Fysen på sjokolade

Inneholder sponset produkt

Rundt menstruasjon er det veldig vanlig at jenter blir fysne på sjokolade, og jeg er intet unntak. Likevel ønsker jeg å tilføre kroppen min masse næring og unngå tomme kalorier. Heldigvis er det så mange måter en kan både temme sjokoladesuget og samtidig spise noe næringsrikt. Rå sjokolademousse er en favoritt hos meg. Denne har jeg laget år på år i utallige varisjoner og jeg blir aldri lei. I dag skal jeg lære deg å lage denne retten steg for steg, samt hvilke alternative ingredienser du kan bruke. Jeg lagde forresten denne sjokolademoussen på matkurset jeg hadde på torsdag og det falt i veldig god jord hos deltagerne. En av dem sa til og med at det var hennes nye favorittrett, det er et kompliment det!!

DSC03961Rå sjokolademousse kan tilpasses ulike kostholdsmønstre. Paleo, vegansk, glutenfri, melkefri, eggfri, sukkerfri osv.

DSC03956Grunnoppskriften er som følger:

En liten, moden avokado ♥ 2-3 dl væske ♥ To ss sjokolade protein eller 2 ss søtning ♥ To ss råkakao/bakekakao ♥ En dæsj salt ♥

Base

Basen i sjokolademoussen er avokado. Dette gir den kremede, fyldige smaken, men jeg lover deg at du ikke kan smake selve avokadosmaken. Noe av det beste med rawfood er alle måtene en kan bruke grønnsaker som en aldri hadde funnet på! Det første du gjør er altså å tilsette en moden avokado til din blender, foodprosessor eller en bolle med en stavmikser.

Væsken

Her kan du bruke hva du enn vil! Kokosmelk, mandelmelk, havremelk osv. Du kan til og med bruke vann hvis du ønsker, men da ville jeg smakt til med litt mer søtning.

DSC03953Søtning

I det siste har jeg brukt proteinpulver i sjokoladesmak fra synergi (Du får 10% rabatt på alt på arnika hvis du registrerer deg med koden 107347). Denne er søtet med stevia og gir en veldig god moussse. Ellers har jeg brukt dadler, banan, honning, fibersirup, sukrin gold eller stevia. Ofte en kombinasjon også. Tipset mitt er å tilsette et par ss søtning og blende alle ingrediensene før du smaker og tar mer til du er fornøyd. Det er veldig forskjellig hvor søtt vi liker det nemlig 😉 Skal du ha banan som søtning anbefaler jeg en banan per avokado.

Sjokoladen

Råkakao er helt klart min favoritt her og jeg sverger til produktet fra supernature. Råkakao er rikt på magnesium og fytokjemikalier. Sistnevte kan regnes som plantenes immunforsvar og omfatter blant annet antioksidanter. Da råkakao ikke er varmet over 42 grader er alle næringsstoffene inntakte så bruker du denne får du mest mulig helsefordeler av sjokoladen. Har du ikke råkako kan du bruke bakekakao, men det gir i min mening ikke like god smak. Liker du å lage sjokolade hjemme anbefaler jeg råsjokolade på det varmeste! Visste du for eksempel at det ser ut til at de som spiser litt sjokolade både er friskere og gladere enn andre?

DSC03961Salt

Husk et par dryss med godt havsalt. Det fremmer sjokoladesmaken og gir noe ekstra!

Topping

Her er det kun fantasien som setter grenser! Du kan bruke friske bær, frukt, nøtter, kokos eller supermat. Min favoritt er supersnacks posene fra supernature som inneholder blandinger av tørkede bær, nøtter, kokos og supermat. Bipollen, gojibær og råkakao er også en sikker vinner.

DSC03957

Her, her og her finner du varianter av oppskriften!

Håper det smaker <3

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg