Rå pepperkaker uten sukker, gluten og melk

Adlinks

Denne må jeg dele på bloggen hvert år for den er så utrolig god og veldig enkel å lage. Den er også fri for “alt” med unntak av mandler. Tåler du ikke det kan du bruke solsikkefrø.

Jeg synes jeg har blitt så mye flinkere til å ta bilder og egentlig vil jeg ta nye bilder av disse kulene. Dessverre har jeg ikke rukket å lage dem enda, så jeg driter i perfeksjonismen og hiver ut et bilde fra i fjor. Det viktigste er vel at dere får laget disse før jul?

Rå pepperkaker

Ca 20 kuler

♥ 5 store dadler

♥ 2 dl naturelle cashewnøtter (kan byttes med mandler)

♥ 1 dl finmalte mandler (kjøp ferdig eller lag selv)

♥ 1 ss cocosa sukker (for ekstra god og søt smak)

♥ 1 ss cocosa (kan sløyfes)

♥ 1 ts kanel

♥ 1/2 ts ingefær

♥ 1/2 ts malt nellik

♥ 1/2 ts kardemumme

Du kan fint lage disse med kun dadler og nøttene hvis du ikke rekker innom helsekost. Jeg liker å mikse kilder til søtt, da synes jeg resultatet blir best. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør, vips har du pepperkakekuledeig.

Trill deigen til kuler eller press den utover litt bakepapir og press ut små former. Jeg oppbevarer min i fryseren, men den forsvinner på 1,2,3. Når jeg drar hjem til mamma tar jeg med alt godteriet jeg har laget og legger det i fryseren der, ellers blir det jo spist opp før jul <3

P.S. Hvis du vil gjøre disse lettere å fordøye kan du bløtlegge/fermentere nøttene på forhånd og tørke dem. Da brytes antinæringsstoffer ned og de blir bedre for magen din <3 Les mer om dette her: http://heleneragnhild.no/slik-lager-du-aktiverte-notter/

19 kommentarer

Siste innlegg