Levende kokos yoghurt

  • 07.04.2017 kl. 07:23

Adlinks

I gr stengte jeg pmeldingen til kurset mitt, og det skal faktisk bli deilig! For det betyr at vi snart skal i gang med en ny kursgjeng og det er bare en magisk tid. Blandet med vr og ny leilighet kan ikke denne vren bli annet enn fantastisk!

Jeg vet at s mange av dere har ventet p kokosyoghurt oppskriften!

Jeg delte faktisk akkurat denne oppskriften p den gamle bloggen for flere r siden, men de siste ukene har den blitt superpoppis igjen. Jeg har redusert inntaket av melkeprodukter de siste mnedene og dermed har det vrt perfekt rote frem denne oppskriften. Den er utrolig enkel f til, metter veldig godt og er full av gode bakterier.

Levende kokosyoghurt

2 bokser med kokosmelk (for eksempel fullfett fra coop eller rema 1000)

3 kapsler probiotika (hvilken som helst kapsel du kan pne)

Sett kokosmelken i kjleskapet slik at den skiller seg.

Ta s den fete delen av melken i en bolle. Resten kan du bruke i smoothie :)

pne probiotika kapslene eller ha pulveret direkte i melken.

Bruk en stavmikser til blande melken og probiotikaen godt sammen og ha det over p et stort glass.

La yoghurten st fremme, gjerne tullet inn i et hndkle eller teppe, eller et lunt sted i ca 24 timer.

Nr yoghurten er ferdig setter du den i kjleskapet.



Jeg serverer et par store ss kokosyoghurt med br, musli og noen gojibr. En ting jeg elsker ha i er en ts molkosan fruit. Dette er melkesyre og gir kokosyoghurten mer "yoghurtsmak". Denne blandingen er skikkelig god og metter som sagt veldig bra.

Dette er genialt ha med seg p farten, s godt og lages p 1-2-3. Jeg bruker et gammelt syltetyglass og har i frosne br. Da fungerer de som et kjleelement ;)

N skal jeg p kaffedate, ha en nydelig fredag vakre <3

 

22 Kommentarer

Mina Dorthea

07.04.2017 kl. 08:07
Hvor mye pulver blir det ca? Jeg har probiotika i pulverform s vet ikke helt hvor mye jeg skal bruke..

Helene Ragnhild

07.04.2017 kl. 08:09
Mina Dorthea: 1 ts :D jeg brukte faktisk ogs det og det fungerte helt supert!! klem <3

Unni rabben

07.04.2017 kl. 08:53
Hei. Kan en bruke kombucha som starter i steden for kapsler til yoghurt ?

Mvh Unni

Statera Marit Ebeltoft

07.04.2017 kl. 09:19
Det er s mange forskjellige mter lage kokosyoghurt p, jeg koker min opp rre i probiotika pulver lar st i ovnen over natta. Bare med lampen p i ovnen slik at den holder en viss temperatur, syrlig og god yoghurt da! :D

Anne

07.04.2017 kl. 09:44
Spennende, elsker smaken av kokos! Hvor lenge tror du den holder seg i kjleskap?

Nina

07.04.2017 kl. 10:11
Molkosan er fermentert myse renset for proteiner. Er det da laktose i det?

Helene Ragnhild

07.04.2017 kl. 15:43
Nina: Nei :)

Rebecca

07.04.2017 kl. 10:49
Kan man bruke molkosan istedenfor probiotika pulver?

Helene Ragnhild

07.04.2017 kl. 15:43
Rebecca: Nei, dessverre :)

Ann Kristin

07.04.2017 kl. 13:28
Nr du har i Molkosan, kan den da spises av de som ikke tler melkeproteiner/kasein?

Bente

07.04.2017 kl. 14:11
Jeg lagde yoghurt p denne mten for noen r siden, det var utrolig godt! Kanskje jeg m prve det igjen :D Men er det ikke snn at butikkjpt probiotika egentlig ikke er noe srlig? At det inneholder for smalt spekter av gode bakterier? Eller vil bakteriekulturen utvide seg nr den fr godgjre seg i kokosmelka?

Helene Ragnhild

07.04.2017 kl. 15:43
Bente: Det kommer helt an p hvilken du velger :) jeg har begynt igjen og elsker det!

Lena

07.04.2017 kl. 16:08
Jeg lurer p litt det samme som hun over her; vet du om bakteriene vil "formere" seg i kokosyoghurt eller vil man f samme effekt av bare ta tabelettene som de er? Har kjpt Udo's choise probiotika fordi jeg sliter med magen etter mye antibiotika og vil jo ha mest mulig effekt av de :-)

Judy

07.04.2017 kl. 16:14
Kan en bruke hjemmelaget naturell yogurt i stedet for probiotika pulver?

Karoline

07.04.2017 kl. 19:23
Hei. Ikke noe som har med innlegget gjre, men hvor er det fine gullsmykket du bruker fra?😊 Og skulle gjerne likt og sett flere av strikkeprosjektene dine! S nettopp p snap at du hadde kjpt garn😉 Strikker en del selv, s er morro se hva andre lager😃

Ellen

08.04.2017 kl. 00:18
Hei, fr ikke pnet innlegget fra tirsdagens foredrag. Ble ikke ferdig, og skulle s gjerne ha ftt sett mer.

Er det mulig legge det ut igjen?

Maria

09.04.2017 kl. 18:44
Kjekt sj at syrna kokos er i vinden. Eg har alltid brukt vannkefirkorn og kallar det kokoskefir. Blir det samme smak? No skal eg prve med probiotika, er nok enklare enn sile ut korna! ;-)

Helene Ragnhild

10.04.2017 kl. 08:28
Maria: Regner med at det blir ganske likt, men jeg har kun brukt melkekefirkorn fr s usikker ;)

Tina

12.04.2017 kl. 09:33
Hei😊 Tenkte lage yoghurt for frste gang, kan jeg tilsette frene fra vaniljestang for smak?😊 Gr det uten koke det inn i kokkosmelken?

Helene Ragnhild

12.04.2017 kl. 09:55
Tina: Det vil jeg tro! <3

Monica

07.10.2017 kl. 10:02
Hei. ☺️ Kan man bruke flytende probiotika i stedet for kapsler?

Helene Ragnhild

08.10.2017 kl. 14:51
Monica: Det har jeg ikke prvd ;)

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere r som prver er jeg endelig gravid! Flg gjerne min reise mot bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits