Inneholder annonselenker
Jeg har hatt lyst til å lage en ladning sjokoladekuler i noen uker nå, men jeg har rett og slett ikke fått ut fingeren. I dag skal jeg på sommerfest, og da passer det jo bra å lage noe en kan pakke med seg?
Disse er laget med bløtlagte valnøtter, noe som gjør dem langt lettere å fordøye og mer næringsrike. Når vi bløtlegger brytes antinæringsstoffer ned og vips kan vi ta opp mer næring fra nøttene. Jeg kjenner også at magen reagerer langt bedre på bløtlagte nøtter enn ikke-bløtlagte. Det høres sikkert ut som om dette er en kjempe jobb, men det er det virkelig ikke altså! Det eneste du må gjøre er å ha tid.
Jeg puttet en hel boks valnøtter i vann med en ss surdeigsstarter over natten. Har du ikke starter kan du få av en venn (eller meg), bruke molkosan eller annen syrlig kultur som kombucha. Etter 8-12 timer skyller du nøttene godt i et dørslag og tørker dem i et håndkle. Ha dem så på et bakeark og sett dem i ovnen på 50 grader over natten eller 8 timer. De skal være helt tørre, ellers kan de ikke lagres i skapet. Nå har du lettfordøyelige, fermenterte nøtter til musli, yoghurt, godiskuler, nøttesmør osv. I USA kalles slike nøtter for «aktiverte» nøtter.
Magevennlige sjokoladekuler
3 dl aktiverte valnøtter
10 myke dadler (jeg kjøper på internasjonalbutikk)
2 ss kakao
1 ts extra virgin kokosolje eller smør
En dæsj salt
Ha nøttene i en blender og blend til du får mel. Ikke gjør det så lenge at fettet fra nøttene slipper. Du kan også bruke en kjøkkenmaskin med s-blad eller en stavmikser.
Jeg håper du får en nydelig lørdag <3
Does Cvs Sell Zenegra cialis Vendo Cialis Bologna