Dette betyr dine cravings

De aller fleste fyser på ulike matvarer, og dette er helt normalt. Likevel er mange av oss såpass distansert fra egen kropp om dagen at det kan være lurt å lytte litt til disse signalene. Jeg har stor tro på at en skal høre på kroppen og gi den det den ønsker. Er du veldig sulten en dag bør du spise, er du mett skal du ikke spise, er du veldig sliten bør du hoppe over den tunge timen på Sats osv. Å komme i kontakt med egen kropp gjør det lettere å tilpasse kosthold og livsstil til egne behov. Dette er noe av det fineste jeg lærer bort, men også det vanskeligste jeg lærer bort.

Det er noen klassiske cravings og i dag tenkte jeg fortelle dere hva de kan være tegn på.

Du fyser på salt

fyser på saltEnten trenger du mer salt i kostholdet ditt eller så er du stresset. Lager du all maten din fra bunne av og spiser mye smoothies og salater, og i tillegg ikke salter maten din kan du faktisk få i deg for lite salt. Minst 70% av saltet Nordmenn får i seg kommer fra ferdigmat, så kuttes denne kuttes det betraktelig på saltet. Når vi er under kronstant stress bruker kroppen mer natium og vi kan oppleve sug for å kompensere. Bruk et uraffinert havsalt eller himalayasalt når du lager mat.

Du fyser på fett

fyser på fettDu får rett og slett ikke i deg nok fett, særlig det mettede. Vi har jo alle blitt fortalt at mettet fett er noe vi bør begrense, men dette er faktisk ikke sant og det er lenge siden vi fant ut at det faktisk ikke er evidens for å komme med denne påstanden. Jeg spiser alle typer fett med unntak av prosesserte planteoljer som solsikke, soya og mais, og transfett selvfølgelig. I stedet velger jeg smør, kokos, olivenolje, fisk, kjøtt, helfete meieriprodukter, nøtter, frø og avokado. Fett er din venn og vil ikke gjøre deg feit!

Du fyser på søtt

fyser på søttDet er flere grunner til at du kan fyse på søtt. En tarm i ubalanse med overvekst av ugunstige bakterier og sopp kan være årsaken. Tarmen din kommuniserer med hjernen din via vagusnerven, og kan være med å påvirke tankene du tenker, er ikke det sprøtt? Hvis du blir oppblåst når du spiser karbohydrater kan det hende at du bør unngå sukker helt i en periode, og fokusere på å hele tarmen din.

Suget kan komme av en underliggende mangel på sink eller kobber. Spis mer proteiner fra kjøtt, fisk og sjømat.

Å fyse på søtt kan også være et tegn på at du får i deg for lite karbohydrater og at kroppen din blir stresset av dette. Spis stivelsesrike grønnsaker som flaskegresskar, gulrøtter og søtpotet.

Ta mitt gratis onlinekurs «Slik blir du kvitt søtsuget» og bli kvitt ditt søtsug!

Du fyser på rødt kjøtt

fyser på rødt kjøttDette kan være et tegn på mangel på jern, zink eller aminosyrer. Spiser du rødt kjøtt regelmessig og du likevel fyser på det kan det være at du sliter med å fordøye kjøtt. Spis kraft og ta tilskudd av gelatin for å balansere aminosyreinntaket ditt og samtidig styrke fordøyelsen din.

Du fyser på sjokolade

I dag lager jeg hjemmelaget råsjokolade på snapchat✨det var så mange som ble med på suppelaging i går, så utrolig gøylegg meg til ved navnet heleneragnhild hvis du vil være med✨ #rawchocolate #chocolate #sjokolade @supernature_supermat #helse #nytelse #antioksidanter #blogger #kjærlighet #raw #melkefri #glutenfree #blodsukker #lowcarb #lowsugar #follow

Dette er jo et kjent problem fro mange, det evige sjokoladesuget. Å fyse på sjokolade kan bety en mangel på magnesium eller kobber. Du kan selvfølgelig spise sjokolade for å tilfredsstille suget, så lenge du velger en sunn variant. Jeg liker å lage sjokolademousse av avokado og råsjokolade, eller lage min egen råsjokolade. Den beste måten å få i seg magnesium er faktisk gjennom huden. Jeg sprayer meg med denne sprayen hver kveld og det opprettholder mine nivåer.

Du fyser på surt (sitron, lime eller eddik)

fyser på surtDette er et klassisk tegn på lav magesyre. Mange tror at vi har lett for å få for høy magesyre og at magesyre generelt er noe negativt. I virkeligheten er denne dyrebare syren essensiell for god fordøyelse, for å bryte ned proteiner, drepe bakterier og ta opp B12. Hvis du har for lite magesyre vil maten ikke bli tilsktrekkelig brutt ned i magesekken. Da blir den liggende og gjære, skape gass og kan faktisk gi deg sure oppstøt. Dette vil også bidra til dårligere fordøyelse videre nedover i tarmen vår. For å øke magesyren anbefaler jeg deg å drikke et glass vann (ikke isvann) med to ts eplecidereddik i 10-20 minutter før hvert måltid.

Å suge på lakris kan forresten være tegn på en ubalanse i binyrene dine forårsaket av stress. Få i deg uraffinert havsalt, drikk nok vann og ta avspenning regelmessig!

Hva fyser du på?

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg