Peanutbutter & jelly smoothie

God morgen <3 Nå har jeg akkurat inntatt min beste grønne smoothie (sjekk snapchat for tips!), men i dag skal jeg dele en annen favoritt.

Dette var min favorittsmoothie i mange måneder i fjor. Jeg har lett for å bli hekta på matretter. Noen ganger er det smoothie, noen ganger salat, noen ganger wok, noen ganger knekkebrød osv… Det er ingen krise å spise det samme til frokost hver dag i perioder. Så lenge jeg får i meg masse sunn mat hver dag er jeg fornøyd!

helene ragnhild smoothieDenne smoothien er noe så fint som en peanutbutter and jelly variant. Dette er klassisk i USA, kombinasjonen av syltetøy og peanøttsmør. Dette synes sikkert de fleste høres rart ut, meg selv inkludert, men i smoothie bare funker det! Du må rett og slett prøve selv for å bli overbevist.

helene ragnhild smoothie

Peanutbutter & jelly smoothie

5 frosne jordbær

2 dl blåbær

2 dl mandelmelk

En scoop vaniljeprotein

2 ss peanøttsmør (jeg bruker den uten sukker fra green choice)

En stor håndfull spinat/grønnkål og noen biter agurk for å få inn mer grønnsaker (kan sløyfes men grønnsaker gjør kroppen glad!)

Supermat: jeg bruker purely greens, lecithin og ricebran

helene ragnhild smoothiehelene ragnhild smoothieDe siste dagene har jeg jobbet non stop med kurset mitt som ble lansert denne uken. Helgen er intet unntak så det blir mange mange timer forran dataen også i dag. Jeg skal absolutt ikke klage da jeg har verdens beste jobb i mine øyne.

helene ragnhild smoothiehelene ragnhild smoothieHusk at du får 30% rabatt på soma.no med koden helenesoma30 ut helgen.

Jeg håper du får en nydelig lørdag også snakkes vi veldig snart <3

Mitt glødende kosthold

God morgen vakre <3

Nå sitter jeg på espressohouse på St Hanshaugen for å jobbe. De siste ukene har dette blitt mitt faste arbeidssted ettersom jeg synes det er veldig vanskelig å få gjort ting hjemme. Alt annet virker så viktig; klesvask, sortering av te i skapet eller en reportasje på TV. Jeg har hatt veldig mye å gjøre og da passer det dårlig med inneffektive dager.

Grunnen til at det har gått i et er at jeg på mandag lanserte mitt aller første onlinekurs! Jeg satt i gangen til leiligheten i Praha for å ikke vekke jentene, inntullet i en dyne og trykket send. Alle de herlige menneskene som har gjennomført «bli kvitt søtsugkurset» har fått tilbud om å delta og jeg er overlykkelig for å fortelle at kurset ble mer enn fylt opp! Earlybird plassene fløy ut den første dagen og jeg endte med å utvide antall deltakere.

Det er så ufattelig skummelt for meg å gjøre dette! Å dele av seg selv er alltid nervepirrende, tenk om ingen liker det jeg gjør? Tenk om ingen vil være med? Jeg har satset stort og går for drømmen, å kunne leve av å dele min lidenskap for ernæring og helse. Nå føles den drømmen nærmere enn noensinne!

glødende kosthold

Må bare kommentere babyhåret mitt her, hva skjer? Kostholdet mitt har virkelig fått fart på hårveksten min (bare på hodet altså!), ser ut som jeg har det berømte ammehåret!

glødende kostholdKurset mitt «glødende kosthold» er et onlinekurs, det vil si at all undervisning går på nett. Vi har seks ulike moduler med ulike leksjoner, nesten som en mini utdannelse. Jeg går gjennom hvilken mat jeg anbefaler, hvordan jeg legger opp kosthold, hvordan en skal få en fordøyelse som fungerer, de mentale utfordringene knyttet til mat og alle mine tips til å få det hele til å fungere i praksis. Jeg har virkelig lagt hjertet mitt i dette prosjektet og jobbet dag og natt. Begge hundene er flokete og badet mitt trenger en vask for å si det slik! Nå gleder jeg meg til å starte kurset allerede neste uke og jeg er så takknemlig for hver og en som skal være med! Nå skal jeg opprette facebookgruppen og invitere alle deltakere slik at vi kan bli kjent!

