Hverdagsfavoritt: kikertlefser

Deilig sndag <3

I dag har jeg gtt en rolig tur i marka med pappa, vrt lille sndagsrituale som er s deilig nr vi fr til. Vi stopper p en stue og kjper kaffe og litt bite i p veien ogs, veldig koselig. I gr var vi p Himkok i 30 rslag, for et kult sted. Jeg drakk kombucha, men jeg m si jeg fikk utrolig mange rare blikk. Virker ikke som om folk er vant til se gravide p byen, haha. Savner virkelig ikke alkohol i det hele tatt, det er himmelsk vkne dagen etter fest uten vre klein.

Formen er litt snn passe, litt slapp og vond hals. Kjedelig siden jeg bare har lyst til trene og f gjort masse p jobb, men n m jo kroppen bare f bestemme. Jeg er heldigvis vant til legge opp egne dager og fr gjort litt, men hviler mye nr jeg er syk. Jeg har en veldig hektisk uke foran meg med lange dager og da m jeg lade opp.

N som hverdagen er her for fullt tenkte jeg at jeg ville dele noen av mine hverdagsfavoritter med dere. Dette er enkle oppskrifter som alle kan f til, uten alt for lange ingredienslister. Jeg opplever at mange av mine kunder og flgere blir overveldet av at sunn mat kan virke s komplisert, som om du m ha en ulik frokost hver dag, at alle middager m vre fancy eller at hver smoothie m vre stappfull av supermat. Selvflgelig er det topp med variasjon og supermat er en favoritt hos meg, men det skal aldri vre et hinder for spise litt sunnere!

Frst ut er den besmte kikertpannekaken. Dette er en bloggklassiker som jeg frst fant p en blogg kalt Siljes reise. Det er utrolig enkelt lage og kan varieres i det uendelige. Du trenger kun et par ingredienser, der kikertmel er den viktigste. Dette finner du p de aller fleste innvandrerbutikker.

Kikerter er rike p jern, folat og c-vitaminer, men ogs fiber som er svrt gunstig for bakteriene i tarmen din. Noen kan oppleve bli litt oppblst nr de begynner spise mer belgfrukter, men dette er som regel noe som gr over da bakteriene blir mer vant til fiberet.

Kikertlefser

1 del kikertmel (jeg bruker 2 dl)

1 dl vann (da blir det to dl her ogs)

Ca en ts olivenolje

En dsj med salt

Jeg bruker faktisk en shaker (snn drikkeflaske til proteinpulver) for lage rren, og lager ofte dobbel porsjon. Da fr jeg nok til ca 5 pannekaker. Rist godt og la gjerne rren st og godgjre seg 10-20 minutter i kjleskap. Stek lefsene i smr til de er helt trre opp, fr du snur dem. De trenger litt lengre tid enn vanlige pannekaker, s ha litt tlmodighet.

Lefsene kan du oppbevare i kjleskapet, og du kan gjerne fylle dem kvelden i forveien, pakke dem inn i folie og ta med som lunsj. Det gjorde jeg her om dagen og det var kjempe godt! De er ogs perfekt til taco, da er det godt med litt spisskummin i rren, og som erstatning for pitabrd. Tilsett gjerne annet krydder ogs, for gjre dem mer spennende. Min favoritt er ost, kjttplegg og masse grnt!

Har du laget kikertlefser fr?

20 kommentarer

Hei Helene.

For ein flott blogg du har. Eg er ogs gravid (var ferdig med 11 veker i gr) og fann bloggen din nr eg skte etter bloggere som var gravide samtidig. Veldig fin og ekte blogg, du gjer eit kjempegodt arbeid og dette har blitt ein av mine yndlingsbloggar om dagen :-) Og gratulerer s mykje med liten i magen, eg ser jo ut i fr bloggen din at du har jobba hardt og lenge for det.

S over til sprsmlet mitt: Eg har vore s veldig usikker p om eg kan drikke kombucha i svangerskapet eller ikkje. Ser jo no du skriver at du drikker det. Eg har drukket kjpe-kombucha p restaurant eit par gongar i svangerskapet, men har ikkje turd drikke den eg lagar sjlv heime. Den eine rsaken er at det str at det kan vere opp til 3 prosent alkohol i den, og den andre rsaken er at eg ikkje veit om det kan vere skadelige bakteriar oppi der (listeria eller liknande). Nr eg kjper kombucha p restaurant str det jo at den er alkoholfri. Syns det er veldig vanskelig finne informasjon om dette, d det p nokre stader p nettet str at ein m gjerne drikke kombucha i svangerskapet, medan det andre plassar str at ein for all del ikkje m drikke det. S eg har holdt meg unna s langt, men syns jo det er trist ikkje gi magen min den gode bakteriekulturen som den br f, srleg no nr eg er ein del oppblst i svangerskapet. Veit du noko meir rundt dette? Og om fementering/melkesyregjring og graviditet generelt?

Doris: Hei, grattis!! :D
Det er veldig lite alkohol, husk at det er bitte litt alkohol i f eks helt ferske boller ogs ;) det er ca like mye i kombucha, du skal ikke vre redd for det!

Det s veldig godt ut :)

Pernille: Det er s godt! :D

s supergodt ut, det vil jeg lage! Er det en del mel ca 1dl?

Hanne: Nei, det betyr like mye mel og vann ;)

Ja, ble s glad da jeg fant oppskriften for en god stund siden. Snnen min tler ikke egg og disse er jo uten egg s da lager jeg de til han :D

Statera Marit Ebeltoft: S bra!! <3

Takk for oppskrift :)

Mel er kjpt inn og gleder meg til prve! Setter s pris p slike oppskrifter.

Henriette: Spennende!! :D <3

Hvordan kan jeg gjre kikertmelet lettere fordyelig?

Vanlige kikerter m jeg bde bltlegge med myse og koke lenge fr jeg i det hele tatt klarer ha det i mat. Mel har jeg aldri prvd fr :)

Maria: Du kan prve tilsette litt eplecidereddik og la rren st over natten, men aldri prvd det selv (enda) :)

Hei! Jeg prvde meg nettopp p disse og likte de godt p smak. Men da jeg prvde rulle dem falt de fra hverandre med en gang. Burde jeg hatt en tynnere rre? Hvor tynne/tykke lager du dem ifht vanlige pannekaker?

Ingvild: Prv ha litt mer olje eller ikke steke de fult s mye ;)

Er det mye karbo i disse?

Lise: Jeg regner ikke p karbohydrater ;)

Skjnner det, lurte egentlig om de kunne spises nr man er i ketose eller moderat lavkarbo.

Lise: Ikke i ketose nei ;)

Skriv en ny kommentar