Nå er jeg en ekte blogger

Hallo i luken! I går fikk jeg en oppdagelse, jeg har fått mitt helt egne nettroll!

De siste ukene har jeg fått noen ekle kommentarer på bloggen. Jeg har ikke tenkt så mye over det, det kommer vel med det å drive blogg? Generelt har jeg hatt svært få negative kommentarer, de eneste har vært knyttet til innlegg om ME og det å være veganer. I begge disse tilfellene var jeg helt forberedt og tok det ganske fint. Ille er det at mennesker klarer å sitte bak en skjerm og lire av seg sånt oppgulp, men ikke overraskende lenger etter å ha sett hva andre bloggere må tåle.

I går oppdaget jeg til min store overraskelse at nesten alle disse kommentarene kommer fra en og samme person. Tenk at denne damen eller mannen har dedikert så mange timer av livet sitt til lille meg? De skriver inntil flere kommentarer om dagen, følger tett med på snapchat (heleneragnhild) og leser artikler om meg før min egen mamma.

Jeg mener; tanken som har gått inn i hvert alias, gnisten i hver setning og den lynraske tastingen på tastaturet, dette er en dedikert leser! Tusen takk for at du er så engasjert i min blogg, det må jeg virkelig si. Jeg skulle selvfølgelig ønske at min mest dedikerte leser likte meg litt bedre, men en kan ikke få alt i livet.

Noen av kommentarene fra mitt kjære nettroll:

 

Du burde kanskje bekymret deg mer over hvor sliten du faktisk er om dagen? Det er ikke “normalt sliten” å såvidt orke å vaske eget hår feks. Provoserende lesning i Allers, du forsøker godt å høste klikk på ME-historien din. Du kommer til å skjemmes når det kommer for en dag hva ME egentlig er.. men da kommer det vel også for en dag at du ikke hadde ME, heller et problem mellom ørene:-)

 

Kanskje ME tilbakefall?

 

Idiotiglasshus ja. For et ufint menneske du har blitt, synd at sykdommen gikk til hodet på deg og at du ble så bitter. Helt sinnsykt at du faktisk tillater deg å rakke ned på andre ME syke ved å si at de ikke jobber hardt nok. det sier mye om deg som person! Isåfall kan man vel si at du er barnløs fordi du ikke jobber hardt nok for å få barn? Hvis det er kun vilje det går på?

 

Ja, hvis man klarer å jobbe bort antistoff med ren vilje så er man flink altså! Ha ha. Gleder meg til blodprøvene kommer så man får skilt de som sliter med en autoimmun sykdom fra psyksisk syke som tydeligvis klarer å jobbe seg friske med ren vilje. Hardt arbeid å snu tankevirksomhet, men det har du klart Helene Ragnhild

 

Syns nå i grunnen du er god på den offerrollen. Utrolig synd at du føler deg behandlet så ufint at du endte opp med å bli bitter til slutt..

 

Vel. ME handler ikke om å “ville det nok”! At man klarer alt når man er så syk er bare tull. Du har vært heldig som har hatt en såpass mild variant at du har klart å studere. Jeg tror nok alle sengeliggende ME pasienter ønsker jobb, skole, familie osv mer enn noe annet, de klarer bare ikke fordi de er så syke. Syns det blir veldig feil når du skriver at det handler om vilje.. da har du isåfall hatt en psykisk sykdom;)

 

Takk, i motsetning til deg har jeg et frisk liv:)

 

Pinlig artikkel. Med mange åpenbare feilaktige opplysninger. Du hadde aldri ME. Du ble aldri helt frisk, noe livet ditt vitner om. Helt utrolig at du ble frisk av et tredagers kurs, det sier litt om at det i ditt tilfelle handlet om en psykisk utbrenthet. Uheldig bruk av ME diagnosen, svært ødeleggende for de som faktisk har sykdommen. men det bryr du deg vel lite om, så lenge du får klikk på bloggen din så du tjener mer penger! #UFINT

 

Spennende å følge veien din videre, stå på:) en ting jeg har lurt på, hvorfor er du så hoven i ansiktet? Gjør hormonasprøytene det?:(

 

selv om det er en personlig blogg, så skriver hun om om et generelt tema og hun snakker nedlatende om de som er medlem av ME-foreningen. Da må man få kommentere. Heldigvis går ytringsfriheten begge veier

 

Jeg er enig, du burde lese deg bedre opp på rituximabstudiene som pågår, og om annen forskning som faktisk påpeker at ME er en alvorlig autoimmun sykdom. Det er en grunn til at det ikke er noen som står frem i Hjemmet lengre om at de har tenkt seg frisk fra MS. Nemlig fordi det ikke er mulig.

 

Enig, frekkheten og bitterheten kan du holde deg for god for Helene. Bare trist å se hva du svarer andre

 

Trist artikkel som gjør livet for ME-syke enda vanskeligere. At noen går ut i media og forteller at de har blitt frisk av 3 dagers kurs undergraver ME sykdommens alvorlighetsgrad og hva det egentlig handler om. Jeg forstår at du ble frisk fra å være sengeliggende, men jeg syns du kan være mer ydmyk og mildere i dine uttalelser ift ME. det virker som du tror du er så mye bedre enn alle andre ME pasienter, det virker ikke som du vil identifisere deg med pasientgruppen på et vis. Veldig rart alt egentlig

 

Så grinete du var på snap idag:-p

 

Flott at kommentaren min gjorde at du kom deg ut av offerrollen Helene. Fint å se at du prøver å ta deg sammen og virker glad på snap, at du vasker håret igjen og går utenfor husets fire vegger igjen:) noen ganger trenger man bare et push i riktig retning! forøvrig helt enig med de over, måten du snakker om andre ME pasienter er forkastelig. Synd sykdommen gjorde deg så sint på livet og andre mennesker at du rettferdiggjører alt det ufine du skriver med alt du har opplevd. Trist, håper du får hjelp til å bearbeide de vonde følelsene før du får barn så ikke den bittre holdningen til mennesker smitter over på de, det hadde vært synd

 

Selvfølgelig kan god tarmhelse gjøre underverker på ulike sykdommer. Feks kan man spise seg rimelig symptomfri fra PCOS ved å spise streng lavkarbodiett med lite mettet fett. Men å TENKE seg frisk fra feks lavt stoffskifte er kanskje vanskeligere? Kosthold er en ting, lightningkurs derimot. Tenker det er de med psykiatriske diagnoser som kan tenke seg friskere med et tredagers kurs.

 

Du skriver at du hadde like dårlig immunforsvar som søsteren din i perioder. Tror du hun kunne tenkt seg frisk fra kreften? Neppe. Da lurer jeg på hvordan du mener at du har blitt frisk av et 3 dagers tenkekurs, hvordan nk celler, antistoff og t celler kan endres i løpet av tre dager. Eneste grunnen til at mennesker med ME blir behandlet dårlig er fordi mange tror det er en psykisk sykdom, og at mennesker som deg inviterer media på besøk for å fortelle at man faktisk kan tenke seg frisk fra ME. Hvorfor tenker du deg ikke gravid og frisk fra PCOS? Hvis du kan endre nk-celler, t-celler og b-celler ved hjelp av tankenes kraft, så kan du vel tenke deg til et mer stabilt blodsukker, mindre cyster og fertilitet? du sier Me pasienter ikke ønsker å bli friske, at de ikke er villige til å jobbe nok for det (les: endre kosten, tenne annerledes osv). Isåfall kan man vel si det samme om PCOS din? Eller..?

 

Men så fikk søsteren din behandling med kreftmedisin for å bli frisk også da. Hun spiste seg ikke frisk fra lymfekreft! Litt forskjell!! Og hun kan i motsetning til deg leve et aktivt liv, spise det hun ønsker, studere det hun ønsker osv. Skjønner det er sårt at hun ikke ble kritisert for å bli frisk fra kreft, men så ble nå faktisk hun behandlet av helsenorge med skikkelige medisiner, og ikke av en psykoterapeut eller kostholdsendring som det du har gjort. Og hadde du vært helt 100% frisk så hadde ikke dette vært et så sårt tema for deg tror jeg, da hadde du kunne lagt sykdommen død og fokusert på alt det fine du har i livet ditt.:)

 

som me syk er man misunnelig på friske folk. Helene er dessverre langt fra frisk, verken psykisk eller fysisk

 

Gratulerer med det dobbelte av lesertall.håper du er fornøyd med det, så fikk du brukt ME diagnosen din til noe “fornuftig” om ikke annet. så fikk du ut litt sinne og bitterhet på samme tid

 

Jeg fikk denne av en annen leser og må si at den er treffende her…

Fra spøk til alvor, dette vil jeg ikke ha hos meg. Dette er en blogg om ernærig, livsstil, inspirasjon, hverdagslykke og livet på godt og vondt. Vi trenger ikke dette gjør vi vel? Denne personen er nå blokkert fra å kommentere og forhåpentligvis vil de også slutte å følge meg i andre kanaler etterhvert. Takk for alt.

Livet er for kort altså!

Tilslutt legger jeg ved kommentaren som alltid får meg til å smile:

Jeg er ferdig med ME!! 😀 At du delte din historie, bidro til at jeg tok Lightning Process. Takk! 🙂

Jeg har blitt helt frisk! Kan trene så mye jeg vil, studerer heltid og har mye aktivitet på kveldstid, et rikt sosialt liv. Det er virkelig mulig å bli frisk fra ME for noen! Jeg reagerer ikke på noen matvarer (som jeg virkelig gjorde før), har ikke lagt om kostholdet, må ikke hvile om dagen. Virkelig frisk!

Forskere og leger vet enda så lite, og vi uten utdannelse i feltet enda mindre ;). Lurt å ha litt romslighet i tankene for at ting kan gå an, selv om man ikke forstår det selv. ME-pasienter er ikke en homogen gruppe. Vi er alle forskjellige individer med komplekse historier. Hva som virker for meg, virker kanskje ikke for deg. Blir for dumt å sammenligne oss. La oss heller glede oss over at noen blir friske 🙂 Nå lever jeg i hvert fall det livet jeg elsker! <3

Fortsett å dele Helene Ragnhild. Du hjelper mange 🙂

God fredag alle fine følgere<3

35 kommentarer

Siste innlegg