Bursdag!! – 10 ting jeg har lært i år

Det er så koselig med bursdag! Tusen takk for så mange koselige meldinger og hilsener fra langt <3

Jeg har hatt en utrolig koselig dag så langt! Jeg startet dagen med gave fra Jon Anders, de vakreste øredobbene fra Camilla Pihl som jeg har ønsket meg <3

Så dro jeg på lunsj med Tilly, lille W og Mamma der vi spiste salat, drakk kombucha og spiste raw sjokoladekake. Nå skal jeg fikse meg til middag på Dinner med min kjære! Kos fra ende til annen altså!

I dag er jeg et år eldre, og i år føler jeg virkelig at jeg har blitt klokere. Det har vært et stort år på mange måter, og også et utrolig tøft et. Noe av lærdommen går igjen, fordi jeg tror det er slik i livet, at mange ting må læres igjen og igjen. Kanskje er det også slik at vi møter på utfordringer igjen og igjen, helt til vi lærer det vi skal?

Det er kun du som kan redde deg

Dette året har jeg hatt noen utrolig tøffe perioder. Jeg har slitt med å komme meg ut av sengen, jeg har opplevd mange nederlag og jeg har vært på leten etter noen som kunne redde meg. Igjen måtte jeg innse, akkurat som da jeg hadde ME, at det ikke er noen andre enn meg som kan redde meg. Legen, foreldre, venner, kjæreste osv kan gi deg råd, men de kan ikke dra deg ut av det du sitter fast i hvis du ikke gjør jobben selv. Det er nemlig ingen andre som kan gi deg lykke – den må du skape selv. Ikke minst må du selv komme deg opp av sengen og ta valgene du egentlig vet er gode for deg. Dette kan føles vanskelig, men jeg velger å se det som at jeg selv har makten i eget liv.

Du lærer andre hvordan de skal behandle deg

Vil du at andre skal ta deg seriøst? Da må du selv gjøre det! Vil du at andre skal respektere dine valg? Da må du stå for dem selv. Kjenn etter i magen hva som føles riktig for deg, og vær stolt av hvert eneste valg du tar. Jeg har for eksempel innsett at det ikke er meg å kjøpe masse smågodt i helgene, eller spise masse potetgull i sofaen. Jeg dømmer ingen andre som gjør det, men jeg føler meg dårlig og kjenner at det ikke er riktig for meg. Før ble jeg brydd hvis andre synes jeg var for sunn, nå gjør jeg det jeg vil. Generelt får jeg mye respekt for valgene jeg tar, ikke minst er jeg stolt av dem selv. P.S. jeg spiser en bit sjokolade omtrent hver dag!

Planlegging er nøkkelen til success

For meg er det veldig naturlig å planlegge, alt fra trening til når jeg skal vaske leiligheten. Jo mer jeg får å gjøre, jo mer innser jeg at det er tingene som planlegges som blir gjort. Derfor har jeg blitt en ivrig bruker av min iCal. Der har jeg fargekoordinert hele kalenderen og legger inn alt jeg skal gjøre. Trening, venninnekvelder, turer, mailer, blogging, shopping, jobbeventer, når jeg skal skrive osv. Da blir det gjort!

Kvalitet fremfor kvantitet

Det er så mye bedre å kjøpe en dyr genser som du elsker enn ti du synes er OK. Jeg har blitt skikkelig gjerrig på å handle på HM, Zara, gina osv, fordi jeg rett og slett ser at det ikke lønner seg. Jeg shopper mer fordi det er så billig, men ender opp med å ikke bruke halvparten av det og dessuten er kvaliteten ganske dårlig. Jeg har visse plagg jeg elsker, som ullgensere og jakker av god kvalitet. Jeg kjøper heller en skikkelig dyr en, og bor i den, enn å ha ti jeg ikke bruker. Når det er sagt kjøper jeg fortsatt ting på zara (senest i går), men hverdagsklærne som skal vare og vare kjøper jeg dyrere.

