Er smoothie bra for fordøyelsen?

DSC04861 Det er lite jeg liker så godt som min grønne smoothie! Det er friskt, sunt, næringsrikt og lekkert. Når jeg starter dagen med grønt blir alltid dagen bedre, sånn er det bare <3

DSC04869En uvane jeg og mange andre har er å spise for fort. Vi sluker maten, tygger ikke godt nok og vips er frokosten borte. Dette er ikke bra for fordøyelsen vår og det kan faktisk bidra til både oppblåsthet og andre fordøyelsesplager. Det er så viktig å ta seg tid til maten, puste og ikke minst fokusere. Fordøyelsen vår foregår under parasympatisk aktivitet, eller den råkalte «rest and digest». Ro er derfor helt essensielt for en glad mage!

DSC04872Det er viktig å ikke sluke ned smoothien alt for raskt. Magen din får helt sjokk når en stor masse med mat kommer ned, særlig hvis du har mange ingredienser er dette uheldig. Når jeg lager smoothie lager jeg den derfor ekstra tykk og velger ofte å spise den med skje. Uansett passer jeg på å «tygge» litt på smoothien før jeg svelger. Det kan hjelpe å ha topping som supermat, musli og frukt på toppen også.

DSC04873Dette er min favoritt om dagen og består av 1/4 banan, masse spinat, agurk, vaniljeprotein, isbiter, mandelmelk, 1/2 avokado og supermat.

DSC04857DSC04863Nå skal jeg på bloggevent med pukke for å møte grunnleggeren og smake den nye matcha teen deres! Du skal ikke se bort i fra at det blir en matchalatte her om ikke lenge <3

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg