Langtidsstekt kylling med rotmos – to middager, begge under hundrelappen!!

Å steke en hel kylling er en av tingene jeg ser kunder får store øyne av. Det virker overveldende og vanskelig, og det skjønner jeg altså. Derfor vil jeg vise deg hvor enkelt det er! Det er både billig, utrolig godt og ikke minst enkelt. Det krever ikke mye tid eller vanskelige ingredienser, alt er faktisk handlet på rema.
 Når kyllingen er spist kan du koke kraft på skroget og dermed få masse deilig, immunstyrkende kraft du kan koke suppe på. Der har du middag nummer to, bare å tilsette litt vasne grønnsaker fra kjøleskapet eller hermetiske tomater. Det er også mer enn nok kyllingrester til å hive i suppen hvis du vil!

Jeg kjøpte en frossen stangekylling til 49,90 kr kiloen og lot den tine i kjøleskapet (fra mandag til onsdag, men den var nok klar før det).

Frosne rotgrønnsaker kjøpte jeg på rema for 22 kr

Langtidsstekt kylling med rotmos

Jeg starter med å ta kyllingen ut av plasten og ha den i en ildfast form.

Så putter jeg en halv sitron eller appelsin inni kyllingen (ja, du leste riktig!). Dette gjør kyllingen saftig og god.

Smør kyllingen inn med smør og krydder. Jeg brukte salt, paprika og ferskhakket hvitløk. Du kan også smelte en halv dl smør og pensle kyllingen. Jeg løsner også litt på kyllingen og stapper litt smør innunder, det gir så digg smak!

Ha aluminiumsfolie over kyllingen og sett den inn i ovnen på 85 grader.

Her kan du la den stå lenge, min stod vel i ca 4,5 timer! I mellomtiden kan du gjøre hva du vil! Trene, jobbe eller fylle på vipper slik jeg gjorde.

Da jeg kom hjem tok jeg vekk folien fra kyllingen og satte opp temperaturen til 220 grader. Jeg lot vel kyllingen stå i ca 10-15 minutter til den hadde fått en deilig, crispy skorpe. Ta den ut og la den hvile et par minutter.

Mens kyllingen stekte ferdig kokte jeg opp litt vann nederst i en kjele og slang oppi en pose frosne rotgrønnsaker. Disse lot jeg koke møre (det går fort), før jeg helte av vannet, tilsatte 3-4 ss ekte meierismør og salt, og stavmikset til en jevn mos. Du kan også ha et par ss av skyen (det vannet som ligger under kyllingen) oppi mosen, det gir ekstra god smak!

Dette var superpopulært her hjemme, utrolig godt og mettende! Jeg serverte dette med hjemmelaget ketsjup, luksusmiddag på en helt vanlig onsdag!

Jeg følte ikke behov for saus, men du kan fint lage en av skyen. Eller heller du bare den i en kjele med skråget og vann så det dekker godt. La det stå og nesten koke i minst 24 timer. Hvorfor du bør spise kraft kan du lese mer om her, og hvordan du gjør det kan du se her.

Smil fra meg <3
 

  1. Så deilig:) Takk for middagstips! Det skal jeg lage en dag! Fryser du restene? Går det fint selv om kyllingen har vært fryst før? Hvor mye rester fikk du?

  2. Monica: Hvor mye du får igjen kommer helt an på hvor mange som spiser, så det er vanskelig å si. Vi fikk nok kjøtt til å ha i suppe i morgen med kraften jeg koker i dag 😀
   Det går sikkert fint å fryse igjen, men jeg ville heller spist det 😉

  3. Takk for supert middagstips! Gleder meg til å prøve ut dette 🙂 spiser du forresten skinnet på kyllingen? Er alltid vant til å ta dette av på ferdig grillet kylling som man kjøper på butikken, da dette har sukker og litt av hvert i seg..men lurer på hvordan det er når du krydrer selv?

  4. Camilla: Du kan fint spise det! Jeg er ikke så glad i skinnet, men her spiste jeg litt. Jeg tar også av hvis jeg kjøper ferdig, men det gjør jeg veldig sjeldent da det inneholder så mye dritt!

  5. Det så godt ut! 🙂 Men er litt usikker på om det er trygt å dra fra ovnen uten noen hjemme?! Hehe.. 😛 Hvor lenge koker du kraft på kyllingbeina, temperatur og mengde vann?? 🙂 Hvis du har noe innlegg til akkurat det må du gjerne slenge med link? 🙂 Ha en fin dag!

  6. Liker det du formidler her med unntak av en ting, og det er at det ikke er behov for saus. Blasfemi! Det er alltid behov for saus.
   Spesielt her hvor du allerede er halvveis til en supersaus. Stekesjyen din er en perfekt base til utallige sauser. Du kan for eksempel lage fløtesaus, sennepssaus, ølsaus, rødvinssaus, balsamicosaus eller soyasaus. Uendelige muligheter her. Fres opp en sjalottløk (gjerne med litt balsamico, sherryeddik eller noe liknende) og sil over kraften. Herifra gjør du hva du vil. Ta i en skje med sennep eller soya. Dødsdigg. Skal du lage vin eller ølsaus bør du ta det i og koke det ned før du tar i kraften. Er den for tynn kan du jevne den med mel eller maizena. Uansett hva du gjør blir alle sauser bedre ved å røre inn kaldt smør rett før servering.
   For en enda kraftigere sjy kan du også smuldre en buljongterning med olivenolje og pensle dette utenpå kyllingen før du setter den i ovnen.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg