Hva spiser jeg når jeg skal kose meg?

Flowers and berries on saturdays

kose meg God morgen søtiser! Nå sitter jeg i Praha og er snart klar for tur på rawfoodkafé etterfulgt av spa! Etterpå blir det treretters, vin og bytur! Balanse vet dere! Vi er på jentetur og vi skal virkelig kose oss! Jeg har skrevet et lite innlegg om mat, kos og tanker rundt dette å unne seg ting i dag. Jeg håper du liker det <3

Hva spiser jeg når jeg skal kose meg?

kose megEt av spørsmålene jeg har fått endel på bloggen er dette med sukker, godteri, snasks og hva jeg koser meg med når jeg skal spise noe godt. Det er så mange som stadig snakker om at vi MÅ unne oss ditt og datt hele tiden. Dette er jeg helt enig i, samtidig synes jeg ikke andre skal fortelle meg hva jeg må unne meg. Det virker som at hvis en ikke sluker en hel plate sjokolade eller spiser is til en har vondt i magen så unner en seg ikke gleder i livet. Det har liksom gått sport i å vise frem at en er et så godt forbilde fordi en presser i seg sukker hver dag. Hvis dette ikke påvirker deg negativt må du gjerne det, men jeg kommer ikke til å spise godteri når jeg egentlig ikke vil det, bare fordi andre mener jeg må unne meg det.

kose megNår det gjelder mat er jeg for å unne meg ting hver dag. Jeg synes all maten jeg spiser er veldig god. Jeg elsker den alt fra den grønne smoothien min, middagene jeg lager med Jon Anders og familien, en stor salat med masse grønnsaker og fetaost, råsjokolademousse og vannmelon. Jeg er rett og slett glad i «rene» smaker og liker dette bedre enn mye av den prosesserte maten vi får på butikken.

kose megJeg koser meg når jeg går på resturant med kjæresten eller jentegjengen. Jeg tar gjerne et glass rosé eller tre! Skal vi ha kjærestekveld blir det ofte taco, hjemmelaget pizza eller kjøtt/fisk med søtpotetmos, en god salat og saus. Vi koser oss masse vi 🙂

DSC04524Når vi begynner å endre matvaner fra standard norsk kosthold (hva nå enn det er) er det som regel ikke uten grunn. Selv hadde jeg et ønske om å spise «sunt» fra jeg var ganske ung, 14 år. Jeg synes det var spennende med mat og hvordan ulik mat påvirket kroppen ulikt. Så ble jeg syk og jeg endret kostholdet for å reparere kroppen min. Jeg ville føle meg bedre og fant et kosthold som gjorde nettopp det. Dette kostholdet unner jeg meg da jeg unner meg selv å ha det bra! Jeg skjønner jo godt at andre spiser mer usunn mat hvis dette er noe de trives med. Bare la meg spise det jeg føler er bra for meg.

kose megHar jeg lyst på noe «klassisk» godteri så kan jeg spise det, men det er for å være helt ærlig svært sjeldent. Når du begynner å spise mer av de rene råvarene endrer smaksløkene seg. Brokkoli blir ikke lenger bittert og tomat er ikke surt. Jeg synes for eksempel av både vannmelon og jordbær er bedre enn mye godteri. Når jeg kommer inn på butikken og ser grønnsakshyllene bugner av flotte farger er det der jeg vil handle. Frossenpizza er ikke engang i tankene mine. Jeg synes også maten smaker bedre når jeg vet at den er bra for meg. Kanskje er dette feil? Det er bare slik jeg føler det.

kose megDu kan lage så utrolig mye god mat hjemme at jeg fristes lite av alt annet. Jeg tror dette også handler om at jeg ikke teller kalorier eller karbohydrater. I stedet lager jeg mat fra naturens skattekammer og spiser det jeg har lyst på, når jeg har lyst på det.

kose meg Jeg vet ikke om dette svarte på spørsmålene deres? Jeg hører gjerne deres tanker rundt dette temaet, så skriv gjerne til meg i kommentarfeltet! Hvordan forholder du deg til kosemat?

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg