Dette betyr dine cravings

De aller fleste fyser på ulike matvarer, og dette er helt normalt. Likevel er mange av oss såpass distansert fra egen kropp om dagen at det kan være lurt å lytte litt til disse signalene. Jeg har stor tro på at en skal høre på kroppen og gi den det den ønsker. Er du veldig sulten en dag bør du spise, er du mett skal du ikke spise, er du veldig sliten bør du hoppe over den tunge timen på Sats osv. Å komme i kontakt med egen kropp gjør det lettere å tilpasse kosthold og livsstil til egne behov. Dette er noe av det fineste jeg lærer bort, men også det vanskeligste jeg lærer bort.

Det er noen klassiske cravings og i dag tenkte jeg fortelle dere hva de kan være tegn på.

Du fyser på salt

fyser på saltEnten trenger du mer salt i kostholdet ditt eller så er du stresset. Lager du all maten din fra bunne av og spiser mye smoothies og salater, og i tillegg ikke salter maten din kan du faktisk få i deg for lite salt. Minst 70% av saltet Nordmenn får i seg kommer fra ferdigmat, så kuttes denne kuttes det betraktelig på saltet. Når vi er under kronstant stress bruker kroppen mer natium og vi kan oppleve sug for å kompensere. Bruk et uraffinert havsalt eller himalayasalt når du lager mat.

Du fyser på fett

fyser på fettDu får rett og slett ikke i deg nok fett, særlig det mettede. Vi har jo alle blitt fortalt at mettet fett er noe vi bør begrense, men dette er faktisk ikke sant og det er lenge siden vi fant ut at det faktisk ikke er evidens for å komme med denne påstanden. Jeg spiser alle typer fett med unntak av prosesserte planteoljer som solsikke, soya og mais, og transfett selvfølgelig. I stedet velger jeg smør, kokos, olivenolje, fisk, kjøtt, helfete meieriprodukter, nøtter, frø og avokado. Fett er din venn og vil ikke gjøre deg feit!

Du fyser på søtt

fyser på søttDet er flere grunner til at du kan fyse på søtt. En tarm i ubalanse med overvekst av ugunstige bakterier og sopp kan være årsaken. Tarmen din kommuniserer med hjernen din via vagusnerven, og kan være med å påvirke tankene du tenker, er ikke det sprøtt? Hvis du blir oppblåst når du spiser karbohydrater kan det hende at du bør unngå sukker helt i en periode, og fokusere på å hele tarmen din.

Suget kan komme av en underliggende mangel på sink eller kobber. Spis mer proteiner fra kjøtt, fisk og sjømat.

Å fyse på søtt kan også være et tegn på at du får i deg for lite karbohydrater og at kroppen din blir stresset av dette. Spis stivelsesrike grønnsaker som flaskegresskar, gulrøtter og søtpotet.

Ta mitt gratis onlinekurs «Slik blir du kvitt søtsuget» og bli kvitt ditt søtsug!

Du fyser på rødt kjøtt

fyser på rødt kjøttDette kan være et tegn på mangel på jern, zink eller aminosyrer. Spiser du rødt kjøtt regelmessig og du likevel fyser på det kan det være at du sliter med å fordøye kjøtt. Spis kraft og ta tilskudd av gelatin for å balansere aminosyreinntaket ditt og samtidig styrke fordøyelsen din.

Du fyser på sjokolade

I dag lager jeg hjemmelaget råsjokolade på snapchat✨det var så mange som ble med på suppelaging i går, så utrolig gøylegg meg til ved navnet heleneragnhild hvis du vil være med✨ #rawchocolate #chocolate #sjokolade @supernature_supermat #helse #nytelse #antioksidanter #blogger #kjærlighet #raw #melkefri #glutenfree #blodsukker #lowcarb #lowsugar #follow

Dette er jo et kjent problem fro mange, det evige sjokoladesuget. Å fyse på sjokolade kan bety en mangel på magnesium eller kobber. Du kan selvfølgelig spise sjokolade for å tilfredsstille suget, så lenge du velger en sunn variant. Jeg liker å lage sjokolademousse av avokado og råsjokolade, eller lage min egen råsjokolade. Den beste måten å få i seg magnesium er faktisk gjennom huden. Jeg sprayer meg med denne sprayen hver kveld og det opprettholder mine nivåer.

Du fyser på surt (sitron, lime eller eddik)

fyser på surtDette er et klassisk tegn på lav magesyre. Mange tror at vi har lett for å få for høy magesyre og at magesyre generelt er noe negativt. I virkeligheten er denne dyrebare syren essensiell for god fordøyelse, for å bryte ned proteiner, drepe bakterier og ta opp B12. Hvis du har for lite magesyre vil maten ikke bli tilsktrekkelig brutt ned i magesekken. Da blir den liggende og gjære, skape gass og kan faktisk gi deg sure oppstøt. Dette vil også bidra til dårligere fordøyelse videre nedover i tarmen vår. For å øke magesyren anbefaler jeg deg å drikke et glass vann (ikke isvann) med to ts eplecidereddik i 10-20 minutter før hvert måltid.

Å suge på lakris kan forresten være tegn på en ubalanse i binyrene dine forårsaket av stress. Få i deg uraffinert havsalt, drikk nok vann og ta avspenning regelmessig!

Hva fyser du på?

Sukkerfri blåbæris

Annonselenker

God morgen hjerter! Har dere hatt en fin helg?

sukkerfri blåbæris

Jeg er fortsatt skikkelig dårlig med vond hals, tett nese og feber, men jeg holder humøret oppe for det! På lørdag var jeg på lunsj med min bestevenninne og hennes søster. Vi skal få æren av å være hennes forlovere når hun gifter seg allerede i februar! Jeg synes dette er så utrolig stas, det er virkelig noe stort i livet mitt, det å få være en så stor del av denne prosessen. Jeg gleder meg og har allerede begynt planleggingen.

sukkerfri blåbærisEllers har jeg tatt siste pergotime tablett i dag og skal tilbake til gynekologen på fredag. Det blir spennende å se hvordan disse pillene har påvirket kroppen. Jeg har allerede merket endel symptomer, feber er nok ikke den eneste grunnen til at jeg har vært varm for å si det slik. Humøret mitt har også vært ekstremt flatt. Jeg vet ikke om dette er noe flere har opplevd? Noe av det eneste som har fristet på matfronten er den hjemmelagede isen min. For å gjøre den mer næringsrik har jeg tilsatt litt av hvert, og jeg tenkte jeg kunne dele. Røde bær og greens er ingen god kombinasjon synsmessig, derfor ble det sukkerfri blåbæris. Blåbær er svært rike på antioksidanter så det er jo vinn vinn!

sukkerfri blåbæris

Sukkerfri blåbæris

sukkerfri blåbæris1 dl frosne blåbær

1 dl frosne bringebær

4 frosne jordbær

2 økologiske rå eggeplommer

Et par ss kokosmelk (jeg bruker fra kartong)

1 ss lecithin

1 scoop vaniljeprotein (jeg bruker denne)

1 ts greens

sukkerfri blåbærisHa alle ingrediensene i en blender. Du kan også bruke en kjøkkenmaskin (foodprosessor) eller en stavmikser. Blend isen og stopp maskinen for å røre flere ganger til du har en glatt is. Eggeplommene gir isen masse lettopptakelig næring og isen en fluffy konsistens. Du vil ikke smake dem 😉

sukkerfri blåbærisDu kan fint sløyfe lecithin og greens hvis du ikke har dette. Du kan også bytte proteinpulveret med søtning. Da ville jeg brukt stevia eller fibersirup. Tåler du litt sukker er kokosblomstsukker et naturlig alternativ.

sukkerfri blåbærisHa en fin mandag <3

Sunn mat på budsjett – ukens leserspørsmål

ukens spørsmålJeg syns det er veldig morsomt å lage god mat og er opptatt av å spise sunt, men det kan være veldig vanskelig når man skal leve på studentbudsjett. For eksempel nøtter, frø og bær er «kjempedyrt». Har du noen tips om hvordan man kan leve sunt og billig?

Noen ganger tenker jeg på hvordan mine leser ser meg, og ikke minst mitt kosthold. Sistnevnte er jo tross alt en stor del av denne bloggen og det er for å lese om nettopp mat at mange klikker seg inn her. Jeg glemmer ofte at dere ikke ser det jeg ikke deler, for når du deler mye, da glemmer du faktisk hva du snappet og hva du la ut forrige torsdag. Det er faktisk umulig for meg å vise alt, og det er heller ikke noe jeg ønsker. Mitt kosthold er ikke nødvendigvis riktig for andre og det er i hvert fall ikke en perfekt mal andre burde følge. Jeg skriver dette fordi jeg tror veldig mange tror at jeg lever av spirulina og økologisk, gressforet, jomfruvelsignet indrefilet. Det er så langt fra sannheten en kommer. Det er ikke mange måneder siden jeg selv var student, og jeg er fortiden i oppstartsfasen av min lille bedrift. Jeg er dessuten veldig glad i en god deal og veldig lite glad i å sløse penger. Jeg handler på salg og jeg elsker å spare penger. Det meste av kostholdet mitt er helt vanlig mat fra vanlig butikk, men jeg har også bygget meg opp et kjøkken med en del spesialprodukter. Det er mye fordi jeg driver blogg og mye grunnet min enorme interesse for ernæring. Jeg skal lage et innlegg om de viktigste spesialproduktene etterhvert. Du trenger uansett ikke å være som meg, eller å ha masse dyre produkter i handlekurven for å kunne spise sunt.

sunn mat på budsjett

Sunn mat på budsjett

sunn mat på budsjett

Kjøp sesongbasert

sunn mat på budsjettNår ting er i sesong er de langt rimeligere enn ellers. Her kan du få mange kupp! Jeg mener også at vi er skapt for å spise i sesong. Tenk bare på deg selv; har du ikke mer lyst på varm, tung mat på vinteren? Jeg fyser på kraftsuppe, sjokolade og kjøtt om vinteren, mens på sommeren vil jeg ha friske salater, smoothie og mer fisk.

Gå på tilbud

sunn mat på budsjettVed å sjekke tilbudsaviser (de finnes også på nett) kan du se hvor de beste tilbudene er denne uken. Ser jeg at det er tilbud på frukt og grønt kjøper jeg det som er på tilbud og lager det. Ofte har butikker ting som gulrøtter, blomkål og brokkoli på tilbud. Dette er fantastiske grønnsaker som kan lages på mange ulike måter. Det er også lurt å se etter tilbud på kjøtt og fisk. Nøtter og frø har jeg flere ganger funnet på tilbud hos dagligvare, også de økologiske!

Fyll opp fryseren

sunn mat på budsjettJeg har også en sånn irriterende liten fryser, men jeg fyller den likevel med ting jeg finner på tilbud. Noen ganger har for eksempel findus tilbud på fisk og da kjøper jeg inn så vi har. Fisk tiner raskt og er en undervurdert proteinkilde, faktisk en av de beste! Stek i smør så smaker det helt fantastisk! I fryseren min har jeg også brød som jeg har skåret opp. Da kaster vi mye mindre brød og sparer mye penger på det. Husk også at frosne grønnsaker er minst like sunne som de ferske, men langt billigere.

Kjøp ekte mat

sunn mat på budsjettNår kjæresten ber meg ta med en pizza hjem irriterer jeg meg alltid grønn over hvor dyrt det er med ferdigmat. Det samme gjelder alt fra toro, ferdigsalater, skyr, ferdige middager, smoothier, barer osv. Ikke minst gjelder det all den übersunne helsekostmaten. Jeg elsker å prøve nye, sunne ting, men det er ikke noe jeg må ha! Det er en deilig luksus i ny og ne. Det er et alternativ når jeg er på farten, men ikke noe jeg må spise i hverdagen hvis jeg ikke har råd. Kjøp kjøtt, fisk, meieriprodukter og et lass av frukt og grønt. Jeg lover deg at det er sunnere å lage maten selv! På matkurs handler jeg som regel for rundt hundrelappen per persjon og det er tre retters!

Planlegg og skriv handleliste

DSC06003Fristes jeg til en tur på meny etter trening kan det lett bli mye rart som handler i kurven. Jeg må jo unne meg litt godsaker når jeg har vært så flink til å trene? Her blir ofte barer, økologisk ditt og datt, bær, rørosprodukter og nøtter med hjem. Ikke noe galt med noen av disse matvarene, men det kan fort bli dyrt når magen rumler og du bare handler etter hva du har lyst på. Planlegg i steden både ukens måltider (i hvert fall middag) og ukens handleturer. For meg blir det ofte flere turer på butikken fordi jeg trenger ting til oppskrifter til bloggen, men jeg prøver å være flinkere her jeg også!

Let i butikken

DSC06202Hvis du leter litt i butikken kan en ofte finne varer som straks går ut på dato eller har best før dato i dag. På rema har de til og med egne avdelinger for kjøtt som snart går ut. Husk at det er regler som bestemmer datostemplingen, og det aller meste holder et par dager over. Jeg bruker sansene mine for å se om mat har blitt dårlig, ikke en datostempling. Jeg har dessuten venninner som har fått flere kg økologisk kjøtt gratis ved å lete på coop! Finn frem din moderne jeger og sett i gang!

Lag maten (også lunsjen) hjemme

sunn mat på budsjettÅ kjøpe mat ute er sykt dyrt, det er så dyrt at du ikke vil regne på det! Bare se på denne artikkelen, jeg trenger ikke å si mer. Å blende er smoothie selv tar meg seriøst tre minutter. Hva med å slenge middagsrester oppi en boks og ta med det? Suppe er også ypperlig lunsj mat, jeg anbefaler deg å innvestere i en mattermos, så holder du suppen varm.

Bruk hele dyret

sunn mat på budsjettLær deg å koke kraft på bein og du kan nyte helsefremmende kraftsupper. Dette er billig mat som gjør kroppen glad og holder deg mett. Oppi suppen kan du ha de gulrøttene som begynte å se litt slitne ut og den brokkolistilken du ellers ville kastet. Ved å sløse mindre sparer du mye penger.

Lag ting selv

sunn mat på budsjettÅ kjøpe nøttesmør, glutenfrie knekkebrød og smoothier er veldig dyrt i lengden, men du kan spare mye ved å lage selv. I tillegg får du bestemme hva som skal oppi maten helt selv! Det er faktisk ingenting du ikke kan lage hjemme, det er bare å brette opp ermene og begynne å lære seg ting. Alt tar lengre tid i starten, men så raskt du har prøvd ser du hvor lett det er. Hva med hjemmelaget musli eller hjemmelaget nutella?

Har du tips til å handle mat på budsjett? Jeg elsker å høre fra deg <3

Supergrøt

Annonse

I anledning supermatens dager er det hele 30% rabatt på all supermat ut helgen på soma.no. Det er siste dagen i dag, så vær raskt ute hvis du vil sikre deg dine favoritter! Her kan du lese innlegget mitt om mine favoritter og hvordan du kan begynne med supermat i din hverdagen.

På torsdag startet jeg dagen min med en time yoga med skjønne Vibeke og grøtfrokost i regi av Supernature. Det finnes jo ikke noe bedre enn å starte dagen med yoga, og for meg som har vært litt i ulage i det siste dagene var dette perfekt. Timen var en ashtanga flow, så relativt tøff, men likevel deilig.

Supergrøt

supergrøtEtter timen var det tid for å fylle på lagrene og frokost stod for tur. Vi fikk være de første i Norge til å smake på Supernatures nyhet, nemlig supergrøt!

supergrøtJeg får hele tiden spørsmål om hva en kan spise når en er ute og reiser, eller har lange dager på skole eller jobb. Dette er faktisk et perfekt alternativ. Denne slenger du bare i vesken også har du havregrøt når sulten melder seg. Jeg kommer i hvert fall til å pakke denne i håndvesken neste gang jeg skal ut og fly. En får jo ikke ha med seg noe med væske i, og da er denne perfekt. Be flyvertinnen fylle koppen med varmt vann også kan du kose deg med varm grøt 30 000 fot over bakken.

supergrøtGrøten er basert på havre og chiafrø som gir en fyldig konsistens og god metthetsfølelse. I tillegg har den selvfølgelig deilig supermat! Alle ingrediensene er økologiske og grøtene er glutenfrie.

supergrøtSelv valgte jeg den grønne som inneholder morbær, kokos og hvetegress, helt fantastisk! Jeg er jo alltid på jakt etter å spise ekstra grønt 😉

supergrøtI tillegg til min grønne favoritt finner du en grøt med kakao og daddel, og en med hirse (jernrikt) goji og tranebær.

supergrøtDenne grøten kan også fint lages kald ved å tilsette vann eller melk. Selv ville jeg hatt i mandelmelk og satt denne i kjøleskapet. Da blir havren lettere å fordøye og mer næringsrik for tarmen din.

supergrøtGrøtene kommer i butikk om noen uker så det er bare å glede seg <3

Gresskarsuppe og rolig helg

God ettermiddag søtinger <3

Tusen takk for så mange søte kommentarer i går, dere er jo så snille! Jeg skal svare på alle i løpet av helgen <3

gresskarsuppeI går hadde jeg besøk av tre nydelige venninner som det var alt for lenge siden jeg hadde sett. Jeg lagde gresskarsuppe med epler og kokosmelk og vi satt i sofaen og skravlet til over ti.

gresskarsuppeDenne suppen er så god og litt annerledes enn de jeg pleier å lage. Jeg har delt den på bloggen før og oppskriften finner du her. Du trenger ikke blender for å lage den, du kan fint bruke stavmikser slik jeg gjorde i går.

gresskarsuppegresskarsuppeI dag startet jeg dagen med hot mojo på Sats og etter det har jeg egentlig bare jobbet. Jeg gleder meg til en rolig helg med lange morgener og venninneavtaler. Litt jobb skal jeg også få inn, men mest kos!

I morgen skal jeg på lunsj med bestis og henge med en av mine eldste venninner på kvelden. På søndag skal jeg trene med en annen av mine nærmeste. Det er virkelig ikke noe som gjør meg like godt som venninnetid. Husk det, mat er medisin, men å ha det gøy, le og kose seg er veldig bra medisin det også!

gresskarsuppeDSC06228gresskarsuppeNå skal jeg gå en lang tur med hundene før det blir tacokveld med elskling. Joggebukse, tøfler, taco og tekopp, jatakk!

gresskarsuppeHva skal dere i helgen? <3

Emosjonell berg- og dal-bane

Jeg har jo lovet en oppdatering på hormoner og fertilitet, så here goes. I går var jeg hos gynekologen og fikk da vite at jeg har PCO, det vil si at jeg har endel cyster i eggstokkene mine. Dette er dessverre veldig vanlig for kvinner, særlig etter mange års p-pillebruk. Som jeg har forstått det er disse cystene egg som ikke har blitt ferdig modnet og sluppet slik de skal. Uten eggløsning får vi heller ikke stimulert de riktige hormonene i syklusen vår og en kan få en rekke symptomer. Da jeg var hos gynekolog sist hadde jeg ikke disse cystene og det kan være at p-piller har maskert problemet. P-piller gis faktisk nettopp til dem med PCO for å stimulere en eggløsning.

DSC04437Etter å ha sluttet på p-pillen følte jeg meg helt fantastisk. Kroppen min var rett og slett i balanse og huden, vekten (har alltid vært normal altså, men en kjenner jo godt et par kg opp eller ned) og energien var på topp. Det siste året har jeg opplevd et voldsomt stress med levering av bachelor, å starte for meg selv og endel ting som har skjedd på privaten. Jeg tror dette har bidrat til endringene jeg har merket de siste månedene. Energien har vært dalende og jeg merker at kroppen sliter mer enn vanlig. Den siste måneden har til og med huden min blitt annerledes, og det etter flere år hvor den har vært nesten perfekt.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg synes dette er skikkelig kjipt. Jobben min er å lære andre hvordan de skal leve sunnere. Et næringsrikt kosthold, rikelig med bevegelse og kjærlighet til en selv. Jeg har til og med sittet og laget planer til flere nettkunder med PCOS de siste ukene. Særlig etter å ha fått så stor bedring i min egen helse av å legge om kostholdet kjennes det som et nederlag å si at jeg ikke har den beste perioden nå. Likevel mener jeg at det er så viktig å vise at livet ikke er statisk. Det er en reise der en vil ha oppturer og nedturer.

heleneragnhild2Helt siden jeg var liten har jeg slitt enormt med blodsukkeret mitt. Jeg tåler rett og slett ikke sukker og raske karbohydrater, jeg blir sjelven og uvell. Da jeg var liten kunne jeg våkne midt på natten med sjelvende hender og svimmelhet. Mamma og pappa visste jo ikke bedre stakkars og ga meg daim for å få opp blodsukkeret mitt. For snart to år siden var jeg på en samling på skolen der vi gjorde et blodsukkerforsøk. Vi ble delt i to grupper der en gruppe skulle spise havregrøt kokt på melk med masse valnøtter og den andre skulle spise cornflakes med syltetøy, sukker og melk. Vi var alle fastende da vi kom på skolen, og jeg husker at jeg følte meg så uvell.Vi gaflet i oss frokosten (det skulle gå fort for å få målingene nøyaktige) og tok blodsukkeret hvert kvarter. Gruppen som spiste cornflakes fikk naturlig nok en høyere blodsukkerstigning enn oss, men det var bare nesten. Jeg fikk nemlig et blodsukker på over ti, noe som fikk gjennomsnittet i havregrøtgruppen til å stige kraftig. Læreren sa til og med at jeg hadde ødelagt forsøket spøkende, hehe. Jeg har så mange ganger tenkt på denne episoden og hvor rar den var, tåler jeg virkelig karbohydrater så dårlig?

DSC05810Huden har også vært et problem i mange perioder, i tillegg til at jeg har hatt uregelmessig menstruasjon. Nå som jeg også har utvikles disse cystene ser symptombildet mitt ut som polycystisk ovariesyndrom. Jeg tenker at det er mulig at jeg har dette, men at jeg har klart å holde det i sjakk. Det er vanskelig å vite. Uansett er det viktig at jeg er ekstra påpasselig med kosten min fremover. Det beste kostholdet for en med PCOS er et karbohydratredusert kosthold da insulinresistens er en sentral del av symptombildet. Dette betyr egentlig bare at jeg skal fortsette som før, men det gir meg enkstra motivasjon til å holde på vanene mine.

Gynekologen skrev også ut pergotime til meg, og jeg var veldig usikker på om jeg skulle ta de. Dette er en høydose progesteron som skal stimulere til eggløsning. Jeg vil jo helst gjøre alt selv og ha en så holistisk som mulig behandlingsplan. Noen ganger må en også bare innse at en kan trenge litt hjelp, så jeg er villig til å prøve dette og se. Jeg følges tett opp med både blodprøver og ultralyd og det føles bra. Jeg hører gjerne deres erfaringer, det hjelper alltid å høre fra andre som har vært eller som er i samme situasjon. Jeg synes det er vanskelig å snakke om dette, men samtidig har jeg et behov for å være åpen. Jeg har også fått veldig mange tilbakemeldinger på at andre går gjennom det samme, og at de har glede av å lese det jeg skriver. Jeg har fått så mange koselige meldinger på snap og facebook og det hjelper faktisk veldig å ikke føle seg alene <3

Slik bruker du supermat i hverdagen

Adlinks

Jeg er jo supermatfrelst, kanskje ikke så rart etter å ha brukt disse produktene i snart ti år? Jeg er helt sikker på at disse matvarene har gitt meg mye de siste årene, ikke minst har de fått meg gjennom mange tøffe perioder. I anledning supermatens dager har jeg skrevet et innlegg som har blitt spurt om lenge. Mange av dere har gått til innkjøp av supermat, men mangler kanskje både kunnskap og inspirasjon til å bruke de ulike produktene. For meg handler det mye om vaner og ikke minst tilgjengelighet. Da jeg først begynte med supermat kjøpte jeg alt og dumpet i en og samme smoothie. Dette smakte selvfølgelig ikke godt, dessuten reagerte kroppen min ikke så bra. Det kan faktisk bli for mye av det gode, i hvert fall når alt det gode kommer på en gang. Etter mange års utprøving har jeg funnet ut hvilken supermat jeg synes passer i ulik mat. Jeg har funnet mine favorittretter der jeg alltid tilsetter supermaten jeg har tilgjengelig, og i dag skal jeg dele dem med deg!

PS: De neste dagene er det 30% rabatt på supermat på soma.no!

Smoothie

DSC06045Dette er jo favoritten over alle favoritter. Det er så enkelt å lage en god smoothie, du kan ta den med deg på bussen, på jobb eller på skole, eller du kan nyte den på terassen (min favoritt på sommeren). I smoothie tilsetter jeg purely greens eller purely greens max for å få en ekstra boost med grønnsaker. Denne består av et utvalg blader, gresstyper, urter og alger og gir deg masse grønt i en liten skje. For skjønnhet tilsetter jeg ricebran da den er rik på B-vitaminer og vitamin E. Ricebran fra supernature har en nøtteaktig, søt smak som jeg liker veldig godt. For den optimale konsistensen og ekstra fett til hjernen tilsetter jeg lecithin. Dette er en emulgator, det vil si at den blander fett og vann. Dette gjør det mulig å ha en skje kokosolje i smoothien uten at den klumper seg. Jeg har mange smoothier i arkivet og her finner du den på bilde. Her finner dere min resept på god smoothie.

DSC04857

Rå sjokolademousse

DSC07426  En klassiker hos meg er hjemmelaget sjokolademousse med avokado og råkakao. Jeg har delt mange oppskrifter på denne, med mange ulike ingredienser. Supermaten jeg alltid har i er selvfølgelig rått kakaopulver, men også lecithin, ricebran og til og med greens får noen ganger komme oppi. Her er også topping et must!! Her, her og her finner dere mine oppskrifter.

DSC01984Hjemmelaget nicecream

DSC06067Siste skrik i matdillene mine er nicecream, en is laget av veganske ingrediensen. Den klassiske er laget av frosne bananer kjørt i blenderen, men denne gir meg i overkant av blodsukkerstigning og jeg synes den blir litt for søt. Det betyr ikke at det er usunt med banan, men min kropp synes det blir litt mye. Jeg har akkurat delt en oppskrift jeg bare elsker her. Den har jeg laget hver dag siden, noen ganger flere ganger! Her tilsetter jeg lecithin for å få en kremet konsistens.

DSC06088Råsjokolade

DSC03448Kakao er en av mine favoritter uten supermat da kakao inneholder stoffer som stimulerer lykkehormoner og gjør oss gladere. Det er jo en kjent sak at de fleste jenter elsker sjokolade og da er det fantastisk at du kan lage din egen, sunne versjon. Her finner dere oppskrift på snickers uten melk, sukker og gluten, og her finner dere en enkel oppskrift på sjokolade. Jeg elsker gojibær og nøtter i min sjokolade, og salt! Det må jeg bare ha!! I sjokolade liker jeg å bruke ricebran som en del av søtningen, og lecithin for at alle ingrediensene skal blande seg.

DSC03469

Topping

DSC03956Hva hadde alle alternativene over vært uten deilig topping. Dette gir ekstra smak, crunch og næring. Her er favorittene kokoschips, bipollen, kakaonibs, gojibær og supersnack.

supermat

Chlorella er jo min all time favoritt og den tar jeg faktisk i tabletter. Det synes jeg er enklest. Har jeg pulveret hjemme blander jeg det bare i et glass vann og tar som en shot!

Hva er din favorittsupermat??

supermat<3

Følg meg

Hvis du vil fylle med på daglig inspirasjon til næringsrik mat, sunn livsstil og hverdagslykke blir jeg kjempe glad hvis du vil følge meg her:

Snapchat: heleneragnhild

Her deler jeg fremgangsmåter, hverdagsglimt og personlige ting

 IMG_0945IMG_0841  IMG_0891

 Instagram: @heleneragnhild

Inspirasjonsbilder og ting som inspirerer meg

 Skjermbilde 2016-08-19 kl. 21.10.53Skjermbilde 2016-08-19 kl. 21.11.07 Skjermbilde 2016-08-19 kl. 21.11.39

Bloglovin

Her kan du følge blogger og få en samleside som viser deg alle nye innlegg fra dine favorittbloggere.

Skjermbilde 2016-08-19 kl. 20.48.39

Youtube

bulletproof kaffe

Her legger jeg ut filmer av oppskrifter, tanker og tips, flere kommer!

friskfraME

Lag deg en fin dag <3

Mine beste tips mot cellulitter

Nå som sommeren nærmer seg vet jeg at det er mange som kvier seg for å gå i shorts og bikini grunnet cellulitter, eller appelsinhud som mange kjenner det som. Den litt knudrete huden bakpå lårene er veldig vanlig og det er noe som de aller fleste opplever i løpet av livet. Jeg har som de fleste andre noe cellulitter, men det har faktisk bedret seg etter at jeg tok i bruk tipsene jeg skal gi deg i dag. Da jeg ble syk og ble sengeliggende fikk jeg cellulitter for første gang. Jeg raste ned i vekt og fikk veldig slapp hud, jeg var innaktiv og sirkulasjonen min var ganske dårlig. Nå er faktisk ting mye bedre og jeg velger å tro at det er fordi jeg har gjort noe riktig. Disse tipsene er absolutt ikke vitenskapelig bevist, men det er ting jeg selv gjør. Ingen av dem er ting jeg har gjort for å fjærne cellulitter alene, men jeg synes at de alle har effekt på nettopp dette (irriterende) problemet.

Jeg må jo bare nevne at ingen burde unngå shorts på grunn av cellulitter, vi må akseptere oss selv og alt det der. Samtidig er det jo lov til å ta noen gode valg for egen kropp og kanskje føle seg litt ekstra snerten i sommer samtidig?

Mine beste tips mot cellulitter

Tung styrke og bevegelse


tips mot cellulitterNår vi trener tung styrke bygger vi muskler og brenner fett. Dette vil faktisk bidra til en strammere kropp og for de aller fleste mindre cellulitter. Det betyr ikke at du på død og liv må pumpe jern, men det betyr at du bør ta i når du trener. Ikke stå med 3 kg på timer på sats og forvent resultater. Å bevege seg mye i hverdagen er en super mate å brenne fett. For meg er dette kombinert med intervalltrening det beste. Når vi brenner fett fra fettcellene vil dette bidra til at slagstoffer som er lagret i fettvevet reduseres, og det kan gi mindre cellulitter.

Tørrbørsting

tips mot cellulitterJeg elsker å tørrbørste og bruker en børste fra bodyshop før hver eneste dusj. Dette setter i gang sirkulasjonen min og kan dermed bidra til at avfallsstoffer lettere slipper fra der de ligger lagret. Det hjelper ikke å tørrbørte i to dager for å se effekt, her m du holde ut over tid. De første gangene blir du rød og det er litt sårt, men det går raskt over. Nå er det en vane jeg har og jeg tenker ikke så mye over det annet enn at jeg synes det er deilig.

Greens

tips mot cellulitterGreens, chlorella og spirulina virker utrensende og kan dermed bidra til mindre slagstoffer i kroppen. Jeg elsker effekten greens har på min kropp og min hud, og jeg merker så godt når jeg ikke har vært så flink til å ta dem (sånn som i det siste). Frem mot sommeren skal jeg pøse på med masse greens og jeg gleder meg til å kjenne energien boble og følelsen av renhet i kroppen. Jeg liker dette greenspulveret, denne spirulinaen og denne chlorellaen (annonselenker).

Velg naturlige produkter

tips mot cellulitterVi kvinner smører oss med flere hundre ulike kjemikalier hver dag og dette tas rett opp av huden din. Dette er ikke skremselspropagange, men tenk bare på hvordan et p-plaster eller ibux-gel virker? Disse kjemikaliene vil påvirke mengden kjemikalier du har i kroppen, og du vet vel hvor disse lagres? I fettvevet selvfølgelig, her vet kroppen at de gjør minst skade.

For meg er det vinn vinn å bruke naturlig produkter på min kropp da både huden, kroppen og lommeboken hopper av glede. Her finner du oppskrift på min favorittolje til huden og under finner du mine beste tips til naturlig hud- og hårpleie.

Kollagen

tips mot cellulitterKollagen og gelatin (kokt kollagen) finner du rikelig av i kraft. Det er faktisk funnet i en studie at inntak av kollagen reduserte cellulitter. Får du ikke i deg kraft ofte kan det være en idé å ta kollagen som tilskudd. Jeg gjør dette selv ved å putte kollagenpulver i smoothies, kaffe, te, hjemmelaget is, iskaffe og sjokolademousse. Du kan også lage geléfigurer ved å bruke gelatin. Da må du ha denne. Har du ikke handlet på iherb før kan du bruke koden NOX480 og få 5$ rabatt på ditt første kjøp.

Selvbruning

Okey, dette vil ikke redusere cellulitter, men det vil redusere hvor synlig de er. Når vi blir brune synes de rett og slett mindre. Det er lite som får meg til å føle meg så fresh som når jeg er brun, men jeg vet jo at det ikke er sunt å sole seg for mye. Da kan selvbruning være tingen, og jeg har selvfølgelig også her funnet meg en favoritt uten skadelige stoffer. Denne serien fra pureskin er basert på sukkerroer og gir en gyllen brunfarge.

Snart skal jeg også dele en skrubb som er spesielt effektiv mot cellulitter, det er bare å følge med 🙂

Kremet sukkerfri is

Inneholder sponset produkt

Jeg slang sammen sukkerfri is i går kveld og serverte en bolle til Jon Anders da han kom hjem fra trening. Jeg holdt nesten pusten da han smakte, for jeg var så spent på om dette kunne være noe for ham også. Selv elsket jeg den, men jeg liker alt som inneholder bær og kokos. Jeg må jo skryte litt da han faktisk spiste alt og vi kunne kose oss med sunn is sammen! Det er ikke så ofte han har lyst på det sunne jeg lager, ikke fordi det ikke er godt, men fordi det typ ikke smaker cola. Så når noe blir mer enn godkjent hos ham, da vet jeg at jeg må dele det på bloggen!

sukkerfri is

Det har også haglet inn snaps med spørsmål om oppskriften, og nå skal dere ikke måtte vente lenger 😉

sukkerfri is

Sukkerfri is alá Helene

20 frosne jordbær

2 dl bringebær

1 ts lecithin (kan sløyfes, men gir bedre konsistens)

En scoop vaniljeprotein (jeg bruker dette)*

Kokosmelk til ønsket konsistens (jeg brukte aroy-d fra kartong)

sukkerfri is

Kjør alle ingrediensene i en kraftig blender. Begge mine blendere (vitamix og raw fuel fra wilfa) har en slags blande stang som kalles tamper. Den er veldig praktisk når du skal lage smoothie bowl og is. Du kan også bruke en kraftig stavmikser.

Begynn med ca en dl kokosmelk og øk mengden mens du blender til du akkurat får massen til å gå rundt. Jeg brukte kokosmelk fra kartong, men du kan bruke all type væske. Stopp blenderen for å skrape ned kantene hvis det trengs.

sukkerfri is

Server isen umiddelbart! Dette er nok til to gode prosjoner, så halver hvis du lager til én. Jeg toppet med kokos og bipollen. Denne er det bare å nyte, min nye favoritt!

Hvis du skal shoppe proteinpulver får du 10% rabatt ved å lage en profil på arnika og legge inn koden 107347 under mine sider 😉

sukkerfri isI dag har jeg jobbet med kurs hele dagen og lagt ut modul 4. Det vil si at vi allerede er i uke 4 ar kurset og det går som det suser! Jeg gleder meg til å tilby flere kurs fremover, for dette synes jeg er så gøy! Etter mange timer på stumpen dro jeg på trening før jeg tok meg en runde på meny. Det er så farlig det, når en er sulten blir det gjerne alt for tungt å drasse hjem i tillegg til alt for dyrt. Nå har vi akkurat spist middag og koser oss med game of thrones før det blir tidlig i seng.

Har du ikke fått mulighet kan du fortsatt ta mitt gratiskurs «slik blir du kvitt søtsug» her.