Sukkerfri sjokolademousse proppfull av næring

Adlinks

Som jeg skrev i gårdsdagens gravidoppdatering er jeg ikke så gira på fett om dagen, men jeg må faktisk få det i meg likevel! Fett er så viktig for forbrenning, energi, cellefunksjon, metthet, blodsukkerbalanse og ikke minst; lille som vokser i magen. Altså trenger alle sunt fett, og en av fettstjernene våre er avokado. Avokado er rikt på enumettet fett og er vist i utallige studier å være en helsefremmende frukt. Den er også rik på protein, fiber, vitamin C, kalium, vitamin K og b-vitaminer som folat. Det er rett og slett en skjønnhetsmat. Å ha avokado i salat øker opptaket av antioksidanter som lykopen og karotenoider med henholdsvis 4,4 og 2,6 ganger! Fortsatt usikker på om fett er viktig?

Jeg er faktisk ikke så glad i avokado for seg selv, selv om jeg gjerne skulle ønske det. Jeg elsker det likevel i sjokolademousse som jeg kaller det. Det gir en nydelig, kremet konsistens og smaker fantastisk! Denne gangen har jeg forenklet oppskriften ved å bruke banan som søtning.

Sukkerfri sjokolademousse

2 modne avokado

2 modne bananer

1 dl kakaopulver (jeg bruker denne som er rå, sunnest og smaker best)

Noen klyper salt

1/2 ts vaniljepulver

Kanel (kan sløyfes)

Ekstra søtning: jeg hadde noen ss sukrin gold, men du kan bruke honning, fibersirup, lønnesirup eller stevia. Du kan også tilsette en ss proteinpulver med vaniljesmak for mer søt smak og proteiner.

(Jeg bruker kun et proteinpulver og det er synergy fra third wave nutrition. Det kan kjøpes her og med koden 107347 får du 10% rabatt på alt du handler der ;))

Mandelmelk, cashewmelk eller havremelk til passe konsistens

Kjør alle ingrediensene i en blender og smak gjerne til med søtningen. Tilsett mer og mer væske til du får den konsistensen du liker best.

Jeg liker å pynte med gojibær, kakaobibs, hjemmelaget musli (mange gode oppskrifter på bloggen) og/eller peanøttsmør!

Nå skal jeg en tur til tannlegen for å diskutere kjeven min, helse altså, hehe. Osteopati hjalp absolutt og jeg fikk fine øvelser som jeg skal bruke. Jeg går hovedsaklig til Mona på klinikk for alle da hun er spesialist på gravide og kvinnekroppen og jeg ønsker å jobbe preventivt med bekken frem mot fødsel. Hun er bare helt fantstisk og jeg trives så godt der 😉

Ha en nydelig da dere, flere som er glade for å være i gang med høsten? <3

15 kommentarer

Siste innlegg