i en foodprosessor. Tåler du ikke nøtter tror jeg solsikkefrø vil gjøre samme nytten, men det kan nok endre litt på smaken. Så tilsetter du dadler og kokosmasse, og kjører videre. Hvis du vil ha det søtere kan du tilsette litt ekstra søtning, men jeg synes ikke det er nødvendig. Går det ikke rundt kan du ha i bittelitt mandelmelk eller lignende.

Trill til kuler og oppbevar i fryseren, smaker farlig godt til en kopp kaffe <3

I dag skal vi prøve oss på strong mama på Elixia, noe jeg må si jeg gru gleder meg til! Jeg har ikke sett innsiden av et treningssenter siden jeg var ca midt i graviditeten, og føler at omtrent alle muskler er borte. Heldigvis er jeg vel i godt selskap på den gruppetimen 😉 wish me luck!

12 uker med deg

Reklame | Sponset fødselsplakat

Jeg kan ikke tro at det har gått 12 uker siden lillemor kom! Det er akkurat som alle sier, tiden går så alt for fort. På en måte vil jeg bare stoppe tiden, på en annen er det så stas å se utviklingen hennes hver dag. Hun er så med, prater og smiler, det er så herlig. Å bli mamma har vært mer fantastisk enn jeg kunne se for meg, og ca ti ganger mer slitsomt. En ting er å alltid være på jobb, det skal jeg klare. Det er alle følelsene jeg synes til tider kan være tøffe. Å aldri helt føle seg bra nok, og ikke strekke til på alle områder jeg tidligere mestret.

Takk for så mange koselige kommentarer på forrige innlegg! Jeg har også fått masse meldinger fra mammaer som har vært gjennom det samme som oss, og mange av dem ventet lenge før de fant ut hva som feilte deres lille. Så selv om starten på barseltiden vår har vært tøff, er jeg takknemlig for at vi fant ut problemet tidlig.

Å spise såpass rent som nå har sine fordeler for mor også. Huden min blir så ren og fin og magen på stell, hehe 🙂

Helt siden jeg så disse fødselsplakatene på instagram har jeg ønsket meg en. De er så søte, samtidig som de er moderne og passer perfekt i stuen vår. Plakaten er en perfekt skala av vår lille Lykke. Selv synes jeg hun ser stor ut, men da hun kom var hun jo en liten bylt, ikke strukket ut som på bilde.

Fødselsplakaten finnes i flere ulike stiler, farger og design. Sjekk ut siden deres her for å få din egen. Det er utrolig søtt med flere hvis du har flere barn, jeg håper dette designet finnes hvis vi får en til skatt en dag.

I dag skal vi besøke min fine venninne Tilly, spise lunsj, drikke kaffe og leke med hennes sønn Walter. Skikkelig familiesøndag med andre ord, som jeg har gledet meg til disse <3

Det skal ikke være slik

Jeg hadde vel begynt å forsone meg med at det var slik min permisjon skulle bli. Gråt og mer gråt, svette som silte nedover ryggen i det jeg løp hjem og dyttet vognen foran meg. Timesvis med byssing og aldri ordentlig søvn for lillemor, eller for meg. Så mange sa til meg at dette er vanlig, noen babyer gråter bare mye. Og de fleste babyer har vondt i magen, de er plaget med luft. Det føles ikke riktig, jeg kunne se det i ansiktet hennes.

Utslitt mamma

Jeg hadde hele tiden følelsen av at det var noe galt. For dette var ikke sutring, det var smerte. Hver gang lille hadde spist gikk det maks ti minutter så var det i gang. Også varte det helt til hun sovnet, ofte flere timer senere. Ofte endte det med at jeg gråt også, for hvor håpløs føles det ikke å ikke klare å roe sitt eget barn? Se de store øynene be om hjelp, og ikke kunne gjøre annet enn å holde den lille kroppen tett og prøve å trøste.

Vi har time til barnelege i slutten av mai, altså om fire uker. Men for 3 uker siden snudde alt seg. Plutselig kunne hun ligge og pludre på ryggen i babygymmen, sovne i vognen smilende mens jeg triller eller smile og prate til meg helt til neste dupp. Hun var blitt en helt “ny” baby. Etter 9 uker med skrik er Lykke nå en lykkelig baby rett og slett. Ikke fordi hun hadde kolikk, ikke fordi hun hadde luft i magen, men fordi hun har allergi.

Da Lykke har 5 uker gammel tok vi henne med til en privat lege (doktor barnegod). Anette jobber mye med tungebånd, men mistenkte også allergi hos Lykke. På første kontroll foreslo Anette at vi skulle kutte alle melkeprodukter, i tillegg til soya. Sistnevnte ligner mye på melkeprotein, og mange kan dermed reagere på dette også. Det tok enda noen uker før jeg kuttet alle spor av både melk og soya, i tillegg til egg. Etter det tok det en uke før vi merket enorm bedring på Lykke.

Jeg har egentlig ikke så lyst til å dele dette på bloggen, da jeg er redd for å dele for mye om henne. Jeg synes det er litt vanskelig å finne balansen. Samtidig blir jeg så lei meg av å høre om andre som har det som oss, som kanskje kan få hjelp om jeg deler. Dessverre er det mange, de fleste vil jeg tro, som ikke får hjelp i det offentlige. De fleste må i hvert fall vente, slik vi har gjort. Skal det virkelig være slik?

Hva om jeg ikke hadde gått privat? Hva om jeg ikke hadde kjent noen som kunne anbefale meg en privat lege? Da hadde Lykke fortsatt grått i smerte hver dag. Jeg hadde ikke hatt en smilende baby som sov godt og våknet med glede i øynene. Hadde jeg fortsatt fått til ammingen? Jeg tørr faktisk ikke tenke på det. 8 uker er lenge for en baby, og om mulig enda lenger for en fersk mamma.

Jeg er stolt over oss jeg! At jeg hørte på mammahjertet, på instinktet mitt, om at noe ikke stemte. At jeg alltid har plukket henne opp når hun har grått og holdt henne inntil meg. At jeg har ignorert alle som har sagt at hun blir bortskjemt, at hun lærer seg at gråt gir henne hva hun vil. Nei, hun manipulerer meg ikke. Hun har grått fordi hun hadde vondt og jeg har gjort alt jeg kunne for at hun skulle ha det best mulig.

Takk til deg som ga meg rådet om å følge egen magefølelse når jeg ble mamma, du hadde så uendelig rett <3

Lykke Marie og mamma <3

Bryllup med baby

I helgen har vi vært i bryllup til min fine søster, som vi koste oss! Det var så fint å se venner og familie, og ikke minst selve bryllupet. Jeg har jo blitt et emosjonelt vrak siden Lykke kom og nå gråter jeg av alt!

Lykke fikk ha på bunad som min mamma har strikket, og jeg kom akkurat inn i min egen, minus øverste knapp (ammepupper)! Det blir mye bunad fremover med flere bryllup, 17. mai og ikke minst dåp for lille.

Jeg føler jeg må passe på å få tatt bilder av oss to sammen, det er så lett at jeg tar bilder av henne med alle andre, men glemmer å be andre ta av oss. Tiden går så alt for fort, samtidig blir det bare bedre og bedre å være mamma <3

Det gikk veldig fint å ha henne med i bryllupet, hun var stort sett fornøyd hele tiden. Det eneste var at hun våkent rett før vielsen, og da ble Jonna stående utenfor med henne. Vi hadde med babygym, vogn og sele og fikk brukt alt!

Å reise med baby med allergi er derimot ikke bare bare. Selv med mye egen mat med meg synes jeg det er utfordrende. Kremet jordskokksuppe er også så mye mindre godt uten krem, hehe. Men det er selvfølgelig verdt det. Min fadder hadde kjøpt med kake fra Oslo Raw som jeg kunne spise og det satte jeg så uendelig stor pris på. Jeg fikk den til og med hjem og koste meg med siste stykke til kaffen i dag.

Selv om jeg var superstreng hadde jeg nok fått i meg noe, for i går var hun ikke så fornøyd stakkars. Helt utrolig hvor mye noe jeg kan ha fått i meg kan påvirke den lille magen 🙁

Nå skal jeg ta med Lykke ut på en trilletur med barselgruppen <3

Grønn smoothie favoritt

Reklame | Annonselenker

Helt siden jeg ble gravid har smoothie rett og slett ikke fristet! Utrolig frustrerende når smoothie er både lettvint og utrolig sunt, særlig hvis du fyller på med næringsrike råvarer. Etter at Lykke kom til verden har smoothielysten steget, og nå er den tilbake for fullt! Når hun sovner på morgenen lager jeg ofte en smoothie til senere og setter i kjøleskapet. Smoothie kan du nemlig ta med eller spise på farten, uten at det går for mye ut over fordøyelsen.

Jeg elsker å ha supermat i min smoothie, for et ekstra energiboost og masse næring. De fleste av oss har travle hverdager og uansett synes jeg det er bra å optimalisere alle måltider med så mye næring som mulig. Supermaten kan droppes om du vil 😉

Jeg bruker også proteinpulver i mine smoothies. Dette er ikke noe du må ha, men det gir god smak og ekstra protein. Det er viktig å ha protein i alle måltider og unngår du melkeprodukter synes jeg det straks blir mer utfordrende. Egg er en fantastisk kilde, men siden jeg også er eggfri om dagen er proteinpulver genialt. Jeg er veldig nøye på hvilket jeg bruker, og det er faktisk kun et fåtall produsenter jeg stoler på. Dette fra third wave nutrition er den absolutt beste kvaliteten i verden og den eneste jeg selv bruker i hverdagen.

På arnika.no får du 10 % på alle kjøp ved å lage deg en profil og legge koden 107347 inn under min side. Det er altså ikke en rabattkode, men en kode du må legge inn under min side 😉

Helenes grønne smoothie

1/2 til 1 frossen banan

To store håndfuller fersk spinat

En scoop vaniljeprotein

kanel

isbiter

2 dl mandelmelk

1 ss linfrø

Supermat hvis du vil:

1 ss hampfrø

1 ts ricebran

1 ss lecithin (supert når du ammer)

Blend alle ingrediensene med unntak av hampfrø, de liker jeg å ha i tilslutt så det blir litt tekstur 😉

Nå skal jeg og Lykke pakke oss ut og dra ned til mamma og pappa for å lage brudebukett. Min søster gifter seg i helgen så det blir kjempe stas! Ha en god fredag fine du <3

Fødebagen – dette fikk jeg bruk for

Dette innlegget vet jeg at mange har ønsket seg – så her kommer det omsider. Før jeg pakket fødebagen gjorde jeg masse research; så filmer på youtube, leste blogginnlegg og spurte venninner hva som var smart å pakke. Vi jenter er jo forskjellige, så ingen fødebag er lik tror jeg. Noen trenger mange ting for å ha det bra, og noen få, ingenting er riktig eller feil! Du kan se hva jeg pakket med meg her 🙂

En annen ting som påvirker hva du får bruk for er hvordan fødselen din går. Jeg fikk jo katastrofesnitt (les om fødselen her) og innleggelse med betennelser både her og der etterpå. Til sammen var vi en uke på sykehuset, så det er klart jeg trengte mer enn en som føder og drar hjem etter to dager. Dette kan du ikke planlegge på forhånd! Jeg brukte mye av det jeg pakket, så jeg tenkte heller komme noen tips enn å bare ramse opp.

En fødebag, en sykehusbag

Det første tipset jeg vil dele med deg er et jeg fikk her på bloggen som jeg synes var genialt! Pakk to bager, en med ting du trenger til fødselen og en med ting du kanskje trenger senere. I bag nummer en hadde jeg ting som jeg visste jeg ville trenge. For eksempel birkenstocks, hårstrikk, kamera, toalettsaker osv. I bag nummer to hadde jeg mer klær til meg og Lykke, hentesett, rettetangen min osv. Ting jeg visste jeg ikke trengte før det hadde gått en stund, eller kanskje ikke i det hele tatt. La den siste bagen ligge i bilen, så slipper du å komme som et pakkesel på føden, hehe. Jon Anders hentet bag nummer to da vi ble flyttet til ABC mener jeg, da kunne jeg også sende meg ham ting jeg var ferdig med, skittentøy f eks.

Fresh mama

Jeg har et veldig behov for å føle meg velstelt, noe jeg er fullt klar over at ikke alle har. Tenk over hva du trenger for å føle deg vel og pakk det. De mykeste koseklærne dine (ikke noe som strammer over magen), sjampo( småflasker er gull) og andre toalettsaker. Jeg var så glad jeg fikk stelt meg skikkelig når formen var god nok, da følte jeg mer så mye bedre. Jeg vasket ikke ansiktet før dag tre liksom, så var ikke så fresh, men da jeg ville det hadde jeg utstyret. Etter betennelsen var det også magisk å endelig kunne ordne meg igjen, men det ble ikke før vi kom hjem for der var jeg for dårlig.

Mat mat mat

Jeg spiste veldig lite på sykehuset, hadde virkelig null matlyst, men mitt tips her er å ha med endel enkel mat i vesken. Jeg fikk også familie til å ta med mat til meg. Jeg drakk masse kokosvann og det var helt fantastisk godt må jeg si. Jonna hentet is til meg også drakk jeg det iskaldt mens jeg ammet, nam! Husk også mat til pappaen, du vil ikke at han skal hverken svime av eller måtte løpe ut under fødsel.

Klær til baby

Lykke hadde ikke på klær så ofte på sykehuset, men da vi gikk ned for besøk hadde hun det. Hun brukte kun størrelse 50 på sykehuset, da vi kom hjem synes jeg det var så greit å begynne med 56 og heller ha det litt stort. De er så sammenklemt når de er så små, så det var vanskeligere å kle på henne i starten. Uansett ville jeg tatt med de fineste klærne du har i den minste størrelsen og brukt det med en gang tilfelle babyen din vokser fort!

Noen velger å bruke klærne fra sykehuset, men siden vi hadde så lite klær på ble det ikke til det for oss. Angrer på at jeg ikke har et bilde med den Ullevål pysjen, er jo veldig søt da!

De viktigste tingene for meg

Tingene jeg er mest glad jeg hadde pakket var birkenstocks så jeg slapp å bøye meg for å få på sko (det hadde vært umulig etter snittet), myke klær (gravidjoggebukse) og engangskluter med kokosolje til Lykke. Det siste var også et tips jeg fikk her på bloggen. Den første babybæsjen sitter godt og det er helt supert å bruke engangskluter og olje for å fjerne den skånsomt. På hotellet har de kun papirservietter mener jeg, så jeg er så glad vi hadde mesoft. Et tips er også å bruke dette til å tørke deg selv nedentil, men siden Lykke kom ut nødutgangen slapp jeg å tenke på det.

Forresten, når det gjelder klær! En lang, strikket jakke er et must for å skjule bleierumpa, haha. Hvis du må bruke bleiene på grunn av blødning er det ikke noe å skamme seg for, men jeg synes i hvert fall det var digg å kunne gjemme rumpa under en jakke. Ammesingletter var også gull, hadde jeg ikke blitt så lenge på sykehuset hadde det holdt å ha med to stykker og droppe BH. Jeg trengte innlegg på slutten av uken, men det er også lett å få tak i. Pysj brukte jeg ikke, jeg sov med åpen sykehusskjorte om natten.

Kamera er også så viktig! Jeg må slå et slag for et skikkelig kamera om du har det, selv om iphone osv har veldig bra kamera nå. Jeg er så glad for de bildene jeg har fra de første dagene, særlig siden det ikke ble noen under fødsel eller rett etterpå, og nyfødtfotograferingen måtte flyttes noen dager på grunn av infeksjonen. Jeg liker ikke så godt å bli tatt bilde av og kvier meg for å spørre om det, men jeg er så glad jeg har noen bilder av oss der hun er nesten nyfødt.

Jeg er veldig glad jeg pakket med babyteppe til Lykke som jeg hadde strikket, det brukte vi masse! Det var også veldig koselig å ha over henne når vi trillet henne ned for å få besøk. Jeg likte også å ha bæretøy, vi brukte close to caboo på sykehuset. Særlig på frokosten var dette så kos!!

