Sunn hverdagssnacks – Grønnkålchips

Se fremgangsmåten på snapchat: heleneragnhildDSC03892Er det en ting jeg er opptatt av at vi skal spise mer av så er det grønnsaker! I alle fasonger, farger og sesonger! Det er ikke mange år siden grønnkålen ble poppis i Norge. Før det måtte jeg lete land og strand etter disse vidunderbladene. Grønnkål er rikt på mange vitaminer og mineraler, rikt på fiber og på kreftbeskjempende stoffer.

DSC03893Det morsomste med denne er at du kan trylle den om til smaksfulle chips. Det eneste du trenger er en pakke grønnkål, olivenolje og krydder. Selv brukte jeg næringsgjær, en slags gjær som ikke har noe med den tradisjonelle gjæren vi vanligvis bruker i Norge å gjøre. Den gir en «ostete» (i mangel av et bedre ord) smak som passer veldig godt på chips, i salater, wok og sauser. Jeg kjøper min på iHerb her, men du finner det nok på noen helsekoster også.

DSC03910Først fjærner du stilken fra grønnkålen ved å rive av «bladene». Riv dem så i passe store biter og legg dem i en stor bolle. Tilsett 3-4 ss olivenolje, salt og 6 ss næringsgjær. Har du ikke sistnevnte kan du krydre med hva du vil som hvitløk, chili, lime, ingefær osv.

DSC03900Bland godt og «masser» grønnkålen med hendene. Så kan du ha alle bladene på to stekebrett med bakepapir. Stek dem på 150 grader i ca 13-15 minutter. Følg godt med da de lett kan svi seg.

DSC03914Disse er overraskende gode, sprø, perfekt hverdagssnacks som du kan nyte med hverdens beste samvittighet. Hvem visste grønnsaker kunne smake så godt?

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg