Hjemmelaget sjokolade med smak av salt fruktnøtt

Annonse

Hvem elsker vel ikke sjokolade, det gjør i hvert fall jeg! Jeg har hørt at det finnes folk som ikke liker sjokolade, men det er mulig dette bare er en myte? Jeg er i hvert fall med i sjokolagegjengen og heldig som jeg er skal jeg spise sjokolade hver eneste dag i følge kostholdsplanen min. I den anledning laget jeg en stor plate hjemmelaget, rå sjokolade her om dagen. Det var så lenge siden og det har virkelig vært savnet, for det er så deilig å ha sjokolade i fryseren så jeg kan kose meg merd en bit hver dag. Denne smaker kjempe godt og når jeg lager selv kan jeg tilsette akkurat hva jeg vil, i tillegg blir den melkefri, en fin bonus for de som er intollerante mot det.

Denne gangen ville jeg lage en søtsalt fruktnøtt, full av glade farger og supermat. Jeg brukte en pose supersnack fra Supernature som jeg strødde over sjokoladen før jeg puttet den til kjøling. Det ble både vakkert og smakte superdigg!

Helenes sjokolade med supersnack

100 gram kakaomasse

50 gram kakaosmør

30 gram kokossukker

En ss lecitihin

En ss ricebran (kan byttes mot mer søtning)

Noen dryss himalayasalt eller havsalt

En pose supersnack

Hakk kakaosmør og kakaomasse og små biter og smelt det i vannbad. Jeg koker opp litt vann i en stor kjele og når det begynner å koke trekker jeg det av platen og har en ildfast bolle oppi kjelen. Jeg bruker faktisk en stor tekopp. Ha sjokoladen oppi tekoppen og pass på å ikke få vann oppi sammen med sjokoladen.

Når sjokoladen er smeltet kan du ta bollen ut av det varme vannet før du skal tilsette pulverne. Jeg liker å blande alt det tørre i en liten skål for seg selv før jeg blander det inn i sjokoladen. Nå skal du altså blande kokossukker, lecithin, ricebran og salt. Når det er blandet tilsetter du det til sjokoladen og rører godt. Pass på at det ikke blir noen klumper, og smak slik at sjokoladen får den søtsalte smaken du ønsker.

Nå kan du helle sjokoladen i former. Jeg kjøper mine former på ebay ved å søke på chocolate silicone molds, der får du dem så billig. Her ville jeg lage en sjokoladeplate så jeg laget en brødform i silikon. Denne ligner på den jeg har!

Etter at jeg helte sjokoladen i en form helte jeg over en pakke supersnack <3

Sett sjokoladen i kjøleskapet til den stivner, eller hvis du er utålmodig som meg, i fryseren.

Jeg brukte Fresh & Fruity, men neste gang skal jeg teste sweat & salty! Nå finner du også disse posene på meny, perfekt snacks å ha i vesken, strø over yoghurt, smoothie eller sjokolade 😀

Har dere laget sjokolade før?

13 kommentarer

Siste innlegg