Verdens enkleste smuldrepai med bær

God morgen skjønne du <3

Endelig har det blitt sol og i hvert fall litt mer varme i hovedstaden, så deilig! Selv om jeg er kvalm og vi er midt i flyttekaoset hadde jeg lyst til å bake noe sunt og godt. Det er så utrolig lett å lage denne paien og den kan varieres i det uendelige. Det som er ekstra fint er at du raskt kan slenge den sammen skulle du få uanmeldt besøk, og den er like populær hos både de som liker sunnere kaker og ikke. I tillegg er den uten gluten, sukker og melk hvis du bytter ut smør med kokosolje.

Jeg serverte kaken med vaniljekesam og vaniljeis slik at besøket kunne velge selv.

Smuldrepai med bringebær

400-500 gram frosne bær (jeg brukte en pose frosne bringebær)

2,5 dl store havregryn

2 ss sukrin gold eller annen søtning

En klype salt

50 gram smør

Ta en form og hell de frosne bærene i. Hvis du har det liggende kan du strø noen ss potetmel over bærene, dette vil suge til seg litt av væsken, men det er ikke nødvendig. Smelt smøret og bland de tørre ingrediensene i en bolle. Når smøret er smeltet heller du det over i det tørre og rører godt. Nå kan du “smuldre” massen over bærene.

Stek paien på 180 grader i 20-30 minutter, pass på at det blir gyllent, men ikke brent.

I dag skal jeg ferdigstille det aller aller meste av prosjektet mitt og så skal jeg ta litt ferie faktisk! Jeg kommer til å fortsette å blogge altså, men det blir ikke så mye annet som henger over meg og det blir deilig. Når du driver for deg selv har du faktisk aldri helt fri, men jeg ville ikke byttet ut jobben min med noen annen i verden <3

Jeg håper du har en fin fredag, si ifra hvis du tester paien <3

Graviditetsoppdatering uke 8, 9 og 10

Herregud som tiden flyr, jeg kan nesten ikke tro at jeg allerede har kommet til uke ti! Det er så koselig at mange av dere ønsker dere graviditetsoppdatering hver uke, og jeg lover at det skal komme tettere nå. De siste ukene har jo vært ganske like, derfor tar jeg dem samlet. Plutselig føler jeg at det skjer så mye med baby! Jeg gleder meg til å få mage så jeg kan vise den også <3

Jeg har kjøpt meg denne boken som jeg kan fylle ut i. Et kjempekoselig minne å ha både for meg og for lille en dag.

Hvor langt på vei: 10 uker, 9+2 dager i dag, nå er lille L ca 25 mm langt!

Symptomer: Kvalmen har egentlig blitt verre og verre de siste ukene, men det er både normalt og overkommelig. Jeg må spise med en gang jeg står opp, og da mener jeg med en gang. I tillegg tar jeg tilskudd av B6 tre ganger om dagen og drikker ingefærrot trukket i vann. Det er veldig mye mat som ikke frister og jeg kan brekke meg av noens vonde ånde eller sterk krydderlukt.

Ultralyd: Vi var som jeg skrev på første ultralyd forrige uke, en helt spesiell opplevelse. De færreste er på ultralyd så tidlig, og siden alt så perfekt ut ble vi forsikret om at dette kommer til å gå så bra. Jeg har hatt en god følelse hele veien, men etter dette føles det mer virkelig enn noen gang!

Neste ultralyd er 2. august <3

Cravings: Plutselig måtte jeg ha havreknekkebrød med ost og kalkun, og har kun spist det hver dag. Så vil jeg plutselig ha tomater. Jeg kan også ha lyst på noe, ta en smak også ombestemme meg. Stakkars Jonna 😛

Søvn: Jeg sover godt, men drømmer masse rare drømmer. Ikke minst våkner jeg hver morgen halv fire og som regel må jeg stå opp og spise noe før jeg kan sove noen timer igjen.

Humør: Det er vel ingen hemmelighet at gravide har mange humørsvingninger, trneger jeg si mer?

Innkjøp: Jeg har allerede shoppet endel småting til lille og jeg tenkte å vise dem i et eget innlegg, kanskje en film? Jeg tror ikke jeg kommer til å shoppe noe mer nå før om en stund, men lover ikke noe 😉

Så koselig at dere liker disse oppdateringene, skriv gjerne forslag til ting dere synes jeg bør ha med!

Mitt superhemmelige prosjekt!!

Jeg får så dårlig samvittighet over bloggen om dagen, for jeg har egentlig så mye jeg vil dele! Plutselig står jeg oppi så mange forandriger; kropp, graviditet, leilighet og personlig, men så strekker hverken tid eller overskudd til. Eller, energien skal det egentlig ikke stå på altså, det verste har jo hvert kvalmen så langt. Jeg skal ikke klage over det, men når jeg får dager som i dag når jeg har følt meg bedre må jeg bruke dem til et superhemmelig prosjekt jeg driver med. Det jeg kan si er at dette er noe jeg har gledet meg til å gjøre hele livet, en drøm som går i oppfyllelse rett og slett! Det er dessverre fortsatt hemmelig, Gud, så irriterende når en skriver sånn! Grunnen til at jeg må nevne det er at det er en stor del av grunnen til at det blir litt mindre artikler og lang innlegg på bloggen om dagen. Det og formen som selvfølgelig må gå først.

Også leser jeg litt om amming, hehe! Vet det er tidlig, men jeg elsker å lese om det og skrev til og med bachelor om amming!

Jeg har jobbet mange timer i dag og faktisk fått i meg både tomat og knekkebrød med ost og skinke. De siste dagene har det blitt popcorn, riskaker og tørt brød, og sånn mat har jeg det ikke noe godt med. Jeg tror faktisk jeg blir mer kvalm når jeg ikke får i meg ordentlig mat, det virker logisk for meg også.

Det er selvfølgelig enda en ting som gjør det verre å konstruere oppskrifter; jeg mangler kjøkken. Papptallerkener er liksom ikke så bloggvennlig har jeg funnet ut. Jeg har dessuten mistet overføringskabelen til macen, nei, nå er det litt mye..

Nok klaging for i dag, jeg ville bare si at jeg ikke har glemt dere, og så gøy at så mange har meldt seg på konkurransen!! Ha en nydelig mandagskveld også snakkes vi igjen veldig snart.

Klem fra Helene <3

Vinn min favoritt omega 3

Hei fra sofaen fine du <3

De siste dagene har kvalmen virkelig tatt meg, og jeg ligger rett ut. Jeg som har så mye å gjøre må bare utsette, for akkurat nå (og fremover vil jeg tro) er det ikke jeg som råd over denne kroppen. Tenk at noe så lite kan gi så mange symptomer?

Jeg vil likevel komme med noen godbiter til deg som titter innom her! Jeg har fått lov til å lodde bort en flaske av mitt favoritt omega 3 tilskudd omega cure. Dette er en flytende, fersk fiskeolje med mild smak av vanilje og sitron. Den er så god at selv kvalma her klarer å få den i seg, og andre kan enten drikke den rett fra flaska eller ha den i smoothie! Fisk i smoothien, jepp du hørte rett!

Processed with VSCO with a6 preset

Omega cure er funnet å være markedets reneste omega 3 tilskudd og er virkelig et produkt jeg stoler på. Jeg kommer til å gi denne til lille L en dag, så fan er jeg! Omega 3 er også et av tilskudd jeg anbefaler alle kundene mine å ta 😉

For å være med i konkurransen må du bare legge igjen en kommentar med et tips om noe du vil lese om på bloggen, eventuelt et spørsmål. Dette hjelper meg å vite hva dere er interessert i, det kan være både ernæringsrelatert eller handle om noe helt annet. Husk å skrive mail når du legger igjen kommentar, ellers får jeg ikke tak i vinneren.

I tillegg gir omegacure.no 25% til alle som bruker koden heleneragnhild. Dette er kjempe bra og jeg anbefaler å kjøpe flere flasker og fryse ned. Det gjør alltid jeg 😉

Nå kjenner jeg at jeg må hvile mer. Redninger er å ligge rett ut og lese Nesbø, spenningen får meg til å glemme kvalmen litt 😉

Jeg håper du har en fin søndag!

Lille L er 8 uker <3

I går hadde vi en helt magisk opplevelse på vår “andre” ultralyd. Vi var jo faktisk så heldige og fikk se lilleL da vi hadde innsett, en lysende prikk godt plassert i livmoren min. Hele denne reisen har allerede vært så spesiell og magisk for oss, å kunne følge prosessen så tett. Jeg har flere ganger følt at det var for godt til å være sant! Da vi fløy hjem fra Frankrike ble jeg så dårlig på flyet. Da jeg sa at jeg var gravid og fikk så god service følte jeg meg nesten teit, skjønner dere?

Processed with VSCO with a6 preset

Det var i hvert fall en spent Helene (og en rolig Jonna, hehe) som tok turen tilbake på fertilitetssenteret i går. Det var så koselig å se alle igjen og møte dr Holst, han er så morsom. Han kunne nesten ikke tro at jeg allerede er 8 uker på vei, og i uke 9, tiden flyr! Jeg hoppet opp i stolen og vi ble møtt av det mest utrolige synet!

Lille L er nå 8 uker gammel og i følge Holst helt perfekt <3 Han sa vi skulle være ekstremt uheldige for at dette ikke skulle gå bra og at vi kan vente en liten baby i overgangen mellom januar/februar <3

Babyen har allerede et bitte lite ansikt, armer og ben, hender og føtter, og det lille hjertet banker sterkt! Jeg er så lettet og glad, og endelig begynner jeg å virkelig føle meg gravid. All smerte har vært verdt det til slutt. Tenk at jeg har dette lille mirakelet i magen <3

 

Jeg er redd for å være lykkelig

Jeg kan nesten ikke tro at jeg allerede er godt ut i uke 8 og at vi i morgen skal på vår første ultralyd! Når du blir gravid via prøverør får du tilbud om tidlig ultralyd, så i morgen skal vi tilbake til dr Holst på fertilitetssenteret og titte på lille L. Jeg har kjent endel sommerfugler i magen, rett og slett fordi jeg fortsatt ikke klarer å tro på at jeg er gravid. Etter en så lang prøveperiode og et helt år hos Holst blir det utrolig surrealistisk å komme dit som gravid.

Lille L – to uker gammel <3

Jeg har hele tiden hatt en god følelse og følt at alt skal gå bra, samtidig er jeg redd for lykken. Redd for å tørre å slippe den løs, i tilfelle den skulle bli revet vekk igjen. Jeg vil ikke inn i mørket igjen, jeg begynner endelig å føle meg som meg selv. Anette på frøyaklinikken spurte meg faktisk om akkurat det, om jeg turte å kjenne på hvor glad jeg var.

De siste ukene har jeg ledd så hardt, smilt og kjent på følelsen av å våkne glad. Det har fått meg til å forstå at dette ikke har vært en stor del av det siste året. Jeg tror ikke jeg har turt å ta inn over meg hvor deprimert jeg har vært. Hvor mye jeg har isolert meg, stengt inne følelsene og trykket dem ned. Når lykken nå kommer vet jeg ikke om jeg tørr å tro på det. Er det bare jeg som føler det slik? At det hele er for godt til å være sant?

Jeg gleder meg uansett til i morgen, og prøver så godt jeg kan å nyte <3

Hormonell?

Takk for et fantastisk engasjement på gårdsdagens innlegg (kan leses her)! Helt tydelig at mange ble provosert over dette forslaget, og jeg må bare få takke dere for støtten! Jeg må også presisere at jeg ikke er imot at vi skal beskytte barn fra å bli født inn i et liv med omsorgssvikt. Det jeg reagerer på er at det skal være en screening av par som trenger assistert befruktning. Jeg skriver bevisst ikke “ønsker” assister befruktning, for det er faktisk ikke slik det fungerer. Det virker også som om noen mener at siden skattepenger går til dette må vi tåle hva som helst. Da vil jeg trekke frem hvor mye rart skattepengene går til, og at det blir helt feil å skulle pålegge disse pasientene flere hinder kun fordi noen benytter seg av det offentlige tilbudet. Det er tross alt mange selvpåførte sykdommer som koster skattebetalerne langt mer, og at vi i Norge oppfordres til å få barn.

Som ufrivillig barnløs blir en faktisk diskriminert på mange måter, og dette blir bare enda en stein vi må bære. Selv om jeg nå er gravid er jeg preget av mine opplevelser, og jeg kjenner veldig på alle de som fortsatt er barnløse. Det må være lov å si ifra hva jeg mener om dette. Når det er sagt så mener jeg ikke å være frekk i kommentarfeltet hvis neon opplevde det slik, jeg blir bare veldig engasjert og er ganske emosjonell om dagen. Hormonell sa du? Bare å bli vant til tror jeg 😉

Setter så pris på deg som leser bloggen min, må bare få si det enda en gang <3

Klem fra hormonell Helene 🙂

Jeg kjenner at blodet mitt koker

I dag dukket en artikkel opp i newsfeeden min som ga meg en klump i magen. Jeg blir både sint, provosert og lei meg. På fredag la helse og omsorgsminister Bent Høie frem en stortingsmelding som blant annet fremmer flere forslag innen assistert befruktning. Et av forslagene er at par som søker assistert befruktning skal pålegges å legge frem en barneomsorgsattest (her kan du lese bakgrunnen for forslaget). Sikkert ikke en stor deal tenker du, de fleste blir vel funnet skikket til å bli foreldre? Det er ikke poenget!

Etter å ha opplevd å være ufrivillig barnløs og nå sitte med et prøverørsbarn i magen merker jeg at dette forslaget får blodet mitt til å koke! Ingen som ikke har opplevd denne situasjonen kan forstå hvor ufattelig vondt det er å ikke bli gravide. Å ikke få til det mest naturlige, å kunne lage et barn sammen. Usikkerheten, redselen, de enorme utgiftene, anstrengelsen på forholdet og alle tårene. Selv har jeg brukt over 70 000 kroner på å bli gravid, over 100 sprøyter, uendelige piller og flere år av livet mitt. Hva gjør du vel ikke for å få ditt største ønske oppfylt?

Nå mener Høie at leger skal bestemme hvem som skal få prøve å få barn? Leke Gud som Jonna kalte det.

Hva om min tidligere sykehistorie hadde spilt inn? Hva med faktumet om at Jon Anders er student? Hva er egentlig kriteriene for å kunne bli foreldre. 90% av norske par blir gravide innen et år. Må de legge frem en søknad? Nei! Hvis du har fungerende sæd og eggstokker spiller det ingen rolle om du har et rusproblem, ukontrollert sinne eller tjener under fattigdomsgrensen. Du kan få barn.

La oss legge noen ekstra kg på ryggen til de som allerede bærer så tungt. La oss kjenne på prosessen med å skulle bli godkjent som skikket for å bli foreldre. Som om de lange køene for hjelp i det offentlige ikke var nok? Som om de mislykkede forsøkene ikke var nok? Nei, Høie, jeg prøver å overse dine idiotiske forslag om mettet fett, og forstå din redsel for å godkjenne eggdonasjon. Selv om jeg virkelig ikke ser forskjell på eggcelle og spermcelle i det argumentet.

Det er nok vanskelig for deg å sette deg inn i en slik situasjon, å ha en kropp som ikke kan gi deg det du ønsker aller mest. Det som alle andre tar for gitt. Det er nok vanskelig for deg å høre alle som sliter i stillhet. Du kjenner ikke deres lengsel, deres skam og smerte. Skjerp deg!

Slik spiser du sunt på ferie

Hva passer vel bedre i dag enn et innlegg om hvordan du kan spise sunt og godt i utlandet? Nå har jeg vært på jobbtur i Antibes sammen med de herlige mastermind-jentene. Vi har lagt strategier for høstens kurs og jobb, men også kost oss på stranden, middager og shopping.

Når jeg drar på tur synes jeg faktisk ikke det er så stress å spise sunt. Jeg er ikke fanatisk og jeg koser meg med god mat, men jeg har lyst til å ha en glad tarm og et jevnt blodsukker så jeg kan kose meg på ferie.

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Lytt til kroppen

Når det er varmt har jeg som regel lyst på annen mat, og det sies at vi tåler mer karbohydrater i varmen enn i kulden. Selv nyter jeg masse frukt i syden 😉 Nå som jeg er gravid må jeg spise oftere enn jeg pleier og da blir det mer frukt da det har vært lett å ta med seg her nede. Lytt til kroppen din, pass på å få i deg masse væske og ikke vær redd for å nyte ferien din <3

Finn en matbutikk

Uansett om jeg bor i leilighet eller hotell finner jeg alltid en butikk der jeg kan handle inn mat. Her handler jeg som regel frukt, cherrytomater og nøtter som jeg kan ha med på stranden hver dag. Hvis jeg har tilgang til kjøleskap handler jeg naturligvis mer 😉 Husk å kjøp masse vann til stranden!!

Lei en leilighet

Det er jo veldig deilig med hotell, men det finnes også kombi hotell med leiligheter eller du kan leie en helt egen leilighet. Jeg elsker å ha mulighet til å lage mat som mozarella- og tomatsalat. Det er så dyrt å gå ut og spise hele tiden og maten vi lager hjemme er minst like god! Vi lager aldri all mat hjemme altså, men deilig å i hvert fall kunne ta med seg lunsjen. Til frokost handler jeg alltid inn lokal yoghurt slik at jeg kan få noen gode, lokale bakterier, frukt, bær, kalkun, knekkebrød, egg, nøtter, frø og grønt.

Processed with VSCO with a6 preset

Måtte ha en liten frokost med en gang jeg våknet for å holde kvalmen unna 😉

Bor du på hotell?

Det er lite som er så deilig som hotellfrokost spør du meg. Jeg velger alltid egg, skinke eller kalkun, frukt, grønnsaker, noen ganger yoghurt med frø og ost. Og bacon hvis det er skikkelig crispy! Vanligvis drikker jeg også kaffe til, nam! Husk godt med proteiner og fett til frokost slik at du holder deg mett helt til lunsj. Jeg ville holdt meg unna søte bakverk, ofte er de tørre på frokosten uansett. Gå heller innom og del ferskt bakverk fra en lokal baker hvis det er stemning for det. Jeg drikker heller ikke juice, da det inneholder like mye sukker som cola, selv om det er fra frukt. Spis alltid fersk frukt fremfor juice!

Resturant

Jeg vil gjerne oppleve god mat når jeg er i utlandet, smake på nye ting og nyte. Denne turen var vi til og med på en av de fineste resturantene i Antibes med michelinstjerne. Vi spiste 7 retters meny, som egentlig ble en 10 retters! Siden jeg ikke skulle ha ost fikk jeg en ekstra dessert, trodde jeg skulle poppe og magen min trykket ut. Det var utrolig god mat, og siden rettene er veldig små får du smakt på masse.

Når jeg går ut og spiser velger jeg alltid renest mulig mat. For meg vil det si at jeg velger en proteinkilde som fisk, kjøtt eller kylling som hovedrett. Jeg bestiller sjelden forrett eller dessert da jeg har mer enn nok med hovedretten, som regel er porsjonene store. Som tilbehør får jeg som regel frisk salat og potetbåter, noen ganger spiser jeg alt, noen ganger spiser jeg ikke alle potetene. Jeg unngår pizza og pasta, det fungerer ikke for min kropp rett og slett. En av dagene spiste vi på en libanesisk resturant og da spiste jeg kyllingspyd, med hummus (som var nydelig!) og fetasalat. Igjen veldig ren mat, med lite tilsatt sukker og raske karbohydrater. Det er jo også den maten jeg synes smaker best!

Med i kofferten

Jeg pakker kollagen, chlorella, magesyretabletter, probiotika og magnesium med på tur. Kollagen balanserer måltider og gir en god aminosyreprofil i tillegg til at den tar vare på tarmen. Chlorella virker avgiftende og gir meg velvære. Magesyretabletter tar jeg for å lette fordøyelsen av tung og uvant mat, glemte disse denne gangen og det merktes! Probiotika tar jeg for å styrke tarmfloraen og opprettholde den, og magnesium tar jeg for å holde magen i gang. Denne turen har jeg også med meg et b-vitaminkompleks med folat 😉

Utforsk lokal mat

Besøk et matmarked og opplev lokal frukt, grønnsaker, krydder og blomster. Her kan du finne fantastisk mat til en billig penge, og ikke minst kjøpe med deg gode smaker hjem.

