hits

Endelig er den her!!

  • 29.08.2017 kl. 07:13

Dette er en guide jeg har hatt i hode lenge, som jeg har hatt s lyst til lage! Endelig er den ferdig og kan sendes ut til deg!!

Jeg er en stor fan av fermentering, rett og slett fordi denne maten gir meg masse energi, finere hud, en glad mage og styrket immunforsvar. Er jeg ikke flink til spise fermentert mat merker jeg det fort!

Guiden finner du her, eller ved trykke p bilde under :)

Jeg fr masse sprsml om fermentert mat, hvorvidt det er sunt, om det er trygt, og det er godt, hva du trenger osv. Mange er redd for begynne fermentere eller blir overveldet av hele greia, DET vil jeg ha slutt p!

Fermentering er nemlig bde:

  • Godt
  • Enkelt
  • Sunt
  • Barnevennlig
  • Trygt
  • Billig

I denne guiden fr du svar p de vanligste sprsmlene dine om hvorfor du skal fermentere, hvorvidt det er trygt, hvor du kan skaffe startere og hva du trenger for komme i gang. I tillegg deler jeg mine tre favorittoppskrifter, som er enkle, lett like og familievennlige.

Hvorfor 3 oppskrifter og ikke 10? Nettopp fordi jeg har lyst til gjre det enkelt for deg. Denne guiden skal ikke overvelde deg, n skal jeg hjelpe deg i gang!!

Her kan du laste ned guiden, den er helt gratis selvflgelig ;)

Skal du fermentere i hst?? Si ja!! <3

20 Kommentarer

Kaja - Kristine

29.08.2017 kl. 08:05
Perfekt!! Jeg som tenkte starte denne uken, men liksom ikke vet helt hvordan :)

Helene Ragnhild

29.08.2017 kl. 08:38
Kaja: Jippi!!

M

29.08.2017 kl. 08:35
Hei Helene :-)

Flte nesten at det ikkje kunne vere tilfeldig d bloggen din dukka opp nokre dagar etter at eg hadde hatt innsett av befrukta egg, og oppdaga at det skjedde nesten samstundes hos deg. Godt hyre at det gr bra hos deg, og det gjer det heldigvis her ogs :-D Det eg lurer p etter ha vore til ultralyd er korleis dei bad deg om rekne ut kor langt du er kome p klinikken du brukte? Ser ut til at vi hadde uttak ned eit par dagars mellomrom, men s har eg ogs notert meg at du m ha ftt beskjed om noko litt anna enn meg. Etter ultralyden min var fosteret iallfall litt strre enn det eg har ftt beskjed om forholde meg til. Bekymrar meg ikkje s veldig for det s lenge alt ser ut til g bra inni magen. Ein baby kjem jo uansett ut nr han eller ho er klar for det. Likevel er eg litt nyfiken p om termindatoen min i s fall kan bli litt annleis (legen eg var hos baserte termindato p innsett, og eg har ftt beskjed om rekne siste mens til 14 dagar fr innsett).

Helene Ragnhild

29.08.2017 kl. 08:38
M: Begge ultralydene mine har vist termin 2. februar :D grattis <3

Lilli

29.08.2017 kl. 11:36
S utrolig snilt av deg dele dette gratis! :D Skal ta godt vare p den :) <3

Helene Ragnhild

29.08.2017 kl. 13:12
Lilli: <3

Anette

29.08.2017 kl. 13:35
Du er supersnill som deler dette gratis 😊

Jeg har ftt surdeigsstarter hos ssteren min. Neste steg blir lage surdeigsbrd. Fr man da i seg gode bakterier eller drepes de nr brdet varmes i ovn?

Sauerkraut lager jeg fast. Smaker surt og stygt,men hva gjr jeg ikke for helsa 😊

Helene Ragnhild

29.08.2017 kl. 14:08
Anette: Takk! Alt drepes, men er fortsatt gunstig for blir lettere fordye og mer nringsrikt!

Bitte-Louise

29.08.2017 kl. 19:10
Super snilt og gleder meg til flge bloggen din videre :D

Helene Ragnhild

29.08.2017 kl. 21:42
Bitte: Tusen takk, s koselig <3

29.08.2017 kl. 19:40
Tusen takk for en fin guide! Har selv veldig lyst til prve meg p dette, i hp om f kjenne p den positive effekten. Hvor mye drikker/spiser du av fermentert mat hver dag, snn ca.? :-)

Helene Ragnhild

29.08.2017 kl. 21:42
Anonym: Prver f i meg litt hver dag :D

Nina Bakke

30.08.2017 kl. 06:32
Takk for innlegg, dette har jeg lyst til komme igang med - men ikke kommet over kneika enda :P

Helene Ragnhild

30.08.2017 kl. 06:36
Nina Bakke: Det vet jeg du hadde trivdes med <3

Henriette

30.08.2017 kl. 08:48
Hei.

Stemmer det at for lage fermentert kl,s trenger man ingen starter?(men man fr da fortsatt gode bakterier)

Tidligere har jeg ftt med meg at for fermentere s m man koke alt av utstyr og ikke bruke hendene pga bakterier. Men skte p youtube video i gr for inspirasjon, og der gjr de ikke det! Er litt forvirret. ;)

Helene Ragnhild

30.08.2017 kl. 11:33
Henriette: Du kan fint bruke hendene, men renslighet er viktig. Kl og salt ja!!

Henriette

30.08.2017 kl. 15:07
Takk:)

Helene Ragnhild

30.08.2017 kl. 22:14
Henriette: <3

Solveig

23.09.2017 kl. 08:52
Hei.

Jeg har ftt tak i kefirkorn og skal prve meg p lage kefir. Hvilken type sil bruker du til sile kefiren nr den er ferdig? Leste en plass at det mtte vre plastfilm og ikke metall.

Helene Ragnhild

23.09.2017 kl. 14:10
Solveig: Det har jeg skrevet om i fermenteringsguiden min som du finner her: www.heleneragnhild.no/fermenter

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere r som prver er jeg endelig gravid! Flg gjerne min reise mot bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no