Supersjokoladen jeg spiser hver dag

  • 20.02.2017 kl. 19:50

Adlinks

Det er så mange som tror at det å kutte sukker betyr at du må kutte all kos, og ikke minst SJOKOLADE!! Det gjør meg trist, for hva er vel et liv uten sjokolade? Ikke et jeg vil leve i hvert fall!!

Har du ikke blitt overbevist om å kutte sukkeret eller trenger hjelp anbefaler jeg deg virkelig å ta mitt sukkerkurs! Det er helt gratis og du finner kurset ved å klikke her!

Jeg lager opp store mengder sjokolade som jeg har i fryseren. Så går jeg og mumser en bit til kaffen daglig, det må jeg ha <3 Denne sjokoladen er rå, sukkerfri, full av næringsstoffer og kan regnes som en krysning av grønnsak og vitaminpille. Den kan du altså nyte med den beste samvittighet. Da jeg var hos gynekologen sist stakk jeg innom Anette på frøyaklinikken og la noen igjen til henne. Etterpå fikk jeg melding om at dette var så godt så det burde jeg begynne å selge ;)

Før du maser om at det er mange ulike ingredienser, hør nå her. Det er supersjokolade det er snakk om, og da må du ha noen basisvarer. Det er også noen du kan kutte, om du ikke har dem. Du kan til og med kjøpe rå sjokolade, min favoritt finner du her. Det er linker til ingrediensene i oppskriften ;)

Helenes supersjokolade

100 gram kakaomasse

50 gram kakaosmør

30 gram kokossukker eller sukrin gold

4-5 dråper stevia

1,5 ss lecithin

1,5 ss ricebran (kan sløyfes, men bruk da mer søtning og lecitihin)

Noen dryss med havsalt

Jeg har fylt mine sjokolader med hampfrø, gojibær og bipollen, men her kan du bruke akkurat det du vil. Nøtter, frø, tørket frukt (uten tilsatt sukker) eller peanøttsmør.

Hakk kakaomasse og kakaosmør, da går det mye raskere å smelte. Smelt så begge i vannbad. Dette gjør du ved å koke opp en kjele med litt vann i og trekke til side. Så setter du en bolle som tåler varme (jeg bruker en stor tekopp) med kakaomasse og smør i oppi vannbadet og rører innimellom til alt er smeltet.

Tilsett alle de andre ingrediensene (med unntak av fyllet) og rør godt. Smak til at du synes søtningen er bra!

Jeg fyller formene med fyllet jeg ønsker før jeg heller over sjokolade og vips - min egen supersjokolade!!



Nytes med verdens beste samvittighet og del gjerne med alle du er glad i, sjokolade er virkelig lykke <3

23 Kommentarer

Hege Kristin

20.02.2017 kl. 19:56
nam :D

Helene Ragnhild

21.02.2017 kl. 08:41
Hege Kristin: :D <3

Ane

20.02.2017 kl. 21:22
Åååh! Namnamnam! 😍😍 Dette SKAL prøves! 😄😄

Helene Ragnhild

21.02.2017 kl. 08:41
Ane: Elsk <3

Monica

20.02.2017 kl. 21:57
Så gode ut 😍 hvordan er karbo innholdet i de?

Helene Ragnhild

21.02.2017 kl. 08:41
Monica: Relativt lavt, men bruker du sukrin er det veldig lite ;)

Positivt For Deg

20.02.2017 kl. 22:42
Ooooohh YES ❤⭐! You rock vennen- dette skal jeg lage når jeg har fått tid til å shoppe inn ingrediensene 😂

Helene Ragnhild

21.02.2017 kl. 08:42
Positivt For Deg: Tusen takk søta <3 gleder meg så til vi skal kose oss på farris <3

Amalie Hansen Sønnesyn

21.02.2017 kl. 00:21
Ååh dette så skikkelig godt ut! Så kan det jo nytes med god samvittighet også :-D Må prøves!

Helene Ragnhild

21.02.2017 kl. 08:42
Amalie Hansen Sønnesyn: Deilig <3

Dazzy

21.02.2017 kl. 00:27
Wow, ser godt ut!

Helene Ragnhild

21.02.2017 kl. 08:42
Dazzy: SÅ godt <3

Anette

21.02.2017 kl. 10:56
Sjokoladen ser alldeles nydelig ut, sikkert mye bedre enn Freia sin 😊 Tenk at man kan spise sjokolade med god samvittighet, for en lykke. Hva er forskjellen på kakaomasse og kakaopulver?

21.02.2017 kl. 11:43
Åh det så deilig ut😊 Dette må prøves👏🏻

Kunne ønske at sunne matvarer var billigere og det usunne dyrere. Men sånn er det ikke dessverre :/

Helene Ragnhild

21.02.2017 kl. 11:57
Anonym: Akkurat når det gjelder hjemmelaget sjokolade er det vel ikke så billig, i hvert fall ikke å kjøpe inn alt. Men så er det aller meste av sunn mat ellers billigere, når en lager selv!

Elevele

21.02.2017 kl. 19:47
De så veldig gode ut og jeg er ikke en gang veldig glad i sjokolade :P

Helene Ragnhild

22.02.2017 kl. 14:33
Elin Slåen: :D

Julie

24.02.2017 kl. 19:27
Hei Helene! Fikk såå lyst å lage hjemmelaget sjokolade i kveld, men har ikke kakaomasse. Hvor mye kakaopulver ville du brukt her istedet tror du? :)

Helene Ragnhild

24.02.2017 kl. 20:07
Julie: Hmm, du må i hvert fall bruke mer kakaosmør og blir nok ikke helt det samme, men kanskje 3-4 ss :D klem <3

Ns

02.03.2017 kl. 10:39
Skal det ikke vere kakaopulver i oppskriften?

Såg veldig god ut😊

Helene Ragnhild

02.03.2017 kl. 11:45
Ns: Nei ;)

Inger

03.03.2017 kl. 10:58
Da har jeg laget supersjokolade, men jeg lurer på to ting:

1. Setter du de direkte i fryseren, eller en svipptur innom kjøleskapet først?

2. Må jeg bruke silikonformer, eller fungerer det også på vanlig isbitelementer?

Blir spennende å se om jeg får til å løsne de fra formen.....

Helene Ragnhild

03.03.2017 kl. 11:19
Inger: Det velger du selv, jeg putter dem rett i frys for da går det raskest.
Du kan sikkert bruke isbitformer, men jeg har ikke prøvd det selv. Løsner de ikke kan du prøve litt varmt vann på formens underside ;)

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernæringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til å leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg håper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits