Verdens enkleste smuldrepai med bær

God morgen skjønne du <3

Endelig har det blitt sol og i hvert fall litt mer varme i hovedstaden, så deilig! Selv om jeg er kvalm og vi er midt i flyttekaoset hadde jeg lyst til å bake noe sunt og godt. Det er så utrolig lett å lage denne paien og den kan varieres i det uendelige. Det som er ekstra fint er at du raskt kan slenge den sammen skulle du få uanmeldt besøk, og den er like populær hos både de som liker sunnere kaker og ikke. I tillegg er den uten gluten, sukker og melk hvis du bytter ut smør med kokosolje.

Jeg serverte kaken med vaniljekesam og vaniljeis slik at besøket kunne velge selv.

Smuldrepai med bringebær

400-500 gram frosne bær (jeg brukte en pose frosne bringebær)

2,5 dl store havregryn

2 ss sukrin gold eller annen søtning

En klype salt

50 gram smør

Ta en form og hell de frosne bærene i. Hvis du har det liggende kan du strø noen ss potetmel over bærene, dette vil suge til seg litt av væsken, men det er ikke nødvendig. Smelt smøret og bland de tørre ingrediensene i en bolle. Når smøret er smeltet heller du det over i det tørre og rører godt. Nå kan du “smuldre” massen over bærene.

Stek paien på 180 grader i 20-30 minutter, pass på at det blir gyllent, men ikke brent.

I dag skal jeg ferdigstille det aller aller meste av prosjektet mitt og så skal jeg ta litt ferie faktisk! Jeg kommer til å fortsette å blogge altså, men det blir ikke så mye annet som henger over meg og det blir deilig. Når du driver for deg selv har du faktisk aldri helt fri, men jeg ville ikke byttet ut jobben min med noen annen i verden <3

Jeg håper du har en fin fredag, si ifra hvis du tester paien <3

24 kommentarer

Siste innlegg