Du må prioritere tid med mennesker du er glad i

Jeg har alltid prioritert skole veldig høyt, og det ga meg gode resultater. Jeg ser jo at det gjelder jobb også, når jeg prioriterer det skjer de mest utrolig ting! Samtidig er det lett å bli bitt av basillen, og alltid velge jobb forran en middag med venninner eller en familiebursdag. Når jeg ser tilbake på livet mitt er det ikke bare jobben jeg vil huske, jeg vil huske alle minnene med de jeg er mest glad i.

Du må koble ut

Før jeg blogget brukte jeg mye tid på sosiale medier, men siden jeg startet firma har jeg hatt en følelse av at jeg alltid må være på. Jeg føler hele tiden at jeg må oppdatere og det ble til slutt et stress for meg. Nå innser jeg at det er her det skjer, i mitt liv! Selvfølgelig ønsker jeg å dele, både kunnskap og personlig, men jeg kan ikke sette det forran selve opplevelsen av livet mitt. Jeg har løst dette ved å koble helt ut og heller være helt på andre tider. Jeg anbefaler deg å sette mobilen på flymodus minst en time om dagen, du trenger faktisk ikke være tilgjengelig hele tiden!

Trening gjør meg glad!

Jeg har hatt gode treningsperioder i det siste året, men jeg kan ikke akkurat si at jeg har tatt treningen til nye høyder. Det jeg har innsett er at bevegelse i hverdagen er gull verdt, ikke bare fordi det holder kroppen min i gang, men fordi det gjør noe med hjernekjemien min. Jeg blir lett og slett glad av å trene, jeg føler meg bedre, jeg har mer energi og jeg ser lysere på livet. Jeg må tvinge meg selv i de tunge periodene, men det fungerer like bra hver gang!

Motivasjon kommer fra mestring

Når jeg føler at jeg får til noe, avler det flere gode vaner og mer godfølelse – som igjen gir meg motivasjon til å fortsette. Det verste jeg hører er at folk sitter og venter på motivasjon, som om det er noe som kommer dalende ned fra himmelen og slår dem i hode en dag. Plutselig har de mest lyst til å gå en skitur og spise smoothie til frokost, og sofaen frister ikke mer. Den som venter på motivasjon vil aldri finne den, du må starte også kommer den fort, det lover jeg!!

Konsekvent jobbing skaper resultater

Uansett om det gjelder trening, jobb, skole eller strikking – det er når du gjør noe konsekvent over tid at du ser resultatene. Det hjelper ikke å trene hver dag i en uke, ei heller å detoxe i 3 dager og forvente mirakler. Alle de små valgene vi tar hver eneste dag er det som påvirker livet ditt. Dette betyr også at du ikke må jobbe deg ihjel for å få resultater, det er mulig å finne balansen.

Vi kan ikke bestemme alt i livet

Ting tar tid – særlig når en går og ønsker seg dem så inderlig! I fjor hadde jeg et mål om å bli gravid, men i ettertid har jeg innsett hvor feil dette målet var for meg. Jeg har nemlig liten kontroll over dette, og da ender jeg opp skuffet og lei meg hele tiden. Da jeg skjønte at jeg måtte tenke annerledes tok jeg tak i aspektene jeg hadde kontroll over. Jeg har fått en bedre psyke, det er ingenting som har gjort meg så sterk som dette. Jeg har satt mitt eget kosthold like høyt som jeg setter mine kunders, noe som har gitt fantastiske resultater. Ikke minst satte jeg meg høye mål for firma mitt og nådde det jeg ikke trodde var mulig!

Å akseptere noe betyr ikke at du liker det – men det gir deg mulighet til å jobbe med og ikke mot livet <3

Jeg er så takknemlig for alt det fine jeg har i livet mitt og jeg gleder meg til å ta fatt på et nytt år. Ikke minst er jeg takknemlig for deg som er her inne og leser, og for at du bruker tiden din her hos meg <3

23 kommentarer

Siste innlegg