Slik spirer du spirer hjemme

mungbønne spirerÅ spire egne spirer har jeg gjort i mange år, men jeg hadde nesten glemt hvor godt det er. I helgen spiste jeg masse spirer og da fikk jeg inspirasjon til å komme igang med dette igjen. Det er utrolig lett å lage og smaker helt fantastisk. Hjemmespirede spirer er jo helt ferske og holder seg derfor godt i kjøleskapet i forhold til de du kjøper på butikken. Jeg synes også at de smaker langt bedre.

Når vi spirer bønner og linser blir de langt lettere å fordøye og næringen blir lettere opptakelig. Det virker kanskje som om dette er bade vanskelig og tidskrevende, men det er det ikke altså. Noen spirer er likevel lettere å lage enn andre. De jeg har laget mest er alfalfa, mungbønner og grønne linser. I dag tenkte jeg å vise dere mungbønner. De går fort og er veldig lette å få til.

Slik spirer du mungbønner selv

mungbønne spirerTa et par ss mungbønner og legg dem i vann. Pass på at alle bønnene er under vann, her ser dere at noen flyter på toppen. La de stå slik over natten eller i 8-12 timer.

mungbønne spirerSkyll bønnene godt i en sil eller dørslag før du har dem over i et rent glass. Jeg brukte dette fra hm, men du kan bruke hva som helst. Det er greit å bruke et med litt størrelse på. Du trenger ikke skru igjen et lokk, men dekk gjerne til med litt plast. Jeg satt bare åpningen inn mot veggen. Det skal ikke være lufttett, men det er greit å unngå at fluer finner veien inn.

mungbønne spirerFordel bønnene utover i glasset og legg det på siden. Jeg bruker bare hånden for å få dem fordelt. Det er greit at det ikke ligger for mange bønner oppå hverandre hvis du skjønner?

La glasset ligge på benken og skyll av bønnene to ganger per dag. Etter bare 8 timer kommer de små halene ut. Morsomt ikkesant?

mungbønne spirerJeg har også et lite spirehotell, så får du blod på tann kan du kjøpe deg et slikt. Egentlig synes jeg det fungerer like bra med glass, men jeg har fått dette i gave fra mamma.

mungbønne spirerIkke glem å skylle dem godt et par ganger om dagen så de ikke blir slimete.

mungbønne spirerHer ser dere spirene mine etter to dager på benken. Når de har blitt slik skyller jeg dem og har dem i et glass.

mungbønne spirerSpirene holder seg en uke ca i kjøleskapet, mine blir raskt borte så jeg satte i gang ny spiring med en gang. I tillegg elsker jeg å ha med spirer til venner, det faller i god jord hos de aller fleste. Min nye favoritt er bokhvetebrødet mitt med pesto og bønnespirer, så fresht og godt! De smaker også veldig godt i salater da de gir en fantastisk crunch!

mungbønne spirerHar du prøvd å spire spirer selv?

helene ragnhildDet ble ikke noe blogginnlegg i går da dagen bare raste forbi. Jeg har hatt så sykt mye å gjøre med kurset de siste ukene, men det har vært så gøy og givende. I går var jeg også på mathallen for å holde foredrag så det ble litt travelt. Disse hormonene gjør jo også sitt med kroppen, så det er ikke bare bare å rekke over alt. Jeg kjenner at det blir mye tanker og følelser på en gang rett og slett. Heldigvis har jeg masse fine folk rundt meg og mye spennende som skjer. Det gjelder å holde livet i gang mens dette holder på 🙂

helene ragnhildNå skal jeg gå tur med bestis Maria <3

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg