Rå brownie på 1-2-3

For et herlig vær å våkne til i Oslo i dag!! I dag skal jeg kose meg med mine gode venninner og deres små. Kaffe, litt trilling og sol, kan vel ikke bli bedre enn det? Vi blir hjemme et par dager til før vi setter snuten mot fjellet. Jeg er spent på hvordan det blir å ha med Lykke dit, jeg har allerede pakket med oss masse ull i hvert fall. Hvis dere har tips hører jeg gjerne!

Som jeg skrev i innlegget om å komme i gang med sunne vaner er sukkeret alltid det jeg tar tak i først! Det er veldig enkelt å begynne å spise sunnere versjoner av dine favoritter, nettopp fordi det finnes så mange alternativer du kan velge. Søtningsstoffer er en jungel og de har alle sine fordeler og ulemper. Fordi det er et stort tema har jeg valgt å lage en guide til deg med oversikt over de vanligste søtningsstoffene, slik at du kan velge de som er riktigst for deg! Du finner den her 😀

Denne oppskriften er utrolig enkel, den går rakst å lage og den smaker supergodt. Dessuten inneholder den både rikelig med fiber, gunstige fettsyrer og mikronæringsstoffer slik at du kan både kose deg og fylle på med energi og næring til kroppen din. Hvem vil vel ikke det?

Når jeg må kutte ut ulike matvarer leter jeg ofte etter inspirasjon i raw food verden. Dessuten er jeg helt besatt av kaféen Oslo Raw, en bitteliten perle i Oslo der du får den deiligste rå maten!

Disse trengte jeg ikke oppskrift for å lage, jeg slang kun noen basisbarer i en foodprosessor. Du kan nok bruke en kraftig stavmixer, men det vil nok ta litt mer tid.

Rå brownie på 1-2-3

5 dl rå cashewnøtter

20 små dadler

to klyper salt

4 ss rå kakao (eller vanlig hvis du ikke har)

1 ss kokossirup (kan sløyfes)

Kjør først nøttene i en foodprosessor før du tilsetter resten av ingrediensene. De er ferdig når deigen har blitt til en stor, jevn klump.

Form til kuler eller brownies, alt ettersom hva du liker!

Jeg laget en ganske stor oppskrift slik at jeg kunne fryse ned. De tiner raskt og er perfekte å kaste i vesken (eller stellebagen for min del).

Jeg håper du får en nydelig dag i påskesolen <3

23 kommentarer

Siste innlegg