Siste tingen jeg måtte ha var vannflaske, og jeg brukte faktisk en helt vanlig Imsdal flaske med tut, den er lett å drikke av med en hånd. Du trenger væske når du ammer og det er tørr luft på sykehuset, fyll på!

Jeg trengte ikke

Som jeg skrev trengte jeg ikke brystskjold, det har de dessuten på sykehuset. Fikk heller ikke bruk for brystpumpe, selv om den lå i bilen. Mam-kompress synes jeg aldri fungerte, selv om jeg vet mange sverger til disse. Da jeg ble sår lot jeg puppene lufttørke med morsmelk på, det fungerte bra for meg. Samme gjorde jeg forresten da Lykke klorte seg litt, en dråpe mm på også var det borte etter noen timer!

Andre ting jeg ikke trente var strikketøy, blader osv. Tror de fleste har mer enn nok med å stirre på sin lille skatt, hehe. Hvis du savner blader så er det som regel kiosk på sykehuset så du kan kjøpe deg et. Vi brukte heller ikke smokk, klorevotter, votter (vi har bilstolpose) eller gulpeklut.

Processed with VSCO with kp3 preset

Til slutt vil jeg bare si; ikke heng deg opp i hva du “skal” og ikke skal ha med, det vet jo du best. Det er så mange artikler som sier du ikke trenger for eksempel sminke eller klær til lille, men hvis dette er ting du vil ha for å kose deg mest mulig, ta det med. Føler du at det å ta på maskara er ork og du nyter å droppe det, da gjør du det. En dag gikk jeg med halvåpen skjorte, bleie og birkenstocks rundt på barsel, en dag krøllet jeg håret! Det er din fødsel, ditt liv og din fødebag 😉 <3

 

Babygym

Reklame | Sponset Barnas hus

Nå som Lykke har blitt 10 uker koser hun seg masse i babygymmen sin! Det er så koselig å se henne ligge under denne og titte opp på figurene. Ikke minst elsker hun å ligge og titte på Kokos som liker å ligge i sengen sin ved siden av. Jeg husker jeg lærte for lenge siden hvor viktig farger er for barns utvikling. Jeg innrømmer at det er fristende å ha alle babyting i farger som passer interiøret, men det er faktisk ikke så bra for de små. Denne er heldigvis veldig fin å se på, men likevel gøy for lille. 

Forrige uke var vi hos fysioterapaut på helsestasjonen og hun oppfordret oss til å bruke babygym for å bidra til god motorikk hos barnet. Hun viste oss hvordan leker kan brukes for å unngå eller forbedre små som har fått favorittside, samt styrke muskulatur.

Lykke elsker å ligge på magen og er kjempe sterk i nakke og rygg. Vi fikk derfor tips om hvordan vi kan hjelpe henne å styrke fremside, og at vi kan støtte armene hennes under henne så hun får jobbet med motorikk i dem også. Trening for liten kropp rett og slett. Barn som utvikler god motorikk er både mer aktive og sosiale, utrolig spennende egentlig! Dette er selvfølgelig ikke noe en skal stresse med, men jeg synes det er litt gøy.

I dag skal vi ta det mest mulig med ro, trille tur og kose oss. Det blir en travel uke med bryllup i helgen så vi lader opp til det. Masse å planlegge slik at alt er i orden til jeg skal kjøre alene til bryllupet på fredag, ha med bunader og alt stæsj til Lykke, og mest sannsynlig lage brudebuketten. Det er søsteren min som gifter seg så det blir kjempe stas! Heldigvis elsker Lykke å ligge i bilsetet sitt, så kjøretur er som egentid for meg 🙂

Ha en nydelig uke fine du <3

Glad mamma

Tusen takk for så mange støttende kommentarer på siste innlegg, det betydde så mye for meg. Det var godt å lette litt på lokket over hvordan de siste ukene/månedene har vært. På fredag var jeg på barseltreff og det var så koselig. Vi snakket med fysioterapaut og jeg kunne legge lillemor på ryggen på matten med de andre små uten at hun gråt. Det hadde vært utenkelig for bare noen dager siden!

Det føles virkelig som om jeg har fått et nytt liv, jeg krysser bare fingrene for at det varer. I de siste dagene har hun sovnet flere ganger i vognene uten gråt, kun litt knirking. Da har jeg fått trillet og fått sol i ansiktet (og på hendene, hehe), kjøpt meg kaffe på kafé og shoppet litt. Jeg kjenner at jeg kan begynne å glede meg igjen. Jeg gleder meg til vi skal i bryllup neste helg til min søster, til vi skal trilletur med venninner og kanskje tørr jeg en tur inn til byen igjen også. Nå er jeg bare så glad og takknemlig!!

Jeg er også stolt av at jeg gjorde så mye for å få det bedre, at jeg stod i det. Jeg har absolutt tvilt i perioder, om jeg gjorde det rette. Jeg har tenkt at det kanskje hadde vært bedre å bare roe ned og være hjemme, ikke dra på legetimer og behandlinger. Det tror jeg ikke det hadde vært. Uansett er jeg så glad ting er så mye bedre <3

Jeg tenker også at det er viktig å huske at livet med en liten baby blir som regel ikke så forutsigbart og “perfekt”. Men at babyen ikke har det vondt gjør livet enklere og hundre ganger bedre!

Ellers vil jeg tipse dere om denne saker! Smaker som kake og er uten gluten, melk, soya og egg. Jeg kjøpte den på meny 🙂

Processed with VSCO with kp2 preset

Nyt søndagen, jeg og Lykke skal på tur i marka med bestefar (min pappa) for første gang <3

Jeg fikser ikke dette

God morgen fine du <3

Jeg håper du har sovet like godt som meg! Nå har jeg savnet å skrive til deg <3 Jeg har rett og slett ikke hatt overskudd til å blogge, ta bilder eller sette meg ved dataen. Det jeg føler jeg kan si er at jeg har hatt en litt tøff start på mammalivet. Først fødselen, så betennelser og innleggelse og så har nok Lykkemor arvet mammas tarm.

Heldigvis føler jeg at ting har blitt litt bedre. Og jeg har fått komme opp for litt luft. Nå lever jeg på et kosthold HELT uten melk, soya og egg. Jeg må være supernøye så til og med produkter med “spor av” melk må kuttes. Det betyr hadet bra til Berit Nordstrand sjokolade blant annet, savn! Men alt er verdt det så lenge lille blir bedre i magen!

Jeg tørr ikke spise ute, og har med meg havremelk i vesken hvis jeg skal på kafé. Unntaket er Oslo raw, der er alt vegansk og de bruker ikke soya. Dessuten kan jeg kjøre dit og parkere el-bilen rett utenfor, hehe <3

Som jeg skrev på instagram her om dagen har det å bli mamma vært så mye tøffere enn jeg trodde. Eller, enn jeg hadde håpet kan jeg jo si. Ikke fordi det er hektisk å ha en liten baby, det synes jeg går veldig fint. Men fordi jeg til tider har følt at jeg ikke klarer å hjelpe henne. Jeg kom til et punkt der jeg følte at jeg ikke fikset dette. Det føles trist å skrive, for jeg vet at jeg er en god mamma. Samtidig tror jeg de fleste har følt det slik, og da kan det kanskje være godt å lette på lokket av følelser.

Det er nettopp det som flommer over om dagen. Som jordmor hos legen vi går til sa til meg, de følelsene du hadde i graviditeten tidobles etter fødsel. Og det stemmer i hvert fall for meg! Kjærlighet, frustrasjon, glede, tristhet og omsorg, opp og ned. Jeg kan være så sliten at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg, også smiler hun til meg og da er alt glemt <3

Nå fungerer i hvert fall nettene bra, så lenge vi sover sammen, og det hjelper. God søvn er så viktig for å ha det bra! I dag skal vi på en ekstra time hos helsesøster for litt støtte, det skal også bli godt. Jeg er stolt over det jeg har fått til disse ukene, til tross for utfordringene. Og at jeg tørr å spørre om hjelp! Husk å gjøre det før det går for langt <3

Jeg har ikke lyst til å dele for mye om hva som har vært, eller hva jeg har gjort. Jeg føler meg rett og slett for sårbar til det, jeg tørr ikke. Selv om jeg elsker kommunikasjonen med deg som leser, så må jeg skåne meg for de få som prøver å stikke der det gjør mest vondt, jeg håper du skjønner det.

Min lille engel <3

Mammaidyll?

Hei og hopp, jeg håper dere har hatt en fin påske??

Vi hadde noen fine dager på fjellet, og rakk både en trilletur, en liten tur i solveggen og noen gode måltider. Lykke har rukket å bli hele to måneder og jeg synes tiden går så alt for fort! Samtidig synes jeg ting stadig blir lettere, og jeg blir tryggere på min rolle som mamma.

Etter mange års drøm om baby har jeg nå opplevd så mange av tingene jeg hadde gledet meg til. Trilleturer i solen, kafé med venninner, å bære i sele, å amme, å samsove, besøk av og hos venner og familie, og hennes første tur på fjellet. Jeg vil bare suge til meg alle inntrykkene og aldri glemme disse ukene. Jeg vil huske alt det fine, og derfor poster jeg også bilder av det. Små lykkeglimt av livet med en liten baby.

Jeg har tenkt mye på en ting siden hun kom til verden, alt vi ikke ser. Jeg har alltid delt mye på bloggen og i andre sosiale medier. Jeg liker det sånn, jeg liker å være ærlig og vise at livet går opp og ned. Når det gjelder mammalivet har jeg følt meg litt delt. På en side vil jeg dele både godt og vondt, fordi jeg vet at det er godt for andre å lese. Jeg synes i hvert fall det gjør det lettere å møte utfordringer når jeg vet at jeg ikke er alene, at det er “normalt”. Jeg er jo en detektiv når det gjelder helse og gir meg ikke før jeg har funnet løsninger. Hvis jeg deler det som har fungert for meg, kan det jo hjelpe andre. Det har jeg så mye erfaring med fra før. Samtidig vil jeg ikke eksponere datteren min. Jeg synes helt ærlig det er vanskelig å vite hvor grenser går, men jeg må bare stole på magefølelsen min.

Processed with VSCO with kp3 preset

Mellom de gode stundene har det vært mye tøft. Det å bli mamma er overveldende, uansett hvordan lille har det. For meg har det i hvert fall vært et hav av følelser. Helt fra fødselen som ble så annerledes, til jeg sitter her og skriver har det ikke vært en dag jeg ikke har kjent på bekymring. Jeg kjenner også mye på andres forventninger. Om å få holde Lykke, om å få komme med deres meninger, om å få delta i hennes liv. Selv om jeg rasjonelt vet at jeg ikke kan gjøre alle glade, kjenner jeg på det. Jeg tar meg også nær av kommentarer, fordi jeg er ekstremt hårsår. Derfor sier jeg det til meg selv, det er min reaksjon, det går ikke på dem. De fleste vil jo godt 😉

Jeg er stort sett veldig glad, men det er nok også fordi jeg vet at det er normalt å kjenne på alt. Jeg vet ikke helt hva jeg vil med dette innlegget, annet enn å si at jeg føler meg deg som har det tøft. Vi vurderte å dra hjem etter første natten på hytta fordi lillemor hadde så vondt i magen. Det la jeg ikke ut bilde av. Dagen etter var så mye bedre, og det har det også vært siden. Titter du innom instagram vil du jo kun se glansbilde. Jeg skjønner deg som kritiserer dette, samtidig skjønner jeg deg som kun vil dele det gode. Det er tross alt det som jeg ønsker at skal ta mest plass i minneboken <3

Denne uken har vi noen legetimer, også skal jeg se venninner og i flere familiebursdager. Jeg håper også å få til mange trilleturer da jeg føler at det gir meg så utrolig mye å få vært ute og beveget meg. Som jeg gleder meg til å trene skikkelig etterhvert. Jeg vurderer å kjøpe boken til funkygine etter å å hørt henne på ingefær podcast, det er jo hjemmetrening og helt klart enklest for meg nå. Jeg frosset abonnementet mitt på Elixia i graviditeten og det åpnes ikke før mai, så tenkte vente med senteret til da. Har dere tips til meg?