Levende kokos yoghurt

Adlinks

I går stengte jeg påmeldingen til kurset mitt, og det skal faktisk bli deilig! For det betyr at vi snart skal i gang med en ny kursgjeng og det er bare en magisk tid. Blandet med vår og ny leilighet kan ikke denne våren bli annet enn fantastisk!

Jeg vet at så mange av dere har ventet på kokosyoghurt oppskriften!

Jeg delte faktisk akkurat denne oppskriften på den gamle bloggen for flere år siden, men de siste ukene har den blitt superpoppis igjen. Jeg har redusert inntaket av melkeprodukter de siste månedene og dermed har det vært perfekt å rote frem denne oppskriften. Den er utrolig enkel å få til, metter veldig godt og er full av gode bakterier.

Levende kokosyoghurt

2 bokser med kokosmelk (for eksempel fullfett fra coop eller rema 1000)

3 kapsler probiotika (hvilken som helst kapsel du kan åpne)

Sett kokosmelken i kjøleskapet slik at den skiller seg.

Ta så den fete delen av melken i en bolle. Resten kan du bruke i smoothie 🙂

Åpne probiotika kapslene eller ha pulveret direkte i melken.

Bruk en stavmikser til å blande melken og probiotikaen godt sammen og ha det over på et stort glass.

La yoghurten stå fremme, gjerne tullet inn i et håndkle eller teppe, eller et lunt sted i ca 24 timer.

Når yoghurten er ferdig setter du den i kjøleskapet.

Jeg serverer et par store ss kokosyoghurt med bær, musli og noen gojibær. En ting jeg elsker å ha i er en ts molkosan fruit. Dette er melkesyre og gir kokosyoghurten mer “yoghurtsmak”. Denne blandingen er skikkelig god og metter som sagt veldig bra.

Dette er genialt å ha med seg på farten, så godt og lages på 1-2-3. Jeg bruker et gammelt syltetøyglass og har i frosne bær. Da fungerer de som et kjøleelement 😉

Nå skal jeg på kaffedate, ha en nydelig fredag vakre <3

 

22 kommentarer

Siste innlegg