Mine iHerb favoritter og tips

Jeg vet ikke hvor mange som har spurt om jeg kan lage et innlegg om iHerb. Jeg får masse spørsmål om dette hver uke, produkter, hvordan du handler og hvordan du skal orientere deg i denne digre nettbutikken. iHerb har et utrolig stort utvalg av helsekost til gode priser, men det kan være veldig overveldende å handle der.

Siden jeg ligger rett ut på sofaen med forkjølelse, tenkte jeg at dette var dagen for både iHerb shopping og iHerb tips her på bloggen.

Jeg vil ikke vite hvor mange timer og kroner jeg har lagt igjen her, lest reviews, tittet på ingredienser eller satt sammen handlekurver. Det er nemlig slik at vi ikke kan handle for mer 350 kroner inkludert frakt hvis du vil slippe unna toll og mums. I tillegg kan ikke pakken din bli for tung, da får du ikke den billigste frakten.

Det er en rekke produkter på iherb som ikke er lov å importere til Norge, blant annet endel B-vitaminer, aminosyrer, urter og alt dom klassifiseres som legemider. For å være relativt sikker på at du får produktene dine er det lurt å sjekke legemiddellisten og ikke minst dopinglisten. Prøver du å importere noe på legemiddellisten vil du få et brev i posten om at varen din er ulovlig å importere og ferdig med det, så lenge du ikke prøver deg gang på gang. Prøver du å importere noe på dopinglisten derimot kan du risikere bøter og til og med fengel! Det er ikke så skummelt som det høres ut altså, så lenge du holder deg til ting som er lovlig er det virkelig null stress. Selv har jeg fått brev en gang, og da fikk jeg til og med pengene igjen av iHerb.

Når det gjelder frakt velger jeg alltid global mail, da det er det billigste alternativet 🙂

Husk å bruke koden NOX480 for å få 5$ i rabatt på din første bestilling!

Mine iHerb favoritter

Dandyblend

Dette er et pulver som brukes som et alternativ til te og kaffe. Det løses lett opp i vann, både kaldt og varmt, og smaker rundt og fyldig. Jeg vet egentlig ikke hvordan jeg skal forklare det, det må jo bare oppleves. Veldig mange av dere har jo blitt like dilla som meg!

Dere vet jo hvor mye jeg elsker kaffe, men jeg synes dandyblend er fin å bruke for å få ned inntaket litt. Jeg bruker dette blant annet i “fett-kaffen” min om morgenen. Jeg fyller en stor kopp med varmt vann og har i blenderen. SÅ tar jeg et par ss dandyblend, en ts smør, 1 ts mct-olje og en ss kollagen i blenderen og blender forsiktig. Det blir en sykt god drikk som jeg koser meg med før morgentur hver morgen, og jeg merker at jeg er mer mett gjennom dagen når jeg drikker den.

Dandyblend er glutenfritt og laget med blant annet løvetann (dandyleaf) som skal virke rensende på leveren.

Kollagen

Jeg elsker kollagen, og dette proteinet er en av grunnene til at jeg er en ivrig kraftkoker. Likevel elsker jeg å ha kollagen i hus da det lett kan tilsettes både kaffe, te, suppe, smoothie og mer. Det kan faktisk løses i alle væsker. Kollagen er det proteinet vi har mest av i kroppen, og inntak av dette over tid har gitt meg mange helsefordeler. Du kan lese mer om alle fordelene ved kraft her, og de fleste av dem er takket være nivået av kollagen i kraften.

Det er to kollagentyper jeg betiller, enten fra storfe eller fisk. Det er nesten ikke forskjell på dem, men hvis du ikke spiser kjøtt er det fint at det finnes et alternativ for deg også.

Krydder

Jeg elsker krydder og bestiller dette stort sett på iHerb. Jeg har ike gått inn og kjøpt alt mulig, men når jeg ser at jeg snart går tom for noe hjemme slenger jeg inn en ordre.

Økologiske og usprøytede krydder smaker mye bedre og er rikere på næringsstoffer enn krydder fra butikken. Mine favoritter er smoked paprika, pumpkin pie spice, ingefær, gurkemeie og basilikum.

Ceylon kanel

Kanel har jeg snakket om mange ganger på snap og her på bloggen. Jeg elsker kanel og drysser det på alt mulig, i tillegg til å ha det i gryter og smoothie. Det stabiliserer blodsukkeret og an bidra til mindre søtsug.

Kanelen som jeg kjøper er av typen ceylon kanel. Kanelen vi kjøper på dagligvare er av typen kassia kanel, og det er denne som inneholder det levertoksiske stoffet kumarin. Ceylon kanel kan du spise så mye du vil av og det smaker mye bedre enn kassia kanel! Her finner du et glass, og er du like glad i kanel som meg finner du posen jeg kjøper her.

Salt

Jeg har virkelig funnet mitt favorittsalt på iHerb og etter at jeg smakte det har jeg aldri kjøpt noe annet. Dette saltet har en perfekt shaker, det kommer liksom akkurat passe mengde, og kornene er passe størrelse. Himalayasalt blir ofte rost i skyene for å være ekstremt mye sunnere enn havsalt og det tror jeg ikke så mye på. Likevel elsker jeg dette saltet og siden det er billig bruker jeg det. Et uraffinert havsalt gjør samme nytten, men skal jeg tipse om hva jeg kjøper så gjør jeg det 😉

Peanøttsmør i pulverform

Say what? Ja, du hørte riktig! Dette er et pulver som passer veldig bra i smoothie for eksempel. Det er ikke alltid jeg trenger ekstra fett i smoothie og da syns jeg denne er super å bruke. Dette merket er mindre kjent enn PB8, men denne er søtet med litt kokossukker, og gir dermed lavere blodsukkerstigning enn originalen.

Steviadråper

Dette er steviadråpene jeg liker aller best! De kommer i mange smaker, men vanilje og karamell er mine favoritter. Jeg bruker disse for å søte alt mulig egentlig, de gir ingen blodsukkerstigning og ingen kalorier. Husk å kun bruke et par dråper, de er veldig intense! Bruker du for mye vil det ikke smake godt! Jeg lurer på om jeg skal teste sitron, noen som har smakt den?

Dette er bare en liten brøkdel av alt jeg har bestilt, men dette er ting jeg bestiller igjen og igjen! Jeg håper du liker innlegget <3

Del gjerne et tips med meg, siden jeg ligger her og shopper! I tillegg ser jeg på fødeavdelingen, klarer ikke dy meg :p

 

24 kommentarer

Siste innlegg