Endelig er den her!!

  • 29.08.2017 kl. 07:13

Dette er en guide jeg har hatt i hode lenge, som jeg har hatt så lyst til å lage! Endelig er den ferdig og kan sendes ut til deg!!

Jeg er en stor fan av fermentering, rett og slett fordi denne maten gir meg masse energi, finere hud, en glad mage og styrket immunforsvar. Er jeg ikke flink til å spise fermentert mat merker jeg det fort!

Guiden finner du her, eller ved å trykke på bilde under :)

Jeg får masse spørsmål om fermentert mat, hvorvidt det er sunt, om det er trygt, og det er godt, hva du trenger osv. Mange er redd for å begynne å fermentere eller blir overveldet av hele greia, DET vil jeg ha slutt på!

Fermentering er nemlig både:

  • Godt
  • Enkelt
  • Sunt
  • Barnevennlig
  • Trygt
  • Billig

I denne guiden får du svar på de vanligste spørsmålene dine om hvorfor du skal fermentere, hvorvidt det er trygt, hvor du kan skaffe startere og hva du trenger for å komme i gang. I tillegg deler jeg mine tre favorittoppskrifter, som er enkle, lett å like og familievennlige.

Hvorfor 3 oppskrifter og ikke 10? Nettopp fordi jeg har lyst til å gjøre det enkelt for deg. Denne guiden skal ikke overvelde deg, nå skal jeg hjelpe deg i gang!!

Her kan du laste ned guiden, den er helt gratis selvfølgelig ;)

Skal du fermentere i høst?? Si ja!! <3

20 Kommentarer

Kaja - Kristine

29.08.2017 kl. 08:05
Perfekt!! Jeg som tenkte å starte denne uken, men liksom ikke vet helt hvordan :)

Helene Ragnhild

29.08.2017 kl. 08:38
Kaja: Jippi!!

M

29.08.2017 kl. 08:35
Hei Helene :-)

Følte nesten at det ikkje kunne vere tilfeldig då bloggen din dukka opp nokre dagar etter at eg hadde hatt innsett av befrukta egg, og oppdaga at det skjedde nesten samstundes hos deg. Godt å høyre at det går bra hos deg, og det gjer det heldigvis her også :-D Det eg lurer på etter å ha vore til ultralyd er korleis dei bad deg om å rekne ut kor langt du er kome på klinikken du brukte? Ser ut til at vi hadde uttak ned eit par dagars mellomrom, men så har eg også notert meg at du må ha fått beskjed om noko litt anna enn meg. Etter ultralyden min var fosteret iallfall litt større enn det eg har fått beskjed om å forholde meg til. Bekymrar meg ikkje så veldig for det så lenge alt ser ut til å gå bra inni magen. Ein baby kjem jo uansett ut når han eller ho er klar for det. Likevel er eg litt nyfiken på om termindatoen min i så fall kan bli litt annleis (legen eg var hos baserte termindato på innsett, og eg har fått beskjed om å rekne siste mens til 14 dagar før innsett).

Helene Ragnhild

29.08.2017 kl. 08:38
M: Begge ultralydene mine har vist termin 2. februar :D grattis <3

Lilli

29.08.2017 kl. 11:36
Så utrolig snilt av deg å dele dette gratis! :D Skal ta godt vare på den :) <3

Helene Ragnhild

29.08.2017 kl. 13:12
Lilli: <3

Anette

29.08.2017 kl. 13:35
Du er supersnill som deler dette gratis 😊

Jeg har fått surdeigsstarter hos søsteren min. Neste steg blir å lage surdeigsbrød. Får man da i seg gode bakterier eller drepes de når brødet varmes i ovn?

Sauerkraut lager jeg fast. Smaker surt og stygt,men hva gjør jeg ikke for helsa 😊

Helene Ragnhild

29.08.2017 kl. 14:08
Anette: Takk! Alt drepes, men er fortsatt gunstig for blir lettere å fordøye og mer næringsrikt!

Bitte-Louise

29.08.2017 kl. 19:10
Super snilt og gleder meg til å følge bloggen din videre :D

Helene Ragnhild

29.08.2017 kl. 21:42
Bitte: Tusen takk, så koselig <3

29.08.2017 kl. 19:40
Tusen takk for en fin guide! Har selv veldig lyst til å prøve meg på dette, i håp om å få kjenne på den positive effekten. Hvor mye drikker/spiser du av fermentert mat hver dag, sånn ca.? :-)

Helene Ragnhild

29.08.2017 kl. 21:42
Anonym: Prøver å få i meg litt hver dag :D

Nina Bakke

30.08.2017 kl. 06:32
Takk for innlegg, dette har jeg lyst til å komme igang med - men ikke kommet over kneika enda :P

Helene Ragnhild

30.08.2017 kl. 06:36
Nina Bakke: Det vet jeg du hadde trivdes med <3

Henriette

30.08.2017 kl. 08:48
Hei.

Stemmer det at for å lage fermentert kål,så trenger man ingen starter?(men man får da fortsatt gode bakterier)

Tidligere har jeg fått med meg at for å fermentere så må man koke alt av utstyr og ikke bruke hendene pga bakterier. Men søkte på youtube video i går for inspirasjon, og der gjør de ikke det! Er litt forvirret. ;)

Helene Ragnhild

30.08.2017 kl. 11:33
Henriette: Du kan fint bruke hendene, men renslighet er viktig. Kål og salt ja!!

Henriette

30.08.2017 kl. 15:07
Takk:)

Helene Ragnhild

30.08.2017 kl. 22:14
Henriette: <3

Solveig

23.09.2017 kl. 08:52
Hei.

Jeg har fått tak i kefirkorn og skal prøve meg på å lage kefir. Hvilken type sil bruker du til å sile kefiren når den er ferdig? Leste en plass at det måtte være plastfilm og ikke metall.

Helene Ragnhild

23.09.2017 kl. 14:10
Solveig: Det har jeg skrevet om i fermenteringsguiden min som du finner her: www.heleneragnhild.no/fermenter

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernæringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til å leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg håper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere år som prøver er jeg endelig gravid! Følg gjerne min reise mot å bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits