Gelegodter som styrker hud, ledd og tarmen

Er det en ting du skal lage av sunt godis er det disse! De er lette å fordøye, barnevennlige, allergivennlige og kan regnes som et kosttilskudd. Disse godbitene er nemlig basert på gelatin, et protein som styrker både hud, negler, hår, tarm og ledd. Inntak av gelatin kan dempe betennelse og til og med hjelpe deg ned i vekt, du kan lese mer om alle fordelene her.

Fredag kveld fikk jeg plutselig innfall om å lage noe digg og med en pose frossen mango i kjøleskapet falt valget på disse. Jeg har hatt lyst til å teste en annen oppskrift enn disse med bær en stund, selv om jeg også elsker disse. Jeg liker å ha dem friske og litt sure og bruker derfor sitronsaft. Hvor sure du vil ha dem kan du selv bestemme ved å smake dem til med søtning.

Gelegodt med smak av mango og sitron

125 gram fersk eller frossen mango (jeg brukte frossen fra rema/kolonihagen)

1-1,5 dl sitronsaft (press og sil selv)

3 dråper stevia vanilje

4 ss gelatin (jeg liker denne best)

Tin mango og bland med sitronsaft og stevia i en kjele. Rør gelatin og 1/2 dl vann i en liten skål og la dette stå. Når mangoblandingen er helt tint kan du stavmikse og tilsette gelatinrøren.

Å røre gelatinen med vann kan hjelpe deg å unngå klumper, men du kan også tilsette gelatinen et ss etter hverandre og stavmikse den inn.

Smak til blandingen så du får den passe søt. Vær obs på at den vil smake mindre søt når den er avkjølt og stivnet.

Hell i søte former eller det du har tilgjengelig, sett kaldt (fryser hvis du er utålmodig) og nyt når geleen har stivnet <3

I dag skal jeg på samling med de fine gründerjentene mine, som jeg er så glad i <3 Når du driver for deg selv kan det rett og slett bli ensomt og dette året hadde aldri blitt så bra som det har blitt om jeg ikke hadde hatt disse damene i livet mitt.

Lag deg en deilig mandag <3

24 kommentarer

Siste innlegg