Kalorifattig snacks som beskytter mot kreft

Er det en grønnsak jeg aldri trodde jeg skulle like så er det rosenkål. Jeg husker tilbake på denne grønnsaken med gru, og måten den vokste i munnen da vi fikk den servert som små. Nå elsker jeg denne supergrønnsaken, men bare når den lages på riktig måte.

Rosenkål er faktisk en av verdens sunneste grønnsaker! Ikke bare beskytter denne og andre grønnsaker i kålfamilien mot kreft, de inneholder også en faktor som kan være med og fjerne overflødig østrogen fra kroppen. Rosen kål er dessuten mettende, rikt på fiber og inneholder lite kalorier. Det siste er ikke det viktigste for meg, men ønsker en å gå ned i vekt er det lurt å spise matvarer som metter mye per kalori, akkurat som dette.

 

Først skjærer du bort “stilken” til rosenkålen, fjerner de ytterste bladene og deler hver rosenkål i 4 biter. Du må nok ha fersk rosenkål for at dette skal fungere 😉

Så har du alle bitene over på et stekebrett med bakepapir på, og heller 1-2 ss olivenolje over. Strø på godt med havsalt.

Stek rosenkålen i ovnen på 180 grader til de blir crispy, her tok det vel ca 25 minutter, men prøv deg frem.

Dette er faktisk så godt at jeg kan gomle det som snacks! Bare pass på magen din, er du ikke så vant med kål kan det jo bli litt ubehagelig 😉

13 kommentarer

Siste innlegg