hits

Vannkefir - brus som styrker tarmen

  • 20.04.2017 kl. 09:53

Denne vet jeg at mange har gledet seg til - ikke minst jeg!! Mitt frste mte med vannkefir var for 5 r siden da jeg bodde et r hjemme hos mamma og pappa. Vannkefir ser noe snlt ut, med noen rare kefirkorn og rosiner som stiger opp og ned som et akvarium p kjkkenbenken. Likevel tror jeg de synes det var helt greit med disse rare greiene mine, helt til jeg omtrent eksploderte et glass med vannkefir p det hvite kjkkenet deres, hehe.

Nr det gjelder fermentering s gr jeg i perioder. Jeg har hatt kjkkenet fullt av glass med boblende matvarer og jeg har hatt perioder der jeg har vrt lei av hele greia. Det m vre lov synes jeg! Akkurat n sliter jeg litt med maten, er mye kvalm og har lite matlyst. Det er ikke fordi jeg er gravid dessverre, men p grunn av medisiner jeg gr p. Uansett s synes jeg vannkefir har vrt rednignen for f i meg fermenterte godsaker og gunstige bakterier. Mamma elsker det ogs, s jeg leverer en flaske til henne titt og ofte.

Vannkefir er alts en slags kefir laget p vannkefirkorn og vann. Du kan alts ikke bruke melkekefirkorn til lage denne drikken dessverre. Heldigvis er det ikke s vanskelig f tak i vannkefirkorn da de formerer seg relativt raskt og mange er villige til sende mot frakt. Sjekk ut facebookgruppen fermentering for f tak i vannkefirkorn.

Vannkefir med smak av bringebr og mynte

1 liter vann

3 ss kologisk sukker

2 ss vannkefirkorn

En liten hndfull kologiske rosiner

En skive kologisk sitron

Bland sukker i kaldt vann i et glass til alt sukkeret er opplst. N kan du ha i sitron, rosiner og kefirkornene.

Dekk til glasset og la det st p benken i 24-48 timer. Jeg liker best la det st spass lenge for at mest mulig av sukkeret skal spises opp av kefirkornene.

Sil av rosiner, kefirkorn og sitron. Plukk bort rosiner og sitron, og kast disse. Det er viktig at du bruker vann som hverken er for varmt eller for kaldt, fr du forsiktig skyller vannkefirkornene. N kan du bruke kefirkornene til lage mer vannkefir.

Bilde: naturligliv.no

Jeg var helt sikker p at jeg hadde tatt et bilde av selv krukken, men det finner jeg ikke igjen. Derfor lner jeg dette bilde til naturligliv og kan i samme slengen anbefale deres nettbutikk p det sterkeste. Der kan du faktisk kjpe vannkefirkorn, i tillegg til wonderbag, omega cure (mitt favoritt omega 3) og mange andre godsaker! De har ogs masse bilder og en egen oppskrift p vannkefir som du finner her.

Etterfermentering

For f en bedre smak liker jeg etterfermentere vannkefiren min. Jeg heller kefiren over p tette glassflakser og har i br og mynte. Du kan ogs bruke mango, ingefr og mer sitron. Skru lokket helt tett og la flasken st fremme i 24-36 timer. Det er ogs under annengangsfermenteringen at brusen utvikles.

Nyt et glass vannkefir til maten du spiser, gjerne i et vinglass med en isbit og en skive sitron!

 

21 Kommentarer

Lene

20.04.2017 kl. 12:11
M frukten som brukers til etterfermentering ogs vre kologisk? Klem <3

Helene Ragnhild

20.04.2017 kl. 13:52
Lene: Nei, jeg bruker vanlige frosne br ;)

Lisa

20.04.2017 kl. 12:32
Takk for oppskrift:-D Antar at dette smaker ganske ulikt Kombucha?

Forsker lese litt rundt om kring, uten bli noe srlig klokere- men hva tenker du om inntak av disse drikkene under graviditet og amming?

Klem<3

Helene Ragnhild

20.04.2017 kl. 13:54
Lisa: Jeg synes ikke det, smaker mer som kefir, men vanskelig forklare. Mildere...
En fr drikke kombucha p eget ansvar som gravid, ville ikke begynt med mengder om du ikke er vant til det. Vannkefir kan du nok fint drikke ;)
Klemmer <3

elisebr

20.04.2017 kl. 16:11
S gode de s ut! :)

Helene Ragnhild

20.04.2017 kl. 20:50
elisebr: :)

Camilla

20.04.2017 kl. 20:42
Nam, dette skal prves :) hvor oppbevarer du vannkefirkornene nr de ikke er i bruk?

Helene Ragnhild

20.04.2017 kl. 20:50
Camilla: I et glass med sukker i kjleskapet :)

Marit Kvarme

20.04.2017 kl. 23:52
Har funne korosiner p helsekosten, men ser at dei er tilsett litt olje. Kan eg bruke desse. (Dei hadde ikkje uten).

Helene Ragnhild

21.04.2017 kl. 07:03
Marit Kvarme: Jss, s rart! Jeg har funnet det p coop. Men du kan sikkert bruke dem om du har kjpt :)

Ane Beate

21.04.2017 kl. 08:39
kologiske rosiner fra SunMaid er tilgjengelig i mange butikker, nglamark ko rosiner finner du i COOP sine butikker:)

Helene Ragnhild

22.04.2017 kl. 07:34
Ane Beate: Takk :)

Statera Marit Ebeltoft

21.04.2017 kl. 09:47
Vannkefir skal jeg jaggu teste ut, minien p 2 r har jo s lyst smake p kombuchaen og er s opptatt av hva scooby gjr s litt vannkefir hadde vel vrt saker for han :)

Helene Ragnhild

22.04.2017 kl. 07:35
Statera Marit Ebeltoft: Ja!! :D <3

Ane Beate

21.04.2017 kl. 09:48
Helene Ragnhild - hvor lenge holder vannkefiren nr den er annengangs fermentert?

Helene Ragnhild

22.04.2017 kl. 07:35
Ane Beate: lenge!! bruk sansene! :)

julie

22.04.2017 kl. 05:30
dumt sprsml, men hvor lenge holder det?

Helene Ragnhild

22.04.2017 kl. 07:37
julie: lenge!! bruk sansene! :D

Karen-Christine

31.03.2018 kl. 15:11
Hei Helene! :) Hper du nyter en fantastisk pskeferie!

Tror du det M vre glassflaske man etterfermenterer p eller gr det trolig an bruke plastflasken til f.eks. Sodastreamer? Den er jo laget for tle trykk :)

Helene Ragnhild

02.04.2018 kl. 21:29
Karen: Det gr nok helt fint :)

Britt

28.05.2018 kl. 15:56
Hei. Hvor kan man f kjpt glassflasker som tler trykk?

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere r som prver er jeg endelig gravid! Flg gjerne min reise mot bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no