Levende kokos yoghurt

Adlinks

I går stengte jeg påmeldingen til kurset mitt, og det skal faktisk bli deilig! For det betyr at vi snart skal i gang med en ny kursgjeng og det er bare en magisk tid. Blandet med vår og ny leilighet kan ikke denne våren bli annet enn fantastisk!

Jeg vet at så mange av dere har ventet på kokosyoghurt oppskriften!

Jeg delte faktisk akkurat denne oppskriften på den gamle bloggen for flere år siden, men de siste ukene har den blitt superpoppis igjen. Jeg har redusert inntaket av melkeprodukter de siste månedene og dermed har det vært perfekt å rote frem denne oppskriften. Den er utrolig enkel å få til, metter veldig godt og er full av gode bakterier.

Levende kokosyoghurt

2 bokser med kokosmelk (for eksempel fullfett fra coop eller rema 1000)

3 kapsler probiotika (hvilken som helst kapsel du kan åpne)

Sett kokosmelken i kjøleskapet slik at den skiller seg.

Ta så den fete delen av melken i en bolle. Resten kan du bruke i smoothie 🙂

Åpne probiotika kapslene eller ha pulveret direkte i melken.

Bruk en stavmikser til å blande melken og probiotikaen godt sammen og ha det over på et stort glass.

La yoghurten stå fremme, gjerne tullet inn i et håndkle eller teppe, eller et lunt sted i ca 24 timer.

Når yoghurten er ferdig setter du den i kjøleskapet.

Jeg serverer et par store ss kokosyoghurt med bær, musli og noen gojibær. En ting jeg elsker å ha i er en ts molkosan fruit. Dette er melkesyre og gir kokosyoghurten mer “yoghurtsmak”. Denne blandingen er skikkelig god og metter som sagt veldig bra.

Dette er genialt å ha med seg på farten, så godt og lages på 1-2-3. Jeg bruker et gammelt syltetøyglass og har i frosne bær. Da fungerer de som et kjøleelement 😉

Nå skal jeg på kaffedate, ha en nydelig fredag vakre <3

 

23 kommentarer
    1. Hvor mye pulver blir det ca? Jeg har probiotika i pulverform så vet ikke helt hvor mye jeg skal bruke..

    2. Det er så mange forskjellige måter å lage kokosyoghurt på, jeg koker min opp å røre i probiotika pulver å lar stå i ovnen over natta. Bare med lampen på i ovnen slik at den holder en viss temperatur, syrlig og god yoghurt da! 😀

    3. Jeg lagde yoghurt på denne måten for noen år siden, det var utrolig godt! Kanskje jeg må prøve det igjen 😀 Men er det ikke sånn at butikkjøpt probiotika egentlig ikke er noe særlig? At det inneholder for smalt spekter av gode bakterier? Eller vil bakteriekulturen utvide seg når den får godgjøre seg i kokosmelka?

    4. Jeg lurer på litt det samme som hun over her; vet du om bakteriene vil “formere” seg i kokosyoghurt eller vil man få samme effekt av å bare ta tabelettene som de er? Har kjøpt Udo’s choise probiotika fordi jeg sliter med magen etter mye antibiotika og vil jo ha mest mulig effekt av de 🙂

    5. Hei. Ikke noe som har med innlegget å gjøre, men hvor er det fine gullsmykket du bruker fra?😊 Og skulle gjerne likt og sett flere av strikkeprosjektene dine! Så nettopp på snap at du hadde kjøpt garn😉 Strikker en del selv, så er morro å se hva andre lager😃

    6. Hei, får ikke åpnet innlegget fra tirsdagens foredrag. Ble ikke ferdig, og skulle så gjerne ha fått sett mer.
      Er det mulig å legge det ut igjen?

    7. Kjekt å sjå at syrna kokos er i vinden. Eg har alltid brukt vannkefirkorn og kallar det kokoskefir. Blir det samme smak? No skal eg prøve med probiotika, er nok enklare enn å sile ut korna! 😉

    8. Hei😊 Tenkte å lage yoghurt for første gang, kan jeg tilsette frøene fra vaniljestang for smak?😊 Går det uten å koke det inn i kokkosmelken?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg