Podcast om helse, livet og humor – mine favoritter

I går gjorde jeg noe veldig gøy! Jeg spilte inn podcast med Sara Lossius fra Paleoliv! Vi snakket om mat (selvfølgelig), fett, fertilitet, tarmhelse og livet som ernæringsnerd. Episoden kommer ut på søndag, så følg med inne på itunes. Er du en podcast newbie må du laste ned appen podcast fra appstore også kan du lytte i vei. Det er helt gratis å laste ned (bare husk å gjøre det via wifi) og en fantastisk måte å lære og bli underholdt.

heleneragnhildJeg er en ekte podcast freak og jeg hører stort sett på podcast hver eneste dag. Favorittene er når jeg går på tur med hundene, når jeg vasker (bruker dette som gulrot), når jeg lager mat og av og til før jeg legger meg. Dere har mange ganger spurt om jeg kan dele mine favoritter og nå kommer endelig innlegget jeg har lovet så lenge. Jeg var usikker på hvor mange jeg skulle velge, siden jeg har hørt på veldig mange. Derfor har jeg valgt mine favoritter som jeg tror de fleste av dere vil like. Jeg innrømmer glatt at jeg blir ganske lei av podcastene (eller menneskene som snakker, hehe) og må derfor bytte på endel!

Her er mine favoritt podcaster

podcast favorittBalanced Bites

Dette er en av de første poddene jeg begynte å høre på. Liz Wolfe og Diane Sanfilippo er to av de råeste damene innen paloemiljøet. Hører du på gamle episoder vil du merke hvor rigide de var i starten i forhold til nå. Jeg synes det er helt topp at de går mer mot en åpen modell med litt mer slingringsmonn. Her kan du lære om fett, etikk rundt bruk av dyreprodukter, kvinnehelse, praktiske tips osv. De har også masse episoder som handler om spesifikke temaer og diagnoser som fordøyelse, hud, PCOS og trening.

podcast favorittFertility Friday

Denne nevnte jeg i min januar favoritter film. Lisa Marie jobber med «the fertility awereness method» og lærer deg alt om din menstruasjonssyklus, fertilitet, hormoner og kvinnekroppen. Jeg elsket spesielt episode med legen bak GAPS dietten Natasha Campbell-McBride, en must for alle kvinner som ønsker seg tarm i balanse!

ingefaer_expandetIngefær

Her kan du lære masse om helse fra et avslappet perspektiv. Sara intervjuer ulike gjester om mat, helse, hudpleie, babymat, paleo og trening, og den røde tråden er hvordan en kan få disse tingene til å fungere for deg. Her er det ikke pekefinger eller regide opplegg, men veldig mye glede og nysgjerrighet. Denne er spesielt bra for deg som er ny i gamet og ønsker å lære mye om helse på en enkel måte.

podcast favorittFat Burning Man

Tullete navn, men jeg liker virkelig Abel James som driver denne. I de amerikanske «paleo-poddene» er det mange av de samme gjestene som går igjen, men du lærer fortsatt utrolig mye. Det som også er flott er at du får høre meninger om kosthold og helse fra mange ulike vinkler. Det gjør det lettere å forstå at det absolutt ikke er så svart hvitt som du kanskje trodde. Jeg elsker den avslappede atmosfæren i denne podden og har hørt på den en hel del. podcast favoritt

The Model Health Show

Denne podcasten lages av Shawn Stevenson, en skikkelig ernæringsnerd som intervjuer en hel haug med helseeksperter. Jeg skal være ærlig og si at jeg synes hans kollega Jade kan være ganske slitsom med hennes konstante avbrytelser, men det overlever jeg. Her kan du lære endel om supermat, helse, søvn, mindsett, mat, alt egentlig! Tok med denne da den ikke er så kjent!

podcast favorittThe Lively Show

Jess Lively er en gledesspreder og inspirator. Dette er ikke en ren helsepodd, men veldig hyggelig podcast der du kan bli inspirert til å bli en bedre versjon av deg selv. Denne ble jeg tipset om av en leser, spesifikt episode 85 med Alisa Vitti. Den handler om bruk av p-piller, syklus og fertilitet, verdt å få med seg 😉

podcast favorittThe Paleo Solution Podcast

Rob Wolf har en av de klassiske paleo podcastene så her kan du høre mye basic. Jeg liker stemmen hans og måten han intervjuer veldig godt. Det ligger utrolig mange episoder ute så her kan du plukke det du er interessert i.

podcastPaleo Hacks

Clark Danger har en lett og muntlig måte å snakke med sine gjester. Denne er lett å like og lett å lære fra. Du møter på mange av de sammen gjestene, men jeg lærer alltid noe nytt. Her er det så mange gode episoder, men hør gjerne den med Christa Orrechio , Dave Asprey og Neely Quinn. Digger denne!

podcastRevolution Health Radio

Chris Kresser sin podcast er relativt faglig tung og passer kanskje best for de som er ekstra interessert i ernæring og allerede har grunnkunnskapen på plass. En fantastisk ressurs for deg som ønsker å lære mer om kostholdet vi er dannet for å spise, men på en faglig måte. Jeg synes den kan bli litt kjedelig i lengden, sovner nesten av stemmen hans, haha. På grunn av alt jeg lærer er det så verdt det!

podcastDavid Wolfe

Jeg har ikke fått hørt så mye på denne enda, men det ligger masse podder ute og de er relativt korte. Jeg har hørt mye bra om denne og skal absolutt få hørt mer på den fremover. David Wolfe er superfoodkongen og kan mye om vegansk mat. Likevel er han ikke rigid og derfor liker jeg denne!

podcastTusvik og Tønne

Jeg sparer det beste til slutt! Jeg er ekte phung folk og elsker denne podcasten. Jeg vet ikke om jeg hadde kommet meg gjennom det siste året av studiene uten denne. Den har virkelig fått meg i godt humør så mange ganger, ikke minst fått meg ut på tur med hundene. Jeg ler høyt flere ganger hver episode, disse damene er bare helt rå! Jeg gleder meg så sykt til å hilse på Sigrid i helgen!!

heleneragnhildSom du sikkert har skjønt hører jeg på mange, men dette er mine favoritter, særlig innen helse. Jeg måtte likesom sette en stopp tilslutt, ellers blir det alt for langt. Del gjerne dine favoritter i kommentarfeltet så jeg kan oppdage nye, da blir jeg kjempe glad!

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg