Mettende linsesuppe som styrker tarmen

God mandag vakre <3

I dag vil jeg dele en av mine favorittsupper med deg! Det begynner å bli noen år siden jeg begynte å lage suppe selv, men jeg husker det fortsatt som om det var i går! Jeg ble veldig overrasket over hvor utrolig enkelt og godt det var! Siden har jeg laget suppe med mange venninner, og det overrasker meg stadig over at vi ikke lager dette oftere. Suppe har faktisk vært en stor del av min helsereise, pussig nok!

Hjemmelaget suppe er utrolig godt, og toro kan rett og slett ikke måle seg! Ikke la deg skremme fra å prøve, det er nemlig så utrolig mye enklere enn du tror! Har du ikke kraft er det ingen krise, men jeg vil oppfordre deg til å teste med. Nå som kraft har blitt så poppis kan du kjøpe ekte kraft fra stange på både meny og mange rema1000. Den er langtidskokt og næringsrik, jeg har spurt dem 😉

Det billigste er selvfølgelig å lage sin egen kraft, det kan du lære her! I tillegg kan du lese om alle fordelene kraft gir, blant annet styrket tarmslimhinne, vakker hud og bedre immunforsvar 😉

Linsesuppen min er næringsrik, vegetarisk, proteinrik og mettende! Den er også svært budsjettvennlig, og miljøvennlig så klart! Også er den alt for god til å ikke prøves!!

Helenes linsesuppe

En liter væske (jeg bruker kraft)

3 store eller 5 små gulrøtter

2 gule løk

2 fedd hvitløk

2 bokser hakkede tomater

2 dl røde linser

2 store ss kokoskrem (den fete delen av kokosmelken som har stått kaldt) eller en pakke oatly havrefløte

Krydder: salt, gurkemeie, paprika, ingefær og litt cayenne hvis du liker den spicy

Slik gjør du:

Del løk i terninger og stek i smør eller rapskokos til den er blank. Jeg pleier å hive oppi hvitløken også.

Kok opp kraft og ha i gulrøttene etter å ha delt dem i biter. Kok til de er møre, ca 12 minutter.

Tilsett løk, hvitløk og krydder, samt de hermetiske tomatene til kraften og gulrøttene. La dette putre videre i noen minutter på lav varme.

Bruk en stavmikser på suppen til den er helt glatt. Tilsett kokoskrem eller havrefløte og stavmiks til alt er blandet.

Nå kan du ha i linsene og koke suppen videre i ca 15 minutter for at de skal bli myke. Du kan også bruke ferdige linser, men da blir suppen tynnere.

Slik ser det egentlig ut når jeg koker suppe…

Bloggversjonen….

Suppen kan fryses i porsjonsstørrelser eller oppbevares i kjøleskap i opp til 4 dager, utrolig deilig å ha denne på lur!

Jeg elsker å spise suppe med gresskarkjerner oppå, det er liksom min greie <3

Har du prøvd å lage suppe selv?

16 kommentarer

Siste innlegg