Nicecream – is med banan og avokado

AnnonselenkerDSC06321Vips var sommeren kommet til Norge! I går tok jeg turen til Moss for å være med på Soma sommermarked. Jeg laget is sammen med en gjeng herlige mennesker, både en bærvariant og en med banan og avokado. Det er alltid så gøy å møte mennesker som vil lære om kosthold, som spør spørsmål og som er nysgjerrige. Is laget av bananer blir ofte kalt nicecream, da den er fri for dyreprodukter. Selv om jeg ikke er veganer, synes jeg navnet er søtt!

DSC06317Jeg lovet å dele oppskriften på isen jeg laget og det skal jeg selvfølgelig holde!

DSC06313

Nicecream

DSC063101 banan frosset i biter

1/2 avokado frosset i biter

1 ts lecithin (kan sløyfes)

3 ss kokosmelk eller annen melk

Søtning: her kan du bruke 3 steviadråper, 1 ts kokosblomstsukker eller proteinpulver med vaniljesmak. Bananen smaker søtt og godt i seg selv, så du trenger ikke mye.

DSC06307Kjør alle ingrediensene i en kraftig blender, foodprosessor eller bruk en stavmikser. Når bananene er helt brutt ned får isen en softis konsisten, magisk! Du må nok prøve deg litt frem med væskemengden for å få blenderen til å gå, samt skrape ned kantene.

DSC06305Nå pakker jeg kofferten min og stikker til Valdres med Gry. Hvis du vil følge med på snapchat får du se noen fermenteringsgodsaker og sikkert noen gode råd fra fermenteringsdronningen i Norge! Ha en nydelig fredag fine folk <3

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg