Serietips fra sofaen og sykemelding

Hei hei fine dere <3

Da har jeg kommet hjem fra legebesøk og blitt 50% sykemeldt. Ikke bare har jeg klart å få influensa, jeg har fått veldig lavt blodtrykk slik at jeg må ta det mer med ro. Da jeg satt hos legen begynte plutselig rommet å snurre, jeg kaldsvettet og ble kvalm. Før jeg visste ord av det lå jeg på benken hos henne. Føler meg så hjelpesløs i slike situasjoner, jeg liker ikke å miste kontroll. Etter litt kom jeg meg og fikk et glass vann. Blodtrykket ble da målt til 80/50, ikke akkurat noe å skryte av.

Når du driver for deg selv kan du rett og slett ikke bli helt borte. Jeg har en herlig gjeng med kursdeltakere jeg skal følge opp, og jeg får så dårlig samvittighet av å ikke kunne stille opp slik jeg burde. Heldigvis har de forståelse for at vi må utsette ting litt, og det ordner seg. Jeg er så heldig <3

I dag tenkte jeg å komme med litt tips om serier og programmer jeg har sett i graviditeten. Jeg får nemlig masse spørsmål om dette, og da deler jeg gladelig videre.

Fødeavdelingen

Du kan se endel av episodene gratis på dplay.no, eller du kan som meg kjøpe abonnent og se alle, hehe.

Her er det mange ulike fødsler og du kan lære mye om fødsel og dens ulike stadier. Jeg synes denne serien er så koselig og jeg gråter HVER eneste gang den lille kommer til verden.

Jordmødrene

Kan sees gratis på NRK tv.

En serie om jordmødres hverdag og hvordan de møter gravide og tar imot barn. Denne serien viser også fødestuer som ligger langt unna sykehus og hvilke fordeler og utfordringer dette byr på.

Sigrid blir mamma

Kan sees på TV2 sumo

Min absolutte favoritt, denne har jeg sett mange ganger. Jeg så den nemlig da den gikk, før jeg ble gravid og selvfølgelig etter. Jeg elsker Sigrid og synes hun er så morsom, og denne serien er intet unntak

Newton – Fødsel

Kan sees gratis på NRK tv

Vi følger programleder Line gjennom graviditet og fødsel. En kjempe søt liten dokumentar der Line deler ærlig og veldig fint om sin opplevelse. Denne har jeg også sett flere ganger, verdt å se!

The beginning of life

Kan sees på netflix

En serie om barnets utvikling, hvordan de lærer og hvordan de endres de første leveårene. Denne skal se få sett ferdig før lille kommer 🙂

Ikke gravidrelatert:

Helene sjekker inn

Kan sees gratis på NRK tv

Jeg elsker denne serien og synes Helene er så dyktig til å stille gode spørsmål og møte mennesker. Hun sjekker en uke inn på ulike institusjoner og viser både det fine og det triste so oppstår slike steder. Det er mange skjebner vi får møte i denne serien – og du møter kanskje mange av fordommene dine?

Hvis du har gode serietips hører jeg gjerne fra deg! Kanskje noen jeg har glemt?

<3

 

Nede for telling og ultralyd

I forigårs følte jeg meg bare verre og verre utover kvelden og endte opp med å sovne tidlig. Jeg kjennes rett og slett ut som jeg har fått influensa, er det mulig? Nesen er tett og renner om hverandre, ingen mat smaker og hele kroppen verker. Jeg skal ikke lyve, det er ganske kjipt å være så dårlig i tillegg til smertene i ryggen og halsbrann.

Jeg vil bare ligge i sengen, men det er helt uutholdelig med de sure oppstøtene og halsbrannen. Jeg hater å klage, for jeg er jo så utrolig takknemlig for å være gravid. Samtidig er jeg jo som andre gravide, jeg har ikke et perfekt svangerskap fordi vi slet. Det hadde jeg heller ikke forventninger om.

I går ringte de fra Ullevål og jeg fant ut at de måtte flytte timen min for ultralyd til denne torsdagen. Jeg skal sjekke om morkaken min har trukket seg opp, slik jeg skrev om her. Dessverre betyr det nå at Jonna ikke kan være med meg, og siden han heller ikke fikk vært med sist synes jeg det var ganske trist. Utrolig hvordan den minste ting kan vippe deg av pinnen når du er gravid. Jeg ble rett og slett litt lei meg av hele greia. Jeg hadde gledet meg sånn til å se lille igjen sammen med Jonna, noe vi ikke har gjort siden uke 14. I tillegg er jeg jo nervøs for resultatet, selv om jeg vet at det ordner seg for de aller fleste.

Det er ikke helt min erfaring at det bare ordner seg, og jeg er liksom redd for at det skal skje noe nå, etter at alt har vært så bra med lille siden jeg ble gravid. Dette er noe jeg bare må jobbe med, det er kun jeg som kan forandre 😉

Ville uansett komme med en liten update, så vet dere hvorfor det er stille her <3

Helene tester – glutenfrie vafler

God søndag fine du <3

Jeg har vært så forkjølet i helgen, men likevel gjort så mye koselig! Egentlig burde jeg holdt sengen, men det blir så ufattelig kjedelig. Dessuten får jeg så vondt i ryggen når jeg sitter eller står stille for lenge, og å ligge rett ut resulterer bare i halsbrann og tett nese. Så da er det bare å kle seg godt, drikke haugevis med te og få gjort litt likevel.

I går hadde vi jentenes julebord her med en liten gjeng fra studiene. Det har forandret seg litt med årene kan du si. Nå var hedersgjesten Jacob med, 8 uker gammel og så skjønn. Nå har vi testet både vugge, vippestol og stellematte, hehe. Fra hæla i taket til mer rolige tilstander kan du si. Vi spiste nydelig tapas, drakk vin og/eller bringebærlimonade alt ettersom, koste oss med sunt og usunt snop og spilte både rykte går og politisk ukorrekt. Jeg fikk flere kommentarer fra dere om at jeg er heldig som har så mange venner og det er jeg virkelig. Særlig etter mange år med sykdom vet jeg at dette er langt fra noen selvfølge.

De siste uken har jeg testet noen produkter som jeg vil dele med dere. Med allergi i familie eller vennekrets er det så kjekt at det stadig finnes flere løsninger til sunnere bakst og hverdagsløsninger. Selv om det ikke alltid er optimalt, synes jeg det er veldig greit å ha alternativer når jeg vil.

Denne uken testet jeg vafler fra det glutenfrie verkstedet. Det positive var at vaflene var veldig enkle å lage og steke. Det luktet himmelsk på kjøkkenet her da jeg holdt på. Smaken synes jeg var bra, men jeg savner litt mer tyngde. Kanskje en ide å tilsette litt rømme for eksempel for mer smak. Jeg brukte ikke sukker i, da jeg ikke har behov for det, med rismel smaker de søtt nok synes jeg. Jeg brukte også mandelmelk, og det kan nok hende at vanlig melk hadde gjort resultatet enda bedre.

Gode ble de altså, særlig med smør og brunost <3

På julebordet laget jeg deres foccacia, og den var god den! Fikk masse skryt for den, så den anbefales! Perfekt til tapas 🙂

Nå blir det sofaen resten av kvelden, for nå er jeg så sliten <3

Mine black friday favoritter og tanker om forbruk

Reklame/annonselenker

Jeg vet at mange har et blandet forhold til black friday, fordi det forbindes med et overforbruk, en overflom av ting vi faktisk ikke trenger. Da vi flyttet i sommer bestemte jeg meg for å ha en skikkelig opprydding og kvitte meg med masse ting her hjemme. Det siste året har jeg vært i en endringsprosess og da føles ryddig veldig bra.

Jeg kvittet meg med masse, alt fra tekopper og klær til gamle papirer og skolebøker. Mye var ubrukelig og gikk på dynga (resirkulerte selvfølgelig), men det meste ble gitt bort. Nå liker jeg å ha færre ting, men ting jeg elsker. Til jul gir jeg gjerne familie tips om ting jeg “samler på”. Jeg skal ønske meg nytt service til jul, ellers samler jeg på royal copenhagen og hvite lexington håndklær. Julegaver til venninner har vi stort sett kuttet ut, vi prioriterer heller å sees, kanskje dra på julekonsert eller ut og spise.Mitt tips til Black Friday er derfor å kjenne på magefølelsen, trenger jeg egentlig dette? Se etter tilbud på ting du trenger og ting som “brukes opp”. En av mine favoritter er derfor nettopp mat.

Her er mine favoritter på Black Friday salget:

SOMA

Her har de det meste du kan ønske deg innen helsekost og sunn mat, og de er helt rå på tilbud, black friday intet unntak. Hva med å kjøpe deilig rå sjokolade til mormor? Eller fylle opp lageret ditt med greens for å få deg gjennom forskjølelsessesongen?

Chlorella

Denne superalgen fikk jeg først anbefalt for 11 (!) år siden da jeg var sengeliggende med ME. Mamma talte opp disse små grønne pillene til meg hver dag og jeg har fortsatt å ta dem da jeg elsker effekten. Chlorella virker midt rensende og støtter kroppens eliminasjonsorganer. Jeg merker at jeg får renere hud, mer energi og føler meg mer “nedpå” når jeg tar den. Er det et produkt innen supermat jeg holder på så er det denne, min favoritt! Jeg kommer til å fortsette med chlorella under graviditeten og når jeg en dag skal amme. Da kan chlorella til og med rense melken. Det anbefales ikke å starte med chlorella når du er gravid, men har du tatt det før kan du ta det.

Lecithin

Lecitihin er et fettstoff kalt fosfolipider som vi finner mye av i hjernen. I tillegg består alle cellemembraner av dette stoffet. Da jeg begynte å bruke lecitihin og spise mer fett fikk jeg merkbart mindre hjernetåke og det er blant annet takket dette produktet at jeg kom meg gjennom studiet med en ME-diagnose. Denne har jeg fortsatt med under graviditeten da det er viktig for utviklingen av barnets hjerne og kan motvirke brystbetennelse. Denne er på knalltilbud nå, jeg kommer til å hamstre.

Gojibær

Disse små, tørkede superbærene er rike på vitamin C og betakaroten. De smaker søtt og lett syrlig, og kan brukes både som snacks, på smoothie, i bakst, over yoghurt, i sjokolade og i granola. De smaker himmelsk i julegranolaen min!

Rått kakaopulver, kakao smør og kakaomass

Skal du lage hjemmelaget sjokolade til jul er det masse penger å spare å å handle inn ingrediensene nå! Her finner du kakaopulver. Den kan også bruker i mousse og smoothie. Kakaosmør og kakaomasse (dessverre utsolgt) lager sammen den deiligste sjokoladen!!

Søt nyhet – kokossirup

Den perfekte sukkererstatningen for deg som som har lyst til å kutte ned på raffinert sukker. Kokossirup gir fortsatt blodsukkerstigning, men lavere enn hvitt sukker. Dette er også en fin gave til noen du er glad i <3

Sjokoladefavoritter

Råsjokolade fra ombar er perfekt størrelse og finnes i masse god smaker. Min favoritt er den med kokos, den finnes både i lys, mørk og som små knapper.

Ellers finner du fantastiske rabatter fra helios, urtekram og flere merker på soma sin nettside! Jeg ser at ting allerede holder på å bli utsolgt, så vær rask!

KITCHENTIME

Denne nettbutikken har masse gode tilbud på kjøkkenutstyr, alt fra stekepanne til spiralizer. Jeg ønsker meg veldig en stor suppegryte og en gryte jeg kan lage brød i fra det fantastiske merket le creuset. Jeg elsker de svarte!!

MYREVOLUTION

Jeg er jo stor stor fan av kollagen og anbefaler det til alle jeg kjenner. Kollagen har nemlig en lang rekke helsefordeler som å styrke både hud, hår, negler og ledd, men ikke minst TARM. De fleste kursdeltakerne mine kaster seg på og jeg har så mange gode tilbakemeldinger på dette tipset!

De har et supertilbud på kollagen, nemlig 3 for prisen av 2. Nå har de i tillegg 25% på alt, også dette tilbudet. Dermed kan du gjøre et megakupp på kollagen i dag! Bruk koden blackfriday2017 🙂

Myrevolution har også fått inn sin egen MCT-olje som du finner her, perfekt til deg som elsker bulletproof kaffe.

FERMENTERINGSKRUKKE

Jeg fikk tips om at fermenteringskrukket min er på tilbud her! (ikke annonselenke)

IHERB

iHerb er en amerikansk nettbutikk og har derfor selvfølgelig black friday tilbud. Jeg har skrevet et langt innlegg om alle mine favoritter her, og den er like aktuell i dag. Selv bestilte jeg akkurat en ny ladning dandyblend, den går nemlig unna her hos meg. Da Linda var på besøk fikk hun smake og hun ble like dilla, hehe. Great minds think alike?

iHerb har alltid nedsatte priser, men du kan bruke koden NOX480 for 10% ekstra rabatt!

Har dere noen gode tilbud dere vil dele med meg? (hvis jeg har noen penger igjen, hehe) Tips meg gjerne!! Jeg har shoppet litt babyting selvfølgelig, nå er vel snart det meste klart, med unntak av babynest som skal lages selv.

Ellers ønsker jeg deg en super fredag og en god start på helgen <3

 

Små gleder og hverdagslykke

Da jeg våknet i morres tenkte jeg på alt jeg gleder meg til fremover. Skal jeg være helt ærlig har jeg lett for å fokusere på det jeg må få gjort på en dag, og gjerne da noe kjipt. Dette er noe jeg gjerne vil endre på, og i stedet fokusere på alt jeg gleder meg til, og små ting som gjør meg glad i hverdagen!

Jeg tenkte jeg kunne dele en liste også blir jeg kjempe glad hvis du vil dele noen av dine små gleder i kommentarfeltet <3

– Varm te med havremelk, helst julete fra pukka

– Å møte en venninne til kaffe midt i uken

– Ren leilighet og tente lys

– Rent sengetøy, gjerne rett fra trommelen

– Ferske ukeblader

– Å shoppe babyklær

– Nylakkede negler

– Krøller i håret

– Å våkne til hvitt landskap

– Nytt strikketøy

– sjokolade

– Å skrive i gravidboken

– Å skravle med fine kunder

– Titte på pinterest

– Nye episoder av mine podcast favoritter

– Å smugpynte til jul

– Å krysse av punkter på en to do liste

– Å lage julekalender til Jonna

– Når lille sparker

– Å bake

Hva er dine hverdagsgleder?? <3

Sprø topping fra solsikke

Inneholder sponset produkt

Som blogger er jeg så heldig å få teste nyheter innen sunne matvarer, tilskudd og annet snacks. Her om dagen fikk jeg en pakke i posten fra funksjonellmat med deres nyhet sun crisp. Egentlig liker jeg ikke å få ting sendt som surprise, men disse var så gode så da ble det tilgitt <3

Dette minner om rice crispies, men er laget av helt andre ingredienser. Det er basert på solsikke, er rikt på protein og har en nøttealtig smak. Jeg tenkte umiddelbart at jeg skulle bruke dette i rå sjokolade og lage sunn crispo til mamma, det er nemlig hennes favorittsjokolade. Jeg har også hatt den på kefirskålen for en ekstra crunch, og det er mange som har lurt på hva dette var.

En ny favoritt i kjøkkenskapet! Min favoritt er original, men den med sjokolade er også veldig god! Her kan du lese mer om produktet 🙂

Nå skal jeg ut i kulden for å møte en venninne, men fy søren så frossen jeg er om dagen. Jeg får ikke igjen jakken min skikkelig og ullkåpen er liksom ikke varm nok nå som det begynner å bli skikkelig kaldt. Jeg kunne sikkert tatt Jonna sin jakke, men når du har en kjæreste på 194 cm blir ikke den “boyfriendstilen” helt heldig. En ting er på tur, men i bogstadveien, haha.

Nei, det får bli dobbel ull på innsiden og et stort skjerf 😉 <3

Min nye utdannelse

Jeg har fått masse spørsmål om den nye utdanningen jeg går på, og hvorvidt jeg kan skrive mer om den. Det vil jeg selvfølgelig, utfordringer er bare at det er så vanskelig å forklare hva NLP innebærer.

Utdannelsen jeg har tatt i høst heter NLP practitioner. NLP står for nevro lingvistisk programmering, og kort fortalt vil jeg si at det er en ny måte å tenke på, gjennom sanser, språk og vaner. NLP handler om å gå opp nye stier i hjernen og utvikle seg som menneske. Vi lærer masse om hvordan vi mennesker snakker og kommuniserer med hverandre, og hvordan vi kan gjøre dette på en bedre måte. Også lærer vi helt konkrete teknikker for hvordan vi kan endre tanker vi ikke vil ha.

Det er utrolig spennende, og mange av de jeg går kurs på har valgt å gå videre, og det hadde jeg også hadde det ikke vært for at jeg skal ut i permisjon. Practitioner er nemlig første trinn i det å bli coach. Akkurat nå er det ikke målet for meg, men jeg ønsker likevel å lære mer. Jeg ser hvor nyttig dette er for meg, både på jobb og privat.

Før jeg begynte på kurset gikk jeg også til noen coachingtimer hos min coach Tove. Vi jobbet med mine verdier slik at jeg kunne se hva jeg ønsket mer av i livet mitt. Vi har også brukt ulike teknikker for å få klarhet i situasjoner der jeg satt fast og for å bearbeide følelser fra situasjoner som jeg ikke visste påvirket meg. Det høres sikkert veldig svevende ut, men når du lærer dette blir det veldig konkret og lett å bruke.

I dagene på og etter kurset kan jeg bli ganske sliten, ikke fordi det er slitsomt å være der, men fordi jeg jobber masse med hodet og det koster litt. Samtidig merker jeg store endringer i hvordan jeg tenker.

Noen av tingene jeg har merket er:

– Små konflikter påvirker meg mindre enn før

– Bedre kommunikasjon med Jonna og dermed enda bedre stemning hjemme

– Jeg ser egne mønster og kan endre dem

– Det er lettere for meg å kommunisere det som er viktig for meg på en god måte

Jeg anbefaler metaresource på det varmeste. Det er en utrolig flott skole, med fantastiske lærere og et godt læringsmiljø. Jeg er så glad for at jeg hoppet på denne muligheten i september!

Hvis du har lyst til å lære mer eller du er nysgjerrig på coaching kan du ta kontakt med metaresource også hjelper de deg 😀

Bildedryss fra min babyshower

Tusen tusen takk igjen til mine herlige venninner som hadde arrangert dette for meg! Særlig til bestevenninne Anne som fikset lokale, leker, fikset logistikken med å få meg dit og snapt satte rumpa på en stol hele ettermiddagen <3

Dere klarte å lure meg trill rundt, hadde virkelig ingen anelse!!

De hadde til og med fikset så Jonna kom med kamera så jeg kunne få tatt litt bilder til dere, snakk om å tenke på alt! Her er et bildedryss fra i går også kan jeg vise litt gaver senere 😉

Se en så herlig bukett med jenter <3 jeg er så takknemlig!!

Annemor <3

Min favorittkake sponset av Oslo raw <3 denne er helt fantastisk god!! er du i Oslo eller trenger kake til fest må dere teste kakene deres <3

Nydelige cupcakes sponset fra Hancock og og nobelcatering, ta takk begge deler! Ingen babyshower uten cupcakes <3

Fineste Line kom helt fra Bodø!! Tusen takk vennen <3

Jeg er så glad jeg har en bit av denne i fryseren, hehe <3

Sunn kake bakt av mamma <3

Bleiekake fra fineste Amanda <3

Så mange fine gaver, lille L og jeg er så heldige!!

Store søster Julie, mamma meg og lillesøster Jenny. De gleder seg til å bli tanter og mormor <3

Fikk knipset noen bilder med noen av jentene på vei ut!

Tusen takk for at dere ville komme og feire med meg! Og tusen takk for alle bidrar med mat og fantastiske gaver til lille L <3

Det er fortsatt ikke helt forståelig at det nå er min tur til å bli mamma, det kommer vel ikke til å gå opp for meg før hun er her. Gleder meg til å vise henne frem til alle de fine tantene hennes <3

Surprise surprise

Jeg som trodde jeg skulle på brunsj med Anne og Maria i dag, plutselig stod jeg i et rom med alle mine fine venninner og familie! I dag hadde jeg vist babyshower, for en herlig overraskelse! Jeg ble skikkelig tatt på sengen og hadde ingen anelse, luringer!!

Jeg er fortsatt i sjokk og det gikk liksom ikke opp for meg før jeg kom hjem. Jeg er virkelig verdens heldigste som har så mange fine venninner som fikser for meg <3

Jeg gleder meg til å vise dere flere bilder i morgen. Nå skal jeg fordøye alt sammen, lage meg litt middag og slappe av med strikketøy i sofaen <3

Gravidklær til besvær? Mine beste tips

Et innlegg mange har ønsket er mine tips til gravidklær! Jeg må bare si tusen takk for det, så koselig at dere synes jeg får det til. Selv føler jeg at dette har vært en utfordring, men jeg skal selvfølgelig dele det jeg har funnet ut på veien. Mest av alt synes jeg det er vanskelig å finne fine ting, så mange av klærne passer i min mening bedre til dame 70 enn game gravid, hehe. Men smaken er som baken er det noe som heter, den er delt. Dette er i hvert fall mine løsninger 🙂

Jeg spurte også de søte snappfølgerne mine og der fikk jeg masse tips, tusen takk <3

Ser ut som jeg tviholder på magen her haha, uke 12 mener jeg <3

Processed with VSCO with a6 preset

Jeans fra hm og genser herfra

Det blir lettere

De første månedene var faktisk de vanskeligste, og det fikk jeg masse støtte på fra dere. Da var magen ikke stor nok til at det var lett å se at jeg var gravid, selv om jeg følte at den var diger, haha. Jeg kjøpte meg min første gravidbukse i uke 12, og begynte vel å bruke den ikke lenge etter. Nå fikk jeg mage fort, så vanlige bukser ble raskt uaktuelle. Tror dette var uke 14-15.

Generelt synes jeg det har blitt lettere og lettere å kle seg jo lenger jeg har kommet og jo større magen har blitt. Også fordi i hvert fall min mage nå drar alle klærne fremover slik at kjoler osv blir finere. Først følte jeg at det bare så ut som jeg hadde lagt på meg på magen, nå er kjoler veldig flatterende. Ullkjoler fremover er gull, særlig når du ikke får igjen jakken.

Ullkjole jeg har fått låne av mamma, fra close to my heart. Se så liten magen er her da, følte den var så stor!

De første ukene levde jeg i dette skjørtet fra designers remix, jeg bare elsker det! Gleder meg til å bruke det til sommeren siden det da vil passe fint igjen.

Kjøp noen basisklær fra gravidavdelingen

Hvite t-skjorter og jeans fra hm er to ting jeg har kjøpt som har vært gull verdt. Den første jeansen min fra hm brukte jeg så mye at den til slutt fikk hull i skrittet, ups. Tror rett og slett den ikke klarte å bli strukket mer, hehe. Kjøpte likegreit en helt lik på hm.com og den bruker jeg enda.

Zalando har også endel fint til gravide, men her synes jeg ikke alltid prisen står til kvaliteten. Det er akkurat som om prisen er skrudd opp bare fordi det er gravidklær. Jeg har flere ganger bestilt pakker med 5 plagg og sendt tilbake alt eller alt unntatt en ting.

Denne jobbebuksen kjøpte jeg meg også, og det var helt halleluja å endelig kunne gå i joggis igjen! Etter å ha sittet i trang jeans i sofaen flere fredager var det faktisk helt himmelsk, haha. Den får ganske fort “knær” men gjør nytten!

I de typiske gravidklærne har jeg gått for billig, for går så mye med dem at jeg blir lei og tipper jeg ikke kommer til å spare dem til neste graviditet. Vi får se da!

Kjortekjole fra zalando

Kjøp kvalitetsklær som kan brukes også etter fødsel

Jeg har investert i et par nye ulljakker som løfter jeans og t-skjorte antrekkene mine. Disse kan jeg bruke etter fødsel også, og da kunne jeg velge kvalitet med god samvittighet. Mine favoritter er fra acne, dyre, men varer en evighet, har hatt mine i mange år.

Jeg kjøpte også to kjoler fra ganni i uke 26 og uke 27 som jeg har bodd i. De kan også brukes etter fødsel, men kan nok hende jeg blir kraftig lei av dem. Jonna sier han liker meg best i trange jeans og kjoler der kulen synes mest mulig, han er litt søt da. Selv elsker jeg disse kjolene og har gått masse i dem.

Kjole fra ganni (vognen er sponset fra barnas hus)

Ammeklær som kan brukes etter fødsel

Med en gang puppene begynte å vokse måtte jeg kjøpe nye BH’er, og da valgte jeg amme BH med en gang. Den aller beste jeg har kjøpt er t-shirt bra fra boob. Den er polstret og god så du ikke går rundt med synlige brystvorter (ja, det er et problem). BH uten spiler er deilig når brystene er ømme, noe jeg har hatt mye av i perioder. Venninnen min som er naprapat sier at det også er lurt i forhold til støtte.

Rett etter fødsel er nok puppene enda større enn nå, derfor har jeg en som er litt stor, særlig rundt brystet. Denne tror jeg at jeg kan bruke etter fødsel, om ikke kan jeg bruke den når de blir litt mindre igjen. Nye, dyre BH’er kan jeg investere i når jeg en dag er ferdig med å amme tenker jeg.

Jeg har også kjøpt en ammekjole, noen amme t-skjorter og denne genseren. Det er kun sistnevnte jeg har brukt så langt, men alt blir nok brukt etterhvert. Denne har jeg fått mange komplimenter på, tusen takk <3 Kjempe god å gå i, jeg har smal om noen lurer så er størrelsen helt normal.

Processed with VSCO with a6 preset

Bukse hm og genser herfra.

Til slutt må jeg si at støttestrømper og strømpebukser har vært helt gull. Jeg kjøpte noen strømpebukser fra scholl og de har jeg brukt masse. De er ikke til gravide, men fungerer for det og jeg har str M. Støttestrømpene jeg bruker under jeans går opp til kneet, ser ut som sorte strømpebukser og ser fine ut i støvletter, de fikk jeg av en venninne, men er fra apoteket. Jeg bruker dette preventivt og får mye mindre vann i beina da. Det kan også forhindre blodtrykksfall og åreknuter så vidt jeg har skjønt.

Hva er dine beste tips til gravidklær? Jeg håper jeg slipper å handle så mye mer de siste ukene, men om magen fortsetter å vokse så kan det jo hende.

Ellers vil jeg ønske deg en nydelig fredag, nyt og kos deg <3