DIY smoothiebowl

Adlinks

I dag har jeg klargjort leiligheten til storfint besøk i morgen, drukket alt for mye te, sett film og tatt bilder. Jeg koser meg sånn med det nye kameraet mitt, det blir plutselig så gøy å ta bilder!

Dere får gi meg litt tid da, jeg kan egentlig ingenting om photo og lærer mens jeg går <3

De siste månedene har jeg sikkert spist en smoothie bowl om dagen, om ikke flere. Det er så enkelt, så godt og veldig sunt. Nå begynner gradstokken å krype nedover, og noen morgener må jeg sette på stråleovnen når jeg spiser smoothie. Men smoothie skal jeg ha, hehe, ikke døm meg 😉

For en perfekt smoothie bowl trenger du en kraftig blender. Selv har jeg en vitamix, men siden den er fryktelig dyr har jeg også testet andre blendere jeg kan anbefale. Jeg liker godt rawfuel fra wilfra og nutribullet. Tre gode blendere i ulike prisklasser.

Jeg bruker alltid frosne bær og spinat som base. De fleste smoothiebowls bruker banan, men siden jeg ønsker å holde blodsukkeret mest mulig stabilt liker jeg best det førstnevnte. Jeg bruker frossen spinat og bær kjøpt på for eksempel rema, 2-3 dl av hver.

Så tilsetter jeg litt kokosmelk eller mandelmelk som væske. Hvor mye avhenger av hvor sterk maskinen din er og hvor tykk konsistens du ønsker. Jeg bruker ca en halv dl.

Noen dryss kanel havner alltid oppi. Det gir god smak og bidrar til stabilt blodsukker.

En rå eggeplomme tilsetter jeg for ekstra næring. Bruker du rått egg ofte bør du unngå å spise hviten, da den kan hemme opptak av b-vitamin fra resten av maten du spiser. Ta vare på hviten og bruk den i knekkebrød!

For søt og god smak, metthet og proteiner tilsetter jeg en scoop proteinpulver i vaniljesmak. Jeg bruker proteinet fra synergy da det er den beste kvaliteten jeg har funnet. Jeg har blitt kjent med skaperen av proteinet og stoler veldig på ham. Vaniljepulveret er ganske søtt, så du få en søt og god smoothie, selv uten banen eller annen søtning. Har du ikke protein kan du bruke en halv til en banan i stedet. Hvis du registrerer deg med koden 107347 får du 10% på alt du handler på arnika.no.

Til slutt booster jeg smoothien min med purely greens max og lecithin. Dette er to av mine favoritter innen supermat og jeg bruker dem stort sett hver dag.

Jeg topper min smoothiebowl med bipollen, bær, frukt, nøttesmør, hakkede nøtter eller musli, nam!

Så er det bare å nyte <3

Hva er din favoritt?

12 kommentarer

Siste innlegg