Jeg elsker jobben min og jeg er så takknemlig <3

Rabattkode til deg!

My favorites

Annonse

DSC05355Jeg elsker netthandel! Missforstå meg rett, jeg elsker å gå i butikker også, men det er noe med å kunne klikke hjem ting rett fra sofaen. Særlig på søndager er dette en guilty pleasure. Jeg er en ekte tilbudsjeger, og jeg elsker en god deal. På salg finner jeg som regel ikke noe, men hver gang jeg skal handle noe på nett leter jeg etter en god pris eller en rabattkupong. I dag har jeg en rabattkode til en av mine favorittbutikker på nett, nemlig soma.no. Med koden helenesoma30 får du hele 30 % rabatt på alle produkter.

På soma.no finner du både produkter fra soma, supernature (favoritt!), atkins, urtekram og masse mer! Jeg elsker å lese innlegg der andre deler sine favoritter, så her er produktene jeg klikker hjem:

DSC05357

Supernature chlorella

DSC05210Ingen over, ingen ved siden av. Chlorella er og blir min faste følgesvenn og det har den vært i snart 9 år! Like lenge som lille Perle <3 Jeg elsker effekten chlorella har på min kropp og merker det veldig fort om jeg ikke tar den. Nå har jeg faktisk akkurat bestilt og får den i dag, gleder meg!

DSC05212 Det sies at en må finne «sin» alge, og chlorella er helt klart min favoritt. Jeg bruker også afa-alge i smoothie, men chlorella tar jeg fast i vann eller som tabletter. Sistnevnte finner du her.

DSC05211

Krydder fra urtekram

DSC05215Ikke bare smaker disse økologiske krydderne fantastisk, de har suveren kvalitet og er ubestrålt.

DSC05218 Jeg har jo tipset dere om å kjøpe ekte kanel før, men jeg får ikke sagt dette nok! Krydderet vi finner på dagligvare er såkalt kassiakanel. Dette er en egen «art» av kanel og inneholder et stoff som heter kumarin, som er levertoksisk i store doser. Hvis du har sett advarsler mot kanel rundt juletider er det på grunn av kumarin. Jeg velger alltid ekte kanel eller ceylonkanel da den smaker mye bedre og trygt kan inntas hver eneste dag.

DSC05223Ingefær tilsetter jeg i supper og i golden milk. Du smaker at denne er fersk, det er faktisk en helt egen smak! Alle krydderne finnes her.

Cocosa kokosolje

DSC05207Kokosolje kan brukes til alt! Noen eksempler er i håret, som tannrens, i smoothie, til å varme bær, til steking, baking og til og med som glidekrem. Husk bare at den kan løse opp latex og derfor ikke bør brukes sammen med kondom 😉 Skal du steke i kokosolje anbefaler jeg denne da den tåler høyere temperatur og har en nøytral smak. Lege Berit Nordstrand anbefaler også kokosolje, så her er jeg i godt selskap! Ekstra virgin kokosolje finner du her og virgin (til steking) finner du her.

DSC05205

Supernature lecithin

DSC05185Vi mennesker får som regel i oss fett gjennom triglyserider, men det finnes flere ulike fettstoffer. Lecithin er et slikt fettstoff, nemlig et fosfolipid. Dette stoffet beskytter blant annet alle cellene dine ved å utgjøre store deler av cellemembranene våre. Dette er et cellelag som omringer hver celle og passer på at riktige stoffer går ut og inn, at signalisering fungerer og at cellen har alt den trenger. Jeg putter alltid lecithin i smoothie og sjokolademousse da det er en naturlig emulgator. Det vil si et stoff som har mulighet til å binde vann og fett. Nettopp på grunn av dette er lecithin topp for ammende, da det kan forhindre at melken klumper seg. Næringsrikt og praktisk, på en og samme tid altså 😉 Du finner lecithin her.

DSC05195

Supersnack

DSC05198Disse snacksposene har jeg skrevet om før, men jeg måtte nevne dem her også! Så praktiske å ha med i vesken!

DSC05203

Molkosan


DSC05229 Molkosan er konsentrert myse som bidrar til et surt miljø i tarmen. Å drikke denne gir på en måte et godt miljø i tarmen, der gode tarmbakterier vil trives. Jeg bruker også molkosan til bløtlegging av frø, korn og nøtter. Det bryter ned fytinsyre og stivelse som gjør maten lettere å fordøye og mer næringsrik. Denne finner du her.

DSC05231 Jeg anbefaler kunder som sliter med fordøyelsen å drikke molkosan fruit i litt vann hver morgen. Det smaker veldig godt og er gunstig for magen!

Bitterstern

DSC05235 Bitterurter har blitt brukt i generasjoner for å bedre fordøyelse. Jeg sverger til dette både på ferier og under høytid da en ofte spiser litt annen mat enn en er vant til. Du kan også ta denne når du har vondt i magen 😉

DSC05237 Mormoren til Jon Anders kaller denne bare for «dråper» og gir den til alle som klager på magevondt. Jeg synes det er så morsomt hvordan slike «kjerrigråd» går i arv. Bitterstern finner du her.

DSC05241I dag får jeg gi dere en helt spesiel rabatt som gir hele 30% på alle produkter på soma.no! Rabatten varer til og med søndag 1. mai og for å få må du bare fylle ut helenesoma30 i rabattfeltet. Det er også 50% på amanprana produkter (kan ikke kombineres med min rabatt) så her kan en gjøre et kupp! De har et finmalt kokossukker som er veldig bra til råsjokolade blant annet.

DSC05358Hva er dine «must have» produkter? Jeg vil høre dine tips <3

Pukka teaparty

I dag startet jeg dagen i England, nærmere sagt den britiske ambassaden. Te, frokost og urter stod på planen, midt i blinken for meg med andre ord! Jeg dro sammen med min fine venninne, Trine, som er helt rå på å ta bilder og er verdens skjønneste <3

DSC05307DSC05300Pukka inviterte til event med Tim Westwell, selveste grunnleggeren av Pukka herbs. Det var så spennende å høre på Tim snakke om hvordan pukka ble skapt, hvordan de driver og hva urter kan gjøre for kroppen vår. Mange vestlige medisiner er basert på nettopp stoffer vi finner i naturen. Dessverre er vi alt for opptatt av å isolere enkeltkomponenter og ser ikke verdien av hel mat. Jeg har skrevet om dette før ved å forklare hvordan antioksidanter i isolert form faktisk har vist å gi både økt kreftrisiko og nedsatt fysisk yteevne. Dette skyldes at planter inneholder hundre, til og med tusenvis av aktive komponenter som jobber sammen. Naturen er utrolig smart og det bør vi begynne å respektere.

DSC05304På pukka er de opptatt av nettopp dette med hel mat. Når de skal lage gurkemeieprodukter har de for eksempel brukt en helt spesiel utvinnelsesprosess slik at de ikke bare isolerer curcummin (en av de aktive stoffene i gurkemeie), men også får med de fettløselige plantestoffene. Gurkemeie har vist å gi en rekke helsegevinster, det kan du lese mer om her. Jeg elsker å tilsette gurkemeie i maten og putter det alltid i supper, hjemmelaget wrap, wok og goldenmilk.

DSC05278DSC05286Vi fikk servert ulike teer, yoghurt, smoothie, egg og kaker tilsatt gurkemeie og matcha. Alt smakte nydelig og menneskene var så søte. Jeg tror jeg kan bli vant til dette altså!

DSC05296DSC05297Typisk bloggere <3

DSC05290Pukka te er noe jeg har drukket i mange år og jeg har utallige favoritter! Etter i dag fikk jeg virkelig øynene opp for grønn te da denne fra pukka smaker noe helt annet enn de jeg har drukket før. De bruker hele blader og unngår derfor den bitre smaken grønn te lett gir. De balanserer også med urter og smaker som mint, vanilje, gurkemeie og sitron. Jeg har mange ganger irritert meg over å ikke være en av dem som drikker grønn te da det er fantastisk for helsen. Nå skal gi hive innpå fremover!

Hvilken pukkate er din favoritt? Kanskje velger jeg akkurat din favoritt som premie til en heldig vinner her på bloggen <3

Er smoothie bra for fordøyelsen?

DSC04861 Det er lite jeg liker så godt som min grønne smoothie! Det er friskt, sunt, næringsrikt og lekkert. Når jeg starter dagen med grønt blir alltid dagen bedre, sånn er det bare <3

DSC04869En uvane jeg og mange andre har er å spise for fort. Vi sluker maten, tygger ikke godt nok og vips er frokosten borte. Dette er ikke bra for fordøyelsen vår og det kan faktisk bidra til både oppblåsthet og andre fordøyelsesplager. Det er så viktig å ta seg tid til maten, puste og ikke minst fokusere. Fordøyelsen vår foregår under parasympatisk aktivitet, eller den råkalte «rest and digest». Ro er derfor helt essensielt for en glad mage!

DSC04872Det er viktig å ikke sluke ned smoothien alt for raskt. Magen din får helt sjokk når en stor masse med mat kommer ned, særlig hvis du har mange ingredienser er dette uheldig. Når jeg lager smoothie lager jeg den derfor ekstra tykk og velger ofte å spise den med skje. Uansett passer jeg på å «tygge» litt på smoothien før jeg svelger. Det kan hjelpe å ha topping som supermat, musli og frukt på toppen også.

DSC04873Dette er min favoritt om dagen og består av 1/4 banan, masse spinat, agurk, vaniljeprotein, isbiter, mandelmelk, 1/2 avokado og supermat.

DSC04857DSC04863Nå skal jeg på bloggevent med pukke for å møte grunnleggeren og smake den nye matcha teen deres! Du skal ikke se bort i fra at det blir en matchalatte her om ikke lenge <3

Bildedryss fra Praha

DSC05089 Jeg er så glad for at vi fikk til denne turen <3 Det er ikke bare å få samlet alle med tanke på barn, jobb og forpliktelser, så jeg er veldig takknemlig for at vi fikk denne turen sammen! Vi koste oss masse og som lovet deler jeg litt bilder fra turen vår.

DSC04928Som 30 års gave dro vi på spa, massage og middag på The Alchymist Hotel. Her tilbrakte vi store deler av lørdagen før vi dro ut og danset. Vi endte opp på et utested med mange etasjer der det ble spilt ulik musikk i hver etasje. Det var egentlig ganske harry med ice-bar, vodka redbull og innpåslitne gutter, men vi hadde det utrolig gøy likevel. Så lenge en er sammen har det ikke så mye å si hvor en drar vet dere 😉

DSC04901Jeg måtte ta bilde av helsekosten rett ved leiligheten, selv om den ikke kan ha gått særlig bra da den aldri var åpen!

DSC04926På lørdag spiste vi også frokost på Opapa. Der hadde de egg i alle former, yoghurt, frukt, salater, kaffe osv. Jeg anbefaler å bestille noe annet enn svart kaffe, da får du nemlig det de kaller americano, men som egentlig er svært utvannet espresso. Ellers var maten fresh og god!

DSC04904DSC04905DSC04909DSC04912DSC04917Søte kaféer overalt!

DSC04930Vi var innom my rawfood café der vi kjøpte latte på mandel- og cashewmelk (ikke spesielt god, hehe). Her hadde de masse rawfoodkaker og smoothies som så veldig gode ut! Vi var allerede mette da vi dro hit, de åpner nemlig ikke før 11 i helgene. Jeg anbefaler deg å dele en kakebit med en du er glad i her, eller ta en smoothie i en kokosnøtt!

DSC04934DSC04938DSC04946DSC04951DSC04953DSC04959DSC04965Vakkert ved elven <3

DSC04968 DSC04969Fine venninner på vei til klein søndagsbrunch

DSC04988Jeg synes ikke det er vanskelig å spise ute! Alt handler om balanse og om å ta de beste valgene for din kropp der og da!

DSC04996Alle barna spiste burger unntat Helene… Jeg spiste cæsarsalat fordi det ca er det beste jeg vet <3

DSC05004Etter søndagsbrunsj tuslet vi rundt i gamlebyen. Der fant vi en fantastisk hage med kirsebærblomster og påfugler!

DSC05043DSC05044DSC05047DSC05067Utsikt over byen.

13043325_10153921131175020_2399316324321437235_n13051515_10153921116315020_9966233555414793_npraha13092117_10153921116240020_1160488512561117870_nDet var utrolig skiftene vær, et sekund strålende sol….

praha…neste full snøstorm…

prahaEllers shoppet vi, tittet rundt, lo veldig mye og nøt hverandres selskap, akkurat slik en skal på jentetur. Nå planlegger vi fjelltur og kanskje skal guttene få være med!

Hjemmelaget vaskemiddel

God morgen fine deg <3

Nå er jeg hjemme fra en kjempe fin tur med mine fine venninner <3 Jeg har kost meg så masse og gleder meg til å vise dere litt bilder! Først skal jeg dele et tips til husvasken din!

DSC04578Mange etterspør naturlige produkter til vask av hus! Det finnes en haug med produkter både på norsk helsekost og på iHerb, men i dag hadde jeg lyst til å dele en du kan lage helt selv!

hjemmelaget vaskemiddelDette er en spray du kan bruke til alle overflater som kjøkken, pult, vask og bord. Den er snill for både deg og miljøet. Tenk litt på alt vi sprayer og hvordan det påvirker deg. Vi puster jo faktisk dette inn. Mange sprayer er laget og reklamerer for at de løser opp biologisk materiale som bakterier, men vi er jo faktisk biologisk materiale. Dessuten prøver jeg å begrense hvor mye rare stoffer jeg får på og i meg. Jeg er som dere vet langt fra fantatsik, men det er ikke så vanskelig å gjøre litt!

hjemmelaget vaskemiddel

Hjemmelaget vaskemiddel

hjemmelaget vaskemiddel Ha i 2 ss natron i en bolle (den jeg har på bilde er kjøpt i USA, men den fra butikken her er helt lik).

hjemmelaget vaskemiddelHell over 2 dl eddik, men vær forsiktig da det vil bruse!

hjemmelaget vaskemiddel Tilsett 3 dl vann og 15 dråper tetreolje.

hjemmelaget vaskemiddel For god lukt tilsetter jeg også 10 dråper sitronolje, men dette kan du droppe eller du kan velge en annen.

hjemmelaget vaskemiddel Hell væsken over på en tom sprayflaske, rist litt og du er klar for å sette i gang vasken!

hjemmelaget vaskemiddelJeg beklager litt lite blogging de siste dagene. Jeg har både lansert kurs og vært på ferie de siste dagene, så det har gått i et kan du si! Jeg hadde også lyst til å prioriterer å være tilstede med mine herlige venninner! Det er så viktig å nyte livet og være litt offline! I dag skal jeg en tur på Frøyaklinikken, jobbe masse, gå en lang tur med hundene, rydde og redigere bilder. Jeg skal også få delt hvordan jeg spiser sunnere på tur <3

Mitt faste reisefølge

Når jeg skal ut og reise er det endel ting jeg alltid har i vesken. Foruten lommebok, pass, mobil osv er en stor salat mitt faste reisefølge.

DSC04891Det finnes ikke noe freshere enn en frisk salat når en er ute og flyr. Det er jo lett å ty til usunne løsninger når matutvalget er så som så og sulten melder seg. Det er også lett å bli både uvel i magen og oppblåst av å være ute og fly. Derfor liker jeg å starte turen med noe lett og sunt.

DSC04895Denne salaten er dessuten min favoritt, nemlig babyleaf, avokado, paprika, mango og valnøtter <3

DSC04898Nå skal vi ut og nyte vårsolen i Praha. Jeg håper du har en fin søndag så lenge <3

Hva spiser jeg når jeg skal kose meg?

Flowers and berries on saturdays

kose meg God morgen søtiser! Nå sitter jeg i Praha og er snart klar for tur på rawfoodkafé etterfulgt av spa! Etterpå blir det treretters, vin og bytur! Balanse vet dere! Vi er på jentetur og vi skal virkelig kose oss! Jeg har skrevet et lite innlegg om mat, kos og tanker rundt dette å unne seg ting i dag. Jeg håper du liker det <3

Hva spiser jeg når jeg skal kose meg?

kose megEt av spørsmålene jeg har fått endel på bloggen er dette med sukker, godteri, snasks og hva jeg koser meg med når jeg skal spise noe godt. Det er så mange som stadig snakker om at vi MÅ unne oss ditt og datt hele tiden. Dette er jeg helt enig i, samtidig synes jeg ikke andre skal fortelle meg hva jeg må unne meg. Det virker som at hvis en ikke sluker en hel plate sjokolade eller spiser is til en har vondt i magen så unner en seg ikke gleder i livet. Det har liksom gått sport i å vise frem at en er et så godt forbilde fordi en presser i seg sukker hver dag. Hvis dette ikke påvirker deg negativt må du gjerne det, men jeg kommer ikke til å spise godteri når jeg egentlig ikke vil det, bare fordi andre mener jeg må unne meg det.

kose megNår det gjelder mat er jeg for å unne meg ting hver dag. Jeg synes all maten jeg spiser er veldig god. Jeg elsker den alt fra den grønne smoothien min, middagene jeg lager med Jon Anders og familien, en stor salat med masse grønnsaker og fetaost, råsjokolademousse og vannmelon. Jeg er rett og slett glad i «rene» smaker og liker dette bedre enn mye av den prosesserte maten vi får på butikken.

kose megJeg koser meg når jeg går på resturant med kjæresten eller jentegjengen. Jeg tar gjerne et glass rosé eller tre! Skal vi ha kjærestekveld blir det ofte taco, hjemmelaget pizza eller kjøtt/fisk med søtpotetmos, en god salat og saus. Vi koser oss masse vi 🙂

DSC04524Når vi begynner å endre matvaner fra standard norsk kosthold (hva nå enn det er) er det som regel ikke uten grunn. Selv hadde jeg et ønske om å spise «sunt» fra jeg var ganske ung, 14 år. Jeg synes det var spennende med mat og hvordan ulik mat påvirket kroppen ulikt. Så ble jeg syk og jeg endret kostholdet for å reparere kroppen min. Jeg ville føle meg bedre og fant et kosthold som gjorde nettopp det. Dette kostholdet unner jeg meg da jeg unner meg selv å ha det bra! Jeg skjønner jo godt at andre spiser mer usunn mat hvis dette er noe de trives med. Bare la meg spise det jeg føler er bra for meg.

kose megHar jeg lyst på noe «klassisk» godteri så kan jeg spise det, men det er for å være helt ærlig svært sjeldent. Når du begynner å spise mer av de rene råvarene endrer smaksløkene seg. Brokkoli blir ikke lenger bittert og tomat er ikke surt. Jeg synes for eksempel av både vannmelon og jordbær er bedre enn mye godteri. Når jeg kommer inn på butikken og ser grønnsakshyllene bugner av flotte farger er det der jeg vil handle. Frossenpizza er ikke engang i tankene mine. Jeg synes også maten smaker bedre når jeg vet at den er bra for meg. Kanskje er dette feil? Det er bare slik jeg føler det.

kose megDu kan lage så utrolig mye god mat hjemme at jeg fristes lite av alt annet. Jeg tror dette også handler om at jeg ikke teller kalorier eller karbohydrater. I stedet lager jeg mat fra naturens skattekammer og spiser det jeg har lyst på, når jeg har lyst på det.

kose meg Jeg vet ikke om dette svarte på spørsmålene deres? Jeg hører gjerne deres tanker rundt dette temaet, så skriv gjerne til meg i kommentarfeltet! Hvordan forholder du deg til kosemat?

Mine kostholdsråd for PCOS

PCOS står for polycystisk ovariesyndrom, en tilstand som fører til en rekke plager hos kvinner. Etter at jeg begynte å skrive om hormonhelse og fertilitet har jeg fått mange kommentarer og mailer om PCOS. Jeg tenkte derfor jeg skulle skrive en artikkel om denne tilstanden og noen av kostholdsrådene jeg ville gitt. Sliter du med uteblitt menstruasjon, akne, økt hårvekst og har vanskeligheter med å gå ned i vekt kan det være at du lider av dette. Det anslås at så mange som 10% av kvinner i Norge har PCOS, og tilstanden regnes som en av de vanligste årsakene til ufrivillig barnløshet.

PCOS kostholdArtikkelen er publisert på bloggen til klinikken jeg jobber på, sjekk den ut her! Har du spørsmal er det bare å rope ut og ta kontakt med meg 🙂 Del gjerne deres erfaringer i kommentarfeltet, jeg elsker å høre fra dere!