Er kanel giftig? – hjemmelaget pepperkakekrydder

Adlinks

Selv om det er en liten stund til jul har jeg begynt å kjenne julestemningen komme snikende. Da jeg var student hørte jeg alltid på julemusikk da jeg leste til eksamen, så det å jobbe til julemusikk har blitt en koselig greie for meg. Nå høres det sikkert ut som jeg er verdens værste nerd, men jeg synes faktisk at eksamenstiden var fin på mange måter. Du kan i hvert fall gjøre den så mye bedre ved å gjøre det koselig rundt deg og ikke minst ha den rette innstillingen.

Nå som jeg forbereder juleoppskrifter til dere har snikstartet på julen og jeg koser meg så! Jeg tenker også at hvis jeg deler litt tidlig har dere god tid til å teste ut oppskrifter. Denne oppskriften er jo bare en liten start på alt det gode du kan lage til jul!

Selv bruker jeg helst økologiske, ubestrålte krydder. De gir bedre smak og du får alle de gode helseegenskapene til krydderne med på kjøpet. Hvert år popper det opp overskrifter om hvor giftig og farlig kanel er. Dette er fordi kanelen som kjøpes på dagligvare er av typen kassiakanel. Denne inneholder et stoff som heter kumarin, og dette er faktisk levertoksisk. Velger du kassiakanel må du holde deg til under en halv ts per dag for å unngå leverskader, og terskelen er lavere for barn.

Ceylon kanel er en annen type kanel som omtrent ikke inneholder kumarin. Denne kan du trygt spise hver dag og den er også trygg for barn. Smaken er søtere og rundere, så her er det vinn vinn! Hvis du er like glad i kanel som meg burde du absolutt gå for denne 😉

Hjemmelaget pepperkakekrydder

1 ss ceylonkanel

1/2 ss nellik*

1/2 ss ingefær

1 ts ekte vaniljepulver

Bland alt krydderet sammen og oppbevar i en tett boks. Du kan gjerne doble oppskriften også. Jeg har basert min oppskrift på pepperkakedeigen til mamma. Det er altså slik jeg synes pepperkaker skal smake, men dine preferanser kan være noe litt annet 😉

*du kan kjøpe økologisk nellik på iherb, men jeg er ikke så nøye på at den skal være øko da jeg ikke bruker det så mye i hverdagen.

Mens vi snakker om kanel, disse knekkebrødene har jeg akkurat bestilt meg! De ser jo helt himmelske ut!!

God helg fine <3

Siste innlegg