Sukkerfrie sitron cupcakes

Jeg håper du hadde en fantastisk 17. mai i går? Jeg startet dagen med frokost hos gode venner og der holdt jeg meg helt til ettermiddagen. På kvelden tok jeg en tur på grilling med mamma og pappa. Rolig og veldig koselig. Jon Anders måtte dessverre lese til eksamen som han skulle ha i dag, så det var litt leit.

Jeg følte meg litt midt i mellom der jeg satt i all skålingen. Nå som jeg ruger skal jeg holde meg helt unna alkohol, og uten at det er noe problem i seg selv kjenner jeg at det blir litt rart? Jeg kjenner meg litt mellom fest og barnetog i år rett og slett, men dette er det siste året vårt uten barn har vi bestemt, krysser fingrene <3

Jeg bestemte meg for å bake i siste liten, og da tyr jeg alltid til kakemiks fra funksjonellmat. Både som cupcakes og kake blir den kjempe god. Favoritten er gulrot, men denne gangen ville jeg teste sitron, og den ble kjempe god! Alle ble borte i løpet av kvelden, dessuten er de uten både gluten, sukker og laktose, perfekt for sensitive mager.

Sukkerfri cupcakes med smak av sitron

En pakke kakemiks fra funksjonell mat

4 egg

1/2 dl smør eller olje

1,5 dl vann

Saft og skall fra en økologisk sitron

Bland alle ingrediensene godt i en bolle før du tilsetter kakemiksen. Tilsett litt og litt og rør godt så det ikke klumper seg.

Når du river sitronskallet er det viktig at du kun tar det grønne og ikke det hvite, det smaker nemlig bittert.

Fordel røren i cupcakesformer og stek i ca 2-25 minutter på 175 grader. Følg godt med så de ikke brenner seg.

Glasur med kremost

170 gram (ca en pakke) philidelphia (jeg brukte laktosefri)

50 gram smør

Noen ss sukrin

Vaniljepulver (kan sløyfes)

Miks ingrediensene med en mikser og pynt i vei. Jeg fikk ikke til rosene på disse i år, så da ble det en litt mer naturell pynting, hehe 😉

Bare så det er sagt synes jeg ikke det er noen krise å spise sukker på 17. mai, men jeg liker å ha et bedre alternativ. Det finnes jo så mange fantastiske alternativer så for meg er valget ganske enkelt!

Vil du lære hvilke søtningsstoffer jeg anbefaler og hvilke jeg unngår kan du lese det i den store søtningsguiden min her!


 

14 kommentarer

Siste innlegg