Kraft gjør deg vakker og gir deg god helse – mine tips og triks

  •   

Jeg får masse spørsmål om kraft hele tiden, så gøy at mange er nysgjerrige på det! Kraft er skikkelig supermat rett og slett, og denne gulldrikken har vært en stor hjelp i min helsereise. Kraft heler tarmen, noe som har vært viktig for meg i kampen om å bli frisk fra ME. Det har en lang rekke helsefordeler, men i tillegg smaker det fantastisk. Enhver kokk med respekt for seg selv bruker ekte kraft i sin mat 😉

Å koke kraft er både billig og enkelt. Råvarene du trenger er bein eller benrester, altså mat som mange mennesker regner som søppel. jeg liker best å bruke viltbein fra dyr jeg kjøper rett fra jeger, storfebein eller lammebein eller kyllingskrog. Jeg kjøper kylling fra stange, holte eller øko fra coop. 123levert.no har kraftbein som leveres til deg til en billig penge!

Her om dagen laget jeg helgrillet kylling til oss og da satt jeg igjen med et fint kyllingskråg til kraftkoking. For meg er det helt fantastisk at vi kan bruke hele dyret på denne måten, og få flere middager og masse næring ut av restene.

Jeg gjorde det superenkelt, hadde skråget oppi en stor kjele og fylte den med vann så det dekket godt. Vanligvis tilsetter jeg gulrøtter, løk, hel pepper og litt urter men det hoppet jeg over denne gangen. Jeg ville lage en mild og nøytral kraft. Jeg hadde oppi en ss eplecidereddik da dette kan bidra til å trekke mineraler ut av beina.

Jeg lot kraften stå til den småputret, den skal ikke stå og koke, bare ha små, små bobler, nesten bare trekke. Dannes det mye skum og avfall på tommen kan du skumme dette av.

Etter eventuell skumming satte jeg den inn i ovnen som jeg hadde varmet til 90 grader. Her lot jeg den stå i to døgn. Vanligvis bruker jeg wonderbag, men nå har mamma lånt min og dessuten ville jeg teste denne metoden for dere som ikke har wonderbag. Jeg føler at det er trygt å la den stå i ovnen, men det aller tryggeste er selvfølgelig å bruke wonderbag. Bruker du wonderbag må kraften varmer hver 12. time. Eget innlegg og rabattkode på denne geniale bagen kommer snart!

Jeg lar kraften stå i 1-2 døgn, trenger du ovnen er det bare å ta den ut og sette den inn igjen etterpå.

Når den er ferdig tar jeg frem en stor bolle og legger en sil over. Så øser jeg kraften over i bollen gjennom silen. Jeg kjøper store plastsiler på ebay, helt genialt til all matlaging!

Når kraften er avkjølt setter jeg den i fryseren (husk å ikke fylle helt fult) eller i kjøleskapet noen dager til den skal brukes. Jeg fryser også i isbitterninger så jeg kan tilsette taco, gryter osv. Fettlaget som dannes på toppen kan du fjerne eller bruke som stekefett, litt avhengig av kvaliteten på dyret du har brukt.

Her kan du se en film der jeg lager kraft:

Har du spørsmål er det bare å fyre løs <3

Siste innlegg