Proteinpannekaker uten proteinpulver – uten gluten, melk og sukker

Nye vaner betyr nye oppskrifter! Pannekaker passer dessuten perfekt på en søndagsmorgen, synes du ikke?

Jeg har en annen pannekakeoppskrift som er veldig populær, men denne ligner mer på vanlige pannekaker. De var veldig enkle å steke også, og det er alltid et pluss!

Helenes proteinpannekaker

3 egg

1 dl havregryn

1 dl melk (jeg brukte usøtet mandelmelk)

En klype salt

1/4 ts natron (du kan også bruke bakepulver)

Jeg started denne pannekakerøren i går da jeg la en dl havregryn i bløt ved å tilsette en dl mandelmelk. Jeg hadde dette i et syltetøyglass og ristet løs, så lot jeg det stå fremme over natten. Her kan du bruke hvilken melk du selv ønsker. Du kan også fint hoppe over hele bløtleggingsprosessen, du bestemmer.

Da jeg stod opp (og etter at jeg hadde drukket sitronvannet mitt) tilsatte jeg resten av ingrediensene og brukte en stavmikser for å blande og mose alt. Du kan også bruke en blender eller hoppe over. Da får du hele havregryn i røren.

Så stekte jeg pannekaker i ekte smør. Jeg stekte i litt forskjellige størrelser (eksperimentering), men tipper tre mellomstore pannekaker passer best 🙂

Jeg serverte med litt sukrin gold og litt bringebær. Veldig gode og veldig mettende!

Ha en nydelig søndag fine du, jeg skal komme meg ut i frisk luft på en gåtur-date med en finfin venninne <3

16 kommentarer

Siste innlegg