Laks er en stor favoritt hjemme hos oss, og vi spiser det i hvert fall en gang i uken. Jeg kjøper litt ulik fisk ut i fra det jeg finner, både økologisk, vill og oppdrettslaks. Ferske forskningstall i Norge viser at mange gjerne vil spise mer fisk og grønnsaker, men er redde for å få i seg skadelige stoffer fra denne maten.
Det er mange grunner til å velge økologisk, men hvis valget står mellom økologiske grønnsaker eller ikke grønnsaker synes jeg det blir for dumt! Grønnsaker er fortsatt sunt, økologisk eller ei!
Oppdretslaksen har mindre omega enn villaks, men villaks har mer tungmetaller. Derfor er det faktisk ikke tryggere for meg å bare spise villfanget, fet fisk. Jeg velger å kose meg med laks med god samvittighet jeg, og det synes jeg du skal også!
Jeg steker laksen på middels varme i ekte smør eller baker den i ovnen. Hvis jeg gjør sistnevnte smører jeg litt smør over fisken før jeg har på et par skiver sitron og urtesalt, det smaker himmelsk!
Til fisken serverer jeg salat av babyleaf, mango, spisspaprika, avokado og hakkede valnøtter. Hvis du vil ha dressing kan du bruke en god balsamiko, min favoritt er fra Olivers & Co. Har jeg surkål legger jeg ved en halv dl til meg selv, det hjelper fordøyelsen.
Skal vi flotte oss ekstra damper jeg søtpotet og moser med litt smør, eller lager fries. Det er festmiddag for oss, gjerne på en helt vanlig onsdag!
Hva er din laksefavoritt?
Laks er så godt, og denne retten så jo fantastisk god ut 🙂 Ønsker deg en finfin kveld!
Min favoritt er bakt laks med urtekrydder kjøpt lokalt, spinatblader,hjertebladsalat, litt tomat ( gjerne bakt),litt mango, alt etter hva jeg har 👍
Jeg spiste vill laks i bryllupet til min søster i sommer og det var nydelig 😊 Da hadde jeg ikke spist laks på flere år siden jeg ikke ønsker å spise oppdrettslaks.
Hei 😊 Jeg er veldig glad i laks, men har blitt litt skeptisk da oppdrettslaksen behandles mot lakselus. Et middel som brukes i stadig større konsentrasjon fordi lusa blir resistent. Dette middelet har jeg hørt at ødelegger tarmfloraen vår og er giftig i for store mengder. Hva tenker du om det?
Marit: Det er veldig viktig at laksen behandles slik at lakselusnivået ikke blir for høyt på villaksen. Laksen som selges regnes som trygg 😉
Anette: Alle bestemmer selv, men en trenger ikke være redd for oppdrettslaks 😉
Inger Ann Berg: Nam 😀
Pernille: Takk i lige måte <3
Noen av tungmetallene som det er mer av i økolaks, som f.eks kvikksølv må sees i sammenheng med nivået av selen i og med at kvikksølv er regnet som farlig pga de binder seg til de enzymene som selen lages av. Dvs hvis det er mer selen enn kvikksølv trenger man ikke bekymre seg for akkurat det 🙂
Maja: Har du link til forskning på det? vil gjerne lese 🙂
Ser kjempegodt ut 🙂 Jeg elsker egentlig laks, og før spiste jeg det nesten daglig, men tror jeg spiste meg litt mett på det dessverre. Men må prøve å ordne noen nye oppskrifter som frister meg litt igjen 🙂
MaritBE: Jeg skal legge ut en fantastisk lakseoppskrift med litt asiatisk vri, kanskje den kan friste? Hver dag er nok i overkant, men jeg vet selv hvor lett det er å bli dilla på ting!! Ha en nydelig lørdag vakre <3
I every time spent my half an hour to read this weblog’s articles or reviews everyday
along with a cup of coffee.
Amoxicillin And Indications And Uses Buy Effexor Online Australia Diflucan Prices cialis generic Avis Cialis Viagra