Er du gravid som meg (kan fortsatt ikke tro det! <3) må du være ekstra påpasselig med å vaske alt av frukt og grønt. Du må også be om at alt kjøtt og fisk blir gjennomstekt, og unngå oster av upasteurisert melk. Parmesan går fint. Spekeskinke må varmes skikkelig og skal ikke spises “rått”.

Hvis det er noe mer du lurer på er det bare å rope ut! Jeg har holdt på med dette i så mange år at det er lett for meg å glemme hvilke utfordringer dere har 🙂

Nå skal jeg på et jobbevent før grilling hos svigers i kveld <3

Gravidoppdatering uke 7 (6+6)

Nå ligger jeg og skriver til dere fra en villa i Antibes! Jeg fløy ned hit i går og dagen ble rett og slett litt for hektisk til å få oppdatert dere. Jeg er her på jobbtur for å legge strategier for de neste månedene. Med bloggen, kurs, ja alt jeg elsker å holde på med! Jeg kjenner allerede at det er hjerlig å få litt fri fra oppussingskaoset hjemme. Ikke bare er det mye å gjøre, men det er så vanskelig å være kreativ i matveien uten kjøkken og varmt vann. Ting begynner å skje, og jeg gleder meg så utrolig til å vise dere kjøkkenet, og lage mat til bloggen der!

Vi er en helt fantastisk gjeng her nede med kvinnelige grûndere som har blitt gode venninner. Jeg er så takknemlig for å ha funnet disse jentene som lærer meg så mye og som jeg trives så godt med!

Nå er jeg straks i uke 8 av graviditeten, men først kommer oppdatering fra uke 7. Jeg har alltid likt å lese slike gravidinnlegg selv, men de begynner jo som regel endel senere enn mine. Jeg synes det er litt stas å kunne dokumentere fra så tidlig i svangerskapet. Tenk at vi har et bilde da egget vårt ble satt inn!

Det er fortsatt mange som lurer på hvorfor jeg har valgt å dele graviditeten min så tidlig, og det kan du lese om her.

Hvor langt på vei: 6+6 og straks på vei inn i uke 8 <3

Livmoren er nå på størrelse med en appelsin og baby L er like stor som en bønne!

Symptomer: Jeg har allerede gått opp flere bh størrelser, hjelp! Puppene er skikkelig ømme og det gjør vondt å bare komme såvidt borti dem. Ellers har kvalmen slått inn for fullt og jeg har måttet spise konstant for å holde den i sjakk. Det har heldigvis vært litt bedre noen dager enn andre slik at jeg har fått gjort litt.

Jeg har også fått økt luktesans. Bare å gå forbi en mann med litt svettelukt på en varm sommerdag kan få magen min til å vrenge seg, og hundenes ånde er døden, haha. Du blir virkelig litt av en primadonna når du blir gravid!

Cravings: Mest av alt har jeg hatt aversjoner mot ting denne uken, men det føles som om det begynner å lette. I dag spiste jeg nydelig capresesalat og grønnsaker frister igjen. Det har sikkert noe å gjøre med den herlige varmen her nede <3

Søvn: Jeg har sovet mye bedre denne uken, og fått en større ro. Dette er jeg glad for da søvn er kjempe viktig nå som jeg trenger mest mulig restitusjon for både meg selv og lille.

Humør: Litt lettpåvirkelig, men som forventet. De dagene jeg er mye kvalm merker jeg at det er tøft å smile, men så minner jeg meg selv på at det er et godt tegn. Jeg er i hvert fall kjempe glad for at matlysten på “Helenemat” er på vei tilbake.

Innkjøp: Jeg vet at mange sier at du ikke skal kjøpe noe til baby før det har gått så så lang tid, men jeg kjøpte faktisk noen småting før jeg ble gravid! Dette var fordi det ble viktig for meg å visualisere at jeg skulle bli gravid snart og at det var en liten baby på vei til oss. Etter så mange år med prøving klarte jeg ikke se det for meg lenger, og det tror jeg ikke er bra. Et av kjøpene var disse små sokkene fra newbie, så skjønne <3

Ultralyd: Om bare litt over en uke <3

Det kan hende det blir færre oppdateringer her nede, jeg trenger rett og slett litt pusterom. Men følg gjerne med på instagram og snap (@heleneragnhild), der legger jeg ut <3

Klemmer fra en litt solbrent Helene <3