Søtpotetlapper med 2 ingrediener

God lørdag fine <3

Det ble en sen oppdatering fra meg i dag, jeg har rett og slett hatt en litt slack dag her hjemme. Jeg stod opp tidlig for å vaske, men er fortsatt ikke ferdig med det. Ellers har jeg gått tur med en venninne, lekt med det nye kameraet mitt og laget pannekaker. Jeg har kost meg på kjøkkenet, sett film og drikket kaffe. Det er deilig med slike dager innimellom.

Lørdag må jo være den perfekte pannekakedagen? Disse er superenkle og så gode! De passer til både store og små og kan varieres i det uendelige.

Søtpotetlapper

2 egg

1 dl kokt eller dampet søtpotet

Tips til variasjoner:

♥ Jeg liker å ha en klype salt i, for å få litt salte pannekaker. Så topper jeg de heller med noe søtt, og får den søt-salte smaken, nam!

♥ Hvis du heller vil ha dem søtere kan du ha i en ts honning, lønnesirup, sukrin gold eller noen dråper stevia.

♥ TIlsett kanel og kardemumme for mer smak

♥ Topp med annen frukt, hakket mørk sjokolade, gresk yoghurt, nøtter eller hva annet du har lyst på

Skrell og del søtpoteten i terninger. Ha litt vann i en kjele og “damp” søtpotetene i ca 13 minutter. Jeg koker dem på middels varme med lokket på for å få en dampet effekt. Hell av vannet og la dem avkjøles litt før du bruker dem. Restene kan du ha i kjøleskapet og enten hive i salat, mose eller bruke i andre oppskrifter.

Bruk en stavmikser eller blender til å blande egg og søtpotet.

Stek lappene i smør eller kokosolje. Snu hver lapp når de begynner å boble på toppen.

Jeg håper det smaker <3

P.S. lik gjerne facebooksiden min for daglig inspirasjon til sunn mat. Hvis du vil følge meg i hverdagen finner du meg på instagram og på snapchat under navnet heleneragnhild.
 

21 kommentarer

Siste innlegg