Planlegg en sunn uke

Hei vakre <3 Jeg håper dere har hatt en fin helg! Vi hadde en rolig fredag med taco, serier og strikketøy, i går var vi i bursdag hos en kamerat, og i dag har vi kost oss i solen med bok og kaffekopp. Jeg har så behov for å koble ut om dagen, bare rømme inn i fantasiens verden og få tankene over på noe helt annet. Det er virkelig terapautisk å lese synes jeg.

Planlegg en sunn uke

planlegg en sunn ukeI dag skal jeg gi deg mine beste tips for en sunn uke! De aller fleste har travle dager og ønsker at ting skal være enkelt. Det jeg kan si er at sunn mat ikke trenger å være komplisert og tidskrevende. Likevel vil det alltid kreve planlegging og, særlig i starten, litt øvelse. Det vil aldri ta null tid å leve sunt, og skal du spise næringsrik mat må du faktisk lage mat! Det er likevel så mye vi kan gjøre for å gjøre denne prosessen enklere og mindre tidskrevende, så her kommer tipsene:

Skaff deg oversikt over kjøleskap og fryser

planlegg en sunn ukeDet første du må gjøre når du skal planlegge er å få oversikt over hva du allerede har. Kanskje har du en pakke kjøtt eller fisk i kjøleskapet du burde bruke opp, kanskje har du en blomkål som begynner å synge på siste verset. Det er vanlig å handle mat en tenker en skal lage og spise, men som plutselig har ligget bakerst i kjøleskapet og blitt glemt. Det er jo så dumt å kaste, så her har du en gyllen mulighet til å spare både penger og miljøet. Har du ting som må brukes raskt kan du planlegge å bruke dette allerede i morgen!

Planlegg ukens måltider

sunn ukeHer er jeg virkelig ikke flink nok, men nå som Jon Anders begynner på jobb igjen og senere studier får hverdagen en fastere ramme igjen og det blir lettere. Jeg er virkelig alt for glad i å gå i matbutikken, jeg kan gå og gå så lenge at Jonna blir gal! Det er noe jeg alltid har likt så det får han tåle, hehe. Uansett kommer jeg nok aldri til å klare å kutte ned til en handlerunde i løpet av uken, men jeg prøver å ikke gå på butikken hver dag, det blir bare dyrt!

Når det gjelder andre måltider enn middag passer jeg på å alltid ha mat liggende slik at jeg kan lage meg enten egg eller smoothie. Jeg har alltid egg i kjøleskapet, bær og spinat i fryseren, proteinpulver fra synergy og supermat. Du kan også kutte opp banan og avokado og putte i fryseren, det er veldig godt og sunt i smoothie. Andre ting som går raskt og er godt er en skål med kefir og cottage cheese. Da varmer jeg bær og rører inn i en blanding av disse, sammen med masse ceylonkanel og en dråpe stevia. Noen ganger har jeg en ss peanøttsmør på, en håndfull bløtlagte nøtter eller gojibær, nam!

Skriv handleliste

sunn ukeNår du vet hva du trenger til ukens måltider kan du skrive en liste over alt før du stikker til butikken. Vi liker best å handle på kiwi eller rema, de har et stort utvalg av frukt og grønt og er billige. Vi handler også endel på coop, der har de kanskje enda mer økologisk enn på de to andre, men jeg synes det er litt dyrere der. Jeg handler ikke alt økologisk, det har jeg rett og slett ikke råd til. Økologisk er topp, jeg er veldig for det og prøver å handle det jeg kan. Smør, egg og kjøtt prøver jeg å kjøpe øko. Et annet tips er å handle grønnsaker hos din lokale internasjonale butikk (er det lov til å kalle det innvandrerbutikk fortsatt? Jeg er usikker!). Jeg handler på Sagene frukt og grønt, der har de så masse godt! Jeg koser meg virkelig når jeg handler der, får nesten ikke lov til å dra med Jon Anders da han synes det tar for lang tid, hahaha.

Kutt opp grønnsaker

sunn ukeVil du virkelig spare tid i hverdagen kan du kutte opp gulrøtter, søtpotet, pastinakk, blomkål, brokkoli, rødbeter og andre grønnsaker og legge i kjøleskapet. Da er det klart når du trenger det til middag. Det er så viktig å ha grønnsaker til middag synes jeg! Grønnsaker utgjør alltid MINST 50% av tallerkenen min! Husk at grønnsaker smaker godt da folkens! Når jeg skal lage en salat er det aldri isberg med mais og agurk. Det er alltid en form av mørke blader, som regel babyleaf blanding. Så fyller jeg med andre grønnsaker, balsamikoeddik og enten mango, bær eller en god ost som mozarella eller feta. Hvis jeg heller vil ha varme grønnsaker baker jeg grønnsaksstaver i olivenolje og salt, woker med masse krydder eller lager moser med smør og salt.

Lag en stor porsjon suppe

sunn ukeDette rådet har jeg gitt så mange ganger både på bloggen og til kunder, og jeg ser virkelig at de som følger det har stor success. Det er en fantastisk måte å få i seg grønt i løpet av dagen, det er så enkelt og det er så godt. Jeg har ikke tall på hvor mange som har blitt overrasket over hvor lett det er å lage suppe fra bunnen av, og ikke minst hvor fantastisk det smaker. Hvis du i tillegg koker din egen kraft får du en lang rekke helsefordeler ved å innta dette i suppen din. Bestemor hadde rett i å koke kraft og dette er en tradisjon vi virkelig bør videreføre! Det finnes mange oppskrifter på suppe her på bloggen så bruk søkefeltet og søk på suppe så kan du velge din favoritt. Alle oppskriftene gir en stor kjele full av suppe som du kan ha i kjøleskapet og fryseren. Da har du sunn mat lett tilgjengelig.

Bak brød, knekkebrød eller lag musli

sunn ukeHa du lyst og ekstra tid i helgen er dette tidspunktet å bake. Jeg har vært en liten bakemester helt siden jeg var liten, men nå er cupcakes og cookies som regel byttet ut med sunne saker. Jeg elsker å lage brød, knekkebrød og musli som jeg kan ha i fryser og kjøkkenskap. Da har jeg igjen alltid sunn mat lett tilgjengelig. Er jeg på vei ut men kjenner meg småsulten er et knekkebrød med smør, kalkun og agurk så enkelt å ta med seg. Brød tar jeg ofte med på besøk, så har jeg noe å ha pålegg på hvis jeg spiser frokost hos andre. Det er også koselig å lage rundstykker som jeg kan ha i helgen når Jon Anders og jeg prøver å spise frokoster sammen (hvis han står opp tidlig). Musli liker jeg å ha et par ss av på skålen min med cottage cheese og kefir, nå er dette favoritten.

Jeg håper dere likte tipsene mine for en sunn ukesstart! Husk å kose dere med den sunne livsstilen din og fokuser på alt det deilige vi kan spise som er sunt. Dette handler ikke om å unngå mat eller kutte ut ting, men å spise mat som kroppen elsker og har godt av. Å kose seg er så viktig for å unngå stress og nyte livet, husk det! Søndagsklem fra meg <3

Sunn frozen yoghurt

Adlinks

Det er ingenting som smaker så deilig som iskald iskrem i sommervarmen, men som en liten helsenerd vil jeg gjerne unngå store mengder sukker og kunstige stoffer. Da Jon Anders og jeg var på biltur her om dagen kjøpte han frosen yoghurt på bensinstasjonen og jeg synes den så så lekker og sjarmerende ut. I mitt hode så jeg for meg den samme fine fasongen på min is, men da jeg prøvde hjemme ble det ikke helt som forventet. Formen er derfor ikke like fin, men smaken er faktisk (i hvert fall i min munn) så mye bedre. I tillegg er denne laget på ekte bær, proppfull av næring og helt uten sukker, melk og kunstig smak.

DSC07416Du kan se sammenligningen av min is og den fra bensinstasjonen  på instagram!

DSC07420

Sunn frozen yoghurt alá Helene

2 dl frosne kirsebær (kan byttes mot jordbær)

2 dl frosne bringebær

En scoop vaniljeprotein (husk å registrere deg med nr 107347 for 10% rabatt på alt på arnika.no)

En ss lecithin (kan sløyfes)

Noen ss melk, jeg bruker kokos (tilpass etter hvor mye blenderen din trenger)

DSC07424Kjør alle ingrediensene i en blender til du får alt mikset. Jeg har en veldig sterk blender og kan derfor kjøre med ganske lite væske. Hvis din er svakere må du ha mer væske, eller eventuelt stoppe og skrape ned kantene underveis. Du kan også bruke en stavmikser eller en foodprosessor.

Hvis du vil gjøre isen enda sunnere kan du tilsette frossen spinat og en ts greenspulver. Dette gjør jeg ofte selv, men nå ville jeg at isen skulle få den deilige rosafargen, og ikke en gusjegrønn, hehe. Du smaker ikke spinaten, jeg lover!

DSC07428Lecithin bruker jeg da det gir en veldig deilig konsistens, kremet og digg! Lecitihin består av en spesiell type fettstoff som heter fosfolipider. Dette stoffet omringer alle cellemembraner i hele kroppen og danner mye av fettstoffet i hjernen. Hvis du er gravid eller ammer er det særlig gunstig da det er viktig for utviklingen av hjernen til baby, i tillegg til at det kan hindre melken i å klumpe seg. Slik kan en unngå brystbetennelse som visst nok skal være sykt vondt!

DSC07429Nå skal jeg komme meg på trening, endelig er jeg i gang igjen. For å være ærlig har det vært sykt tungt å trene i det siste, akkurat som om kroppen er laget av stein og alle musklene stritter imot. Jeg er så avhengig av de gode timene mine, med deilig musikk og en instruktør som inspirerer meg. I perioder har jeg klart å trene vekter selv osv, men når jeg er i en tung periode er timer virkelig gull verdt. Mange tror at timer bare er tull, men det er faktisk kjempe bra hvis du finner de riktige instruktørene og virkelig tar i. Jeg elsker å kombinere cardio step styrke med yoga, pluss masse gåturer <3

Eminence – økologisk hudpleie

Sponset behandling

Sommer er så deilig! For meg er det lite som slår en lang dag i solen, svømming i saltvann og sol, sol og mer sol <3

DSC07410En ting jeg er veldig nøye på er hudpleie i solen. Huden er vårt største organ og trenger mye omsorg og pleie. Det er svært viktig å bruke gode produkter, og med det mener jeg produkter som gir meg resultater samtidig som de er trygge. De skal ikke inneholde masse unødvendige kjemikalier og helst være økologiske. Det er utrolig hvor mange stoffer som pumpes inn i vanlige produkter for at de skal være kritt hvite, holde seg i mange år eller ha en spesiell konsistens. En luftig krem er jo fint, men er det virkelig verdt å eksperimentere med helsen vår for å ha en spesiell konsistens eller lukt på en bodylotion?

For meg er det bare ikke godt nok dokumentert at disse stoffene ikke er skadelig e over tid, i hvert fall ikke i de mange kombinasjonene og mengdene vi får i oss. Jeg er ikke ekstrem, jeg bruker tupperware og vasker meg med en vanlig såpe her og der, men hvorfor ikke gjøre det jeg kan for å minske hvor mye kjemikalier jeg og de rundt meg får i seg?

Etter at jeg lærte hvor mange kjemikalier vi samler opp i kroppen gjennom produktene vi har på badet har jeg vært på jakt etter de perfekte økologiske produktene. Denne jakten har ikke blitt mindre intens etter at vi begynte å prøve. Når du går gravid overføres mange av disse stoffene over i baby og det ønsker vi ikke. Vi vil jo gi lille den beste starten på livet!

økologisk hudpleie

Økologisk hudpleie

Derfor er jeg så glad for å kunne presentere dere for Éminence økologiske produkter. Disse produktene er biodynamiske, håndlagede og troner faktisk på toppen som verdens mest solgte økologiske spaprodukter. De er stappfulle av aktive ingredienser som antioksidanter, fruktsyrer og gunstige fettsyrer som styrker huden helt uten å tilføre ulumskheter. De er selvfølgelig ikke testet på dyr og har en håndfull sertifiseringer.

Før sommeren var jeg på Artesia spa for en herlig behandling med disse produktene. Tenk å kunne dra på spa og vite at produktene er helt trygge (!), utrolig deilig. Jeg startet med en avslappende helkroppsskrubb før jeg fikk en ansiktsbehandling. Arctic berry peel er en mild, men effektiv behandling med glycolsyre. Dette stimulerer til cellefornyelse og fjærner gamle, døde hudceller. Denne behandlingen kommer jeg til å fortsette med utover høsten, anbefales virkelig!

økologisk hudpleie

økologisk hudpleie

Éminence organics

En av de nye favorittene mine er denne kroppsskrubben med ekte blåbær. Produktene er så ferske og lukter himmelsk. Denne skrubben inneholder blant annet blåbær, mandelolje, bringebær, avokadoolje, grønn te, kampfer og kokosolje.

økologisk hudpleieøkologisk hudpleieJeg gleder meg til å teste ansiktsproduktene fremover og gi dere en skikkelig review. Jeg har veldig sensitiv hud som har lett for å bli uren (hormonell acne) og er derfor veldig kritisk til hvilke produkter jeg bruker. Jeg er superspent på disse da de er såpass aktive. Mye av den naturlige hudpleien jeg har brukt før har rett og slett ikke gitt meg resultatene jeg ønsker, og da har jeg gått tilbake til sterkere saker. Nå har jeg troen på at jeg har funnet den perfekte kombinasjonen av aktive ingredienser i en økologisk innpakning.

økologisk hudpleieEminence kan kjøpes hos Artesia spa på Grand hotell og på Majorstuen i Oslo.

Hormonbehandling

God morgen <3

I dag skal jeg hive meg rundt og gå en lang tur med Kokos før vi tar turen til Malmøya! Det er meldt så knallvær og Jon Anders har fri en uke til. Denne uken skal jeg jobbe litt, men jeg skal først og fremst nyte dagene med ham. Jeg er så stolt av kjæresten min som har kommet inn på politihøyskolen til høsten! Det blir en veldig ny hverdag for oss, så jeg er veldig spent! Jeg er jo vant til at han jobber og da har man endel fritid faktisk, nå blir det nok mindre tid sammen, så jeg er litt spent på det. Først og fremst er jeg så glad på hans vegne, dette blir utrolig bra!

Ettersom jeg har vært på ferie har jeg jo ikke fått delt den nyeste filmen fra Gravid – uke for uke! Denne gangen forteller jeg om min første hormonbehandling, hvorfor den ikke virket og hva jeg gikk gjennom. Jeg har hatt veldig nytte av å lese andres erfaringer og ikke minst få meldinger og snakke med andre som har gått gjennom det samme. Det er sikkert litt kjedelig for noen å lese om, men samtidig synes jeg dette er et såpass viktig tema å belyse, at selv kvinner som ikke går gjennom det samme eller ønsker seg barn kan ha godt av å høre om det 😉

Jeg håper dere liker filmen <3

Naturlig reiseapotek

Adlinks

Hei bloggen, long time no see! Jeg har virkelig trengt en pause. Ikke bare fra jobb, men fra konstante tanker på kosthold, business, kurs, snap og næringsstoffer. Jeg har spist det jeg har hatt lyst på (masse sunt og noe mindre sunt), drukket kaffe på stranden, drukket vin og bare kjent på roen. Jeg byttet ut bøker om babyernæring og tarm med historiene til Jo Nesbø. Jeg har faktisk nesten ikke tatt bilder heller, veldig dårlig bloggstil jeg vet, men jeg har bare følt meg helt utkjørt! Selv om jeg elsker faget mitt, trenger også jeg å ha fred noen ganger. Bare være meg! Nå er jeg mer klar for høsten og kjenner inspirasjonen bruse igjen! Tusen takk for at dere er så forståelsesfulle og gode, det er virkelig en fryd å blogge med så søte lesere!

Naturlig reiseapotek

Som lovet skal jeg dele det lille reiseapoteket mitt. Jeg pleier alltid å ha med et par kosttilskudd når jeg reiser, ikke fordi det er krise å gå uten noen dager, men fordi jeg elsker å føle meg bra. Særlig fordøyelsen kan bli i ulage når en reiser og da er det fint å ha noen ess i ermet. Her er produktene jeg har i min koffert!

 Før jeg kommer til kosttilskudd må jeg bare tipse dere om å ta med eget brød og knekkebrød! Dette holder meg mett lenge og gir meg ikke ballongmage, det orker jeg ikke når jeg skal gå i bikini!

naturlig reiseapotekDette brødet ble ikke så vakkert da jeg bakte det, men det smaker helt fantastisk. Jeg bruker brødmiksen fra funksjonellmat og bløtlegger over natten. Da blir antinæringsstoffer som fytinsyre brutt ned og brødet blir lettere å fordøye. Jeg blander to gode ss surdeigstarter med vann før jeg har i innholdet fra hele posen og mer vann (se pakken for instruksjon). Du kan også bruke eplecidereddik. Etter at jeg har rørt godt, lar jeg blandingen stå tildekket i ca 8-12 timer. Så baker jeg ut på vanlig måte. Det blir tre brød og jeg deler det opp når det er kaldt og fryser. Da har jeg brød lett tilgjengelig, det er faktisk ikke værre!

naturlig reiseapotekVanligvis baker jeg knekkebrød selv, men det rakk jeg ikke denne gangen. Jeg kjøpte med meg disse fra rema, jeg har også funnet dem andre steder som coop. De er også mettende og veldig gode!

naturlig reiseapoteknaturlig reiseapotekSå var det tilskudd! Som jeg nevnte er det særlig magen en må ta vare på i ferien. I tillegg til å få i meg godt med fermentert mat hjemme, tar jeg med meg noen godsaker på ferie. Det første jeg pakker er chlorella, min favorittalge. Den har jeg brukt i ti år, og jeg må bare ha den. Den gir kroppen min en ro som det er vanskelig å forklare, og jeg merker det veldig raskt på både hud og humør når jeg går tom.

Kokosolje er en favoritt i feriekofferten. Du kan bruke denne som stekefett hvis du har tilgang på kjøkken der du er, men på ferie bruker jeg denne mest utvortes. Kokosolje sies å ha en naturlig solfaktor 10, jeg har selv funnet en forskningsrapport der den ble funnet å ha faktor 6. Jeg smører denne på hele kroppen både før og etter soling og elsker effekten den gir. Myk hud som er fuktet og god, særlig når jeg smører på fuktet hud. Jeg bruker ikke denne i ansiktet, det passer ikke min hud. Les mine 10 geniale måter å bruke kokosolje.

naturlig reiseapotekBitterstern er en gammel favoritt for glade mager. Dette er en bittertinktur som bidrar til bedre fordøyelse. Bitre urter stimulerer fordøyelsessaftene vi sårt trenger for å bryte ned maten og ta opp næringsstoffer. Ta 10 dråper i litt vann før eller etter et tungt måltid for å hjelpe tarmen din på veien.

Aloe vera lindrer fordøyelsen og virker smørende på slimhinnene. Bare tenk hvor godt aloe vera gjør på utsiden av huden, også kan du forestille deg virkningen innvendig. Noen dråper i et glass eller i smoothien styrker tarmen.

naturlig reiseapotek Det siste produktet jeg sverger til i feriekofferten er Mag 07. Dette er et magnesiumtilskudd, men som mange andre magnesiumtilskudd tas det dårlig opp i tarmen. I akkurat dette tilfellet er det positivt, da vi ønsker at magnesiumet skal binde væske i tarmen. Dette tilskuddet gjør det rett og slett lettere å komme seg på do, noe som er veldig viktig både for helsen og for velvære. Glem det gamle trikset med linfrø, som faktisk ikke hjelper for de fleste! Husk å bruke koden NOX480 for 5$ i rabatt når du handler på iHerb.

Vil du vinne noen av disse produktene? Da må du delta på konkurransen min hvor du kan vinne en sommerpakke fra supernature!

Vinn sommerprodukter fra Supernature (avsluttet)

Hei kjære <3

Jeg nyter late dager i Spania med min kjekkas. Her er det ikke wifi, og selv om det først setter i gang panikkangst hos meg, er det jo faktisk nødvendig for at jeg skal kunne koble ut. Det trenger vi jo alle noen ganger, eller hva? Men jeg klarer ikke å holde meg helt unna, så i dag kommer det en sommerkonkurranse til deg som klikker inn her.

I samarbeid med supernature deler jeg ut 4 herlige produkter du kan kose deg med i sommer! Aloe vera, chlorella, premium bitter og supersnack. En fantastisk pakke, perfekt for deg som ønsker en balansert mage og masse energi i sommervarmen.

DSC07367Det er nesten alle produktene jeg har med i kofferten, mer om dette i neste innlegg!

For å vinne disse produktene må du kun svare meg på et spørsmål; hva ønsker du å lese mer om her på bloggen etter sommeren? Kom gjerne med forslag til temaer, filmer eller oppskrifter dere kunne tenke dere! Jeg velger ut det forslaget jeg synes er aller best, så her er det bare å være kreativ 🙂

Lykke til og stor klem fra en sommerbrun og veldig glad jente <3

Hva er sunn fornuft?

Hei alle sammen <3

Nå sitter jeg på klinikken mellom pasienter og lese den nye Sunn fornuft plakaten. Plakaten er utarbeidet av kvinneguiden.no og United Influencers i samarbeid med psykiater Finn Skårderud, Bonnier media og Aller media. Jeg hørte også den nyeste episoden av Ingefær der Sara og Susanne snakker om denne plakaten, hvorfor den er laget og hva de håper at den skal utrette.

Deres formål er å bevisstgjøre digitale opinionsledere på deres rolle og påvirkningskraft på unge jenter når det kommer til kroppsbilde og idealer.

Dette er altså 10 retningslinjer som bloggere som meg oppfordres til å følge. Jeg synes disse er fantastiske og føyer meg inn i rekken av andre bloggere som mener dette er viktig!

sunn fornuft

De 10 retningslinjene til Sunn Fornuft:

1.      Unngå å skrive hvor mye du veier, BMI, kaloriinntak, midjemål, armmål og liknende tall. Husk at du har unge lesere som sammenlikner seg med deg.

2.      Unngå å være for bastant når du skriver om positive eller negative sider ved en enkelt matvare eller en livsstil. Husk at du skriver fra egen erfaring og ikke er fagperson. Det som er bra for deg er ikke nødvendigvis bra for alle andre.

3.      Bilderedigeringsprogram kan være fint for å justere lys, farger og utsnitt, men unngå å endre kroppsstørrelse eller fasong.

4.      Del gjerne mat og treningsinspirasjon, men vær flink til å understreke hvem det er ment for, at ikke alle løper like fort, veier like mye eller i det hele tatt trenger å endre noe. Husk at du ikke har noe kontroll på hvem som leser det du poster på nett. Selv om du har en kjernegruppe faste lesere som kommenterer har du også lesere som er yngre og eldre, friskere og sykere.

5.      Fokuser heller på treningsgleden fremfor hvor langt du selv løper og hvor mange repetisjoner du tar. Husk at du ikke trenger å skrive om hver eneste gang du selv trener for å dele treningsinspirasjon. Poster du et treningsopplegg, så presiser hvem det er laget for, og hvem det ikke er laget for.

6.      Når du skriver om mat, ta gjerne bilde av matlagingen, bordet eller hele retten, men vær bevisst om du poster bilder som viser størrelsen på din egen porsjon. Vis særlig omtanke om din egen porsjon er liten. Presiser gjerne at du for eksempel forsynte deg flere ganger.

7.      Skriv gjerne om klær, men unngå å skrive hvilken klesstørrelse du bruker. Husk at leserne ikke kjenner deg i virkeligheten, og bare gjetter på om deres kropper faktisk er like. Får du spørsmål om størrelsen du bruker i et plagg, svar heller på om du opplever at plagget er lite, stort eller normalt i størrelsen.

8.      Vær bevisst på den totale mengden bilder du legger ut der kropp er i fokus. Kropp i biniki er naturlig på en strand, men tenk på omfanget i andre settinger. Vis gjerne hva som er bak fasaden i blant og post realistiske bilder av deg selv.

9.      Vær varsom om du deler informasjon om dine egne kosmetiske inngrep. Sett deg inn i hva loven sier om markedsføring av slike inngrep.

10.  Hvis du blir kontaktet av lesere som forteller at de er syke eller har det vanskelig, send dem videre til fagpersoner. Mental Helse har en gratis, døgnåpen hjelpetelefon for mennesker som trenger noen å snakke med. Telefonnummer:  116 123 De som synes det er vanskelig å snakke med noen kan få skriftlig hjelp på Mental Helses nett-tjeneste sidetmedord.no

sunn fornuftJeg prøver selv å følge disse rådene så godt jeg kan, og har vel gjort det hele tiden. Jeg er likevel langt fra perfekt, da dette med kropp og mat er områder hvor grensen mellom positiv og negativ innvirkning er hårfin. Det som er så fint med disse punktene er at alle bloggere kan bli mer obs på hva de legger ut. Jeg mener det er forskjell på en fitnessblogger som dokumenterer sin egen reise og en blogger med en utdannelse, men alle kan trå feil. Et viktig standpunkt jeg har tatt er at jeg aldri gir ut individuelle råd via bloggen, da jeg rett og slett ikke vet hvem jeg snakker til. Det er et stort skille mellom hva jeg kan lære bort på kurs og på klinikken og hva jeg skal skrive på bloggen. Det er stor forskjell på hva jeg ville sagt til en mann på 50 og en jente på 16.

Når det gjelder kropp har jeg ikke delt mye av det på bloggen. Jeg skal faktisk innrømme at jeg er redd for å få negative kommentarer. Jeg synes ikke nødvendigvis at det er feil å dele kropp, jeg synes bare det er så innmari skummelt selv. Her er det så mange feller, enten er en for stor eller så er en for liten. Det kan være både feil og riktig å dele erfaringer med kosmetiske inngrep. Utrolig mange etterspør mengder, og jeg vil helst ikke dele. Samtidig er det bra å si at det går helt fint å spise flere egg om dagen eller å spise ost med frokosten. Det er veldig vanskelig å gjøre alt riktig.

Jeg skrev et innlegg for noen måneder siden der jeg snakket om hvor lei jeg var av alt sunnhetspresset. Jeg føler mange ganger at jeg selv ikke er sunn nok, og det er jo bare helt på tryne! Les gjerne innlegget og legg gjerne igjen en kommentar her på hva du tenker om bloggere og kroppspress.

Ha en nydelig fredag <3

Verdens beste mamma

I dag har verdens beste mamma bursdag! Alle må jo få lov til å synes at sin egen mamma er verdens beste, men jeg tørr likevel å påstå at min er ekstra spesiell. Det er ikke bare jeg som synes dette heller, det er flere av venninnene mine som ser henne som en ekstramamma.

330718_10151936268555454_1394278123_oMamma har lært meg utrolig mye, og særlig etter at jeg ble syk har vi hatt et spesielt forhold. Hun sluttet i jobben for å være hjemme med meg, da jeg ikke klarte å ta vare på meg selv. Jeg pleier å tulle med at jeg måtte klippe navlestrengen da jeg ble sammen med Jon Anders, selv om vi fortsatt snakker sammen hver eneste dag.

Hun er den type person som alltid setter andre forran seg selv, uansett hva det koster henne. Hun tar alltid det minste kakestykket og vil alltid at andre skal ha det aller beste.

I mange år var mamma hjemme med oss. Hun har alltid satt sine egne barn først. Da hun var like gammel som meg flyttet hun til USA med mann og to små barn slik at pappa kunne studere på sitt drømmeuniversitet (Harvard, smartass). Selv om hun ikke kjente noen startet hun strikkekurs for amerikanere og har fortsatt så mange venner der at en aldri skulle trodd at vi har flyttet hjem for lengst. Hun gjør alltid det beste ut av alle situasjoner.

576247_53f7390452944923_91035257_nDa jeg slo opp med eksen kjørte hun inn til leiligheten midt på natten i pysjen for å sove hos meg. Hun er en supermamma som syr, baker, koker kraft, strikker og passer hund. Selv om hun har opplevd så mye med to syke barn, og nylig da vi mistet morfar, gir hun aldri opp.

Hun er leder for prosjektet «Tepper som varmer» der syglade damer over hele Norge syr tepper til kronisk syke barn og unge. I utgangspunktet gjaldt dette kreftsyke, men etter at mamma ble leder har hun levert ut tepper til mange ME-syke barn. Det er jo de som fryser mest mener hun.

251052_230252460325392_5876668_nBilde fra mammas surprise 50-årslag, allerede 5 år siden!

Mamma har et stort hjerte og alltid plass til flere. Gratulerer så mye med dagen din, jeg gleder meg til å feire deg i kveld! Husk å ta vare på deg selv og at vi er så mange som er glade i deg <3

Dagens viktigste måltid – frokost tips

At frokost er dagens viktigste måltid er et gammelt utsagn, men for meg stemmer det på en prikk! Jeg elsker frokost og må ha det hver eneste dag, klarer meg bare ikke uten. Den kan dessuten ikke bestå av bare frukt, havregrøt eller frokostblanding. Jeg trenger proteiner og fett i form av egg, suppe, en næringsrik smoothie eller til og med middagsrester. Dette gir meg langvarig energi og fokus utover dagen.

Frokost tips

frokost tipsI går startet jeg dagen med min hjemmelagede gulrotsuppe med hjemmekokt kraft, søtpotet, løk og ingefær. Jeg har bløtlagt og tørket en stor pose gresskarkjerner og disse elsker jeg å strø over. Ved siden av hadde jeg kefir, cottagecheese og bær som jeg toppet med kanel, en dråpe stevia og mase ceylon kanel. For en luksus sier jeg bare! Det høres sikkert veldig komplisert ut, men dette tok meg to minutter å slenge sammen.

frokost tipsÅ nyte frokosten i sofen med et blad, serie eller en bok er noe jeg virkelig setter pris på. Jeg er fullt klar over at dette er noe som vil forsvinne med tiden, så jeg nyter det mens jeg kan. Det er vel en tid for alt i livet?

frokost tipsHva er din favorittfrokost?

De siste dagene

Så deilig med et par dager fri! I går bestilte vi spontant et par biletter til Spania også, så på lørdag flyr vi avsted. Vi skal ned og besøke svigers som har leilighet der nede. Det betyr sol, avslapning, deilig mat, vin, strand, shopping og mer soool! Can’t wait! I mellomtiden nyter jeg regnværsdagene og får unna arbeid. Jeg er i full gang med planlegging av nytt kurs til høsten etter success med onlinekurs i vår. I dette kurset fokuserer jeg på å virkelig lære bort det jeg kan om et sunt kosthold. Hvordan det hele skrus sammen, hva en må gjøre for god tarmhelse og hvordan jeg bruker mental trening for å spise sunt! Hvis det høres ut som noe for deg anbefaler jeg deg å ta gratiskurset mitt «slik blir du kvitt søtsug». Der kan du bli mer kjent med meg og hvordan jeg lærer bort kunnskapen jeg sitter på, hehe.

På fredag overrasket jeg kjæresten med en tur på Südøst. Veldig god mat, selv om jeg fortsatt holder en finger på chrispy duck på Dinner, det er favoritten så langt. Resten av helgen har vi tilbrakt på paradiset Malmøya der foreldrene mine bor. Det finnes faktisk ikke et vakrere sted i hele Oslo, og det er her jeg virkelig kan kjenne ro. Selv om det kun er ti minutter fra Oslo sentrum er det som å komme til en sørlandsperle.

DSC07249DSC07255Jeg har med meg mye mat når jeg drar ut dit, mest fordi jeg har mye meninger om hva jeg har lyst på akkurat den dagen, men også fordi jeg er 27 år og synes jeg bør betale for min egen mat. Det er jo litt som å dra på hytta, så det jeg pakker kan kanskje inspirere deg også? Her har jeg økologisk laks slengt på grillen i litt folie med smør og urtesalt. Ved siden av har jeg økologisk mozarella som jeg fant på rema (forøvrig også der jeg fant laksen) med tomat, salat og balsamiko. Veldig enkelt med andre ord, men så utrolig godt!

DSC07265Annengangsfermentert jun te med bringebær smaker jo nesten som vin! Jun te har jeg skrevet om før, lillesøsteren til kombucha 😉

DSC07299DSC07302Ingen dag uten smoothiebowl i det siste! Dette er egentlig ikke noe mer fancy enn en smoothie laget med mindre væske. Denne dagen var så varm at hele greia smeltet, men vanligvis ser den ut som iskrem. Jeg blander masse bær med vanilje synergy protein, spinat, en rå eggeplomme, kefir og supermat. Mine favoritter er greens, ricebran og lecithin.

DSC07307Vi koste oss med besøk av et vennepar med barnefri på lørdag, og på søndag kom de tilbake sammen med han lille. Så koselig å se Jon Anders med lille Dexter, han er så flink med barn og ikke minst glad i barn. Jeg håper det snart er oss <3 Sjekk ut instagram for bilder!!

DSC07341Jeg avsluttet med en liten omelett med kalkun, og en liten halloumisalat. Masse fersk mat, masse grønt, bær og mettende protein og fett. Perfekt for meg med andre ord! Denne uken skal jeg spise ekstra sunt så jeg føler meg ekstra fresh i Spania. Det er vel nesten ikke lov til å si lenger, i disse kroppspresstider? Kanskje dere vil lese et innlegg med tips også kan dere holde meg i ørene?

Jeg håper dere har hatt en nydelig helg og en fin mandag, jeg må si at jeg har savnet dere <3