Levende kokos yoghurt

  • 07.04.2017 kl. 07:23

Adlinks

I går stengte jeg påmeldingen til kurset mitt, og det skal faktisk bli deilig! For det betyr at vi snart skal i gang med en ny kursgjeng og det er bare en magisk tid. Blandet med vår og ny leilighet kan ikke denne våren bli annet enn fantastisk!

Jeg vet at så mange av dere har ventet på kokosyoghurt oppskriften!

Jeg delte faktisk akkurat denne oppskriften på den gamle bloggen for flere år siden, men de siste ukene har den blitt superpoppis igjen. Jeg har redusert inntaket av melkeprodukter de siste månedene og dermed har det vært perfekt å rote frem denne oppskriften. Den er utrolig enkel å få til, metter veldig godt og er full av gode bakterier.

Levende kokosyoghurt

2 bokser med kokosmelk (for eksempel fullfett fra coop eller rema 1000)

3 kapsler probiotika (hvilken som helst kapsel du kan åpne)

Sett kokosmelken i kjøleskapet slik at den skiller seg.

Ta så den fete delen av melken i en bolle. Resten kan du bruke i smoothie :)

Åpne probiotika kapslene eller ha pulveret direkte i melken.

Bruk en stavmikser til å blande melken og probiotikaen godt sammen og ha det over på et stort glass.

La yoghurten stå fremme, gjerne tullet inn i et håndkle eller teppe, eller et lunt sted i ca 24 timer.

Når yoghurten er ferdig setter du den i kjøleskapet.



Jeg serverer et par store ss kokosyoghurt med bær, musli og noen gojibær. En ting jeg elsker å ha i er en ts molkosan fruit. Dette er melkesyre og gir kokosyoghurten mer "yoghurtsmak". Denne blandingen er skikkelig god og metter som sagt veldig bra.

Dette er genialt å ha med seg på farten, så godt og lages på 1-2-3. Jeg bruker et gammelt syltetøyglass og har i frosne bær. Da fungerer de som et kjøleelement ;)

Nå skal jeg på kaffedate, ha en nydelig fredag vakre <3

 

22 Kommentarer

Mina Dorthea

07.04.2017 kl. 08:07
Hvor mye pulver blir det ca? Jeg har probiotika i pulverform så vet ikke helt hvor mye jeg skal bruke..

Helene Ragnhild

07.04.2017 kl. 08:09
Mina Dorthea: 1 ts :D jeg brukte faktisk også det og det fungerte helt supert!! klem <3

Unni rabben

07.04.2017 kl. 08:53
Hei. Kan en bruke kombucha som starter i steden for kapsler til yoghurt ?

Mvh Unni

Statera Marit Ebeltoft

07.04.2017 kl. 09:19
Det er så mange forskjellige måter å lage kokosyoghurt på, jeg koker min opp å røre i probiotika pulver å lar stå i ovnen over natta. Bare med lampen på i ovnen slik at den holder en viss temperatur, syrlig og god yoghurt da! :D

Anne

07.04.2017 kl. 09:44
Spennende, elsker smaken av kokos! Hvor lenge tror du den holder seg i kjøleskap?

Nina

07.04.2017 kl. 10:11
Molkosan er fermentert myse renset for proteiner. Er det da laktose i det?

Helene Ragnhild

07.04.2017 kl. 15:43
Nina: Nei :)

Rebecca

07.04.2017 kl. 10:49
Kan man bruke molkosan istedenfor probiotika pulver?

Helene Ragnhild

07.04.2017 kl. 15:43
Rebecca: Nei, dessverre :)

Ann Kristin

07.04.2017 kl. 13:28
Når du har i Molkosan, kan den da spises av de som ikke tåler melkeproteiner/kasein?

Bente

07.04.2017 kl. 14:11
Jeg lagde yoghurt på denne måten for noen år siden, det var utrolig godt! Kanskje jeg må prøve det igjen :D Men er det ikke sånn at butikkjøpt probiotika egentlig ikke er noe særlig? At det inneholder for smalt spekter av gode bakterier? Eller vil bakteriekulturen utvide seg når den får godgjøre seg i kokosmelka?

Helene Ragnhild

07.04.2017 kl. 15:43
Bente: Det kommer helt an på hvilken du velger :) jeg har begynt igjen og elsker det!

Lena

07.04.2017 kl. 16:08
Jeg lurer på litt det samme som hun over her; vet du om bakteriene vil "formere" seg i kokosyoghurt eller vil man få samme effekt av å bare ta tabelettene som de er? Har kjøpt Udo's choise probiotika fordi jeg sliter med magen etter mye antibiotika og vil jo ha mest mulig effekt av de :-)

Judy

07.04.2017 kl. 16:14
Kan en bruke hjemmelaget naturell yogurt i stedet for probiotika pulver?

Karoline

07.04.2017 kl. 19:23
Hei. Ikke noe som har med innlegget å gjøre, men hvor er det fine gullsmykket du bruker fra?😊 Og skulle gjerne likt og sett flere av strikkeprosjektene dine! Så nettopp på snap at du hadde kjøpt garn😉 Strikker en del selv, så er morro å se hva andre lager😃

Ellen

08.04.2017 kl. 00:18
Hei, får ikke åpnet innlegget fra tirsdagens foredrag. Ble ikke ferdig, og skulle så gjerne ha fått sett mer.

Er det mulig å legge det ut igjen?

Maria

09.04.2017 kl. 18:44
Kjekt å sjå at syrna kokos er i vinden. Eg har alltid brukt vannkefirkorn og kallar det kokoskefir. Blir det samme smak? No skal eg prøve med probiotika, er nok enklare enn å sile ut korna! ;-)

Helene Ragnhild

10.04.2017 kl. 08:28
Maria: Regner med at det blir ganske likt, men jeg har kun brukt melkekefirkorn før så usikker ;)

Tina

12.04.2017 kl. 09:33
Hei😊 Tenkte å lage yoghurt for første gang, kan jeg tilsette frøene fra vaniljestang for smak?😊 Går det uten å koke det inn i kokkosmelken?

Helene Ragnhild

12.04.2017 kl. 09:55
Tina: Det vil jeg tro! <3

Monica

07.10.2017 kl. 10:02
Hei. ☺️ Kan man bruke flytende probiotika i stedet for kapsler?

Helene Ragnhild

08.10.2017 kl. 14:51
Monica: Det har jeg ikke prøvd ;)

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernæringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til å leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg håper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere år som prøver er jeg endelig gravid! Følg gjerne min reise mot å bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits