Verdens enkleste allergivennlige godiskuler

Adlinks

I går var jeg på lanseringen av nye boken til Gry Hammer, Den moderne jeger. Det var så koselig å treffe så mange likesinnede kostholdsnerder, det gir meg virkelig et motivasjonsboost og et løft. Jeg var til og med så heldig og vant den nye boken til Gry, dermend fikk jeg to og kan gi en til verdens fineste mamma <3

Etter lanseringen dro jeg og noen av kraftvenninnene mine til en air b’n’b leilighet og drakk jun-te, spiste kraftmat og skravlet til utpå kvelden. Jeg er så takknemlig for å få være med i en slik gruppe med superdamer som jeg føler meg så trygg på. De forstår virkelig min lidenskap for ernæring, fermentering og en til tider alternativ livsstil. Det beste er at det er en enorm takhøyde for at vi er forskjellige, og ingen blir dømt for deres valg.

Min venninne Kristine som driver Hippokrates mat og helse følger for tiden et AIP-kosthold, en diett med en rekke restriksjoner. Dette kostholdet er relativt ekstremt, men for henne har det vært nødvendig da hun reagerer på såpass mye mat. Jeg hadde lyst til å lage noe godt hun kunne spise, og siden de fleste søtstoffer, nøtter, frø, melk, gluten, banan osv osv ikke går ble disse enkle energikulene til.

Disse er søtet med dadler, en tørket frukt som smaker karamellaktig og veldig søtt og godt. Jeg anbefaler generelt å være forsiktig med dadler, da de inneholder mye sukker, men siden dette er en av de få søtningsstoffene Kristine tåler valgte jeg dem. Dadler lager også en fin konsistens i godiskuler, men husk at disse er energirike og bør sees på som godis! Er du på lang fjelltur kan likevel disse være perfekte å ha med i sekken, da de nettopp gir raskt og god energi 😉

Hvis du vil lære mer om hvilke søtstoffer jeg anbefaler og hvilke du bør holde deg unna kan du laste ned den store søtningsguiden her!

Helenes enkle godiskuler

12 små eller 8 store dadler

2 dl kokosmasse

1 stor ss kokosolje

En klype salt

Kanel (jeg bruker ceylon)

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til du får en glatt masse. Husk å fjerne daddelsteinene så du ikke ødelegger maskinen din!! Du kan sikkert bruke stavmikser også, men foodprosessor er enklest. Når hele massen er jevn og blir en stor “ball” i maskinen er deigen ferdig.

Jeg pakket sammen deigen i gladplast og la den i kjøleskapet i 10 min for å gjøre den lettere å trille, men du må ikke gjøre det.

Trill ut kuler og oppbevar i kjøleskapet eller i fryseren.

Nam <3

I kveld skal jeg henge med en av venninnegjengene mine fra BI! Tapas og kos! Blir ingen vin på meg da jeg er i rugedagene men jeg skal ikke klage, jeg føler meg jo så mye freshere når jeg bytter vin med kombucha uansett 😉

Ha en fin helg fine du, tusen takk for at du stikker innom hos meg! Klem fra Helene <3

 

5 kommentarer
    1. Er dadler innafor når man spiser sukkerfritt? Hører alle sier det er så mye sukker i det. Selv elsker jeg å lage kuler med masse digg 😄

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg