10 geniale måter å bruke kokosolje

Samarbeid med supernature

Tørr hud? Kokosolje! Solbrent? Kokosolje! Kjærlighetssorg? Kokosolje!

Okey, den siste der er kanskje ikke helt sann, men kokosolje kan faktisk brukes til nesten alt! Jeg elsker denne tropiske oljen og bruker den masse i min hverdag! I dag deler jeg mine beste tips til hva du kan bruke kokosolje til.

10 geniale måter å bruke kokosolje

Hudkrem

bruke kokosoljeKokosolje er tipp topp til tørr hud, særlig hvis du påfører den riktig. Oljer bør nemlig smøres på huden når den er fuktig for å bidra til at de trekker inn bedre. Selv elsker jeg kokosolje på sommeren og har alltid en krukke stående på badet.

Kroppsskrubb

bruke kokosoljeBland inn sukker, salt eller kaffegrut i kokosoljen og bruk den som en herlig kroppsskrubb. Her slår du to fluer i et smekk da du både får skrubbet og smørt huden samtidig.

Stekefett

bruke kokosoljeKokosolje har et høyt smeltepunkt og passer derfor godt til steking. Når jeg varmer bær til cottage cheese- og kefirblandingen min har jeg alltid en skje kokosolje i pannen sammen med bærene. Hvis du skal steke mat du ikke ønsker kokossmak på eller steke noe «hardt» anbefaler jeg cocosa med brun etikette. Den er helt smaksløs og tåler høyere temperatur enn extra virgin varianten.

Sminkefjærner

bruke kokosoljeKokosolje er en fantastisk sminkefjærner som fjærner øyesminke på et blunk. Å bruke oljer er langt mer skånsomt enn andre sminkefjærnere, både fordi du slipper å gnukke og gni (så vippene dine faller av) og fordi det ikke tørker ut vippene dine. Gni litt olje på en bomullspad og vips, sminkefjærner!

Aftersun

bruke kokosoljeKokosolje er perfekt til hud som har vært ute i solen hele dagen. Noe av det beste jeg vet er å ta en dusj etter solbading, for så å smøre inn hele kroppen i kokosolje. Husk å smøre oljen på når hunden fortsatt er fuktig og la den trekke inn. Jeg lover deg at brunfargen din vil holde seg lekker mye lenger!

Barberolje

bruke kokosoljeHvis jeg må barbere leggene i en fei er det lett å bli fristet til å hoppe over barberkrem. Heldigvis har jeg lært et triks som gir meg silkemyke legger og ingen nupper. Jeg spruter litt varmt vann på leggene og smører på et tynt lag kokosolje før jeg tar høvelen fatt. Det fungerer like godt til under armene og bikinilinje.

Hårkur

bruke kokosoljeHårkurtrikset mitt blir jeg aldri lei av. Ca en gang i uken setter jeg opp håret i hestehale og klæsjer kokosolje i hele hestehalen. Så fletter jeg den og stikker på trening, gjerne hot yoga! Når du trener skapes varme som får oljen til å trekke dypere inn i håret. Etter trening tar jeg ut hestehalen og vasker håret som vanlig.

Glidemiddel

bruke kokosoljeDette trikset er det sikkert noen som får litt bakoversveis av, men hallo, gode tips må jo deles! Glidemiddel inneholder ofte masse tull, så hvorfor ikke bruke et naturlig alternativ? Her trengs vel ingen forklaring? Husk at du ikke bør bruke kokosolje sammen med kondomer da du risikerer at kondomen løses opp og ikke blir tett!

Badeolje

bruke kokosoljeÅ blande en ss kokosolje i badevannet er topp for liten og stor. Dette er særlig gunstig for barn, da du ikke trenger bekymre deg for om de får i seg vannet med oljen i.

I kaffe eller te

bruke kokosoljeTrenger du et energiboost er en ts kokosolje i kaffen eller teen perfekt. Jeg dunker det bare rett oppi, men du kan gjerne kjøre det i blenderen også. Både sunt og godt altså!

Hva bruker du kokosolje til?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg