Slik bruker du supermat i hverdagen

Adlinks

Jeg er jo supermatfrelst, kanskje ikke så rart etter å ha brukt disse produktene i snart ti år? Jeg er helt sikker på at disse matvarene har gitt meg mye de siste årene, ikke minst har de fått meg gjennom mange tøffe perioder. I anledning supermatens dager har jeg skrevet et innlegg som har blitt spurt om lenge. Mange av dere har gått til innkjøp av supermat, men mangler kanskje både kunnskap og inspirasjon til å bruke de ulike produktene. For meg handler det mye om vaner og ikke minst tilgjengelighet. Da jeg først begynte med supermat kjøpte jeg alt og dumpet i en og samme smoothie. Dette smakte selvfølgelig ikke godt, dessuten reagerte kroppen min ikke så bra. Det kan faktisk bli for mye av det gode, i hvert fall når alt det gode kommer på en gang. Etter mange års utprøving har jeg funnet ut hvilken supermat jeg synes passer i ulik mat. Jeg har funnet mine favorittretter der jeg alltid tilsetter supermaten jeg har tilgjengelig, og i dag skal jeg dele dem med deg!

PS: De neste dagene er det 30% rabatt på supermat på soma.no!

Smoothie

DSC06045Dette er jo favoritten over alle favoritter. Det er så enkelt å lage en god smoothie, du kan ta den med deg på bussen, på jobb eller på skole, eller du kan nyte den på terassen (min favoritt på sommeren). I smoothie tilsetter jeg purely greens eller purely greens max for å få en ekstra boost med grønnsaker. Denne består av et utvalg blader, gresstyper, urter og alger og gir deg masse grønt i en liten skje. For skjønnhet tilsetter jeg ricebran da den er rik på B-vitaminer og vitamin E. Ricebran fra supernature har en nøtteaktig, søt smak som jeg liker veldig godt. For den optimale konsistensen og ekstra fett til hjernen tilsetter jeg lecithin. Dette er en emulgator, det vil si at den blander fett og vann. Dette gjør det mulig å ha en skje kokosolje i smoothien uten at den klumper seg. Jeg har mange smoothier i arkivet og her finner du den på bilde. Her finner dere min resept på god smoothie.

DSC04857

Rå sjokolademousse

DSC07426  En klassiker hos meg er hjemmelaget sjokolademousse med avokado og råkakao. Jeg har delt mange oppskrifter på denne, med mange ulike ingredienser. Supermaten jeg alltid har i er selvfølgelig rått kakaopulver, men også lecithin, ricebran og til og med greens får noen ganger komme oppi. Her er også topping et must!! Her, her og her finner dere mine oppskrifter.

DSC01984Hjemmelaget nicecream

DSC06067Siste skrik i matdillene mine er nicecream, en is laget av veganske ingrediensen. Den klassiske er laget av frosne bananer kjørt i blenderen, men denne gir meg i overkant av blodsukkerstigning og jeg synes den blir litt for søt. Det betyr ikke at det er usunt med banan, men min kropp synes det blir litt mye. Jeg har akkurat delt en oppskrift jeg bare elsker her. Den har jeg laget hver dag siden, noen ganger flere ganger! Her tilsetter jeg lecithin for å få en kremet konsistens.

DSC06088Råsjokolade

DSC03448Kakao er en av mine favoritter uten supermat da kakao inneholder stoffer som stimulerer lykkehormoner og gjør oss gladere. Det er jo en kjent sak at de fleste jenter elsker sjokolade og da er det fantastisk at du kan lage din egen, sunne versjon. Her finner dere oppskrift på snickers uten melk, sukker og gluten, og her finner dere en enkel oppskrift på sjokolade. Jeg elsker gojibær og nøtter i min sjokolade, og salt! Det må jeg bare ha!! I sjokolade liker jeg å bruke ricebran som en del av søtningen, og lecithin for at alle ingrediensene skal blande seg.

DSC03469

Topping

DSC03956Hva hadde alle alternativene over vært uten deilig topping. Dette gir ekstra smak, crunch og næring. Her er favorittene kokoschips, bipollen, kakaonibs, gojibær og supersnack.

supermat

Chlorella er jo min all time favoritt og den tar jeg faktisk i tabletter. Det synes jeg er enklest. Har jeg pulveret hjemme blander jeg det bare i et glass vann og tar som en shot!

Hva er din favorittsupermat??

supermat<3

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg