Slik lager du en rosekake

Utrolig gøy at så mange likte dåpskaken til Lykke Marie <3

Denne kaken passer vel egentlig ikke så bra inn på denne bloggen, da den er så langt fra sunn som du kommer. Samtidig synes jeg det er helt lov å bake helt vanlige kaker innimellom, og da skal det vel gjøres skikkelig ikkesant? Jeg elsker å bake, og denne kaken ble jeg ekstra fornøyd med! Jeg fikk dessverre ikke smakt på den selv da den inneholder masse melk som Lykke mest sannsynlig ikke tåler, men jeg fikk veldig gode tilbakemeldinger.

Innmaten til kaken er denne sjokoladekaken fra freia. Jeg brukte to springformer på 24 cm, delte hver kake i to deler og la alle fire delene oppå hverandre. Mellom to av lagene hadde jeg smørglasur for å jevne dem ut. Mellom alle lagene hadde jeg sjokoladesaus, se oppskriften fra freia for oppskrift på den.

Smørkremen lager du slik:

125 gram meierismør

225 gram melis

1 ss fløte eller melk

1 ts vaniljeekstrakt

Kjør alt sammen med en mixmaster. Jeg måtte firedoble (!!!) oppskriften!

Rosene lærte jeg å lage i denne videoen, og det var også der jeg fikk ideen om å ha en ombre effekt. Det jeg da gjorde var å bruke en rosa konditorfarge fra wilton i en slags rosefarge også tok jeg bare mer eller mindre for å få en mer intens rosafarge. Jeg gikk dessverre tom for farge og for å lage rosene på toppen tok jeg bare i mer melis. Dette ga en rosafarge med litt feil farge i mine øyne, men det tror jeg ikke noen andre la merke til.

Sist men ikke minst er “cake toppen” bestilt herfra! Den gjør jo så mye, og jeg tror at ved å stikke den i nesten hvilken som helst kake løfter du den til nye høyder. Jeg tok vare på den og tenker å bruke den igjen <3

Bakte du dåpskake selv eller bestilte du?

27 kommentarer

Siste innlegg