Slik spiser du sunt på ferie

Hva passer vel bedre i dag enn et innlegg om hvordan du kan spise sunt og godt i utlandet? Nå har jeg vært på jobbtur i Antibes sammen med de herlige mastermind-jentene. Vi har lagt strategier for høstens kurs og jobb, men også kost oss på stranden, middager og shopping.

Når jeg drar på tur synes jeg faktisk ikke det er så stress å spise sunt. Jeg er ikke fanatisk og jeg koser meg med god mat, men jeg har lyst til å ha en glad tarm og et jevnt blodsukker så jeg kan kose meg på ferie.

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Lytt til kroppen

Når det er varmt har jeg som regel lyst på annen mat, og det sies at vi tåler mer karbohydrater i varmen enn i kulden. Selv nyter jeg masse frukt i syden 😉 Nå som jeg er gravid må jeg spise oftere enn jeg pleier og da blir det mer frukt da det har vært lett å ta med seg her nede. Lytt til kroppen din, pass på å få i deg masse væske og ikke vær redd for å nyte ferien din <3

Finn en matbutikk

Uansett om jeg bor i leilighet eller hotell finner jeg alltid en butikk der jeg kan handle inn mat. Her handler jeg som regel frukt, cherrytomater og nøtter som jeg kan ha med på stranden hver dag. Hvis jeg har tilgang til kjøleskap handler jeg naturligvis mer 😉 Husk å kjøp masse vann til stranden!!

Lei en leilighet

Det er jo veldig deilig med hotell, men det finnes også kombi hotell med leiligheter eller du kan leie en helt egen leilighet. Jeg elsker å ha mulighet til å lage mat som mozarella- og tomatsalat. Det er så dyrt å gå ut og spise hele tiden og maten vi lager hjemme er minst like god! Vi lager aldri all mat hjemme altså, men deilig å i hvert fall kunne ta med seg lunsjen. Til frokost handler jeg alltid inn lokal yoghurt slik at jeg kan få noen gode, lokale bakterier, frukt, bær, kalkun, knekkebrød, egg, nøtter, frø og grønt.

Processed with VSCO with a6 preset

Måtte ha en liten frokost med en gang jeg våknet for å holde kvalmen unna 😉

Bor du på hotell?

Det er lite som er så deilig som hotellfrokost spør du meg. Jeg velger alltid egg, skinke eller kalkun, frukt, grønnsaker, noen ganger yoghurt med frø og ost. Og bacon hvis det er skikkelig crispy! Vanligvis drikker jeg også kaffe til, nam! Husk godt med proteiner og fett til frokost slik at du holder deg mett helt til lunsj. Jeg ville holdt meg unna søte bakverk, ofte er de tørre på frokosten uansett. Gå heller innom og del ferskt bakverk fra en lokal baker hvis det er stemning for det. Jeg drikker heller ikke juice, da det inneholder like mye sukker som cola, selv om det er fra frukt. Spis alltid fersk frukt fremfor juice!

Resturant

Jeg vil gjerne oppleve god mat når jeg er i utlandet, smake på nye ting og nyte. Denne turen var vi til og med på en av de fineste resturantene i Antibes med michelinstjerne. Vi spiste 7 retters meny, som egentlig ble en 10 retters! Siden jeg ikke skulle ha ost fikk jeg en ekstra dessert, trodde jeg skulle poppe og magen min trykket ut. Det var utrolig god mat, og siden rettene er veldig små får du smakt på masse.

Når jeg går ut og spiser velger jeg alltid renest mulig mat. For meg vil det si at jeg velger en proteinkilde som fisk, kjøtt eller kylling som hovedrett. Jeg bestiller sjelden forrett eller dessert da jeg har mer enn nok med hovedretten, som regel er porsjonene store. Som tilbehør får jeg som regel frisk salat og potetbåter, noen ganger spiser jeg alt, noen ganger spiser jeg ikke alle potetene. Jeg unngår pizza og pasta, det fungerer ikke for min kropp rett og slett. En av dagene spiste vi på en libanesisk resturant og da spiste jeg kyllingspyd, med hummus (som var nydelig!) og fetasalat. Igjen veldig ren mat, med lite tilsatt sukker og raske karbohydrater. Det er jo også den maten jeg synes smaker best!

Med i kofferten

Jeg pakker kollagen, chlorella, magesyretabletter, probiotika og magnesium med på tur. Kollagen balanserer måltider og gir en god aminosyreprofil i tillegg til at den tar vare på tarmen. Chlorella virker avgiftende og gir meg velvære. Magesyretabletter tar jeg for å lette fordøyelsen av tung og uvant mat, glemte disse denne gangen og det merktes! Probiotika tar jeg for å styrke tarmfloraen og opprettholde den, og magnesium tar jeg for å holde magen i gang. Denne turen har jeg også med meg et b-vitaminkompleks med folat 😉

Utforsk lokal mat

Besøk et matmarked og opplev lokal frukt, grønnsaker, krydder og blomster. Her kan du finne fantastisk mat til en billig penge, og ikke minst kjøpe med deg gode smaker hjem.

Er du gravid som meg (kan fortsatt ikke tro det! <3) må du være ekstra påpasselig med å vaske alt av frukt og grønt. Du må også be om at alt kjøtt og fisk blir gjennomstekt, og unngå oster av upasteurisert melk. Parmesan går fint. Spekeskinke må varmes skikkelig og skal ikke spises “rått”.

Hvis det er noe mer du lurer på er det bare å rope ut! Jeg har holdt på med dette i så mange år at det er lett for meg å glemme hvilke utfordringer dere har 🙂

Nå skal jeg på et jobbevent før grilling hos svigers i kveld <3

44 kommentarer

Siste innlegg